|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To bardzo proste i może kiedyś zrozumiesz: nazwiska nie grają. Garguła jest obecnie w piłce nikim. Podobnie Boguski, Kirm czy Pajlić. Dam Ci jeden banalny przykład: kariera Wojciecha Łobodzińskiego po odejściu (wy.......eniu?) z Wisły. Mógłbym dać więcej nazwisk, ale nie ma sensu. Puenta. Jeszcze rok temu matoły pisały mniej więcej tak: Łobodziński - reprezentant Polski, grał na Euro, wielokrotny Mistrz Polski, wspaniały sezon w Młodej Ekstraklasie. I jestem pewien, że gdyby był u nas, to dziś do swojej listy byś go dopisał obok Garguły. Mitomani tak mają. A sprawa jest bardzo prosta: Garguła nic więcej nie gra niż pomocnicy ŁKS-u i Podbeskidzia. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że gra gorzej - ma masę głupich i groźnych strat, olewające podejście i brak jakichkolwiek sensownych zagrań w ofensywie. Przykre? Smutne? Tak. Ale taka jest brutalna rzeczywistość i na boisku nikogo nie obchodzi ile zarabia Garguła. Jest chujowy, przepłacamy - nasz problem. I gdyby to był tylko jeden Garguła...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.10.2011 o godz. 00:08.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Spodziewam sie ze przerobimy ten sam film co Legia rok temu.Skandaliczna liczba porażek, piłkarskie dno i jakimś cudem 3 miejsce
Zeby beniaminek wygrywał na Wiśle, do czego to doszło. p.s. Patejuk wygląda 10 razy lepiej niż Kirm, a nie tak dawno grał w okręgówce. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kirm nie tak dawno grał z trzecioligowcami i też odstawał...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
tak wiem, ilu użytkowników forum, tylu trenerów i taktyków a każdy wie najlepiej ... Ja ostatni taki burdel na boisku widziałem za Petrescu, tyle że Dan grał konsekwentnie na zero z tyłu i miał kompletnie w dupie styl w jakim wygrywał (ważne - wygrywał !!!) Dziś jeden bęcwał z drugim kopią piłeczkę w poprzek i zdziwieni że przeciwnik nie klęka tylko jeszcze z pressingiem wychodzi... no skandal.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tylko, że Patejuk był "polskim Messim niższych klas rozgrywkowych".
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 30.10.2011 o godz. 00:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/po-meczu-wisla-podbeskidzie/ - boguski, garguła, wilk, maaskant i kasperczyk po meczu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
za przygotowanie fizyczne to chyba Barowy odpowiada
Kirm za każdym razem zamiast dobrą piłką ,to wrzucał piłką lekarską dlatego to wyglądało jak wyglądało. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Skąd wiesz ze piłkarze są słabi? Dajmy innemu z nimi popracowac to moze wtedy przyznam ci racje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Prawda jestt taka- czas na nowego trenera, jak Maskaanta lubie jako czlowieka tak go nie lubie jako trenera. I niestesty przypomina mi tu siwego Benhałera w zachowaniu, niestety chyba Holendrzy tak maja. Trener jest DO ZMIANY, jak rowniez wielu zawodnikow, co to znaczy, zeby mistrz Polski i taki zespol jak Wisla budowal zespol z samych dziadkow po 30-tce
dobranoc ![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Garguła tłumaczy przyczyny porażki [VIDEO]:
http://kiks.tv/2011/10/patent-podbeskidzia-na-wisle/ Doping kibiców [VIDEO]: http://kiks.tv/2011/10/wisla-podbeskidzie-01-01/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nieważne jak bedzie wyglądał i ile miał lat, byle by miał doświadczenie w prowadzeniu mistrzowskiej druzyny.
Louis van Gaal moze być ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
No a kolega wyżej podał, że właśnie Maaskant mówił, że ma dwie 11 i ma z czego wybierać. To kto tu jest mitomanem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wczoraj chciało się:
-Sektorowi C (Wy zawsze dajecie radę) -Całemu Podbeskidziu -Czarkowi Wilkowi -Ivicy Ilievovi (choć też może nie do konca) ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale z każdego lenia przy odpowiednim człowieku idzie wykrzesać wszystkie możliwości Przy temperamencie Van Galla to nie byłoby problemem ![]() A poważnie mówiąc, taki trener z wyższej półki to byłby strzał w 10... Lepiej płacić pensję jednemu trenerowi raz a porządnie, niż niektórym darmozjadom z drużyny. Bilans wyszedłby na 0. Nie mówiąc o niewątpliwych plusach przyszłej sytuacji transferowej, mielibyśmy casus APOEL-u Z równorzędnych ofert, Wisła miałaby wystarczająca siłę przebicia aby chwytać ambitnych grajków.No to się rozmarzyłem ![]() Edit: Cytat:
Nie ma żadnej pewnej recepty na sukces. Czasami sukces osiągają doświadczone drużyny z piłkarzami po 30-stce, czasami młodzieniaszki po 21-23. Gdyby przepis był jeden, to zapewniam Cię że każda piłkarska drużyna szła tą drogą ![]()
Ostatnio edytowane przez Wizard : 30.10.2011 o godz. 09:52.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
że połowa sie nie nadaje, co to da w trakcie sezonu... za dużą wagę przywiązujecie do konferencji przed i po meczowych (to nie seminarium z prawd objawionych!) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Pomijając to jak nasi piłkarze zagrali w ostatnim meczu to dlaczego nikt nie wspomni o prawidłowo zdobytej przez nas bramce ? Gdy wygrywaliśmy z Jagą i ŁKS-em po błędach sędziego to wszyscy narobili takiego szumu jak to niby sędziowie nam pomagają , wygrywają nam mecze a teraz jak sędzia również wypaczył wynik nie uznając nam prawidłowo zdobytej bramki nagle cisza w mediach i nikt o tym nie wspomina jakby wszystko było w porządku ! Jaki tam był faul ? Paljić wybił piłkę obrońcy spod nóg , następnie Czarek uprzedził drugiego zawodnika Podbeskidzia i prędzej dotknął piłki no i Dudu wepchnął ją do siatki . Nie ma mowy o żadnym faulu ! Ale oczywiście komentatorzy doszukali się nawet dwóch przewinień zawodników Wisły ! Gdyby jeszcze dłużej tej sytuacji się przyjrzeli to pewnie i faulu Bitona by się doszukali ! Dlaczego również w przerwie meczu nie było powtórki z tej sytuacji ?! Przecież to był ważny moment i należało go przeanalizować w przerwie ale oczywiście canal + nie puścił niewygodnych dla siebie powtórek ! Nie mam pretensji o ten błąd sędziego bo one się zdarzają tak samo jak w meczach z Jagą czy ŁKS-em ale skoro po tamtych meczach narobiono takiego szumu to dlaczego teraz nikt nie wspomina o tym błędzie ? Gdzie tu obiektywizm i sprawiedliwość ? Co jak sędzia myli się na niekorzyść Wisły to wszystko jest w porządku a jak na odwrót to nagle wielki skandal i trzeba tą sprawę nagłośnić ?!!!
I jeszcze co do "weszło" - oni mówią że są obiektywni a przynajmniej starają się być a o to tytuł po wczorajszym meczu na ich stronie : " Piękny Robert nie dotrzymał słowa : sędziowie robili co mogli , ale czterech zwycięstw nie ma ..." Ja się pytam gdzie tutaj jest obiektywizm ? Dlaczego nie wspomnieli ani słowem o tej naszej nie uznanej prawidłowo zdobytej bramce ? ... Nie mam więcej pytań! PS.Co do meczu to rzeczywiście bardzo słabo to z naszej strony wyglądało i pomijając błąd który mógł odmienić losy tego meczu jeden celny strzał to w meczu u siebie tragiczna statystyka ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
napisze krótko.... jak żyje to jeszcze nigdy nie widziałem tak słabej gry wykonaniu Wisły i to nie jest wpadka tylko podsumowanie ostatnich szczęśliwych dla nas kolejek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ach co to był za mecz moim zachwytom nie było końca gdy Garguła z taką lekkością wymieniał podania z Boguskim a ten z KIrmem brakowało tylko wykończeń Bitona ale widowisko i tak było wspaniałe.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Trzeba o tym meczu jak najszybciej zapomniec. Bylo, mineło - teraz najwazniejsze derby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Żenująca była nasza gra.
Ale jeśli sądzicie, że zmienimy trenera a piłkarze nagle zaczną grać super to sprowadzę was na ziemię Ogólnie to nawet nie chce mi się polemizować po tej żenadzie jaką nasi kopacze nam zaserwowali (z naciskiem na kopacze - nie trener). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
w tym meczu to tak naprawdę wyraźnie zawiódł mnie tylko Iliev reszta zagrała na swoim poziomie czyli bardzo słabym i wiele lepiej nie potrafią może od czasu do czasu błysną ale to nie sa gracze do regularnego pokazywania innym miejsca w szeregu i tak juz od dawna "ślizgaliśmy" sie z tymi wynikami .
cała nadzieja w Meliksonie Jovanovicu i Małeckim i Genkovie a do tego czasu musimy koniecznie utrzymywać kontakt z czołówką i nie łudzić sie ze jesienią zobaczymy dobra grę taki Kirm nie ma nic żeby pokazać wyższość nad graczami Podbeskidzia ŁkS czy Ruchu , Nunez ma bardzo rzadkie przebłyski geniuszu ale chyba częstsze bezsensowne straty Wilk to walczak nie kreator gry Garguła dno, Iliev zawiódł , Biton sam sobie nie dogra itd itp. a kogo w ogóle obchodzi co Maskant mówi na konferencjach jaki masochista w ogóle słucha/czyta wywiady po przegranych meczach ![]()
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 30.10.2011 o godz. 11:31.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie prawda.
Piłkarze powinni go obejrzeć od pierwszej do ostatniej minuty i to co najmniej dwa razy. Może nie zdają sobie do końca sprawy z padliny, którą grają? Drugi raz w tym sezonie przegraliśmy u siebie z drużyną z którą przegrać nie mieliśmy prawa. Niech w końcu Maaskant wraz z zawodnikami wyciągnie z tego jakieś wnioski i niech to będzie widać na boisku. Kompletnie nie jestem w stanie zrozumieć indolencji naszej drużyny w meczach u siebie. To nasz stadion, oni wychodząc na murawę powinni takim Podbeskidziem "wytrzeć podłogę" i rozstrzygnąć ten mecz w 15 minut. Ruszyć na przeciwnika, pokazać, że nie ma czego tu szukać. A tymczasem jak wygląda każdy mecz na Reymonta? Zaczynamy grę od środka, cofamy piłkę do Chaveza, który wymienia parę podań z Jalliensem, potem dzida do przodu... i na tym koniec pomysłów na grę. Nic dziwnego, że drużyna przeciwna nie musi pokazywać niewiele więcej poza konsekwentną grą w obronie, jako takim wybieganiem i przede wszystkim determinacją w tym, co robią. Absolutnie wystarcza na taką grę jaką mamy wątpliwą przyjemność oglądać w wykonaniu naszych piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
osobom, które tak radykalnie wypowiadają się w tym wątku, ku rozwadze:
- Legia przegrała u siebie z Podbeskidziem, nikt Skorzy nie zwolnil, Legia jest w czubie tabeli - chcąc wprowadzic młodych zawodnikow, żądnych sukcesu to trzeba ich mieć; my nie mamy - Maaskant gra tymi piłkarzami jakich ma. Na dzisiaj nie mamy żadnego piłkarza, ktory zrobi przewage w środku pola i weźmie tam na siebie ciężar gry, będzie dyrygował. Dwa motorki pomocnicze - Melikson i Maly nie grają, a główny hamulcowy poczynan rywala - Sobol tez nie gra. Nie mamy więc środka i skrzydeł - żaden nowy trener, nawet z najwyższej półki nie zrobi na dzis w Wisle więcej niż robi Maaskant. No może przez kilka spotkan byłby efekt nowej miotły. I tyle. Bez klasowych i zdrowych piłkarzy można co najwyzej po d... sie podrapać, lub uczyć drużynę tego, czego uczy sie w Podbeskidziu, Koronie, czy nawet w Sląsku - zap..ania przez 90 minut i gru najprostszymi środkami. Tak ustawiane drużyny w Europie nadziewają się na kogokolwiek i odpadają w fazach przedwstepnych lub w II rundzie (Jagiellonia czy Śląsk). A nie po to Cupiąl zatrudnił trenera z zagranicy. Konsekwencją uczenia się bardziej taktycznej gry nż zap...alania przez 90 minut jest to, że czasami przegrywa się z drwalami czy traktorzystami na własnym podwórku. (To troche tak jak z przykładem szermierczym, który kiedyś podawałem: w szkolach szermierczych Hiszpanii uczono wyrafinowanego fachtunku, ale ostrzegano: jak idzie na ciebie pacholek z widłami, sp...alaj. Co nie przeszkadza, że jesli pachołek z widłami dostanie do ręki szpadę i zostanie zmuszony do wystepu na arenie europejskiej, to jego siła i wybieganie nic nie pomogą, zostanie ośmieszony.) Traktuję Podbeskidzie jak pachołka z widłami. W pierwszym meczu z Bełchatowem chcieli posłużyć sie szpadą (zagrać w piłkę nożną) i dostali 6 bęcek. Stwierdzili więc, że pora wrócic do wideł. Nie ma tu nic z pogardy kibica Wisły do drużyny z Bielska-Białej. Suche stwierdzenie faktu. Dlatego zgadzam się z tym, co napisał wolfy: nasza obecna jedenastka wystarcza, żeby wygrać z Podbeskidziem czy ŁKS-em, pod warunkiem, że nam się mecz ułoży. Nie wystarczy, żeby jakąkolwiek drużynę naszej ligi zdominować. Jesli przeciwnik gra w piłkę nożną, mamy duże szanse. Jesli wychodzi jak bokser na ring, musimy liczyć na to, że się jakoś ułozy i pierwsi strzelimy gola. Uzupełnię to słowami: nasza obecna jedenastka wystarcza, żeby nie przegrać z Twente czy Fulham, pod warunkiem, że nam się mecz ułoży. Nie jest za słaba, żeby jakakolwiek drużyna w LE nas zdominowała. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie mowilem akurat o pilkarzach. Oni to maja go pamietac do konca zycia i przed kazdym kolejnym spotkaniem sobie przypominac o tym co zrobili a raczej o tym czego nie zrobili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się choć ja bym jeszcze dodał, że pod tym warunkiem "nam się mecz ułoży" to kryje się kilka pomyłek sędziów na naszą korzyść. ŁKS w 10-tkę nas zamykał w polu karnym. Limanowa była groźniejsza w pierwszej połowie. Jakieś 2-3 lata temu chodziłem sobie na Kmitę Zabierzów bo na Wisłę nie dało się patrzyć, teraz gra Wisły jest jeszcze gorsza... I-ligowa Kmita z tamtych czasów spokojnie by wygrała z Wisłą taką jak wczoraj i to kilkoma bramkami.
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.10.2011 o godz. 11:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jeśli mamy grać piach, bez pomysłu, ładu składu z nowym trenerem to jestem za...pod warunkiem, że będą mdleć na murawie. Dla mnie to wystarczy. Nie przychodzę na stadion po piękną grę, bo wtedy oglądnąłbym lige angielską. Ja chcę zobaczyć na boisku 11 facetów (obecnie jest ich kilku tylko), którzy będą drapać, pluć, czołgać się, ale pokażą, że mają jaja. Mogą nawet przegrywać, ale po wojnie. Z modelem Maaskantem na to nie ma szans. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|