The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2011, 15:28
Bunoza na pewno nie będzie grał od pierwszych minut....
Grał w młodej "ekstraklasie"...
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.11.2011, 15:32
Jaliens w pierwszym składzie...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.11.2011, 15:39
Trener Moskal w swoim pierwszym meczu ustawił drużynę w następujący sposób:

Pareiko - Jovanović, Jaliens, Diaz, Paljić - Brud, Jirsak, Garguła - Iliev, Biton, Nunez
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.11.2011, 15:40
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Jaliens w pierwszym składzie...
Czyli to do Chaveza były najwieksze pretensje po ostatnich spotkaniach (a z Cracovia to juz w ogole).
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 20.11.2011, 15:40
Bardzo fajny skład. Naprawdę KAziu trafił w mój gust. Jak wróći Meleks to Brud na ławę, Nunez do środka i Maor na skrzydło i jedziemy z koksem.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 20.11.2011, 15:42
A kto na ławce?
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.11.2011, 15:48
Brud przeciecżĎ on jest za słaby a za jaliensa powinien grać Bunoza! lub Czekaj...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 20.11.2011, 15:51
Brud, Czekaj, Boguski grali w PP z Limanovia. Ktoś widział ten mecz? Bo jeśli tak to by takie propozycje składu się chyba już nie pojawiły. Fajnie chłopaki są Polakami, ale są SŁABI. Chcecie więcej Polaków to idźcie na Puszczę Niepołomice bo oki co u nas takich Polaków którzy dadzą odpowiednią jakość gry wielu nie ma. Gra dwoma napastnikami? Hmm fajny pomysł, tylko patrzę na Real, a tam 4-5-1. Barcelona? 4-5-1. Bayern? Borussia? Man Utd? Kurcze tak samo. Oczywiście grają dokładnie w pewnych modyfikacjach tego ustawienia ale ogólnie tam różnicę w ofensywie robią skrzydłowi i ofensywnie ustawiony gracz za plecami napastnika. Przechodząc do sedna: nie liczba napastników decyduje czy drużyna gra ofensywnie czy nie, tylko to jak są ustawieni wszyscy gracze w drużynie. Biton i Genkov obaj są "9"tkami choć o nieco innej charakterystyce. Mogą grać razem jak atakujemy na hurra goniąc rezultat, ale w innej sytuacji ich dwóch w 11tce to strata jednego gracza.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.11.2011, 15:52
Zaskoczył mnie Kaziu. Najbardziej mnie interesuje kwestia odbioru piłki. W środku pipki Garguła i Jirsak na pewno nie powalczą, natomiast umiejętności Bruda w tym aspekcie jeszcze nie rozszyfrowałem.
..
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.11.2011, 15:55
jendrus napisał(a):Wyświetl post
Brud przeciecżĎ on jest za słaby a za jaliensa powinien grać Bunoza! lub Czekaj...
Słaby bo nikt nie postawił na niego w wieku 18-19 lat. Jeżeli będziemy dawali szansę wyróżniającym się piłkarzom MESY dopiero w wieku 22 lat to nigdy się nie doczekamy z tej drużyny dobrego piłkarza. Gdzie by był Brud, gdyby postawiono na niego cztery lata temu? Tego się nie dowiemy. Być może miał szansę zrobić karierę. Przez całą karierę w pierwszym składzie zagrał do tej pory 3 mecze w lidze i 3 w LE. Tyle to powinien grać na rundę mając 18 lat.

Widząc wczorajszą bramkę Wolskiego wreszcie zrozumiałem o kim mowa. To widać, że jest pewny siebie, ma technikę użytkową, a także potencjał. Nie oglądam MESY, ale czy ktoś przejawia jakieś dobre wyszkolenie techniczne? Oglądając skróty z poprzedniego sezonu zwróciłem uwagę na Stanka. Paljić kiedyś mówił, że najlepszym technicznie młodym zawodnikiem w Wiśle jest Chrapek. Ciekawe jakby poradzili sobie w pierwszej drużynie w lidze.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.11.2011, 15:55
Zagrają drużyny grające na poziomie drugiej części tabeli. Wisła powinna mieć 16 pkt. a Górnik ma 14 pkt więc spodziewam się równego meczu. Pewnie będzie to mecz do jednej bramki, podobnie jak w derbach, ewentualnie zachowawcze granie na 0:0 z obu stron i spokojny remis dowieziony do końca, który w jakimś stopniu zadowoli obie ekipy.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.11.2011, 16:05
thechris napisał(a):Wyświetl post
Zagrają drużyny grające na poziomie drugiej części tabeli. Wisła powinna mieć 16 pkt. a Górnik ma 14 pkt więc spodziewam się równego meczu. Pewnie będzie to mecz do jednej bramki, podobnie jak w derbach, ewentualnie zachowawcze granie na 0:0 z obu stron i spokojny remis dowieziony do końca, który w jakimś stopniu zadowoli obie ekipy.
Hujowy post,ale niestety prawdziwy .
Zaraz ruszam na R22 i mam nadzieję,że będziemy się śmiać z naszych przeczuć.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.11.2011, 16:09
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
A kto na ławce?
Jovanic,Chavez,Kirm,Boguski,Lamey,Czekaj.Genkow
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.11.2011, 16:40
Ciekaw jestem jak się spradzi Nunez na skrzydle. Przeciez przed przyjsciem do nas grał wlasnie na flankach w obronie i pomocy
Kaziu zestawił optymalny skład. Kirm wchodzący z ławki jest jakś inny, często był u nas typowym jokerem.
Po przerwie powinni w moim mniemaniu wejść Boguski, Genkow i wlasnie wspomniany Kirm.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 20.11.2011, 16:43
Wrescie Gargula i Jirsak w 1 razem.... no to bedzie sporo grania pilka
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.11.2011, 17:05
O jaaa Palijc, malo brakowalo, dobrze ze Nakoulma nie trafi...
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.11.2011, 17:12
czy my gramy na Reymonta?...aa mamusiu Górnik nas bije
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.11.2011, 17:48
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
czy my gramy na Reymonta?...aa mamusiu Górnik nas bije
żeby to tylko Górnik
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 20.11.2011, 17:50
blanco napisał(a):Wyświetl post
Hujowy post,ale niestety prawdziwy .
Zaraz ruszam na R22 i mam nadzieję,że będziemy się śmiać z naszych przeczuć.
Spodziewaliśmy się równego meczu... Naiwni jesteśmy. Górnik o klasę lepszy. Powinno być 0:2. Forumowa gwiazda Jovanović najsłabszy na boisku.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.11.2011, 17:51
Sprawdzają się moje słowa - Moskal znów potwierdza, że jest słabym trenerem, a już na pewno, że nie jest trenerem, który potrafi wstrząsnąć zespołem.

Gramy jak zwykle ostatnio bardzo źle. A "młodzi Polacy" typu Bruda niczym pozytywnym z tej mizerii nie wyróżniają się.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.11.2011, 17:52
Wg mnie najgorszy jak zwykle Garguła. Choć równie słabi Nunez i Paljic.
Po Brudzie się wiele nie spodziewałem i wiele nie dostaję. A pozytywnie na pewno Czekaj, choć przegrał jedną ważną główkę po której Górnik miał sytuację bramkową.
..
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 20.11.2011, 17:56
Markus napisał(a):Wyświetl post
Sprawdzają się moje słowa - Moskal znów potwierdza, że jest słabym trenerem, a już na pewno, że nie jest trenerem, który potrafi wstrząsnąć zespołem.

Gramy jak zwykle ostatnio bardzo źle. A "młodzi Polacy" typu Bruda niczym pozytywnym z tej mizerii nie wyróżniają się.

Z ktorej strony? Bo ja tu widze ogromny progres. W defensywie oczywiscie kapota, ale trudno ze skoro Maaskant na tym wogole nie pracowal, zeby sie cos w przeciagu kilku dni zmienilo.

Ale jesli chodzi o ofensywe? Za Maaskanta jak sie udalo wymienic 5 podan to byl sukces, tutaj jest sporo zawodnikow ktorzy moga grac pilka i naprawde widac progres, co jest widoczne w posiadaniu, a sie przelozy w ok 60-65 min bo Gornik bardzo duzo biega. Oczywiscie jakos duzo sytuaci nie mielismy, moze nie do konca trafione decyzje personalne - zwlaszcza Nunez na skrzydle, ale Kazek nie mial czasu tego testowac, co normalnie mialby w czasie obozu.

Skonczy sie 2:0
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.11.2011, 17:56
Markus napisał(a):Wyświetl post

Ale czym ma wstrzasnac
90% tych pilkarzy nie nadaje sie do gry...
Odpowiedz cytując
Erich Zann
Member

Od: 08.2007

Stary 20.11.2011, 17:57
Nie jestem malkontentem. Nie cierpię jechania po własnych piłkarzach...

Ale jak słyszę te kosmiczne brednie, pieprzenie banałów, utartych kretyńskich powiedzonek, brak jakiejkolwiek krytyki wobec siebie, i to zawsze (!) w wykonaniu Garguły...

Kurva ludzie, po co robić wywiad z człowiekiem, który nie ma nic do powiedzenia. A już na pewno nie o dyscyplinie którą uprawia czy o swojej postawie na boisku.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 20.11.2011, 17:58
Kazek musi cos zmienić, moglismy przegrywac 0-2 do przerwy jest na szczescie 0-0... jedyna chyba nadzieja że Górnik padnie kondycyjnie... oby, 3 pkt potrzebne jak tlen w tym meczu...

cóz wiara jest... JJJ!BG!
Powód: DO BOJU WISŁO !!!!!
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 20.11.2011 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.11.2011, 18:01
Po zmianie Moskala za Maaskanta jedyne co sie zmienilo to nazwisko trenera wpisywane w protokole meczowym.

Oczywiscie, Moskal jest trenerem raptem od dwoch tygodni wiec wiele zmienic nie mogl ale nie widze nawet, by pilkarze jakos bardziej zapierdalali bo "jest nowy trener, trzeba sie pokazac". Dalej wiekszosc stoi jak jestemy przy pilce.

Jak patrze co my gramy i przypomne sobie slowa Basalaja o tym, ze mamy sklad na MP to ....a czlowiek moze sie tylko zalamac.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.11.2011, 18:01
Bardzo, Bardzo słaba połowa w naszym wykonaniu.
Brak kompletnie pomysłu na grę.
Garguła i Nunez na skrzydłach to .... (powiem dyplomatycznie) ciekawe ustawienie ....
Jovanović - chyba zaczynam rozumieć, czemu za Maskanta - grał Lamey.

Niestety z pustego i Salomon nie naleje...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.11.2011, 18:02
Przegramy.
Na Expekcie płacą aż 6.00...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Napisze tak CHUJNIA na plus Czekaj , reszta dno. Dziwne że nie przegrywamy 0:3.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Widząc grafikę naszego ustawienia przed meczem miałem nadzieję że wreszcie nastąpi pewna poprawa , przynajmniej nieco lepiej będziemy rozgrywać , przytrzymywać piłkę ale jednak jak zwykle ta grafika ma mało wspólnego z rzeczywistym ustawieniem zespołu i zamiast typowego 4-3-3 (którego jestem zwolennikiem) znów 4-2-3-1 w dodatku jakoś w niezrozumiały sposób poukładane : Garguła na prawym skrzydle , Iliev w środku ... to musiało się nie udać! Mam nadzieję ,że Moskal też to zobaczy i zmieni coś w przerwie.

I jeszcze co do wywiadu Garguły : " błędy w obronie " - a niech on mówi za siebie bo nie pamiętam żeby pomagał na prawej stronie Marko a w ofensywie nie zrobił nic ... ale widocznie czyjeś błędy lepiej zauważa!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 20.11.2011 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów