The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2011, 21:10
Być może jest słaby. Tylko właśnie o to chodzi, że my też zapewne będziemy potrzebować 1-2 ligowych wyrobników. Dlatego jeden taki Patejuk/Lisowski/V.Jovanovic do uzupełnienia kadry nie byłby zły.

Próbuje szukać po prostu kogoś sensowego z T-Mobile E. Znowu mielibyśmy ściągnąć 5-6 graczy z wolnych kontraktów z zagranicy?

Jeżeli nastąpi jakiś duży transfer (via Biton) to pewnie to będzie jeden a reszta to właśnie takie "łatanie".
Wszystko zależy oczywiście od środków finansowych jakie zostaną przeznaczone na t.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 10.11.2011, 21:46
Usuńcie this post....
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 10.11.2011, 23:43
Arronax napisał(a):Wyświetl post
Jirsaka można zostawić jeżeli by nie żądał dużego kontraktu. Zawsze ktoś na rezerwę, który jest zaaklimatyzowany. Nie można wymienić pół składu.
Szrotu to my sie mamy pozbywac a nie przedluzac z takimi pilkarzami kontrakt, bo "zawsze bedzie ktos na rezerwie, kto jest zaaklimatyzowany".
Co Jirsak dal Wisle przez te kilka lat? KILKA dobrych spotkan. KILKA! Tyle. Jaki nowy kontrakt?

Przecież są w Polsce gracze w miarę tani, których można próbować wyrwać. Nie jako gwiazdy ale jako wyrobnicy. A jak się wybiją to lepiej dla nas.

Korona : Lisowski, Jovanovic. Takie dwa walczaki.
Widzew : Dudu. Całkiem niezły lewy obrońca.
PDB: Patejuk. Może będzie z niego dobry piłkarz na dłużej .
Jak czytam o takich propozycjach to mnie sciska.
Sciagnac jako wyrobnikow? Co my ....a za malo ich mamy?

Patejuk nie miałby zbawiać. Tak jak napisałem wcześniej gra całkiem nieźle. Widać, że jest raczej pracowity, późno wszedł do extraklasowej piłki więc ma sporo do udowodnienia.
Wiec niech udowadnia to w Wisle tak? Niezly skok, jeszcze niedawno jakas okregowka czy czwarta liga, pozniej I liga w Podbeskidziu i teraz Ekstraklasa a za chwile Wisla - jeden z topowych klubow w Polsce. I to gosc prawie 30-letni.

Czy naprawde niektorzy po derbach sa tak zdesperowani, ze zamienialiby nasz obecny zagraniczny szrot, szrotem chyba gorszej jakosci ale made in Poland?

Próbuje szukać po prostu kogoś sensowego z T-Mobile E. Znowu mielibyśmy ściągnąć 5-6 graczy z wolnych kontraktów z zagranicy?
Racja. Lepiej sciagnac z Polski ogorasow za ktorych by trzeba jeszcze zaplacic.

Tak jak napisalem wyzej. Przecietniakow i wyrobnikow to my juz teraz mamy pod dostatkiem.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.11.2011, 00:47
Wg czwatkowego "Expressu Ilustrowanego" Dudu ma oferty z Jagiellonii Białystok i Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 11.11.2011, 12:03
Podałem 4 piłkarzy. Jednym z nich jest właśnie Dudu.

Niektórzy chcieli by żeby cała 11 była złożona z samych gwiazd. A tak niestety się nie da.

Patejuk ok tak jak napisałem żeby byli ocenieni przez tych co się zajmują transferami. Nie upieram się przy swoim zdaniu po prostu rzucam wolną kandydaturę.

Ale tacy - Lisowski (LO), V.Jovanovic (DP) . - To są walczaki, którzy prawdopodobnie nie pokazali wszystkiego na co ich stać.

Kadra to nie tylko pierwsza 11. Nie da się mieć samych "gwiazd" musi być też przeciwwaga.

Jovanovic był ściągnięty na miejsce Wilka. Wilk piłkarsko nie imponuje, jest walczakiem a widać jego ocena na forum jest w miarę pozytywna. Jovanovic rozwinął się całkiem ładnie przez ten czas.
Ostatnio edytowane przez Arronax : 11.11.2011 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.11.2011, 12:42
Sprowadzenie Dudu Paraiby byłoby jednym z lepszych transferów w ostatnich latach. Po pierwsze nie mamy lewego obrońcy, a po drugie to naprawde byłoby ogromne wzmocnienie w naszej sytuacji. Ale jak zwykle bywa przy takich "podjarkach" transferowych....nic z tego nie będzie. Byłoby za pięknie, bo biorąc pod uwage naszą nieudolności transferową i skąpstwo klubu to Dudu skorzysta z innej oferty.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.11.2011, 13:01
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Sprowadzenie Dudu Paraiby byłoby jednym z lepszych transferów w ostatnich latach. Po pierwsze nie mamy lewego obrońcy, a po drugie to naprawde byłoby ogromne wzmocnienie w naszej sytuacji. Ale jak zwykle bywa przy takich "podjarkach" transferowych....nic z tego nie będzie. Byłoby za pięknie, bo biorąc pod uwage naszą nieudolności transferową i skąpstwo klubu to Dudu skorzysta z innej oferty.
Jeśli na placu boju rzeczywiście jesteśmy my i Jaga i Jaga nas ubiegnie to naprawdę nie jest dobrze...
No chyba, że zamiast Dudu sprowadzimy LO o klasę-dwie lepszego to OK>
Odpowiedz cytując
Snoopy5
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 11.11.2011, 13:10
Dudu owszem , na nasze warunki jest wzmocnieniem . Ofensywny , dobrze dośrodkujący i grający nieźle w destrukcji. Może jeszcze zainteresować się Thiago Cionkiem i Kupiszem z Jagi , Traore z Lechii i Jankowskim z Ruchu. Myślę , że to piłkarze mogący nas wzmocnić , problemem jest cena . Wszyscy to jakieś 3-3.5 mln euro.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.11.2011, 13:26
Nawiązując do posta jasona wiślaka - chciałbym troszeczkę uspokoić "gorące głowy". Też jestem zwolennikiem DUDU w Wiśle, ale - szanowni forumowicze - zastanówcie się, skąd klub ma mieć pieniądze na obrońcę, za którego trzeba będzie płacić ?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.11.2011, 13:33
a ja mam raczej pytanie...
Czy Jovanovic grał po pozycji stopera czy prawego obrońcy w LM m.in. przeciwko Arsenalowi?

bo tak właśnie mi się wydaje... Jeśli to prawda to nie potrzebujemy nowych środkowych obrońców... Chavez, Czekaj, Nalepa, Jovanovic, Bunoza
Ostatnio edytowane przez Kamil_mchw : 11.11.2011 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.11.2011, 13:35
Traore , Cionek ? z czym do ludzi

jedyna pozycja na którą trzeba szukać koniecznie zawodnika z zagranicy to lewa obrona , na tej pozycji kogos dobrego w Polsce ze świecą szukać

z resztą w kadrze mamy 16 zawodników z zagranicy , 17 to jest ilość mozliwa do zgłoszenia w rozgrywkach . Zapowiada się też że dopiero latem większa ilość zawodników zostanie odstrzelona . W zimie ambicjonalnie może odejść tylko Jovanic . Nie chce mi się wierzyc ze Lamey czy Jaliens zrezygnują z lukratywnych kontraktów . Za granicę będziemy mieli również ciężko kogokolwiek wytransferować . Po cichu liczę że ktoś się połasi na Kirma - marzenia . Nie ma też co ukrywać że bez chociaz jednego transferu gotówkowego z Wisły , ciężko sobie wyobrażać wzmocnienia drużyny ( nie licząc zawodników z karta w ręku ) .

Natomiast problemem dla Wisły , w ściąganiu dobrych zawodników z Polski jest nie tylko cena za nich , ale i ogromna konkurencja . Wisła już od dawna nie ma monopolu na polskim rynku , a co więcej , wyższe kontrakty proponują w Polonii , Legii pewnie i Lechu . Śląsk już jest na tym samym poziomie , a jest i kilku innych kklubów z aspiracjami .
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 11.11.2011, 13:46
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Nawiązując do posta jasona wiślaka - chciałbym troszeczkę uspokoić "gorące głowy". Też jestem zwolennikiem DUDU w Wiśle, ale - szanowni forumowicze - zastanówcie się, skąd klub ma mieć pieniądze na obrońcę, za którego trzeba będzie płacić ?
Sprawa jest chyba troszkę prostsza. Z tego co się mówiło Dudu kończy się kontrakt wraz z końcem sezonu. Można od stycznia go podpisać. Wtedy w najgorszym wypadku będzie naszym zawodnikiem od lipca. Widzew jednak miał problemy z wykupieniem Dżalamidże. Możliwe, że są jakieś kłopoty z pieniędzmi na transfery. Wtedy nie powinni robić problemów i sprzedać go za ~200 tysięcy euro. Cena adekwatna do czasu obowiązywania kontraktu. Tak wracając do Dżalamidze za 300 tysięcy to mogłaby być niezła inwestycja. Z jednej strony optowałbym za nim, z drugiej ufam, że Stan wie co robi.

W tym okienku przydałyby się wreszcie transfery zawodników w wieku młodzieżowca. Chociaż nie wiem, czy w ocenie polityki transferowej nie pominąłem transferów Karłowicza, Zająca, Czapy i kilku innych. Gdybyśmy posiadali rezerwy łatwiej byłoby o ocenę ich poziomu. Chrapek daje radę w 1. lidze, Nalepa też. Podstawowi zawodnicy MESA. Jednak przekonaliśmy się o tym dopiero wypożyczając ich. Mając rezerwy w 2. lidze mielibyśmy lepszy przegląd zawodników. Poza tym odnoszę wrażenie, że MESA wyszła nam na niekorzyść. Powinniśmy posiadać rezerwy, choćby dlatego, aby Jirsak, Boguski, czy Garguła byli w rytmie meczowym. MESA byłaby dobrym pomysłem, gdyby była do 18. roku życia i nie mogli tam grać 30-latkowie.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 11.11.2011, 13:47
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
a ja mam raczej pytanie...
Czy Jovanovic grał po pozycji stopera czy prawego obrońcy w LM m.in. przeciwko Arsenalowi?

bo tak właśnie mi się wydaje... Jeśli to prawda to nie potrzebujemy nowych środkowych obrońców... Chavez, Czekaj, Nalepa, Jovanovic, Bunoza
Nasza gra obronna to tragedia ale... nie potrzebujemy srodkowych obroncow bo Jovanovic moze grac na srodku? Kilka faktow:
1. Jovanovic poki co u nas na srodku nie gra, gral na srodku tylko w sparingach i wygladal tam bardzo zle. Zdecydowanie lepiej wyglada na PO i tam bym go widzial. Juz po tych paru meczach na PO widac, ze on ma swietnie warunki by grac z boku.
2. Skoro Jovanovic juz mialby grac na srodku to kto na prawej? Dalej Lamey? Jak nie to trzeba by szukac PO.
3. zalozmy srodek obrony Chavez-Jovanovic. Jakie sa alternatywy dla nich? Niepewny Bunoza oraz kompletnie zieloni Czekaj i Nalepa.

My na gwalt potrzebujemy srodkowego obroncy i to takiego co jak wejdzie do 11 to bedzie wzmocnieniem defensywy.
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 11.11.2011, 13:48
Dokładnie - problem jest w tym, że polscy zawodnicy, którzy reprezentują wyższy poziom najczęściej bardzo się cenią. Nic dziwnego, że w takich sytuacjach trudno znaleźć w jedenastce Wisły więcej niż dwóch/trzech zawodników z naszego kraju. Ciekaw jestem co w przyszłej rundzie pokaże Czekaj i Brud. Dobrze byłoby, aby łapali doświadczenie. Dla nich derby byłyby czymś więcej niż krótki wyjazd kilkaset metrow o swojego stadionu...
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 11.11.2011, 14:32
River napisał(a):Wyświetl post
Nasza gra obronna to tragedia ale... nie potrzebujemy srodkowych obroncow bo Jovanovic moze grac na srodku? Kilka faktow:
1. Jovanovic poki co u nas na srodku nie gra, gral na srodku tylko w sparingach i wygladal tam bardzo zle. Zdecydowanie lepiej wyglada na PO i tam bym go widzial. Juz po tych paru meczach na PO widac, ze on ma swietnie warunki by grac z boku.
2. Skoro Jovanovic juz mialby grac na srodku to kto na prawej? Dalej Lamey? Jak nie to trzeba by szukac PO.
3. zalozmy srodek obrony Chavez-Jovanovic. Jakie sa alternatywy dla nich? Niepewny Bunoza oraz kompletnie zieloni Czekaj i Nalepa.

My na gwalt potrzebujemy srodkowego obroncy i to takiego co jak wejdzie do 11 to bedzie wzmocnieniem defensywy.
Zdecydowanie popieram, To okno transferowe powinno by c poświęcone na zbudowanie monolitu w obronie. Bo jedynym kompetentnym zawodnikiem w tej chwili do grania w obronie jest jak słusznie to zauwżyłeś Jovanovic. Chaveza tez bym jeszcze nie skreślał. Ale drugi SO i LO obaj klasy lepszej niz dobra potrzebni na GWAŁT. I jeśli żadnego obrońcy nie uda się zakontraktować będe bardzo zawiedziony.
Odpowiedz cytując
rps16
Member

Od: 07.2011

Stary 11.11.2011, 23:50
Możecie sie pośmiać panowie Ale właśnie sobie gram w Footbal Managera, sprzedałem Kirmów, Jaliensów i Gargułe, reszta poszła na wolny i do obrony Dudu Paraiba, Głowacki i Wasilewski ;] Wiem, wiem, nierealne. Jednak fajnie by było jakby chociaż Dudu sie udało sciagnac, to akurat dosc realne marzenie, ale i na środek obrony można spokojnie znalezc kogos, kogo mozna by zatrudnić nie tylko w FM'ie ale i w rzeczywistości. Z Polaków grających w TME pomyślałbym nad nastepujacymi graczami do obrony:
- Sebastian Madera (Widzew Łódź) - 26 lat, a chyba jeden z najpewniejszych stoperów w TME, których można by było kupić
- Igor Lewczuk (Ruch Chorzów/Jagiellonia Białystok) - po sezonie będzie dostępny za darmo, a zbiera bardzo dobre noty za gre na prawej obronie, więc mógłby byc alternatywą na tej pozycji, kokosów na pewno w Jadze nie zarabia, a kończy mu sie kontrakt
- Paweł Olkowski (Górnik Zabrze) - to jako przyszłościowy transfer, jeszcze niekoniecznie na teraz, ale bardzo zdolny

Natomiast jeśli chodzi o Polaków grających za granicą:
- Marcin Wasilewski - wspomniany wcześniej, był jego temat latem chyba, na pewno byłoby to wzmocnienie
- Marcin Kuś - może wracając do Polski dałby o sobie przypomniec Dyzmie, który do Turcji sie nie wybiera, a Kuś jest od wielu lat podstawowym graczem w klubie z tureckiej Superligi

Na pewno żaden z nich nie byłby gorszy od Jaliensa, Lameya, Paljica i Diaza, zaryzykuje stwierdzenie ze na 95% kazdy z nich, nawet ci młodzi byli by znacznie lepsi od wspomnianej czwórki, a raczej nie jakoś niesamowicie drodzy i mysle ze dałoby sie ich skusić do gry pod Wawelem, tym bardziej z darem przekonywania Staszka
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.11.2011, 10:58
Podobno Wisła jest zainteresowana bramkarzem Górnika Łukaszem Skorupskim (20 l.) i napastnik Polonii Jakubem Świerczok (19 l.)

wg. Faktu http://www.fakt.pl/Napastnik-Polonii...,136481,1.html
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.11.2011 o godz. 01:23.

Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.11.2011, 11:27
Osobiście mam nadzieję, że nowy trener postawi w obronie na 3 Jovanovic Chavez Bunoza - Jaliens na rezerwie. A lewego obrońcę trzeba szukać.
Natomiast jeżeli chodzi o bramkarzy to nie podoba mi się pomysł sprowadzania jakiś wynalazków- lepiej brać starszych graczy typu Pareiko a swoich wychowywać typu Kurto...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.11.2011, 11:33
Mam nadzieję, że ze Świerczokiem to jakaś bzdura, obyśmy go nie zobaczyli nigdy w koszulce z Białą Gwiazdą.

I bynajmniej nie chodzi mi o kwestie sportowe....
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.11.2011, 11:33
Nie tylko wg Faktu
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...970,1,727.html
E: Możesz jaśniej Fialo ?
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 12.11.2011 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 12.11.2011, 11:38
Jaśniej to sprawa ma się tak, że kolega Świerczok to wychowanek sąsiadki zza Błoń i za czasów, kiedy tam grał, jakby to eufemistycznie określić, nie pałał miłością do Wisły. Lubił sobie pośpiewać to i owo, nie wchodząc w szczegóły.

Jak widać $$ może nawet i to u takiego człowieka zmienić..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.11.2011, 11:44
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jaśniej to sprawa ma się tak, że kolega Świerczok to wychowanek sąsiadki zza Błoń i za czasów, kiedy tam grał, jakby to eufemistycznie określić, nie pałał miłością do Wisły. Lubił sobie pośpiewać to i owo, nie wchodząc w szczegóły.

Jak widać $$ może nawet i to u takiego człowieka zmienić..
2002/03 MOSM Tychy (juniorzy)
2003/04 MK Górnik Katowice (juniorzy)
2004/05 MK Górnik Katowice (juniorzy)
2005/06 MK Górnik Katowice (juniorzy)
2006/07 (j) MOSM Tychy (juniorzy)
2006/07 (w) Cracovia (juniorzy)
2007/08 (j) Cracovia (juniorzy)
2007/08 (w) SMS Kraków (juniorzy)
2008/09 Cracovia (juniorzy)
2009/10 Polonia Bytom (ME)
2010/11 Polonia Bytom (ME)
2011/12 (j) Polonia Bytom

Tak średnio z tym wychowankiem, nie wiem jak z resztą, ale myślę, że nie masz racjonalnych podstaw, by nas tu okłamywać
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 12.11.2011, 11:47
filemon napisał(a):Wyświetl post
Tak średnio z tym wychowankiem, nie wiem jak z resztą, ale myślę, że nie masz racjonalnych podstaw, by nas tu okłamywać
Wychowanek, nie wychowanek, w Tychach za nami też specjalnie (z wiadomych względów) nie przepadają.

Sprawę znam, bo widziałem to na własne oczy i stąd mam dosyć sceptycznie podejście do kwestii Świerczoka w Wiśle, najlepiej by było gdyby on sam się na ten temat wypowiedział.. Zresztą, w juniorach Wisły czy parchów było wtedy wielu gości lepszych od niego, dlatego dziwi mnie bardzo ta eksplozja formy i obawiam się, że to może być jednorazowy wyskok.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 12.11.2011, 12:02
Mam nadzieję, że po tym sezonie właściwie oceni się przydatność do drużyny Czekaja, Nalepy, Chrapka, Skołorzyńskiego, czy Bruda. Niestety jest tak, że nasi wychowankowie, czy zawodnicy grający od młodych lat w Wiśle nie zagrają kilku meczów w pierwszej drużynie i często odchodzą, a na eksplozję formy zawodników zza granicy, czy dawnych gwiazd potrafi się czekać przez wiele spotkań.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.11.2011, 12:25
fialo napisał(a):Wyświetl post
Wychowanek, nie wychowanek, w Tychach za nami też specjalnie (z wiadomych względów) nie przepadają.

Sprawę znam, bo widziałem to na własne oczy i stąd mam dosyć sceptycznie podejście do kwestii Świerczoka w Wiśle, najlepiej by było gdyby on sam się na ten temat wypowiedział.. Zresztą, w juniorach Wisły czy parchów było wtedy wielu gości lepszych od niego, dlatego dziwi mnie bardzo ta eksplozja formy i obawiam się, że to może być jednorazowy wyskok.
To że obrażał Wisłę może można by wytłumaczyć młodym wiekiem.

A jeśli chodzi o formę to napiszę, że trzeba ryzykować bez tego niestety się nie da.
Ostatnio edytowane przez cfa : 12.11.2011 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 12.11.2011, 13:15
Żebyśmy zatrudniali tylko takich piłkarzy, dla których nawet jednorazowym wyskokiem jest 11 bramek to by było dobrze.
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Od: 01.2010

Stary 12.11.2011, 13:23
Snoopy5 napisał(a):Wyświetl post
Dudu owszem , na nasze warunki jest wzmocnieniem . Ofensywny , dobrze dośrodkujący i grający nieźle w destrukcji. Może jeszcze zainteresować się Thiago Cionkiem i Kupiszem z Jagi , Traore z Lechii i Jankowskim z Ruchu. Myślę , że to piłkarze mogący nas wzmocnić , problemem jest cena . Wszyscy to jakieś 3-3.5 mln euro.
Jankowskiemu marzy sie gra w Legii a na Traore nie macie co liczyc albo zagranica albo Lechia i tyle
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.11.2011, 13:24
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Żebyśmy zatrudniali tylko takich piłkarzy, dla których nawet jednorazowym wyskokiem jest 11 bramek to by było dobrze.
np.
Dawidowski - 12
Matusiak - 11

Piłkarzy którzy strzelili koło 11 bramek w sezonie, a my ich zaturdnialiśmy było jednak kilku.
Niewielu z nich było młodych, ale żaden nie miał przeszłości żydowskiej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 12.11.2011, 13:27
Nie czemu szukacie napastników na zimę jeżeli mamy skutecznych, problemem jest ilośc tych okazji. Trzeba szukać zmiennika dla Meliksona, byle chłopak był kreatywny i waleczny.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 12.11.2011, 19:48
szprotson napisał(a):Wyświetl post
np.
Dawidowski - 12
Matusiak - 11

Piłkarzy którzy strzelili koło 11 bramek w sezonie, a my ich zaturdnialiśmy było jednak kilku.
Niewielu z nich było młodych, ale żaden nie miał przeszłości żydowskiej.
Nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi. Miałem na myśli fakt, że częściej sprowadzamy no-name'ów, którzy grają na pozycji napastnika, a w karierze strzelili kilka bramek na krzyż. Prawdopodobieństwo, że tacy się sprawdzą, jest jeszcze mniejsze, niż tzw. jednosezonowcy/jednorundowcy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów