|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Można powiedzieć że prawie przeszliśmy bez wtykania palca wiadomo gdzie , jak zwykle tak niewiele nam brakuje do szczęścia a to 3 min a to znowu jednej bramki .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Gdyby nie Kaziu Moskal, to w ogóle nie zagralibyśmy w fazie pucharowej, bo nie licząc prezentu od Odense, mecze grupowe w LE po zwolnieniu Maskaanta nie wygrały się same.
Cieszę się, że Kazimierz Moskal jest szkoleniowcem Wisły. Niewątpliwie na to zasłużył. Podoba mi się to, że postawił na Michała Czekaja w obronie i Łukasza Gargułę obok Meliksona na środku pola. Liczę na to, że po kadrowej rewolucji, jaka niewątpliwie nastąpi po zakończeniu tego sezonu będzie w naszych barwach grało więcej Polaków i jestem przekonany, że Moskal będzie na nich stawiał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak na razie to wyniki raczej nie przemawiają za Moskalem: w lidze w 5 meczach (3 na wyjeździe) zdobyliśmy tylko 7 pkt. to jest 1,4 pkt. na mecz, Maaskant w 13 meczach zdobył zdobył 21 pkt. czyli ok. 1,6 pkt na mecz.1,4 pkt na mecz to bardzo mało taki bilans ma 9 Widzew Łódź...Podobny bilans Moskal miał zresztą przy poprzednim prowadzeniu Wisły.Oczywiście 5 meczów to jest mało, wystarczy że wygramy z Koroną i Moskal będzie już miał więcej pkt na mecz niż Maaskant, ale nadal nie będzie to wynik zadawalający. Pytanie czy ktokolwiek inn osiągnął by więcej z tą drużyną i w takiej sytuacji
Lepszy jest bilans pucharowy 2 zwycięstwa 2 remisy i 0 porażek. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Napisz mi @Pyniu kto jest tą odpowiednią osobą, kogo byś widział na stanowisku trenera Wisły.
Dla mnie już mały progres jaki widać, chociaż przyznam że momentami, naszej gry to to taka łyżeczka miodu na serce i dowód że nie zawsze trener z nazwiskiem najlepiej obcy mówiący po hiszpańsku czy niemiecku bedzie lepszy od naszego mniej medialnego . Przynajmniej tu widzę, a i znając tą osobę wiem że wkłada w to co robi całe swoje zaangażowanie,wiem że przy takim trenerze nie zdarzy sie nam po przegranych derbach (odpukane) głupie żartowanie i olewanie . Czas właśnie postawić u nas twardo na takich ludzi jak Moskal , a nie jak wcześniej to bywało jako zapchajdziura min. też Nawałka. Liczyć że przyjdzie „fachowiec – cudzoziemiec” i bedzie cudotwórcą który nauczy nas grać na poziomie Ligi Mistrzów jest tak samo prawdopodobne jak wejście do tych samych rozgrywek jak bedzie siedział na naszej ławce trenejro Szymkowiak czy Frankowski, a że siedzi Moskal to jeszcze dla nas lepiej. ![]()
Pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Dawać Probierza ! Kaziowi już dziękujemy . . .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
chciałem zauważyć, że w ostatnich akcjach zagraliśmy bardziej ofensywnie i prawie nam z kontry strzelili, więc nie dało się grać tak jakbyście chcieli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Łukasz Garguła radośnie oznajmia, że w pierwszej części gry drużyna chciała utrzymać wynik 0-0. Kuriozalne, bo przecież dawał on awans Standardowi Liege. Czyli, aż 45 minut z 90 w rewanżu zostało przez wiślaków wyrzucone do kosza. Atak miał nastąpić w drugiej połowie, ale od 63. min trzeba było grać w dziesiątkę. Wychodzi na to, że Wisła podarowała sobie zaledwie kwadrans normalnej walki o awans!
Dariusz Wołowski http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...lowane,1764266 Ogólnie taktyka na rewanż w Liege do dupy. Moskal to prowizorka tak jak prowizorką jest budowanie drużyny. Drużyny, z której mniej więcej 8 piłkarzy zapewne odejdzie po sezonie i zapewne ma głęboko gdzieś, czy Wisła będzie grała za rok w pucharach czy nie. Pierwszym był Małecki, któremu najwyraźniej to zwisało. Normalnie napisałbym, że trzeba szukać nowego trenera ale to takiej drużyny jak obecnie to nie ma sensu. Moskal to jest max na co tacy kopacze zasługują (z wyjątkiem Meliksona). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
To co zobaczyłem niestety ale nazwijmy to po imieniu - było nieporozumieniem. Aż z niedowierzania ponownie sprawdziłem wynik pierwszego meczu... może tak najeb... byłem? Nie nie byłem. Nie znajduje kompletnie żadnych pozytywnych argumentów żeby choć powiedzieć sobie : - Trudno nie udało sie, ale... Nie mam zamiaru ganić, podważać czy w jakikolwiek sposób oceniać warsztatu KM ale nie może też być tak że się go tylko klepie po ramieniu, bo to Kaziu. Prawda jest taka że spartaczył sprawę i tak naprawdę to było główną przyczyną odpadnięcia z LE. Z zaciekawieniem oczekiwałem komentarza do meczu , liczyłem na jasną odpowiedzi takiej postawy i fachowej samooceny. Niestety na próżno, bo to co przeczytałem bardzo mnie rozczarowało jako kibica, natomiast o samym KM dało dużo do myślenia. Wątpię że nasz trener okaże się drugim Guardiolą , jednak najbardziej boję sie niestety tego że obecny sezon może się okazać sezonem bez pudła. Jeszcze jeka by się okazało że został złożony na ołtarzu " wspaniałego stylu" to ok, przymknę oko. Ale jak bedzie to tylko epizod Moskala na stanowisku pierwszego to tylko pozostanie płacz i zgrzytanie zębów. Najgorsze niestety jest jednak to że wiele można było sobie po tych wszystkich zapowiedziach obiecywać. Miał być nowy styl, nowa jakość , gra pod kibiców, wiele bramek...a niestety jest tylko mityczna "krakowska piłka" do 30 metra a pożniej staraj się kto może. Jak zapewne inni będą grali wyżej to tylko będzie ładnie do 50m a i sama jakość konstrukcji akcji marna. Jeśli ktoś nie widzi w tym wszystkim Maaskanta to ja się pytam czym Maaskant się tak różnił? Powinno być łatwiej. Ano tym że obecnie Melikson biega , podaje,biega ... Gargule wyjdzie czasem strzał a czasem podanie natomiast Iliev błyśnie jak ma czym oddychać. Pożyjemy , zobaczymy. Proponuję wszystkie siły skupić na PP. Ps. Co mnie najbardziej irytuje? To że Genkov gra a Biton wchodzi na ogony. Tak tak , ten sam Biton co w poprzedniej rundzie w większości zdobywał bramki, najskuteczniejszy strzelec drużyny. Ktoś powie że Genkov strąca piłki , no ok ... tylko najgorsze w tym wszystkim jest to że po wielu pojedynkach o piłkę on niestety leży na glebie, akcja leci z Meliksonem i co ? dupa, niema napastnika. To aż razi po oczach. Ps2. Paradoksalnie. Grając w 10 prezentowaliśmy się lepiej.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.02.2012 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
Ps2. Dlaczego lepiej idzie nam gra w dziesiątkę ? o dziwo staramy się wtedy atakować przesuwamy więcej zawodników do przodu, tacy piłkarze jak Melikson, Iliev czy Garguła bardzo dobrze czują się przed polem karnym rywala i widać to wówczas gdy gramy odważnie, ofensywnie. Moskal zawalił na całej linii, po pierwsze starając się bronić wyniku (!?) tylko pytanie jakiego wyniku? Może nie chciał powtórzyć błędu z Nikozji ? ale przecież mecz meczowi nierówny i również rywale i warunki były zdecydowanie inne. Grajmy dwójką napastników, grajmy ofensywnie i tak nie ma nic do stracenia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ogrywanie kogoś, kosztem dobrego wyniku drużyny? Sorki ale dla mnie to nie jest proste jak drut. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To co gra Bługar widać, natomiast Bitona za te ogony w żadnym wypadku nie da się ocenić. Nie kupuję argumentów że to inna taktyka, że ustalamy atak pod przeciwnika itp. Czy grał Biton czy gra Genkov reszta opiera się na tym samym. Wymiana zawodników raczej następuje z braku laku niżeli złotej myśli taktycznej. Także nie umiem ci odpowiedzieć na twoje zapytanie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Piłkarze nie mają większych chęci do gry, ogólnie mam wrażenie, że każdy ma wy je ba ne na wszystko wokół. Od piłkarzy po działaczy a na trenerze kończąc, który jakby za karę jest tym kim jest. Tak być nie może, przełożonym tych piłkarzy nie jest Pan Cupiał tylko trener i on ponosi pierwszy odpowiedzialność za wszystko co dzieje się na boisku. Mam wrażenie, że Wiśle przydałby się trener z "jajami", który żyje meczem, takim jak był Petrescu, jakim jest choćby wolny obecnie Probierz, czy Fornalik z Ruchu. Mogę tylko takie dwie kandydatury podsunąć ale przecież Wisła ma dyrektora sportowego, sondującego rynek, znającego środowisko i myślę, że nie byłoby problemem znaleźć takiego trenera.
Ostatnio edytowane przez Pyniu85 : 25.02.2012 o godz. 13:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co mają nie mieć wyjebane, jak 4/5 składu jest wypożyczona z innych klubów.
Moskal do wywalenia za taktykę - grać pół meczu na 0:0 skoro ten wynik premiuje rywali to idiotyzm najwyższych lotów. Rozliczajmy go za efekty, a nie za legendarność. Druga uwaga do Moskala: po cholerę grać Genkowem - który od września zeszłego roku jest bezproduktywny - skoro mamy Bitona w składzie? Moim zdaniem to lepszy napastnik, choć moim zdaniem Wisła powinna grać dwoma napastnikami. Zaczynam się zastanawiać, czy menedżer Bitona nie ma racji sugerując chore układy w klubie. |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Teraz przejrzeliście na oczy, że Genkov to drewno nie napastnik? Co daje zgrywanie piłki do piłkarza, który wcześniej podawał do Genkova? Powrót do sytuacji sprzed podania, czyli nic. Genkov jest w tak słabej formie, że nie chce go już widzieć w pierwszym składzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No nie koniecznie
![]() To że ciężko znaleść racjonalne wytłumaczenie Genkov vs Biton to nie musi oznaczać że twoja teza jest prawdziwa. Tu może być nieskończenie wiele aspektów, począwszy od tego że Biton może się dogadywać z kimś na boku aż do takich że stoi po stronie swojego przyjaciela Małego... Czyste gdybanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Panie Moskal, ile razy jeszcze Pańskie idiotyczne decyzje będą skutkowac osłabieniem zespołu?
Czy tak trudno uczyć się na błędach? To ja już wole Smudę, ten przynajmniej opier... potrafi... Nie zapomnij Pan zabrać ze sobą Czekaja do ME... ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Panu już dziękujemy. Zadziałano pod wpływem sukcesu w LE i zostawiono Moskala na stanowisku, niestety ja od początku przeczuwałem, że to się źle skończy.
Probierz nie ma klubu, powinniśmy to wykorzystać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
karas1983 wątpię żeby Smuda był wolny. Moim zdaniem to bardzo dobry trener - ma wizję. Mimo że jest nieukiem i analfabetą to zna się na tym co robi - za jego czasów przynajmniej reprezentacja ma styl i niezłe wyniki (nie licząc tego 6:0 z Hiszpania - potraktujmy to jako wpadkę).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mam wielką prośbę do zarządu Wisły Kraków , zatrudnijcie w końcu jakiego dobrego trenera bo sie nie doczekamy zwyciestwa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Lech pewnie weźmie Probierza, my zostaniemy z Kaziem... :|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jeden wielki chu* z tego, że gramy jak Barcelona. Gramy podaniami do 16 metra a później... strata.
Powtórka z meczu ze Standardem, gówno z tego, że prowadzimy grę skoro przez 45 minut NIE ODDAJEMY CELNEGO strzału na bramkę. To jest śmieszne. Jeżeli nie uda nam się wygrać tego spotkania to moim zdaniem będzie to pokazanie, że Wisła nie potrafi w tym składzie tak grać oraz, że Kazek jeszcze się musi wiele uczyć. Co z tego, że gramy lepiej skoro nie radzimy sobie z Koroną i Zagłębiem ? A co dopiero powiedzieć jak przyjdzie nam zagrać z czołówką. Nie zdziwię się jeżeli przegramy jeszcze ze Śląskiem, Polonią, Legią, Lechem i zajmiemy 10 miejsce w tabeli za Podbeskidziem... No ładnie, ładnie. Oddaliśmy JEDEN strzał celny jest dobrze. Co tam strzały na bramkę ważne, że posiadamy piłkę. Kompromitacja. Mieliśmy gonić czołówkę, celność Guły mnie poraża, podać potrafi strzelić już nie. Prawda jest taka 7 punktów dali nam sędziowie, bądź zupełny przypadek. Powinniśmy być na miejscy 12 za Bełchatowem. Mistrz Polski oddaje jeden strzał u siebie na bramkę to jest ....*a chore i śmieszne. Wyjebać pół drużyny innego wyjścia nie ma ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
niech sie obudzą to moze probierza dalo by sie zawinąc do Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Probierz już w Lechu. U nas Moskal do końca sezonu,skończymy coś koło 10 miejsca i przyjdzie Smuda po Euro,może coś ruszy..
|
|
|
|
Guest
|
|
Czesuaf 711 też jest wolny... to byłby dopiero upadek... Q.wa pisałem w zimie jak było zero ruchów, że pachnie to wiosną jak ta 2007. Jesteśmy na prostej drodze do powtórzenia tego. Jak i gdzie tu znaleźć nowych Skorżę i Kosowskiego, którzy dadzą jesienią taki impuls jak w/w na jesieni 2007? Jak nie ma kasy i nie będzie to brać Fornalika o ile da się namówić, spuścić nieco z tonu z oczekiwaniami i niech robi drużynę z no name'ów, niech grają na 100% i gorzej niż dziś na pewno nie będzie. Ale pewnie karty są już rozdane (Smuda) :(
Ostatnio edytowane przez arti : 26.02.2012 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak skonczymy w tym tygdniu wyglupy z KAziem zamiast trenera ( 7! punktów w 6 meczach ligowych, 3 porażki u siebie!) i ciagnieciem za uszy za wszelką cene Michała to może sie uda uraowac puchary
Normalnie powtórka z sezonu 2006/07 ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
W Polsce za wszystko odpowiedzialny jest trener szczególnie gdy drużynie nie idzie. Czy słusznie potrzeba trochę stabilizacji ale w takim klubie jak Wisła gdy ciśnienie na wyniki jest bardzo duże nie ma czasu na błędy. U nas sezon bez mistrzostwa to sezon stracony a bez pucharów to niestety bardzo duża porażka. Jednak nie od dziś wiadomo jak słabą obronę mamy i to że potrzebne są wzmocnienia było oczywiste, wiec teraz nie można wszystkiego zrzucać na trenera a raczej na politykę transferowa klubu (lub w zasadzie jej brak). Jedyna realna szansa na puchary to PP jednak z obecna dyspozycja może i to okazać się niewykonalne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
dawać trenera niech zacznie budować drużynę, przez te 10 meczów!
ps. probierz to dupa... dawać trenera z zagranicy |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|