|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
-> Wolfy: jaja sobie robię...
Ja też widzę, że Jovanić jest żenujący. Widziałem to w pierwszym jego meczu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Przede wszystkim to szukać zdolnych Polaków w zachodnich klubach , Ci nie łapiący się do składu bądź grający w słabych drużynach są dostępni naprawdę za przystępne dla Wisły kwoty a poziomem wyszkolenia górują nad zawodnikami szkolonymi w kraju.
Chciałbym np zobaczyć w barwach Wisły Tadrowskiego ,ale to jest coś z kategorii sci-fi i cały czas szukać takich okazji na rynku jak np Wilk tak by niepotrzebnie nie przepłacać no i cały czas skanować rynki zagraniczne w poszukiwaniu kolejnych wzmocnień
Ostatnio edytowane przez allon : 10.11.2011 o godz. 05:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest tak ,że klub nie próbuje nic zrobić ze szkoleniem młodzieży , nie próbuje pozyskiwać utalentowanych graczy na lokalnym rynku i innym sprawami w tej materii, konkurencja z innymi klubami jest duża , kiedyś nie było jej wcale bo Wisła była hegemonem, od jakiegoś czasu już tak nie jest.
Np. A. Mierzejewski nim przeszedł do Wisły Płock był jedną nogą w Wiśle , miał trafić do kadry MESY ale w ostatniej chwili tuż przed parafowaniem umowy zgłosił się trener WP i powiedział ,że da mu szansę zagrania w szerokim składzie i w taki sposób straciliśmy bardzo utalentowanego zawodnika. Oferta finansowa dla Lewandowskiego podobno była najlepsza ,ale sam zawodnik wolał iść do klubu gdzie będzie grał regularnie a w Wiśle wtedy miałby ogromną konkurencję Sprawa świeższa - szkółka w Szamotułach ,która po utracie finansowej płynności po odejściu głównego sponsora szukała wsparcia w klubach ekstraklasowych. Oferty złożył Wisła , Lech i Legia. I szkółka wylądowała ostatecznie pod kuratelą Lecha tylko dlatego ,że Lech jako jedyny zgodził się by szkółka została w Szamotułach. Oferta z Wisły automatycznie równała się z przeniesieniem szkółki do Krakowa. Teraz zatrudniono koordynatora ds. szkolenia młodzieży i pierwsze skutki jego działania (czy to dobre czy złe) i tak zobaczymy najwcześniej za 3-4 lata. A co do Clebera i tego mitycznie utalentowanego zawodnika ,który wylądował w Anderlechcie - zawodnik tak utalentowany ,że zagrał jeden niepełny mecz i został bardzo szybko ściągnięty z boiska. Druga sprawa od kiedy to ogon kręci psem (czyt. scout rządzi dyrektorem sportowym) a nie odwrotnie? I ciekaw jestem jak ten młodzik sprowadzony z Agrykola Warszawa radzi sobie w MESIE |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Realia piłkarskie są takie, że żaden klub na świecie nie pozbywa się piłkarzy będących w optymalnej formie. A my zbieramy tylko tych z kartą na ręku.Pewnie że zdażają się wyjątki, ale one potwierdzają tylko regułę.
Pewnie Jaliens potrafi grać o niebo lepiej ale podobnie jak Chavez jego obecna forma to dno. Czy i kiedy formę odbudują Garguła, Jaliens, Chavez zależy pewnie od tych którzy ciągneli grę Wisełki Biton-Melex-Iliev-Małecki Po wpadce z APOEL'em i piłkarzom specjalnie ściąganym na Liigę Mistrzów została i nasza podwórkowa TE i na osłodę LE. Czy pan Kaziu Moskal okaże się lepszym "motywatorem" od Maaskanta zobaczymy. Oby nie było z nim tak jak w Zielińskim w Ległej. Chcę wierzyć że Nunez, Paljić czy Lamey potrafią grać lepiej choć coraz trudniej mi to przychodzi. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ciekawe jak zostanie rozwiazana kwestia 2 nastepnych okienek transferowych. Do czerwca skoncza sie kontrakty/wypozyczenia:
Biton, Jirsak, Nunez, Sobolewski, Diaz, Paljic, Czekaj, Lamey, Pareiko Do tego mimo kontuzji moga sie pojawic oferty na Malego i Meliksona juz w zimie a napewno na ktoregos w lecie. Czyli mamy do zalatania dziure na 9-12 graczy.... (ten jeden dodatkowy to miejmy nadzieje wczesniejsze zakonczenie wspolpracy z Jaliensem). Dodajac do tego czarny scenariusz ze Stan odchodzi, i mamy pol druzyny z youtuba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ja pierdziu... nie mamy drużyny w dosłownym tego słowa znaczeniu... dramat... ciekawe kogo naściągają do nas działacze, pewnie ME
![]() ![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Jirsak - podziękować Nunez - podziękować Sobolewski - podpisać kontrakt Diaz - podziękować Paljić - w zależności od kontraktu (niski - podpisać, wysoki - podziękować) Lamey - podziękować Pareiko - podpisać kontrakt Tylko Sobolewski i Pareiko to pewniacy. Szykuje się mała rewolucja w lecie. Z ewentualnych strat to szkoda tylko Bitona. ![]()
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind You know the way to work things out To colorize and still feel fine |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Komu podziekowac, kogo zostawic to oczywiste wlasciwie tylko, jak/czym/za co zalatac dziury? Traktujac pilkarzy jako majatek klubu to my jedziemy mocno na leasingu....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Co do reszty racja, poza Sobolem. Trzeba będzie uważnie patrzeć jak się trzyma jego organizm na wiosnę i wtedy podjąć decyzję. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szykuje się rewolucja? No i dobrze bo jest to koniecznie w tej sytuacji gdy ponad połowa zawodników nie wnosi nic do zespołu
Gdyby w ostatnich latach klub prowadził długofalową politykę transferową to nie byłaby potrzebna a tak to ja widzę raptem jedno okienko w którym transfery zostały sensownie przeprowadzone |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mówicie żeby ściągali z mlodej ekstraklasy a kto tak naprawde się z tamtąd nadaje do gry... Bo ja po za Czekajem na lawkę nikogo nie widzę. Może jeszcze Brud i tyle. Więcej się raczej nikt swoją grą nie wyróżnia. A rewolty nie można robić w takim klubie. To jest nie poważne jak się myśli o europejskich pucharach już nie mówię o MP. Na pewno trzeba wymienić Jaliensa i Lameya oraz podpisać Bitona sprawa priorytet .Dobrze by bylo tez znaleźć kogoś za kirma.. i podziękować temu panu.. Bo ego gra to katastrofa...
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
BRUD MA 23 LATA ! Żaden z niego zawodnik z młodej ekstraklasy
wirzyłem w niego, ale czar prysł jest za słaby na Wisłe i trzeba to jasno powiedzieć, jego poziom jest nie wiele większy niż Kowalskiego moim zdaniem![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Guest
|
|
|
Zakładając, że zdobędziemy MP i znowu będziemy chcieli naprawdę wejść do LM (a nie jak zwykle) to potrzeba nam graczy będących wzmocnieniem na minimum 5 pozycjach. Bardzo optymistycznie zakładam, że wiodący gracze zostaną do wtedy. A więc: 1-2 stoperów, LO, 1-2 skrzydłowych, DP, jeden szybki może niewysoki skuteczny napastnik do gry z Genkovem albo Bitonem.
Wygląda na to, że znów będziemy potrzebować tony szczęścia żeby wejść do tej mitycznej LM. Nie mówiąc już o kwestii MP. Co na ten temat sądzą/będą sądzili wiosną: Śląsk, Legia, Amica i Dyskopolo? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Wiec moze inny trener inne prowadzenie Bruda przyniesie jakies efekty - a może nie, ale wierzyć można. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Matusiak? nie dziękuję jak przechodził do Palermo, stwierdziłem: że chyba jeszcze nigdy się tak w ocenie piłkarza nie pomyliłem jak wrócił do Polski... to cofnąłem te słowa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Matusiak był słaby, miał formę i tyle, zagrał rok dobrze a później to już tylko gorzej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Bruda, Czekaja idp można by sensownie ocenić gdyby była drużyna rezerw a nie ME. Mają już sporo lat a doświadczenia dorosłego nie-wiele.
Jirsaka można zostawić jeżeli by nie żądał dużego kontraktu. Zawsze ktoś na rezerwę, który jest zaaklimatyzowany. Nie można wymienić pół składu. Przecież są w Polsce gracze w miarę tani, których można próbować wyrwać. Nie jako gwiazdy ale jako wyrobnicy. A jak się wybiją to lepiej dla nas. Korona : Lisowski, Jovanovic. Takie dwa walczaki. Widzew : Dudu. Całkiem niezły lewy obrońca. PDB: Patejuk. Może będzie z niego dobry piłkarz na dłużej . No to 4 ... Wsiąść pod lupę, ocenić i ewentualnie jeżeli ktoś by się nadawał próbować kupić/wypożyczyć. Kokosów nie powinien kosztować. |
|
|
|
Guest
|
|
Z tym że w przypadku Bruda to ja niestety nie powiedziałbym, że glowny problem polega na tym, że jest leniem i balangowiczem...
Ostatnio edytowane przez arti : 10.11.2011 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Brud co wejdzie na boisku to panikę ma - zero gry do przodu, tylko asekuracja. Niestety, ale Zyro, Wolski to jest nieosiagalna pilka dla Bruda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Arronax: Patejuk ? Ha ha. Prosze Cię. Gośc prawie 30letni ma nas zbawić..?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Hmm, mam pytanie do forumowiczów
Co wy widzicie w tym Genkovie ? Jak widze to wiekszosc go wymienia wśród tych którzy "coś" wnoszą do drużyny i powinni zostać. A dla mnie ten gość jest na równi z Jaliensem, Lameyem, Paljicem itp. To jest napastnik, Wisła zaczeła oficjalne mecze w lipcu, dziś mamy prawie połowe listopada, a ten facet ma na koncie jedną bramkę - dobitke z metra do pustej bramki. Rozegrał kilkanaście meczy i zdobył w nich jednego gola, którego każdy by na jego miejscu zdobył. Asyst też niewiele albo i wcale. Od napastnika wymaga sie bramek , Cwetan tego wymagania nie spełnia, nie pokazał do tej pory nic. Biton to zawodnik o klase, jak nie o dwie lepszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
PS;Stawiasz go obok Jaliensa Lameya Paljicia..... tylko zapomniałaś o bramkach Genkowa na wage mistrzostwa z poprzedniego sezonu... ![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Lamey nie jest taki zły. Kilka goli nam zdobył, które zadecydowały o losach spotkania, więc bardziej bym się czepiał Jaliensa i Paljicia. Szczególnie na tego drugiego nie mogę patrzeć. Niech mi ktoś wymieni jedną mocną stronę Serba?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Marcin_fan - Patejuk nie miałby zbawiać. Tak jak napisałem wcześniej gra całkiem nieźle. Widać, że jest raczej pracowity, późno wszedł do extraklasowej piłki więc ma sporo do udowodnienia.
Jakby jego koszta pensji i transferu nie były wysokie to mógłby zasilić ( po akceptacji góry) np. osiemnastkę meczową. A już od jego gry zależałoby czy stałby się graczem 11 czy dublerem. Tzw transfer na uzupełnienie składu. Ściąganie samych graczy z zagranicy, przy naszych możliwościach $$ może skończyć się podobnie jak teraz. A chodzi również o koszta pensji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A nie tak dawno połowa tego forum chciał wypieprzyć Małeckiego I JEDEN Z POWODÓW BYŁ TAKI ŻE NIE CHCE TU GRAĆ ZA DROBNE A TU TAKA ZMIANA .......I JESZCZE JEDNO ODNOŚNIE BITONA NA BEZRYBIU RAK TEŻ RYBA .Facet gra sępa .....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Patejuk wcale nie gra dobrze... Może na tle takiego Podbeskidzia coś pokazuje, ale są to raczej przebłyski i naprawdę nie sądzę, że by nam się przydał. To już lepiej wziąć jakiegoś młodego chłopaka od nas, a nie 30-letniego średniaka, których w lidze jest na pęczki.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|