The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2012, 16:47
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Po co Wiśle zysk? Kredyt ma brać?

Prostując: jest przychód to idzie na pokrycie kosztów. Nie ma kosztów to trzeba je zrobić (czytaj transfer albo inwestycja) a podatki starać się płacić jak najpóźniej albo wcale (i da się tak robić). Twoje myślenie i przykład jest przykładem myślenia Kowalskiego a nie finansisty. Podpieram Miłosza - jest przychód będą koszty lub minimalizowanie zysku poprzez spłatę długu. Zysku jako takiego do opodatkowania w Wiśle nie ma się co spodziewać.
Chyba, że objawi się na przykład mityczny dług, który będziemy spłacać do końca świata, chyba że ktoś ( US?) się wreszcie tym zainteresuje.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.02.2012 o godz. 16:55.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.02.2012, 17:56
Po co Wiśle zysk? Kredyt ma brać?
Klub powinien utrzymywać się z przychodów komercyjnych (sponsorzy), wpływów z transmisji i z tzw. dnia meczowego. Ten przychód powinien iść na pensje wszystkich pracowników, utrzymanie zawodników (czyli leczenie kontuzji, sprzęt), utrzymywanie stadionu.

Wszystko ponad ten przychód, czyli nagrody z gier w europejskich pucharach, sprzedaż zawodników to zysk, który przeznacza się na inwestycje lub oszczędności (poduszka finansowa na trudniejsze czasy). Lub idzie do kieszeni właściciela. Tylko, że wtedy klub się może nie rozwijać.
Ostatnio edytowane przez murray : 29.02.2012 o godz. 18:01.
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.02.2012, 16:47
Okay na teraz przychód (jak w podanym przeze mnie linku), a nie zysk. Napisałem zysk w wymiarze potocznym , że coś zyskaliśmy, a raczej zyskać możemy (tłumaczenia zbędne) , moja licentia poetica .

A co do transferów to potrzeba na nie ze 2 miliony euro (jest choćby sprawa Bitona, wiem że są tacy co wszystko wiedza już teraz, Ja mam ten komfort że nie wiem, a i podejrzewam że sam B.C. dziś tego nie wie jak będzie i ile wydamy).
Edit:
Liczę iż przychód pójdzie na transfery i rozbudowę infrastruktury a nie zostanie przejedzony lub przesunięty akonto spłaty długu. Przychód świetna rzecz bo wymusza inwestycje.
O ! to, to .
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.02.2012 o godz. 16:54.
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.02.2012, 18:46
milosz
Ja w sprawie Bitona jestem pewny w 100 procentach. Zwroc uwage ze Biton ostatnio malo gra. Ktos z boku patrzacy odnioslby wrazenie ze... to Genkov jest tym pierwszym napastnikiem.
No wiec, sa dwa logiczne wyjasnienia dlaczego tak sie ma sytuacja:
a) Biton prezentuje sie na treningach gorzej od Genkova
b) Biton nie zostanie wykupiony, totez Moskal stawia na "swojaka"

Opcja b wiadomo, Bitona nie kupimy, wiec faworyzujemy Genkova. Natomiast opcja a, w zasadzie tez oznacza to samo czyli... brak kupna. Bo nikt nie bedzie dawal za zawodnika ktory przegrywa rywalizacje z Genkovem 1,5 banki euro (nawet banki nikt nie da).
Moge sie z toba zalozyc o co tylko chcesz ze Bitona nie kupimy*

*
Jesli cena >1 mln euro jest prawdziwa.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 29.02.2012 o godz. 18:52.
Matijas
Member

Od: 04.2011

Stary 29.02.2012, 19:17
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
milosz
Ja w sprawie Bitona jestem pewny w 100 procentach. Zwroc uwage ze Biton ostatnio malo gra. Ktos z boku patrzacy odnioslby wrazenie ze... to Genkov jest tym pierwszym napastnikiem.
No wiec, sa dwa logiczne wyjasnienia dlaczego tak sie ma sytuacja:
a) Biton prezentuje sie na treningach gorzej od Genkova
b) Biton nie zostanie wykupiony, totez Moskal stawia na "swojaka"

Opcja b wiadomo, Bitona nie kupimy, wiec faworyzujemy Genkova. Natomiast opcja a, w zasadzie tez oznacza to samo czyli... brak kupna. Bo nikt nie bedzie dawal za zawodnika ktory przegrywa rywalizacje z Genkovem 1,5 banki euro (nawet banki nikt nie da).
Moge sie z toba zalozyc o co tylko chcesz ze Bitona nie kupimy*

*
Jesli cena >1 mln euro jest prawdziwa.
wersja A się zgadza, mistrzu... Przejdź się na trening.
milosz
Senior Member

Stary 29.02.2012, 22:05
Matijas , w zasadzie odpowiedziałeś za mnie, Biton aby grać musi sie starać, a co do bawienie się we wróżenie z fusów, chyba z tego juz wyrosłem, widać można.

B. Cupiał jest nieprzewidywalny, więc niewiadomo jak będzie i w sumie jak czytam tu niektóre posty to szczerze sie cieszę że ostateczne decyzje nie zapadają na tym forum.

Ostatnio edytowane przez milosz : 29.02.2012 o godz. 22:08.
milosz
Senior Member

Stary 01.03.2012, 17:40
Stana bym zdecydowanie zostawił w Wiśle na dłużej.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.03.2012, 17:41
Podobno także Stan Valckx ma coraz słabsze notowania i pion sportowy Wisły od lipca może zostać przemodelowany.

Jak dla mnie to nic nie da - lepiej moim zdaniem, zeby został i mogł miec wieksze pole do popisu.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.03.2012, 21:22
Podobno słabość Valcxa polega na tym, że nie robi transferów
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 01.03.2012, 21:30
Stan się coś wypowiadał na temat nowego trenera? Był obecny na konferencji prasowej z tego co widziałem na jej fragmentach z oficjalnej strony klubu.
westersyl
Guest

Stary 01.03.2012, 22:25
foxtrot_green napisał(a):Wyświetl post
Stan się coś wypowiadał na temat nowego trenera? Był obecny na konferencji prasowej z tego co widziałem na jej fragmentach z oficjalnej strony klubu.
Teraz widziałem na Orange Sport jego wypowiedź.
Coś pierdział, że wyniki były niezadowalające i że Probierz był jednym z kilku polskich kandydatów. Nie było nikogo z zagranicy na liście.

edit: Nawet jeśli Stan nie jest zadowolony z tego co się dzieję w klubie to jemu raczej nie wypada tego manifestować bo już kiedyś odchodził w atmosferze skandalu... także pewnie spokojnie odczeka do końca kontraktu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.03.2012 o godz. 22:55.
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.03.2012, 22:36
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Teraz widziałem na Orange Sport jego wypowiedź.
Coś pierdział, że wyniki były niezadowalające i że Probierz był jednym z kilku polskich kandydatów. Nie było nikogo z zagranicy na liście.
Aż strach pomyśleć co to za lista była

A co do tematu to obecnie Stan Valckx to jest jedyna ostoja profesjonalizmu w naszym klubie i boję się że jeśli jego zabraknie to swe łapska do Wisły wepcha znowu Bednarz ( lub jak kto woli łysy huj ). A wyczynów tego pana nie trzeba przypominać.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.03.2012, 14:05
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Aż strach pomyśleć co to za lista była

A co do tematu to obecnie Stan Valckx to jest jedyna ostoja profesjonalizmu w naszym klubie i boję się że jeśli jego zabraknie to swe łapska do Wisły wepcha znowu Bednarz ( lub jak kto woli łysy huj ). A wyczynów tego pana nie trzeba przypominać.
Jaki jest sens wypierdal.c kogos bo sie nie sprawdzil a potem drugi raz go zatrudniac. Kur.a nie kumam

Jak ktos jest cienki to cienkim pozostanie.
A BOSS niech sobie przypomni Kasperczaka i wyciagnie wnioski z powrotami.
,
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.03.2012, 23:09
Myślę że Staszek jest już spakowany
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.03.2012, 23:25
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Proszę, poprzedź swoją wypowiedź jakimiś argumentami.
Tylko jeden klub !
wislak68
Senior Member

Stary 01.03.2012, 23:30
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Proszę, poprzedź swoją wypowiedź jakimiś argumentami.
Smuda nie lubi mieć obok siebie dyrektorów sportowych .
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.03.2012, 23:31
Smuda nie lubi mieć obok siebie dyrektorów sportowych .
Dlatego w amice się go pozbyli...
wislak68
Senior Member

Stary 01.03.2012, 23:40
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Dlatego w amice się go pozbyli...
A w Wiśle to on pozbędzie się Staszka
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 01.03.2012, 23:46
ma już bilet na IC do Warszawy i apartament na osiedlu JW Construction ;-)
A tak na serio, to jedyna niewiadoma ze Staszkiem jest ta, czy odejdzie już teraz czy dopiero w lecie.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.03.2012, 23:24
A może brak transferów był spowodowany koniecznością zatrudnienia trenera?
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.03.2012, 23:42
wnioski na dzisiejszy wieczor:
nie bylo transferow bo potrzebna byla kasa na nowego trenera, po czym zostawili Kazka, a nastepnie zmienili po 4 wiosennych meczach...
podpisali Probierza na 1,5 roku tylko po to zeby Smuda przyszedl po euro...

musze ukrasc od kolegi z poprzedniej strony
wislak68
Senior Member

Stary 02.03.2012, 00:17
piotrus1985 napisał(a):Wyświetl post
wnioski na dzisiejszy wieczor:
nie bylo transferow bo potrzebna byla kasa na nowego trenera, po czym zostawili Kazka, a nastepnie zmienili po 4 wiosennych meczach...
podpisali Probierza na 1,5 roku tylko po to zeby Smuda przyszedl po euro...

musze ukrasc od kolegi z poprzedniej strony
Jeśli sądzisz że Probież popracuje u nas 1,5 roku to w rzeczy samej patrz obrazek powyżej.
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.03.2012, 19:56
Powtórzę: odejście Valckxa byłoby dla Wisły ogromną tragedią. Byłby to potężny krok wstecz. Nie wymienia się profesjonalisty i najlepszego dyrektora sportowego w naszym kraju na tradycyjne "polskie półprodukty" w rodzaju Bednarza.

Dlatego oczekuję teraz od SKWK, skoro lubi wtrącać się w politykę sportową klubu pod przykrywką "wolności słowa i opinii", że udzieli mu równie mocnego i dostrzegalnego głosu poparcia jak w przypadku Moskala. Tym razem będzie to bowiem miało merytoryczne uzasadnienie. Niech pokażą, że zależy im na sportowym rozwoju Wisły. Tego oczekuje wielu kibiców. Ciekawe, czy to zrobią, czy też wygra hipokryzja, partykularne kunktatorstwo i cynizm.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.03.2012, 19:59
Markus napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę: odejście Valckxa byłoby dla Wisły ogromną tragedią. Byłby to potężny krok wstecz. Nie wymienia się profesjonalisty i najlepszego dyrektora sportowego w naszym kraju na tradycyjne "polskie półprodukty" w rodzaju Bednarza.

Dlatego oczekuję teraz od SKWK, skoro lubi wtrącać się w politykę sportową klubu pod przykrywką "wolności słowa i opinii", że udzieli mu równie mocnego i dostrzegalnego głosu poparcia jak w przypadku Moskala. Tym razem będzie to bowiem miało merytoryczne uzasadnienie. Niech pokażą, że zależy im na sportowym rozwoju Wisły. Tego oczekuje wielu kibiców. Ciekawe, czy to zrobią, czy też wygra hipokryzja, partykularne kunktatorstwo i cynizm.
Winszuje, w 100% popieram.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
milosz
Senior Member

Stary 01.03.2012, 23:57
Oj, bzdurzycie, bzdurzycie i się jeszcze tym niezdrowo podniecacie.

Stan równie dobrze może zostać, a każdy co pisze inaczej, że odejdzie juz teraz, albo za pół roku na pewno, to ... na pewno ma gdzieś Wisłę i lubuje się w złych scenariuszach, bo w tej sprawie rzecz jasna , jak to w Wiśle nic, ale to absolutnie nic niewiadomo.

Amen.
wislak68
Senior Member

Stary 02.03.2012, 00:13
milosz napisał(a):Wyświetl post
Oj, bzdurzycie, bzdurzycie i się jeszcze tym niezdrowo podniecacie.

Stan równie dobrze może zostać, a każdy co pisze inaczej, że odejdzie juz teraz, albo za pół roku na pewno, to ... na pewno ma gdzieś Wisłę i lubuje się w złych scenariuszach, bo w tej sprawie rzecz jasna , jak to w Wiśle nic, ale to absolutnie nic niewiadomo.

Amen.
W tym całym nieszczęściu są jednak dwie wiadomości: dobra i zła. Dobra jest taka że na szczęście mamy jeszcze milosza który potrafi nam wyjaśnić zawiłości świata. Zła że niestety wyjaśnia dopiero wtedy kiedy absolutnie wszystko już wiadomo. Chłop nie lubi się mylić .
piotrus1985
Senior Member

Stary 02.03.2012, 00:43
od jakiegos czasu prorokujesz tego Smude i mogl bys sobie choc na chwile dac na wstrzymanie... gowno wiesz co sie wydarzy w czerwcu/lipcu i strasznie bredzisz od jakiegos czasu... a powtarzam, gowno! wiesz... zreszta tak jak Ja i cale to forum...

a to ile popracuje Probierz to juz inna sprawa... jesli beda puchary to na 99% zostanie co najmniej do kwalifikacji
wislak68
Senior Member

Stary 02.03.2012, 13:32
od jakiegos czasu prorokujesz tego Smude i mogl bys sobie choc na chwile dac na wstrzymanie... gowno wiesz co sie wydarzy w czerwcu/lipcu i strasznie bredzisz od jakiegos czasu... a powtarzam, gowno! wiesz... zreszta tak jak Ja i cale to forum...

a to ile popracuje Probierz to juz inna sprawa... jesli beda puchary to na 99% zostanie co najmniej do kwalifikacji
Prorokowałem i jak widać media dały się przekonać ."Proroctwa" zaczynają się zmieniać w całkiem konkretne rozważania (że polecę chociażby artykuł zamieszczony na tej stronie) . Tak to już jest że jednemu wystarczą "dwa słowa" żeby zrozumieć co się święci a ten drugi będzie: rozdziawiał gębę, pisał o tym że: "gowno wiesz co sie wydarzy w czerwcu/lipcu i strasznie bredzisz od jakiegos czasu" i generalnie robił z siebie "dziewicę orleańską" tylko po to aby w końcu wyjść na głupka.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 02.03.2012 o godz. 13:37.
piotrus1985
Senior Member

Stary 02.03.2012, 16:00
Prorokowałem i jak widać media dały się przekonać ."Proroctwa" zaczynają się zmieniać w całkiem konkretne rozważania (że polecę chociażby artykuł zamieszczony na tej stronie) . Tak to już jest że jednemu wystarczą "dwa słowa" żeby zrozumieć co się święci a ten drugi będzie: rozdziawiał gębę, pisał o tym że: "gowno wiesz co sie wydarzy w czerwcu/lipcu i strasznie bredzisz od jakiegos czasu" i generalnie robił z siebie "dziewicę orleańską" tylko po to aby w końcu wyjść na głupka.
A powiedz mi jak to mozliwe ze nie przewidziales Probierza? Nie padly zadne "dwa slowa" zeby zrozumiec ze czeka nas zmiana trenera?
No i co ze Smuda? Dalej trzymasz sie wersji ze przyjdzie do nas po euro? Czy cos sie zmienilo? Jesli tak to powiedz mi po co zatrudniono Probierza? Tylko zwiezle i na temat zebym nie musial "rozdziawac geby" czytajac Twoje posty...
wislak68
Senior Member

Stary 03.03.2012, 00:33
A powiedz mi jak to mozliwe ze nie przewidziales Probierza? Nie padly zadne "dwa slowa" zeby zrozumiec ze czeka nas zmiana trenera?
No i co ze Smuda? Dalej trzymasz sie wersji ze przyjdzie do nas po euro? Czy cos sie zmienilo? Jesli tak to powiedz mi po co zatrudniono Probierza? Tylko zwiezle i na temat zebym nie musial "rozdziawac geby" czytajac Twoje posty...
Na rozdziawianie geby pewnie nic nie poradzę boś prosty jak budowa cepa a taka osobowość ma to do siebie że wszystko co wykracza poza michę budzi jej niezmierne zdumienie.
Rozumowanie polegające na tym że brak "przewidzenia Probierza" oznacza niemożność "przewidzenia Smudy" jest logiczne w tym samym sensie w jakim brak "przewidzenia pogody w ciągu dnia" oznacza niemożność "przewidzenia nastania nocy".
Zdecydowanie potwierdzam że Smuda przyjdzie do nas po Euro. Co więcej jestem gotów załozyć się z Tobą o to.
Natomiast Probierz przyszedł jako strażak aby ratować puchary. Po wypełnieniu/niewypełnieniu zadania grzecznie ustąpi Frankowi miejsca.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 03.03.2012 o godz. 00:51.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów