The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2011, 13:00
River napisał(a):Wyświetl post
Fornalik to byc moze i dobry fachowiec o czym swiadczona jego wyniki w Ruchu. Pomomo roznych przeciwnosci jak odejscia najlepszych graczy, sytuacja finansowa klubu itp to potrafil on stworzyc niezly zespol.
Na pierwszy rzut oka dobry kandydat ale Wisle potrzebny jest ktos inny, o innej charakterystyce. Fornalik jest "za miekki". Nam potrzeba czlowieka z twarda reka, ktorego stac na odwazne decyzje i nie bojacego sie czasem pojsc pod prąd. Fornalika w takiej roli nie widze.
Fornalik jest może dobry, ale dla średniaka ligowego. Jeżeli Cupiał faktycznie go zatrudni, to będzie oznaczało że położył lagę na jakiekolwiek rozwój klubu.

Absolutnie powinien to być ambitny trener zagraniczny, który wykazał się już jakimiś konkretnym wynikiem i będzie potrafił skutecznie wdrożyć atak pozycyjny (dobra gra bez piłki przez 90 minut).

Reprezentanci PMSz (może za wyj. Lenczyka), wymieniają się tylko między klubami nie osiągnąwszy żadnych wyników (albo jak ja to nazywam: trenerzy na rundę/kilka meczy).
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.11.2011, 13:02
Co Lenczyk osiągnął w Cracovii?
On w Śląsku jest takim Fornalikiem w Ruchu
Dobry dla średniaka ligowego.
Pozycja w tabeli Śląska jest na wyrost. Lenczyk pokazsł, co potrafi, w Europie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.11.2011, 13:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Co Lenczyk osiągnął w Cracovii?
On w Śląsku jest takim Fornalikiem w Ruchu
Dobry dla średniaka ligowego.
Pozycja w tabeli Śląska jest na wyrost. Lenczyk pokazsł, co potrafi, w Europie.
Tak samo jak Maaskant. 4 mecze, bilans 4-11. Ale to Robert jest zajebisty, a Orest słaby, choć jego piłkarze nie są na codzień reprezentantami Hondurasu, Słowenii, Bułgarii czy byłymi reprezentantami Holandii. (nie mówiąc o królu strzelców ligi serbskiej i obrońcy, który mimo 20 paru lat jest ograny w LM).

Co Lenczyk osiągnął u żydów? Utrzymał ich. Ze Śląskiem lideruje tabeli. Ale jasne - zawsze można powiedzieć, że to na wyrost, a tak na prawdę na trenerce znał się tylko nieodżałowany Robert Maaskant.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
FraMat
Senior Member

Stary 09.11.2011, 13:29
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak Maaskant. 4 mecze, bilans 4-11.
Czy Lenczyk w ogóle zakwalifikował się do LE? Czy odpadł po dennej grze z Rumunami, których pokonała Legia?
Kiedy potrzebna była kwalifikacja to drużyna Maaskanta grała naprawę dobrze i skutecznie.
Kiedy potrzebna była kwalifikacja to drużyna Lenczyka grała naprawę żle i nieskutecznie.

Pisaliśmy (a przynajmniej ja pisałem) po wejściu do LE, że tam Wisła będzie grała inaczej, bardziej ofensywnie, bardziej eksperymentalnie, bez nacisku na wynik sportowy typu wyjście z grupy.

Nie porównuj więc osiągnięć drużyny Maaskanta w pucharach, do osiągnięć drużyny Lenczyka w tych samych pucharach.
Napisz jeszcze, że Probierz osiągnął w puchrach to samo co Maaskant.

Ja tui nie bronię Maaskanta tylko przestrzegam przed napalaniem się na PMSz.
Jaka jest w Europie pokazali nam w tym roku Lenczyk i Probierz

szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.11.2011, 13:40
Czy Lenczyk w ogóle zakwalifikował się do LE? Czy odpadł po dennej grze z Rumunami, których pokonała Legia?
Kiedy potrzebna była kwalifikacja to drużyna Maaskanta grała naprawę dobrze i skutecznie.
Kiedy potrzebna była kwalifikacja to drużyna Lenczyka grała naprawę żle i nieskutecznie.
no ale potrafił zrobić coś z niczego.

Otwórz oczy i zobacz ze w druzynie lidera ligi gra Krzysiek Wołczek.
Nie gwiazdy ściagane za tysiące euro z reprezentacyjną przeszłościa tylko Wołczek, Dudek czy Łukasz Madej.
My byśmy ich nawat na testy nie zaprosili bo to śa tacy surowi gracze.Do tego z Wasilukiem na obronie!
Bez jaj, ale Orest coś tam wydłubał na dolnym śląsku.
Oczywiscie ze łatwiej sie pracuje jak masz sie utrzymać i robisz wyniki ponad stan niż jak masz od razu cel - Mistrzostwo. Dlatego jestem ciekawy wiosny w wykonaniu Śląska, i z całego serca życze im Mistrzostwa Polski.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

pan Dudi
Senior Member

Stary 09.11.2011, 13:41
Cytat:
A czy my zakwalifikowaliśmy się do LE, czy uzyskaliśmy awans odpadając z LM (w domyśle - w walce ze słabszymi drużynami)? Już widzę, jak pokonujemy Spartaka Moskwa, albo ten Rapid.

Odważne stwierdzenie, że z Dundee Śląsk grał naprawdę źle i nieskutecznie, ale jasne- żeby poprzeć swoją teorię jesteś w stanie walnąć najgłupszą bzdurę. A nuż, ktoś się nie zorientuje, albo zapomni o tamtym ZAJEBISTYM meczu wyjazdowym.

Jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że każdy z dwójki Śląsk- Legia pokonałby Litex, a tym samym wywalczył awans do LE. Nie przekonamy się o tym, oczywiście, ale takie mam zdanie.

Cytat:
Pisaliśmy (a przynajmniej ja pisałem) po wejściu do LE, że tam Wisła będzie grała inaczej, bardziej ofensywnie, bardziej eksperymentalnie, bez nacisku na wynik sportowy typu wyjście z grupy.
No i miałeś rację. Gramy tam po to, żeby przegrywać. Ciekawe, że Legia może grać w tych samych rozgrywkach i jednak kłaść nacisk na wynik sportowy. Co to w ogóle za podejście - gramy w pucharach, więc przegrajmy wszystko? Czy jest na świecie druga drużyna, której kibice twierdzą, że awansowała do pucharów po to, żeby przegrywać?

Cytat:
Ja tui nie bronię Maaskanta tylko przestrzegam przed napalaniem się na PMSz.
Jaka jest w Europie pokazali nam w tym roku Lenczyk i Probierz
Nie zapominasz o nijakim Macieju Skorży? Kojarzysz? Taki wysoki chłop z ulizaną fryzurą... aaa... no tak, nie pasuje Ci do koncepcji.

FraMat
Senior Member

Stary 09.11.2011, 13:48
zajebisty mecz wyjazdowy w Dundee?
Dwa gole na dzień dobry, po czym Szkoci siedli na laurach.

gdzie ja, drogi Dudi pisałem, ze gramy w LE po to, żeby przegrywać?
Pan Skorża, ma druzynę już w miarę zbudowaną to gra o wynik. My drużyne budujemy, to gramy w LE po to, żeby ją budować.
A Pan Skorża... no cóz, szanuję... a czy Tobie ostatni wynik Legii pasuje do koncepcji?Brakło jednego Radovicia i już nie można było wygrać. A gdyby zabrakło jeszcze np. Zewłakowa, to może okazałoby się, że można i przegrać?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.11.2011 o godz. 13:51.

pan Dudi
Senior Member

Stary 09.11.2011, 13:51
Niech przemówią lole -

Żaden inny komentarz nie przychodzi mi na myśl.

Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.11.2011, 13:53
Lenczyk za to co pierd.... przed kamerami pracując dla parchów nie powinien mieć już w ogóle wstępu na Wisłę.

Widzę że dla niektórych Wisła to tylko wyniki i fajny treneiro ...

EDIT: Dudi - to nie było oczywiście do Ciebie
Ostatnio edytowane przez Kocur : 09.11.2011 o godz. 14:36.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.11.2011, 13:53
A czy ten wspaniały Maaskant ograł tego słabego Lenczyka?. Już w pierwszym meczu jako trener Śląska Wisła była bezradna no ale geniusz Roberta bo ugraliśmy punkt.....no tak to przecież Wisła jest na pierwszym miejscu a nie Śląsk...
FraMat
Senior Member

Stary 09.11.2011, 13:58
Niech przemówią lole -

Żaden inny komentarz nie przychodzi mi na myśl.
Zdaje się, że na mysl to w ogóle niewiele Ci przychodzi. Tylko lole i slogany.
Na razie

Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Już w pierwszym meczu jako trener Śląska Wisła była bezradna ...
To Wisła była trenerem Śląska?
Z kim ja muszę pracować?

pan Dudi
Senior Member

Stary 09.11.2011, 14:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Lenczyk za to co pierd.... przed kamerami pracując dla parchów nie powinien mieć już w ogóle wstępu na Wisłę.

Widzę że dla niektórych Wisła to tylko wyniki i fajny treneiro ...
Ja mówię tylko o nim w kontekście jego aktualnej pracy w Śląsku i deprecjonowania jego zasług i osiągnięć przez gościa, który w swojej nieskończonej mądrości potrafi się odnieść do jednej linijki tekstu pomijając milczeniem resztę... która nie pasuje mu do koncepcji. No i oczywiście jest z siebie bardzo zadowolony i ma się za tytana dyskusji.

Oczywiście w Wiśle za żadne skarby bym go nie chciał.

Edit: O! I nawet jak na porządnego partnera w dyskusji przystało, łapie za słówka! Brawo, to świadczy o Twej potędze, Framat.

FraMat
Senior Member

Stary 09.11.2011, 14:38
Edit: O! I nawet jak na porządnego partnera w dyskusji przystało, łapie za słówka! Brawo, to świadczy o Twej potędze, Framat.
Kultura i uporządkowanie w budowaniu wypowiedzi świadczą także o uporządkowanym myśleniu.
Brak dbałości o logikę wypowiedzi, jest dla mnie przejawem braku dbałości o logiczne myślenie.

murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.11.2011, 14:39
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Owszem, Di Canio jest faszystą, ale to jeden z najwiekszych profesjonalistow i uczciwych gosci grajacych kiedykolwiek w pilke. Totalne przeciwienstwo szmaciarza Tottiego.

No wiadomo, że dla wielu to jedyne skojarzenie z osobą Di Canio.

A byłby spoko, bo:

http://www.youtube.com/watch?v=IKHvvPClH-8

http://www.youtube.com/watch?v=NovS1hohmTw

http://www.youtube.com/watch?v=CR-qMlES66A
Ostatnio edytowane przez murray : 09.11.2011 o godz. 14:41.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.11.2011, 15:04
Odważne stwierdzenie, że z Dundee Śląsk grał naprawdę źle i nieskutecznie, ale jasne- żeby poprzeć swoją teorię jesteś w stanie walnąć najgłupszą bzdurę. A nuż, ktoś się nie zorientuje, albo zapomni o tamtym ZAJEBISTYM meczu wyjazdowym..
E bez jaj - zajebisty ze względu na emocje i uzyskany trochę fartownie awans, wszak strzał Dudka to był strzał rozpaczy - zespół nie bł w stanie przeprowadzić skutecznego ataku, Mila ledwo zipał.

Jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że każdy z dwójki Śląsk- Legia pokonałby Litex, a tym samym wywalczył awans do LE. Nie przekonamy się o tym, oczywiście, ale takie mam zdanie.
Sorry zdanie zdaniem, fakty mówią co innego - Śląsk nie potrafił wbić przez 210 minut meczów bramki 4 zespołowi ligi bułgarskiej - Lokomotiwowi Sofia. Owszem mieli przewagę, ale tylko karne.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 09.11.2011, 15:13
przewijała sie juz na forum osoba Adrie Kostera?

Bo przeczytałem, że jest wolny
Największym szczęściem jest mieć pasję...
pan Dudi
Senior Member

Stary 09.11.2011, 15:24
Kultura i uporządkowanie w budowaniu wypowiedzi świadczą także o uporządkowanym myśleniu.
Brak dbałości o logikę wypowiedzi, jest dla mnie przejawem braku dbałości o logiczne myślenie.
A jak dla mnie łapanie za słówka jest przejawem braku argumentów u łapiącego.

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
E bez jaj - zajebisty ze względu na emocje i uzyskany trochę fartownie awans, wszak strzał Dudka to był strzał rozpaczy - zespół nie bł w stanie przeprowadzić skutecznego ataku, Mila ledwo zipał.
Dokładnie. Zajebisty ze względu na dramaturgię.

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Sorry zdanie zdaniem, fakty mówią co innego - Śląsk nie potrafił wbić przez 210 minut meczów bramki 4 zespołowi ligi bułgarskiej - Lokomotiwowi Sofia. Owszem mieli przewagę, ale tylko karne.....
To teraz przypomnij sobie jak my graliśmy ze Skonto. Wszyscy na forum byli zachwyceni, że "przecież ten mecz mieliśmy po prostu wygrać, nieważny styl". Nie wiem, czy byłeś jednym z podzielających to zdanie, ale może Śląsk miał takie samo podejście? Bo o tym jak wyglądał nasz mecz na Łotwie chyba przypominać nie muszę. Z resztą, rewanż to też tylko 2 indywidualne zrywy.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 09.11.2011 o godz. 15:27.

tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.11.2011, 15:34
FraMat nie ma się co spinać na temat tego czy tamtego trenera. Co to da czy przyjdzie dobry trener, czy słaby trener? I tak obydwaj wylecą po maks 2 latach.
To jest wszystko puste klepanie w klawiaturę, szkoda czasu.
Nie oszukujmy się, żadnej długofalowej polityki w Wiśle nie ma i nie będzie dopóki nie zmieni się właściciel.
Ostatnio edytowane przez tofik : 09.11.2011 o godz. 15:59.
..
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.11.2011, 15:42
Brać Jimeneza jeżeli tylko będzie w zasięgu finansowym,bardzo dobry trener a i marketingowo dobry ruch.Facet zna zawodników z greckiej ligi a ,ze jest kryzys to można kogoś solidnego sprowadzić.Lepiej sprowadzać piłkarzy z charakterem z ligi greckiej niz delikatnych emerytów holenderskich.
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 09.11.2011, 15:54
Acima napisał(a):Wyświetl post
Taka mała ciekawostka
Waldemar Fornalik (ur. 11 kwietnia 1963 w Myślenicach)

Poza tym Ruch właśnie wydał oświadczenie, że chcą przedłużyć współpracę z trenerem. Chyba działacze boją się jego odejścia, a kibice chcą go zmotywować w następnym meczu do pozostania w klubie.
http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=...gory=top-story

urodzony w Myślenicach ale całą karierę spędził w Ruchu zdobywając z nimi mistrza więc jeśli będzie się kierował pobudkami sercowymi wybierze Ruch.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.11.2011, 15:58
Mistal napisał(a):Wyświetl post
urodzony w Myślenicach ale całą karierę spędził w Ruchu zdobywając z nimi mistrza więc jeśli będzie się kierował pobudkami sercowymi wybierze Ruch.
e tam
Jakby sie kierował sercem to by nie trenował Górnika 2x skoro taki z niego hanys.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 09.11.2011, 16:01
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Owszem, Di Canio jest faszystą, ale to jeden z najwiekszych profesjonalistow i uczciwych gosci grajacych kiedykolwiek w pilke. Totalne przeciwienstwo szmaciarza Tottiego.
+ warto wyjaśnić - faszyzm nazizm i rasizm to nie synonimy. Szczególnie dla Włochów. Taki np. Fabio Cannavaro (chyba jeszcze nie trenuje ) po zwycięskim finale z Francją paradował po bieżni z flagą MSI - FN. Co to za partia i jak się odnosi do spuścizny duce opowie zainteresowanym wujek Google.

---

Ktoś pamięta Sevillę z czasów Jimeneza? Ustawienie, filozofię gry, piłkarzy, na których stawiał?
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 09.11.2011, 16:14
@szproston

ja tylko obalam tą niby ciekawostkę.
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 09.11.2011, 16:17
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
+ warto wyjaśnić - faszyzm nazizm i rasizm to nie synonimy. Szczególnie dla Włochów. Taki np. Fabio Cannavaro (chyba jeszcze nie trenuje ) po zwycięskim finale z Francją paradował po bieżni z flagą MSI - FN. Co to za partia i jak się odnosi do spuścizny duce opowie zainteresowanym wujek Google.

---

Ktoś pamięta Sevillę z czasów Jimeneza? Ustawienie, filozofię gry, piłkarzy, na których stawiał?
Nie tylko dla Włochów ale dla każdego człowieka znającego definicję tych słów.

Ale o czym my mówimy Di Canio, Jimenez, Grant, Kean wszyscy mają takie same szanse na zostanie naszym trenerem jak Montezuma...

Fornalik, Smuda albo jakiś trener z zagranicy z wystarczająco słabym CV aby za kasę przymkną oko na brak infrastruktury u nas w klubie.
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.11.2011, 16:22
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post

---

A taki Gianluigi Buffon zasłynął z pokazania koszulki którą miał pod bluzą bramkarską na jednym z meczów..a na której było faszystowskie hasło:BOIA CHI MOLLA, które niektórzy mają w sygnaturce Ale fakt faktem-dla Włochów fascista nie znaczy nazi....
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.11.2011, 16:44
Dokładnie. Zajebisty ze względu na dramaturgię.

To teraz przypomnij sobie jak my graliśmy ze Skonto. Wszyscy na forum byli zachwyceni, że "przecież ten mecz mieliśmy po prostu wygrać, nieważny styl". Nie wiem, czy byłeś jednym z podzielających to zdanie, ale może Śląsk miał takie samo podejście? Bo o tym jak wyglądał nasz mecz na Łotwie chyba przypominać nie muszę. Z resztą, rewanż to też tylko 2 indywidualne zrywy.
Tylko my nie mówimy o dramaturgii tylko o grze, a tej było naprawdę daleko do europejskiego poziomu, Dundee na boisku grało dennie, ale Śląsk niestety też nie prezentował niczego wielkiego i godnego uwagi. Myślałem, że rozmawiamy o taktyce i kształcie gry nie o dramaturgii.

Mecze ze Skonto - fakt nic wielkiego w naszym wykonaniu, po zrywach poszczególnych zawodników jednak wygrane. Śląsk był w stanie przydusić "ŁOKO", ale nie był w stanie strzelić im bramki. Natomiast porównanie Lokomotiwu z Litexem pod względem poziomów tych drużyn to przepaść taka jak między Wisłą Kasperczaka, a ówczesnym Świtem Nowy Dwór......

Fakty są takie, że gdyby Genkow czy Biton w meczu z parchami zrobili to co powinni zrobić, to wywieźlibyśmy z Kauflandu 3 punkty, a każdy zachwycałby się naszą grą w tym meczu.

Fakt - zespół w kilku spotkaniach grał przysłowiową kupę: mecze z Widzewem, Lechią, Podbeskidziem, Twente czy Legia były naprawdę denne.
Fakt drugi - zespół w kilku meczach zagrał całkiem dobrze - Litex, Lech, Fulham
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.11.2011, 17:20
Przydałby się wreszcie trener, który coś w piłce osiągnął. Mimo wszystko wolałbym futbol defensywny a la Petrescu bo uważam, że w naszych warunkach jednak łatwiej w ten sposób osiągać sukces (wzorując się na Rapidzie z przed kilku lat)...

Młody, 44-letni trener Sevilli to były wieloletni zawodnik tego klubu, po latach trener zespołu rezerw, któremu po odejściu Juande Ramosa do Tottenhamu powierzono prowadzenie pierwszego zespołu. Efekty pracy Jimeneza były na tyle obiecujące, że prezydent Sevilli Josa Maria Del Nido postanowił nie szukać bardziej doświadczonego trenera. Jimenez w Sevilli stosuje przemyślany system rotacji, stosuje głównie taktykę 4-4-2, choć wobec plagi urazów w formacji ataku, ustawiał nieraz swój zespół według schematu 4-2-3-1.

Jimenez jaki widać systemem gra podobnym. Jestem za

aek grał chyba głw. 442
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 09.11.2011 o godz. 17:29.
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 09.11.2011, 17:30
Jimenez, Grant, Fornalik czy Smuda a może się skończyć na kimś nieznanym.
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 09.11.2011, 17:42
Dla mnie wymarzonym kandydatem byłby Ralf Rangnick. Ale to raczej nierealne.
Z bardziej przyziemnych nazwisk ciekawym kandydatem może być Fornalik. Pytanie jak poradziłby sobie w topowej drużynie, która w dodatku dysponuję tak międzynarodową kadrą.
arti
Guest

Stary 09.11.2011, 18:43
Trzeba wypłacić Robertowi pieniądze za kontrakt do czerwca 2012 więc najpewniej zobaczymy w zimie Fornalika, który nie będzie łykał 200, 300 czy więcej tys. euro za rok tylko pewnie połowę tego.
A w ogóle to kibice będą mieli zabawę i igrzyska trenerskie pewnie do stycznia, a o akademii i sponsorze nadal "ani be ani me ani kukuryku".
Jak to jest, że nie może być na koszulce TF za 5mln i jeszcze kogoś choćby za 2-3
Ostatnio edytowane przez arti : 09.11.2011 o godz. 19:06.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów