The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2011, 21:33
Mój ulubieniec Kirm dzis znów dał popis.Moze by go tak upchnać (chociaz kto by go chciał) do jakiej Limanovii ,bo Podbeskidzie to dla niego zdecydowanie za mocny klub.

Plus TYLKO I WYLACZNIE dzis dla Czarka Wilka.Nad reszta nie ma co sie pastwic,zobaczymy jak zagraja 2 nastepne mecze. A potem ich osądzimy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.10.2011, 21:35
willow napisał(a):Wyświetl post
A Ty, wolfy, jak zdarta płyta, swoje...
Przegrywamy z Podbeskidziem, którego budżet wystarczyłby może na wypłaty dla kilku naszych zawodników, a Ty o pieniądzach... Nie może Ci przejść przez gardło, że mamy kiepskiego trenera? Czy dalej będziesz szedł w zaparte i stwierdzisz jak ostatnio, że gra Wisły w zasadzie Ci się podoba?
Owszem, taki Lamey czy Jaliens to faktycznie drewna, ale przypomnę, że poza nimi w naszej drużynie grają reprezentanci swoich krajów. Dlaczego Kirm, który gra u nas chu...zę, potrafi zagrać dobre mecze w reprezentacji? A trener Hondurasu jest ślepy?
Dlaczego do tej pory drużyna nie potrafi zagrać kilku schematów? Dlaczego nie ma automatyzmu w grze? Dlaczego zawodnicy nie widzą, co mają grać na boisku? Dlaczego nie biegają, nie pokazują się do gry? Dlaczego większość drużyn zjada nas taktycznie? I to drużyn biedniejszych od nas?
Kasa jest winna?
Kiedyś ten fart musiał się skończyć i skończył się dzisiaj. Fuksem wygrywane mecze przesłoniły co poniektórym obraz prawdziwej Wisły, Wisły słabej taktycznie i motorycznie, Wisły bez pomysłu na grę, Wisły bez ambicji. Niestety, nie tędy droga mości Panowie. Ryba psuje się od głowy.
Mamy prezesa, którego koncepcja budowania drużyny okazuje się błędna. Mamy kiepski sztab szkoleniowy. Mamy fatalny sztab medyczny. Nie mamy boisk treningowych z prawdziwego zdarzenia. Nie mamy akademii. Jak mawiał Kononowicz - nie mamy nic.

Wisła jest kolosem na glinianych nogach
I tym należałoby zakończyć dyskusję !!!
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.10.2011, 21:36
Szczerze gratuluję kibicom Podbeskidzia. Dobry mecz. Taktyka obnażyła wszystkie słabości Wisły.
Natomiast co do spraw pozameczowych to warto w końcu przejżeć na oczy. Z nadejściem ery pana Cupiała zamknęliśmy rozdział ambicji i honoru, walki i tożsamości.
Bez honoru na trybunach i bez honoru na boisku.
W sumie, gdyby nie to wychowanie z boisk II Ligi, to już pewnie bym ten cyrk dawno opuścił i został wyłącznie kibicem TS Wisła (jak mój kumpel), ale jednak, jednak cholera kocham tą historie, tradycje \, która widzę w postawie polskcih piłkarzy Wisły.
Dałem sobie jeszcze jeden sezon. Jeśli dalej Cupiał będzie robić ten wyjatkowy na polskich stadionach cyrk, zaczynam kibicować futsalowi. Może też w końcu odnowie moje relacje z koszem.
Pozdrawiam wytrwałych Wiślaków-Polaków!
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.10.2011, 21:37
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Mój ulubieniec Kirm dzis znów dał popis.Moze by go tak upchnać (chociaz kto by go chciał) do jakiej Limanovii ,bo Podbeskidzie to dla niego zdecydowanie za mocny klub.
.
A po co on w Limanovii, tam lepsi są. Ja go w Limanowej nie chce widzieć, zresztą tam nie ma galerii.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2011, 21:41
Wreszcie wynik taki jak gra. W wielu poprzednich meczach ligowych było inaczej i to zwykle na naszą korzyść.

Jeżeli ktoś pisze, że problemem są słabi piłkarze to ma rację, bo z takim skrzydłowym jak Kirm, rozgrywającym jak Garguła, czy całą obroną za wyjątkiem Jovanovica nie mamy szans na dobrą grę. Wydaje mi się zresztą, że to całe Podbeskidzie ma na bank lepiej zorganizowaną obronę niż wesoła ekipa Roberta Maaskanta.

A co do Maaskanta, to jeżeli ktoś napisze, że problemem jest słaby trener również będzie miał rację. Od roku układa drużynę i ułożyć nie może. Lenczyk w Śląsku w miesiąc coś zrobił, nieszczęsny Skorża w Legiunii zatrybił po roku. A u nas się ....a nie da. Znowu nawoływanie do rewolucji w kadrze. Co roku ma być ta rewolucja? Na miejscu Cupiała w....iłbym się nieprzeciętnie, bo ileż można finansować nieudacznictwo?

Cały czas trwa dyskusja o marnej frekwencji. Inaczej nie będzie dopóki ta drużyna nie zacznie grać sensownie. W naszym kraju w żadnym mieście nie znajdzie się 20-25 tysiecy frajerów, którzy chcieliby oglądać kopiących się po czołach, świetnie opłacanych patałachów. A taką drużyną jest teraz Wisła. Zresztą już od co najmniej 2 lat. Kiedyś to jednak mniej w....iało, bo świetne opłacanie to była raczej mniejsza kasa niż zarobki Holendrów, a pobierali je Polacy, a nie międzynarodowa zgraja w której brakuje tylko Eskimosa i Tatara.

Aha. Maaskant ma szczęście z tymi kontuzjami. Jestem pewny że nawet z Meliksonem i Małeckim wyglądałoby to niewiele lepiej. A tak przynajmniej mamy alibi.
Ostatnio edytowane przez irman : 29.10.2011 o godz. 21:53.
:/
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.10.2011, 21:42
Dokladnie w***c tych obcokrajowcow, zostawic Meliksona i Bitona reszta won!
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.10.2011, 21:43
Wie ktoś czemu Maaskant zmienił Nuneza, ktory cos tam tracil, costam pograł, a zostawil na srodku Gargułe, ktory nie mial jednego dobrego zagrania przez 90 minut?
Dzisiejszy wystep Pajlic-Kirm to tez smiech na sali.

Niech juz sie skonczy ta runda, niech wroci Melikson, niech wroci Sobol, Genkov, Jovanovic niech gra regularnie, nawet niech Małęcki gra, niech Stan sciagnie jakiegos obronce. Byle by juz nie grali ci nieudacznicy bez ambicji co dzisiaj.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.10.2011, 21:45
Brakowało mi dzisiaj wyjątkowo Sobola zauważalny był brak takiego motywatora na boisku który by zmotywował ich do walki a dzisiaj nie widziałem takiego przywódcy mentalnego.

Moja nadzieja w powrocie Meliksona i Małeckiego trzeba jakoś domęczyć te dwa mecze, oby pozytywnie.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 29.10.2011, 21:48
od sezonu 06/07 nie widziałem takiej beznadziejności i zupełnego braku zaangażowania.

Oby się nie skończyło na 8 miejscu jak wtedy...
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.10.2011, 21:49
Jestem zbyt wściekły i zdegustowany tym wynikiem oraz grą Wiślaków, by komentować to spotkanie.

Pewne rzeczy nie mają prawa się zdarzać, bo są niewybaczalną kompromitacją i skandalem. Wisła już drugi raz tej jesieni przechodzi całkowicie obok meczu (wcześniej Lechia).
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 29.10.2011, 21:52
A Ty, wolfy, jak zdarta płyta, swoje...
Przegrywamy z Podbeskidziem, którego budżet wystarczyłby może na wypłaty dla kilku naszych zawodników, a Ty o pieniądzach... Nie może Ci przejść przez gardło, że mamy kiepskiego trenera? Czy dalej będziesz szedł w zaparte i stwierdzisz jak ostatnio, że gra Wisły w zasadzie Ci się podoba?
Owszem, taki Lamey czy Jaliens to faktycznie drewna, ale przypomnę, że poza nimi w naszej drużynie grają reprezentanci swoich krajów. Dlaczego Kirm, który gra u nas chu...zę, potrafi zagrać dobre mecze w reprezentacji? A trener Hondurasu jest ślepy?
Bronić wolfiego absolutnie nie mam zamiaru ale jednak trochę racji ma.

Co to za reprezentanci u nas grają? Słowenia? Jedne udane eliminacje. W ostatnich pojechała ich mega mocna Estonia. Wow. A ile razy widziałem tego łamagę Kirma w koszulce reprezentacyjnej to się zastanawiałem po cholerę go powołują. Wyjątkiem mecz z Polską za magicznego Leo

Reprezentacja Hondurasu? A czym jest kuźwa we współczesnej piłce Honduras? Jakiego mają znanego zawodnika? Poziom Kostaryki w której gra nie kto inny jak Junior Diaz. A z Kostaryką na mistrzostwach świata to nawet Janas wygrał.

Pareiko. Reprezentacja Estonii. Tym razem oni mają swoje 5 minut w eliminacjach. W następnych zajmą 5 miejsce w grupie. Jestem w stanie się założyć o grubą kasę.

Genkow. Reprezentacja Bułgarii. Nie strzelił tam gola chyba nigdy. Sama piłka bułgarska jest w największym kryzysie od lat. Sprawdź ich wyniki w eliminacjach do ostatnich imprez. A piłka klubowa jest taka, że denna Wisła bez problemów pyka ich mistrza w pucharach, a Śląsk radzi sobie z inną czołową drużyną.

A że Maaskant to bardzo średni trener to inna para kaloszy.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.10.2011, 21:54
Spróbuje znaleźć jakiś pozytyw w tym meczu.

Marko Jovanovic - numer jeden na boisku. Mam takie wrażenie że on grałby lepiej sam niż Chavez z Jaliensem razem wzięci. Nie dość że wyprowadzał piłkę to jeszcze bronił i starał się rozgrywać. Miał w sobie cos z dawnego Clebera który jak się zdenerwował brał piłkę i leciał z nią do przodu. Wolałbym miec samego Marko na stoperze niż naszych dwóch asów Jaliensa i Chaveza bo oni stanowią już zagrożenie dla naszej bramki wymieniając piłkę miedzy sobą... wymienią dwa podania, z czego żaden nie potrafi sobie podać dokładnie do nogi w wyniku tego potem są zmuszeni odgrywać do biednego Sergieja który może już tylko wywalci piłkę w aut. To nie nasza i tak żałosna ofensywa była najgorsza na boisku, najgorsi byli Chavez Jaliensem.

Do tego dobry Wilk który jako jedyny chciał piłkę do gry i przede wszystkim walczył.

Trzeba zbudować nowy blok defensywny od podstaw, liderem tej formacji ma być Marko Jovanovic a nie żaden Jaliens. Stoper to newralgiczna pozycja dlatego lepiej miec Jovanovicia na środku niż na boku, drugi defensor ma być dobierany do niego.

Nie wiem ile razy Wilk pokazywał się w środku pola, był kompletnie sam a Chavez jedyne co robił to odgrywał do bramkarza... to była istna masakra co grał Osman, gdyby nie przyjmował piłki kilka sekund patrząc sie przy tym na ziemie to może dostrzegałby że Wilk jest sam wtedy nie trzeba byłoby wywalac piłki po autach. Brak koncentracji, myślenia na boisku jest także brakiem zaangażowania. Modliłem się w przerwie żeby zszedł Chavez, zszedł trochę później i od razu widać było efekt bo potrafiliśmy chociaż przetransportować pilke w pobliże pola karnego naszego rywala.

Sytuacja nie jest jeszcze tragiczna. Mamy kilku zawodników którzy coś potrafią, Jovanovic, Wilk, Melikosn, Genkov Biton, Pareiko Sobol, Maly,Iliev, Nunez (wersja nie z tego meczu). Co do reszty to trzeba się zastanowić nad ich egzystencja w naszym kubie...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.10.2011 o godz. 22:49.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.10.2011, 22:07
irman napisał(a):Wyświetl post
Bronić wolfiego absolutnie nie mam zamiaru ale jednak trochę racji ma.

Co to za reprezentanci u nas grają? Słowenia? Jedne udane eliminacje. W ostatnich pojechała ich mega mocna Estonia. Wow. A ile razy widziałem tego łamagę Kirma w koszulce reprezentacyjnej to się zastanawiałem po cholerę go powołują. Wyjątkiem mecz z Polską za magicznego Leo

Reprezentacja Hondurasu? A czym jest kuźwa we współczesnej piłce Honduras? Jakiego mają znanego zawodnika? Poziom Kostaryki w której gra nie kto inny jak Junior Diaz. A z Kostaryką na mistrzostwach świata to nawet Janas wygrał.

Pareiko. Reprezentacja Estonii. Tym razem oni mają swoje 5 minut w eliminacjach. W następnych zajmą 5 miejsce w grupie. Jestem w stanie się założyć o grubą kasę.

Genkow. Reprezentacja Bułgarii. Nie strzelił tam gola chyba nigdy. Sama piłka bułgarska jest w największym kryzysie od lat. Sprawdź ich wyniki w eliminacjach do ostatnich imprez. A piłka klubowa jest taka, że denna Wisła bez problemów pyka ich mistrza w pucharach, a Śląsk radzi sobie z inną czołową drużyną.

A że Maaskant to bardzo średni trener to inna para kaloszy.
A ilu reprezentantów ma Widzew? ŁKS? Lechia? Podbeskidzie? I jakie mają budżety?
O czym my w ogóle gadamy?
Kasa jest ważna - bez dwóch zdań. Ale na litość Boską, nie można wszystkiego tłumaczyć brakiem kasy zwłaszcza, jak się dostaje w dupę u siebie z PBB... i jeszcze wmawiać ludziom, że gra Wisły może się podobać. To ewidentny objaw schizofrenii...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.10.2011, 22:11
FraMat napisał(a):Wyświetl post
On wraca do tej formy tak samo jak do nas dojeżdzał Gimenez. Garguła na dzisiaj (i chyba już na stałe) to nie jest piłkarz, który jest jakimkolwiek playmakerem. Owszem, może jeszcze keidyś strzeli jakąś bramkę, czy to z wolnego, czy zza pola karnego z akcji, ale nie będzie motorem napędowym Wisły

Wprowadziliśmy, jakbys nie widział dwóch zawodników, ktorzy mieli za zadanie wzmocnić ofensywę: Diaz więcej grał na polu karnym Podbeskidzia niz na własnej połowie, a Jovanović miał za zadanie trzymac defensywe z Jaliensem, żeby Palijc mógł jescze bardziej poświęcić się grze do przodu

Tak, bo są Diaz rzeczywiście w tym sezonie ciągnie grę do przodu na maxa. Tyle razy szarpnął drużyną, że i może tym razem coś by mu wyszło
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 29.10.2011, 22:12
A ilu reprezentantów ma Widzew? ŁKS? Lechia? Podbeskidzie? I jakie mają budżety?
O czym my w ogóle gadamy?
Kasa jest ważna - bez dwóch zdań. Ale na litość Boską, nie można wszystkiego tłumaczyć brakiem kasy zwłaszcza, jak się dostaje w dupę u siebie z PBB... i jeszcze wmawiać ludziom, że gra Wisły może się podobać. To ewidentny objaw schizofrenii...
Ale tu nawet nie dyskutuję. Jasne, że zawsze może zdarzyć się taki mecz jak z Podbeskidziem, gdy o wiele słabsza drużyna pyknie bramę, a potem mądrze się broni przez resztę meczu. Taka jest piłka. Nie może być jednak tak, że mając taką kasę jak my (w porównaniu do reszty ligi), każdy mecz, obojętnie czy z ŁKS czy z Amicą to walka o życie jak równy z równym. I tu już ukłon w stronę trenera.

Dla mnie oczywiste jest, że z taką organizacją klubu i kasą nie mamy czego szukać w Europie, ale już to co odstawiamy od roku w lidze to skandal.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.10.2011, 22:13
Diaz z tego, co pamiętam, wchodząc w ostatnich kilku minutach, miał co najmniej dwie sytuacje do strzelenia gola - strzał głowa i sytuacja po wykopie Pareiki
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Stary 29.10.2011, 22:18
Diaz z tego, co pamiętam, wchodząc w ostatnich kilku minutach, miał co najmniej dwie sytuacje do strzelenia gola - strzał głowa i sytuacja po wykopie Pareiki
Ok. Diaz jest zajebisty. Do Premiership go, bo chłopina marnuje tu swój talent.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.10.2011, 22:21
A jaki był tego efekt?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.10.2011, 22:21
"Piękny Robert może zaklinać rzeczywistość, ale ludzi nie oszuka – Wisła gra mniej więcej tak, jak MKS Kozienice, chociaż zdajemy sobie sprawę, że właśnie w tym momencie aż podskoczył na kanapie ktoś w Kozienicach i krzyknął oburzony: - Co, ....a?!" weszło
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.10.2011, 22:32
irman napisał(a):Wyświetl post
Ok. Diaz jest zajebisty. Do Premiership go, bo chłopina marnuje tu swój talent.
a czy ja twierdze, ze był? Gorycz porazki nie pozwala wam racjonalnie myśleć? Maaskant chciał tymi zmianami nominalnych obrońców wzmocnioć atak. I wzmocnil. Tyle że i tak nic to nie dało. Gdyby jednak Diaz przypadkeim trafił, chwalilibyscie Maaskanta za trafną decyzję.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.10.2011, 22:33
thechris napisał(a):Wyświetl post
"Piękny Robert może zaklinać rzeczywistość, ale ludzi nie oszuka – Wisła gra mniej więcej tak, jak MKS Kozienice, chociaż zdajemy sobie sprawę, że właśnie w tym momencie aż podskoczył na kanapie ktoś w Kozienicach i krzyknął oburzony: - Co, ....a?!" weszło
No właśnie znowu bardzo merytoryczny post.... nie ma to jak dokopać Wiśle Kraków.

Z Amicą w Poznaniu i w meczu z Fuham to też była Wisła Maaskanta.
Gramy słabo, ale poziom niektórych krytyków jest jeszcze niższy od gry Wisły z Podbeskidziem, a łatwe to w osiągnięciu nie jest .

Cały czas też się upieram że nie widzę właściwej mobilizacji w meczach u wielu zawodników, stąd postawa Wilka tak różniła się od innych Naszych kopaczy.
No dobra zaryzykuje taka tezę (w sumie nieweryfikowalną): gdyby pozostali Nasi gracze zagrali tak ambitnie jak Czarek Wilk to ten mecz byśmy dziś wygrali. Tylko tyle, po prostu wygrali.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.10.2011 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.10.2011, 22:34
a czy ja twierdze, ze był? Gorycz porazki nie pozwala wam racjonalnie myśleć? Maaskant chciał tymi zmianami nominalnych obrońców wzmocnioć atak. I wzmocnil. Tyle że i tak nic to nie dało. Gdyby jednak Diaz przypadkeim trafił, chwalilibyscie Maaskanta za trafną decyzję.
Chyba Cię powaliło. Ktoś by chwalił Maaskanta? No może oprócz Ciebie i wolfy`ego? Za co? Wytłumacz mi chłopie, za co?
Za tę boiskową patologię?
Koń na rynku ma mniejsze klapki na oczach, niż Ty...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
prezes19
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 29.10.2011, 22:39
Cale szczescie ze limanovia sie przestraszyla nazwy "Wisla"bo bylyby dwie druzgocace porazki w tym tygodniu a tego to juz bym nie zniosl aczkolwiek styl z pucharu i ten z ligi niczym sie nie roznil-tragiczny to malo powiedziane.Zycze powodzenia w zapelnianiu dopierp co otwartego 30-tysiecznika pod warunkiem ze bedziemy na nim grali.Po raz kolejny wszyscy sie z Wisly smieja.No nic czekamy na derby i odpowiednia reakcje bo nie sadze zebysmy cos ugrali w Angli a moze....
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.10.2011, 22:50
Już to widzę: "Maaskant wpuszcza Diaza. Za chwile Pareiko wykopuje ile sił w nogach, piłka kozłuje i przelatuje do Diaza nad obrońcami a on w sytuacji sam na sam, zamiast potknąć się o własne nogi, strzela w okienko! Kibice przeżywają zbiorowy orgazm... Wynik 1:1 z Podbeskidziem! Szok! Jeszcze długo po meczu, wśród kibiców nie milkną zachwyty nad zmianą jakiej dokonał Wielki R. Maaskant wpuszczając Diaza w bój w końcówce meczu. Trener z kraju tulipanów po raz kolejny pokazał kunszt i intuicję... itd. itd."
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.10.2011, 23:03
Nie piszcie cały czas o JEDNYM stzale Wisły na bramkę, bo ktoś kto nie widział meczu, mógłby pomyslec, że w ogóle Wisła nie strzelała. Było kilkanaście strzałów, jedne mniej drugie bardziej niecelne. Więc próby były. Podbeskidzie zagralo bardzo agresywnie w obronie i to niestety na dzisiejsża dyspozycję Wisły wystarczyło - cięzko bylo cokolwiek rozegrać a nie było nikogo, kto mógłby jakimś rajdem na skrzydlach coś rozerwać. Podbeskidzie oddalo więcej celnych strzałów, ale niekóre z tych celnych to były lekki podania do Pareiki - więc efekt taki sam jak strzał niecelny - żadnego zagrożenia.

Nadal spokojnie popieram Holendrów - czasami można przegrac nawet z Podbeskidziem, ale trzeba się otrząsnąć i grać dalej
Chłopie... Właśnie oglądnąłem mecz Wisły w tv. Statystyki: Wisła- 19 strzałów- 1 celny !!!
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.10.2011, 23:09
christof20 napisał(a):Wyświetl post
Niezbyt mocny skład
Pareiko - reprezentant Estonii
Chavez - reprezentant Hondurasu
Kirm - reprezentant Słowenii
Biton - wicelider klasyfikacji strzelców obecnego sezonu
Iliev - król strzeców poprzedniego sezonu ekstraklasy Serbii
Garguła - były reprezentant Polski
Wilk - następca Sobolewskiego

Taki skład, jaki był dzisiaj, to powinien roznieśc Podbeskidzie 5-0.
Oglądałeś ostatnio jakiś mecz Wisły? Widziałeś, jakie umiejętności i zaangażowanie prezentują Kirm, Garguła czy Boguski? Bo ja nie wiem, jak można tak oszukiwać samego siebie...

Tak, wierzcie że mamy zajebisty skład i wszystkiemu winni są trenerzy. Wierzcie w przebudzenie Garguły, w to że Rafał zechce sobie koszulkę pobrudzić a Kirm minie zwodem choćby i trzecioligowca. Piszcie takie pierdoły: reprezentant (piłkarskiego) Wy....owa Wielkiego, były ( ) reprezentant Polski, były król strzelców. Poczujecie się na chwilę lepiej.

Tylko że to nic nie da, bo wszystko weryfikuje boisko. Garguła jest chujowy nie dlatego, że nie gra na miarę oczekiwań. Nie - on się nawet do nich nie zbliża, mam masę strat i pokazuje zero zaangażowania. Ale to fajnie brzmi: były reprezentant. Tylko obawiam się, że on nie byłby gwiazdą nawet w tym Podbeskidziu, które niby miałby pojechać 5:0.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 29.10.2011, 23:13
Takie pytanie ogólnopoznawcze...

Proszę wymienić pięciu pomocników Wisły (skoro tylko Biton gra w ataku), którzy cokolwiek wnoszą do gry zespołu.

Pytanie nr 2. Wisła ma 5 pomocników. Jak oceniasz grę środkowych 3 pomocników? Jak ta pomoc sobie radzi z dwoma amatorami z przełęczy gdzieś tam w górach?

Nie znalazłeś odpowiedzi na w/w pytania Maaskant wy......j!
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.10.2011, 23:40
Maaskant mówił przed sezonem: "spokojnie, w każdym meczu mogę wystawić dwie jedenastki". To ja się, k...a pytam, gdzie one są?! Nie ma Meliksona - nie ma gry... Co niby mamy mówić o Gargule? Że zagrał kolejny mecz do dupy? Niech w końcu nasz treneiro spojrzy na spokojnie i niech przeanalizuje, dlaczego Kirm, Garguła, Jaliens, Nuniez, Lamey i Paljić nie nadają się do pierwszej jedenastki. Trener takiego klubu nie może kierować się sentymentami, wystawiając co najwyżej przeciętnych rodaków. Dajmy szanse młodym! Lech czy Legia jakoś na tym nie tracą... Po drugie, niech przejrzy na oczy i zmieni w końcu, do cholery jasnej taktykę! Co to za głupi stereotyp, że nie gra się już tradycyjnym 4-4-2?! To jest jedna z najlepszych taktyk - zrównoważona i skuteczna. Co ma sam jeden Biton robić, skoro nie dostaje podań od nikogo? W tym momencie gramy 3 defensywnymi pomocnikami (Gargułę również do DP zaliczam, bo dzisiaj grał nieraz niżej od Wilka i Nunieza) - i powiedzcie mi co to nam daje? To, że nie będziemy tracić bramek po kontrach, bo będziemy mieć 7 zawodników na własnej połowie?! Nie tędy droga! Biton powinien mieć partnera - czy to Boguski, czy to Genkov - obojętne, ważne, żeby był. Jak już wspomniałem, Dudu nie wyżyje bez podań. Garguła ich nie zapewnia (a powinien!), skrzydłowi w sumie nie wiadomo, po co są... A jakby ten drugi napastnik grał troszkę za Davidem? Byłaby przynajmniej okazja do klepek, szybkiego rozmontowania obrony przeciwnika. Bo kto ma niby mu podawać? Maaskant, przychodząc do nas, zapowiadał, że po roku powinniśmy już grać taktyką 4-3-3, tymczasem ja widzę najbardziej defensywne 4-5-1 w dziejach piłki nożnej! I nie ma tutaj ani grama przesady! Nie ma sensu robić z nas drugiego Realu, czy Barcelony... Nie mamy odpowiednich wykonawców do tego! Skrzydłowi nieruchawi, Kirm się zdaje być surowy technicznie, Iliev czasem kiwnie, ale nic poza tym... Wróćmy do 4-4-2!
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.10.2011, 23:50
Niestety, po raz kolejny obnażane jest to, ze nie umiemy grać atakiem pozycyjnym i jako zespół który ma inicjatywę, jak był Melikson to jakoś się udawało, bo zagrał jakąś klepkę kogoś przeszedł i była sytuacja. A dzisiaj, bramkarz do Jaliensa, Jaliens do Chavieza, Chavez do Wilka, Wilk do Jaliens, Jaliens do Guły, Guła do Kirma, Kirm do Lameya a to wszytko w okolicach własnej połowy. Tak się nie da strzelic bramki nawet Podbeskidziu.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 29.10.2011, 23:51
Skoro tacy piłkarze jak Garguła, Kirm, czy inni nie wyróżniali się przeciwko amatorom z Limanowej, którzy muszą o czwartej rano wstawać do pracy, aby mieć z czego żyć, to czemu macie pretensje? Wisła nie ma jakości od 2004 r. i odejścia Kasperczaka (jedyna jeszcze taka w miarę udana runda, to pierwsza Skorży). Jak pisałem, że Wisła sprzed kilku lat wygrałaby z tą obecną 5:0, to się niektórzy śmiali. Kiedyś, gdyby nawet takie Podbeskidzie strzeliło gola na 1:0, to od tego momentu Wisła miałaby z dziesięć setek i kilka dobrych okazji. A teraz? Zajac był bezrobotny. Mógł czytać książkę przez cały mecz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów