|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Narodowcem nie jestem, lewakiem tym bardziej więc taka ocena z boku tego wszystkiego
Jeśli chodzi o tzw winnych to jak dla mnie jeśli nie jedynym, to głównym winowajcą jest HGW i jej ludzie. Nie kupuje tego że 'konstytucja nie pozwala' - otóż pozwala, nawet nie że pozwala ale psim obowiązkiem było nie zgodzić się na kontr demonstracje której cel był jasny - zablokować marsz. Oni mogli mieć możliwość nie dopuszczenia do marszu ale to powinno być załatwione na drodze sądowej. Podstawowe hasło - 'nie dla faszystów'. Z tego co wiem to propagowanie faszyzmu jest nielegalne, więc nic tylko udowodnić przed sądem że to ma być masz faszystów.Wiadomo że nie udało by im się to Tak więc jeśli ktoś jest winien tego co się działo to tylko władze Warszawy. Dwa - specjalnie odpaliłem sobie tvn24 i faktycznie jedyne co ich przez cały dzień interesowało to liczby, ilu rannych, jakie zniszczenia.Oglądając ich miało się wrażenie że tam jest jakiś armagedon a tak na prawdę , przy takiej ilości kiboli, to możemy mówić jedynie o jakiś incydentach Bydło to było nie tak dawno w Londynie, gdzie kolorowa młodzież przez kilka dni plądrowała miasto.W Warszawie mimo ekipy która jeśli by chciała to mogła ostro narozrabiać -obyło się bez tego Gdyby nie prowokacje blokujących to w ogóle do niczego by nie doszło. Jedno co mnie odrzucało to kolesie w kominiarkach i to nawet nie wtedy gdzie coś się działo ale wtedy kiedy marsz normalnie szedł.To jest strzał w stopę - to żeby propaganda w miarę dobrze działała, to trza oswajać zwykłych ludzi - widok łebków w kominiarkach jest jednoznaczny - bandyterka i tak jak ta cała akcja przed wyborami w stylu 'Donald matole , twój rząd obalą kibole' + też kolesie w kominiarkach - przyniosła więcej złego niż dobrego, tak teraz widok maszerujących gości z założonymi kominiarkami, tylko spycha całą inicjatywę w ekstremę - nieakceptowalną przez większość zwykłych ludzi.
Też, jeśli mamy dyskutować poważnie a nie jechać propagandą, to nie można uznać, nazwijmy - lewicowych intelektualistów, za anty Polaków Oni po prostu wyznają zdecydowanie inny model naszego kraju.Oni nie są przeciwko świętu niepodległości a przeciwko osobom które ten marsz organizowały i w tym marszu uczestniczyły. To też niestety jest kiepska sprawa, kiedy narodowcy przynajmniej tolerują zwolenników Żyda z Austrii - tylko dlatego że miał 'niezły' pomysł na Żydów - tego nikt nigdy nie przeciął i jest taka milcząca akceptacja. To daje niestety pretekst do tego by narodowców zaszufladkować jako faszystów. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|