|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() OK, skąd info? Tak tylko pytam ![]() ![]() Niestety, ale takie od lat są zwyczaje w Wiśle. Moskal nie potrafił się postawić, to został potraktowany jak pionek. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Chwilę ostygłem, przeanalizowałem sytuację i wiem o co chodzi!
W Jagiellonii potrafili mu wymienić po 10 piłkarzy i on dawał radę, tz nie spadał a nawet miał udane sezony. W lecie też wymienimy z 10 to on jest jak znalazł do takiej polityki transferowej. Brawo, jednak to dobra decyzja. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Można zmienić nazwę tematu na "byłym trenerem"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czy ja wiem
moze po prostu schować ten temat do kąta...bo pewnie za jakiś czas go wznowimy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A mówiłem od samego początku, że boję się, że "Kazek" będzie jedynie kozłem ofiarnym- ....a tak postąpić z legendą klubu.....Ja .......e, jaki ten klub-a raczej Cupiał jest przewidywalny.
Porażka totalna.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 02.03.2012 o godz. 10:51.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Nawet nie kwestia czy był dobry czy nie, ale polityka właściciela jest tak przewidywalna i amatorska że brak słów. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() Jeszcze jak przywrócą Małeckiego i pożegnają Stana to... no cóż, oby nie. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
przynajmniej nie bedzie Smudy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dzięki Kaziu. Szacun, ale stosunki koleżeńskie z piłkarzami chyba nie mają prawa bytu na tym poziomie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
....a szefie, nie mogę Cię czytać....
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A skąd wiecie, jak się Klub rozstał z Kazkiem Moskalem jako pierwszym trenerem? Skąd wiecie jakie były ustalenia na początku, gdy Moskal zostawał trenerem Wisły? Kazek nie jest krwiopijcą, który swojej posady trzymał się rękami i nogami i ciągnął Wisłę po sądach o należne odszkodowanie, bo z tego co się orientuję, to miał kontrakt do końca sezonu. Znając Go, to po prostu doszli do wniosku, że lepiej będzie, jeśli trenerem zostanie ktoś inny. Kiedyś Kazek odchodził do Lecha, żeby ratować Wisłę. Kilka lat temu był trenerem tymczasowym, wygrał z Sewillą, podziękowali Mu i dalej był wierny Wiśle. Był asystentem kilku trenerów, oni odchodzili, a Kazek zawsze był wierny Wiśle. Wielu z nas może tutaj nie być, bo Wisła przestanie wygrywać, a Kazek będzie przy Wiśle. Więcej rozwagi Panie i Panowie, bo z tego co się orientuję, to klub nawet nie wydał oświadczenia, że Kazimierz Moskal został zwolniony z Wisły Kraków. Przedstawiono tylko pierwszego trenera na Jego miejsce, a Kazek Moskal zapewne dostanie inną robotę do wykonania.
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 01.03.2012 o godz. 17:17.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie mogę za wszystkich pisać, ale każdy myślący raczej wypowiada się w kontekście zwolnienia 1szego trenera. Kazimierza całkowicie z Wisły nie pogonią. Może jeszcze się nie raz przydać jako tymczasowy
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czy trenerem Wisły będzie Moskal, prawnuk Reymana, Mourinho, Fergusson czy Capello to poleci, po dwóch zwycięstwach w sześciu meczach, trzech strzelonych bramkach w sumie, a jednej u siebie, po 3 naprawdę żenujących widowiskach u siebie.
Wisła Kraków 0-1 Górnik Zabrze 20 listopada, 17:00 (15.830) Śląsk Wrocław 0-1 Wisła Kraków 25 listopada, 20:30 (40.917) Wisła Kraków 1-0 Widzew Łódź 4 grudnia, 17:00 (14.830) Wisła Kraków 0-1 Polonia Warszawa 9 grudnia, 20:30 (13.020) Zagłębie Lubin 2-2 Wisła Kraków 19 lutego, 14:30 (7.019) Wisła Kraków 0-1 Korona Kielce 26 lutego, 17:00 (13.550) Może to i błąd. Ale zadajcie sobie pytanie, zanim zaczniecie napierdalać, co WY byście zrobili. Spokojnie czekali na 0-1 u siebie z Lechem, Legią, Cracovią, na szczęśliwe wygrane po błędach arbitrów? W tych 6 ligowych kolejkach w najgorszym wypadku powinniśmy zdobyć 12-14 oczek, a nie 7... ![]() .
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
Brawo mam identyczne zdanie. Jest legendą ale nie trenerem. Trzeba sobie powiedzieć szczerze, te wyniki są katastrofalne jak na mistrza Polski ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ciężko oceniać trenera przez pryzmat indywidualnych przebłysków jakości zawodników ,których ma w składzie czy też indywidualnych błędów. Jak ławka ,krótka to nie ma nawet jak wymienić piłkarzy. Moim zdaniem Kazimierza pozbyto się pochopnie. Probierz nic nie zrobi. Grać będziemy może i podobnie ale nie będziemy strzelać goli. Bo kim? Pod tym względem nie będzie żadnej poprawy. Tym bardziej szkoda Kazimierza. Jakbyśmy mieli w kadrze napastników. Pomarzyć dobra rzecz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Po pierwsze: w przerwie zimowej postanowiono dać mu szansę, i ogłoszono że jest już pierwszym trenerem na stałe, nie "tymczasowo". Dlatego jeśli chcesz go rozliczać to z wyników wiosennych. A na wiosne rozegraliśmy dwa mecze ligowe. Z Zagłębiem straciliśmy dwie bramki po indywidualnych błędach - z gry byliśmy lepsi. Z Koroną drugą połowę graliśmy w "10"... Jak można wyrzucać trenera po dwóch nie udanych meczach? Myślisz, że Probierz nie będzie miał takiej serii? Jeszcze bym rozumiał, gdyby Moskal dostał kupę kasy na transfery a zawodnicy których ściągnął się nie sprawdzi... Przecież my straciliśmy zawodnika z pierwszego składu, a w zamian nawet nie wypożyczyliśmy jakiegoś próchna na pół roku! Wielu z was pisze i mówi o tym Probierz o twierdzy przy Reymonta. Panowie - Wisła wygrywała u siebie nie tylko dzięki kibicom i znajoości swojego boiska. Nasza passa trwała głównie dlatego, że mieliśmy najlepszych piłkarzy w lidze. A teraz? Jakimi zawodnikami możemy się pochwalić nawet na poziomie ligowym? Melikson, Wilk, ewentualnie Garguła. Bitona nie liczę, bo nasz jest tylko do maja. A reszta? O bidzie naszego składu niech świadczy fakt, że na podstawowego piłkarza wystawionego na sprzedaż - zgłosił się najsłabszy klub ligi. I tyle. Nawet ruskie czy turki którę śpią na pieniądzach, nie chcieli wydać kasy na naszą gwiazdę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
normalnie ? nie zapominaj że mówimy o Wiśle, przecież to u nas nie jest nic nowego, a że trafiło akurat na Kazimierza Moskala, szkoda ale co my możemy ? pokrzyczeć ? a w lipcu i tak pewnie będzie Smuda
Ostatnio edytowane przez Luu... : 01.03.2012 o godz. 22:00.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Brawo brawo brawo! Dawno nie wierzyłem w żadnego naszego nowego trenera jak teraz... Mam (zresztą nie tylko ja) ogromne nadzieję na dobre wyniki Wisły pod wodzą Michała Probierza. Moim zdaniem miejsce w trójce w lidze + PP to realne sukcesy jakie możemy osiągnąć. Nie mogę doczekać się meczu z Lechem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Tak mi szkoda Kazka. Cholera, za swoją dobroć, uległość został potraktowany jak śmieć. Nie można było tego inaczej zorganizować? Gość dowiedział się że stracił pracę będąc na kursie trenerskim. Nie mogli poczekać aż wróci, zaprosić go, oddać honory i pożegnać? Brak mi słów, w innych okolicznościach cieszyłbym się, tak to nie wiem co myśleć.
Widocznie ten kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupe. PS. Basałaj bierze gówno na klate, tak ma być. Cupiał wie co robi... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Akurat w tej kwestii nic się w Wiśle nie zmieniło, zawsze po chamsku żegnano zawodników i trenerów. Nie wszystkich oczywiście ale niektórzy zostali potraktowani jak śmiecie. Bo tak ku..wa ciężko z kimś normalnie po ludzku pogadać i powiedzieć dlaczego tak a nie inaczej, przecież lepiej kopnąć w dupę i udawać, że nic się nie stało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
....a juz nic mnie w tym klubie nie zaskoczy. Moskal moze nie mial wybitnych wynikow ale na pewno nie zasluzyl na takie potraktowanie. Po prostu bez zalu go zwolnili. I jeszcze ten tekst, ze "trener udaje sie na odpoczynek". Co to ma byc?
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 02.03.2012 o godz. 10:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Brawo, Panie Cupiał. Kolejny milowy krok w budowaniu Wielkiej Wisły. Ba, gdzie tam milowy, równikowy! Okrążymy cały glob i wrócimy w to samo miejsce. Panu się chyba wydaje, że Wisła to akwarium, w którym może Pan sobie dowolnie kształtować mikroklimat i obserwować te rybki. Trochę się pan myli. Chyba pora zająć się zakładem kablowym, a sport sobie odpuścić.
Jak przeczytałem, że Probierz nowym trenerem, to szlag mnie trafił. To jest jakiś cyrk. Zamiast KUPIĆ (!!!!!!!!) dwóch piłkarzy do głównego składu, my znowu wymieniamy trenera. Tracimy szanse na historyczne osiągnięcie w pucharach, jesteśmy niemal poza następnymi rozgrywkami europejskimi i reakcja jest taka, jak zawsze - zwolnienie trenera. Dodam jeszcze, że nie jakiegoś tam trenera, tylko człowieka, który naprawdę wiele zrobił dla tego klubu. Owszem, wyniki miał takie sobie, ale tak go kopnąć w dupę? Karygodne. Następnym razem postarajmy się zapobiegać porażkom i stwarzać warunki do sukcesów. Chociaż można to potraktować jako apel do następnego bossa, bo ten już niczego się nie nauczy. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Do tego utrzymują Roberta Maaskanta do czerwca... :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Maaskant na wakacjach, Moskal odpoczywa.
Przyczajony Basałaj, ukryty Kapka. W Wiśle bez zmian. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Że tak się spytam:
Czy ktoś ma wiarygodne info jak zaaranzowano sprawę z Moskalem A może była rozmowa jak między normalnymi ludźmi Ktos był przy tym |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|