|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Podobna dyscyplina - też mają piłkę - brać gościa ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Fajnie jakby to był, kto chciałby się wzorować na jakimś klubie, z dobrym wprowadzaniem młodych, doświadczony a także jednak głodny sukcesu.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Hmm... ciekawe, ciekawe. Jestem ciekaw czy z tej mąki da radę Manolo zrobić jakiś dobry chleb...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Do tej pory byłem za zatrudnieniem Manolo, ale przyjrzałem mu się bliżej i zaczynam mieć wątpliwości. Prowadził w życiu dwa kluby, raczej nie słabe, wyników powalających nie miał. W zeszłym sezonie potrafił przegrać AEK z Olympiakosem 6-0. W Wiśle na pewno nie ma takich graczy nie mówiąc o pieniądzach. To nie jest człowiek który potrafiłby zderzając się z naszymi realiami dać radę. Tu trzeba kogoś nie do nauki ale na już. Nawiasem mówiąc sam trener bez swojego sztabu niewiele da. Czemu zwalniając trenera nie można pozbyć się pozostałych członków, a nowemu dać wolną rękę przy wyborze współpracowników
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
"Panie Prezes daj kasy na wzmocnienia, mam kilku graczy na oku, potrzebujemy 2-4 miliony euro" i co wtedy zrobi Pan Prezes Osobiście byłem w szoku jak po udanym sezonie Maskanta nie było "co sezonowej" wyprzedaży osób wybijających się formą i liczyłem na wyczekiwane przez wszystkich budowanie drużyny, jak widać nasz Pan Prezes się jednak nie zmienił nie umie przełknąć goryczy porażki drużyny która zaczęła grać co 3-4 dni bez 3 podstawowych graczy... Nie będę zaskoczony jeśli w zimie pożegnamy Bitona i kilku innych celem "załatania budżetu" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakoś nie chce mi się wierzyć w Jimeneza, raczej spodziewam się powtórzenia scenariusza ze zwolniania Skorży, też był "dogadany " trener zagraniczny a padło na Kasperczaka, z fatalnym skutkiem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To bądź łaskaw przeczytać sobie dokonania Kloppa pomijając mistrzostwo z Borussią. Gdyby pracował u nas, to zdążylibyśmy go zwolnić tak z 3-4 razy. Mi by się marzył ktoś taki jak Reinhard Rauball jako prezes klubu i taka forma właścicielska jak w Borussi. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Uwaga z tego co wiem to Holender odchodzi do końca sezonu prowadzi Moskal po euro bierze nas Smuda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Będzie Franek Smuda i tyle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Deschamps w Monaco, Blanc w Bordeaux mieli idealne debiuty. Może iść tym tropem i zatrudnić Bixente Lizarazu? Koleś z jajami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Żeby wiślaccy kopacze przekonali się co to profesjonalizm i żeby dostali ostry wycisk to na ławce trenerskiej musiałby siedzieć Felix Magath albo Louis van Gaal
A jak wszyscy wiemy jest to nierealne ![]() Jak dla mnie kandydatem był Rysiu Tarasiewicz ( niestety już w ŁKS), poza tym Jan Urban bo stawia na młodych chłopaków ! A trenerem i tak pewnie będzie Maonolo Jimenez ![]() ![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Do końca rundy trenerem ma być Kaziu Moskal... Mam nadzieję że postawi na młodych chłopaków i na Górnik wychodzimy takim składem :
Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Bunoza(Chavez),Nunez, Pajlic(Szewczyk),Wilk,Brud,Garguła(Jirsak),Iliev - Biton Zmiany: Stanek, Boguski, Jirsak A panów Holendrów nie chcę widzieć nawet na ławce rezerwowych... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
mesową klasę jeśli chodzi o szczegóły Garguła? ![]() Stanek i Boguski ![]() Bunoza jest połamany Jirsak chory dramat nasz jest taki że nie ma kim grać zupełnie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Adam Nawałka.W każdym razie niech to będzie polski trener.Nie żaden Holender czy Hiszpan,który sprowadzi swoich wypalonych czy przedemerytalnych piłkarzy rodaków.Jeśli mam oglądać kiksy zawodników niech to będą polacy.Przynajmniej za kilka lat może być jakiś pożytek dla reprezentacji.
Na zachodzie jest tak że jak przychodzi cudzoziemiec do klubu to musi być 2 razy lepszy od rodzimego piłkarza.W Polsce niestety jeszcze tej reguły za bardzo nie widać. Przykład Śląska Wrocław wicemistrza Polski,obecnie będącego liderem Ekstraklasy jasno wskazuje że można mieć dobrą drużyne z polskim sztabem szkoleniowym,opartą w większości na polskich zawodnikach i wcale niekoniecznie tych z głośnymi nazwiskami sprowadzonymi za grube pieniądze.Legii też wprowadzenie do zespołu utalentowanej polskiej młodzieży raczej nie zaszkodziło. No ale cóż.Jeśli uważamy że wszystko co zagraniczne jest lepsze od polskiego tylko dlatego że zagraniczne to szukajmy drugiego "bez sukcesów ale dobrze rokującego" Maaskanta wersji niemieckiej czy hiszpańskiej(Ci z sukcesami do Wisły raczej się nie skuszą) a za rok - dwa staniemy się drugą Pogonią Szczecin. Stawiając na polaków nie mam jakiegoś bzika nacjonalistycznego,wiadomo jakie są realia obecnie.Chodzi o to żeby obcokrajowiec był jak pisałem wcześniej rzeczywiście ewidentnie lepszy od polaka to wtedy należy go zostawić jak Meliksona czy Bitona. Trener natomiast uważam pownien być polakiem gdyż: 1.Zna polskie realia 2.Ci najlepsi czy nawet średni szkoleniowcy zagraniczni i tak nie zdecydują się pracować w Wiśle jak i w innym polskim klubie ze względów sportowych i finansowych.Pozostaje szukać młodych,bez sukcesów jak Petrescu czy Maaskant a to jest zawsze loteria. 3.Język.Bariera w komunikacji. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To moze wprowadzmy odgorny zakaz, ze slabe kluby (np. z budzetem ponizej 15 mln Euro) nie moga zatrudniac trenerow. Bo przeciez oni sa niepotrzebni, bo pilkarze slabi, to po co tam trener ?
A jesli prawda jest, ze byla realna mozliwosc sprowadzenia Jimeneza wczesniej i zdecydowano sie na Maaskanta to jest w ogole jakas kpina i to pokazuje jacy idioci pracuja w tym klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wydawało mi się, że jesteś kibicem z większym stażem : )
Ale skoro pytasz, to... Wyniki klubu są średnio dobre (nie są tragiczne, nie przesadzajmy). Gdyby u nas była jakaś myśl przewodnia to zrobiono by jak w Niemczech kilka lat temu (czy nawet w Warszawie...). Gdy była klapa, to zainwestowano zdecydowanie w szkolenie, boiska treningowe i teraz mają efekty. Od samego początku Cupiała w Wiśle efekt ma być widoczny już. Cupiałowi wydaje się, że z klubem jest jak z jego kablami. Czyli wydaje pieniądze i efekt jest już widoczny, a jak nie, to problem trenera. Niestety, takie proste to nie jest. Niektóre rzeczy trzeba robić z głową. Ktoś musiał poleciał za obecny stan rzeczy, a że zwolnienie trenera jest obecnie najtańszym rozwiązaniem, to tak zrobiono. I na tym cała polityka naszego klubu się kończy. Cupiał zrobił swoje, karawana jedzie dalej. Zresztą o czym my mówimy, nasz klub nie potrafi nawet internetowej sprzedaży biletów wprowadzić... Co do trenera, to nie wiem kto nim zostanie - ale na pewno nikt poważny teraz w to nie wejdzie, raczej ktoś zdesperowany, długo bez pracy, ew. jakiś młody, który odbierze to jak szansę. Tak czy siak, na starcie ma przejeebane. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Po kuluarach chodzą plotki o zatrudnieniu Pawła Nowaka............
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nowak byłby kapitalnym wyborem, ale nie oszukujmy się - nie ma szans na jego przyjście do Wisły. On w USA przejął nowo-powstały zespół, stworzył sobie wszystko od podstaw i całkiem nieźle wypadł ze swoimi chłopakami w sezonie MLS. Także...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Co powiecie na kandydaturę Avraama Granta?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
chyba chodzi wam o Piotra Nowaka?
![]() ![]()
przy Tobie nasza brać na wieki będzie trwać!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja jestem przeciwny temu Jimenezowi. Gosc swoje wyniki w Sevilli zawdziecza temu, ze przejal druzyne zbudowana przez Juande Ramosa. Jakby byl taki dobry to by nie mial problemu ze znalezieniem roboty w Hiszpanii. Generalnie
trenerzy z Hiszpanii nie sprawdzaja sie zagranica, a tym bardziej w Polsce. W Hiszpanii pilke przyjmuje sie na milimetry, a tu na metry. Tam zagrywa sie na nos, a u nas na zapalenia płuc. Tutaj jest inna pilka i hiszpankie granie nijak sie tu nie sprawdzi. Jesli chodzi o zagranicznych kandydatow to moze ten trener BATE ? Nie jest to jakiś wielki przeskok kulturowy, a tacy goście ze Wschodu są zazwyczaj wymagający w pracy. Osiągnięcia ma niepodważalne. Właściwie juz osiągnął tam wszystko wiec może czas spróbować czegoś nowego i trochę tez zarobić - myślę, ze bylibyśmy w stanie zaoferować mu kuszące warunki finansowe. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
btw ile zarabial mniej wiecej Maaskant?
bo Jimenez chce 450tys euro rocznie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Grant, Nawałka kto jeszcze? Dajcie spokój. Nie sprawdzali się krajowi to na gwałt trzeba zagranicznego!! Nie sprawdził się zagraniczny, musi być z Polski!! Co niektórzy tu p****lą to głowa boli. Jeśli chce się myśleć o sukcesach trzeba wyłożyć kaskę na KONKRETNEGO trenera. W Polsce takiego nie ma. Poproszę więc z zagranicy. Piotr Nowak, czemu nie. Ale zdobył on jednego mistrza MLS z tego co wyczytałem (wiem, był asystentem trenera USA przez dłuższy czas). Ligi która nie oszukujmy się, jest słaba. Plusem może być fakt że skompletowałby profesjonalny sztab z kozakiem od przygotowania (amerykańscy są najlepsi podobno) a nie z jakimś Bahrem.
Chociaż wierzę że Stasiu Valckx uruchomi macki swej machiny wpływów legalnych czy też nie do końca i załatwi nam treneiro z CV i z nazwiskiem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cytat znaleziony na jednej ze stron:
" Robert Maaskant, holenderski trener Wisły, który w Krakowie zarabia ponoć około 140 tysięcy złotych miesięcznie." czyli jest to praktycznie to samo co chce zarabiac Jimenez.. |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ale po co nam trener ? Przecież po jakimkolwiek paśmie niepowodzeń znowu na formu zawrze, będziemy chcieli go wy.......ić na zbity pysk, znowu znajdzie się milion kibiców Wisły zwalniająch trenera. Po co nam trener skoro nigdy nie będzie miał czasu na wprowadzenie swoich porządków. A tak przynajmniej nie będzie sie na kogo w....iać. Oczywście ja tak nie na serio - sarkazm - w świetle trenersko-wiślackich wydarzeń - tak jak i zdanie do którego raczyłeś sie odnieść wcześniej. Inną sprawą jest, że słabymi zawodnikami to i najlepszy trener nic nie ugra. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|