|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja wiem, że forumowi geniusze taktyczni od wystawiania kontuzjowanych zawodników i zmiany ustawienia co mecz wiedzą lepiej...
Ale mnie przeraża piłkarska chujoza prezentowana przez większość naszych obecnych kopaczy. Jeżeli ktoś chce wiedzieć czemu nie da się tego oglądać, to niech obejrzy sobie mecz jeszcze raz i policzy liczbę strat. Zaryzykuję stwierdzenie, że Garguła, Boguski i Kirm mieli ich więcej niż udanych podań do przodu. I dlatego pora przestać się czarować - potrzebujemy gruntownej wymiany kadr i pozbycia się balastu. Ale przede wszystkim - pieniędzy, żeby za jedną mameję nie przychodziła kolejna.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.10.2011 o godz. 23:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Przegrywamy z Podbeskidziem, którego budżet wystarczyłby może na wypłaty dla kilku naszych zawodników, a Ty o pieniądzach... Nie może Ci przejść przez gardło, że mamy kiepskiego trenera? Czy dalej będziesz szedł w zaparte i stwierdzisz jak ostatnio, że gra Wisły w zasadzie Ci się podoba? Owszem, taki Lamey czy Jaliens to faktycznie drewna, ale przypomnę, że poza nimi w naszej drużynie grają reprezentanci swoich krajów. Dlaczego Kirm, który gra u nas chu...zę, potrafi zagrać dobre mecze w reprezentacji? A trener Hondurasu jest ślepy? Dlaczego do tej pory drużyna nie potrafi zagrać kilku schematów? Dlaczego nie ma automatyzmu w grze? Dlaczego zawodnicy nie widzą, co mają grać na boisku? Dlaczego nie biegają, nie pokazują się do gry? Dlaczego większość drużyn zjada nas taktycznie? I to drużyn biedniejszych od nas? Kasa jest winna? Kiedyś ten fart musiał się skończyć i skończył się dzisiaj. Fuksem wygrywane mecze przesłoniły co poniektórym obraz prawdziwej Wisły, Wisły słabej taktycznie i motorycznie, Wisły bez pomysłu na grę, Wisły bez ambicji. Niestety, nie tędy droga mości Panowie. Ryba psuje się od głowy. Mamy prezesa, którego koncepcja budowania drużyny okazuje się błędna. Mamy kiepski sztab szkoleniowy. Mamy fatalny sztab medyczny. Nie mamy boisk treningowych z prawdziwego zdarzenia. Nie mamy akademii. Jak mawiał Kononowicz - nie mamy nic. Wisła jest kolosem na glinianych nogach
Ostatnio edytowane przez willow : 29.10.2011 o godz. 21:31.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Co to za reprezentanci u nas grają? Słowenia? Jedne udane eliminacje. W ostatnich pojechała ich mega mocna Estonia. Wow. A ile razy widziałem tego łamagę Kirma w koszulce reprezentacyjnej to się zastanawiałem po cholerę go powołują. Wyjątkiem mecz z Polską za magicznego Leo ![]() Reprezentacja Hondurasu? A czym jest kuźwa we współczesnej piłce Honduras? Jakiego mają znanego zawodnika? Poziom Kostaryki w której gra nie kto inny jak Junior Diaz. A z Kostaryką na mistrzostwach świata to nawet Janas wygrał. Pareiko. Reprezentacja Estonii. Tym razem oni mają swoje 5 minut w eliminacjach. W następnych zajmą 5 miejsce w grupie. Jestem w stanie się założyć o grubą kasę. Genkow. Reprezentacja Bułgarii. Nie strzelił tam gola chyba nigdy. Sama piłka bułgarska jest w największym kryzysie od lat. Sprawdź ich wyniki w eliminacjach do ostatnich imprez. A piłka klubowa jest taka, że denna Wisła bez problemów pyka ich mistrza w pucharach, a Śląsk radzi sobie z inną czołową drużyną. A że Maaskant to bardzo średni trener to inna para kaloszy. ![]()
:/
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
O czym my w ogóle gadamy? Kasa jest ważna - bez dwóch zdań. Ale na litość Boską, nie można wszystkiego tłumaczyć brakiem kasy zwłaszcza, jak się dostaje w dupę u siebie z PBB... i jeszcze wmawiać ludziom, że gra Wisły może się podobać. To ewidentny objaw schizofrenii... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dla mnie oczywiste jest, że z taką organizacją klubu i kasą nie mamy czego szukać w Europie, ale już to co odstawiamy od roku w lidze to skandal. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To bardzo proste i może kiedyś zrozumiesz: nazwiska nie grają. Garguła jest obecnie w piłce nikim. Podobnie Boguski, Kirm czy Pajlić. Dam Ci jeden banalny przykład: kariera Wojciecha Łobodzińskiego po odejściu (wy.......eniu?) z Wisły. Mógłbym dać więcej nazwisk, ale nie ma sensu. Puenta. Jeszcze rok temu matoły pisały mniej więcej tak: Łobodziński - reprezentant Polski, grał na Euro, wielokrotny Mistrz Polski, wspaniały sezon w Młodej Ekstraklasie. I jestem pewien, że gdyby był u nas, to dziś do swojej listy byś go dopisał obok Garguły. Mitomani tak mają. A sprawa jest bardzo prosta: Garguła nic więcej nie gra niż pomocnicy ŁKS-u i Podbeskidzia. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że gra gorzej - ma masę głupich i groźnych strat, olewające podejście i brak jakichkolwiek sensownych zagrań w ofensywie. Przykre? Smutne? Tak. Ale taka jest brutalna rzeczywistość i na boisku nikogo nie obchodzi ile zarabia Garguła. Jest chujowy, przepłacamy - nasz problem. I gdyby to był tylko jeden Garguła...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.10.2011 o godz. 00:08.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
No a kolega wyżej podał, że właśnie Maaskant mówił, że ma dwie 11 i ma z czego wybierać. To kto tu jest mitomanem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
że połowa sie nie nadaje, co to da w trakcie sezonu... za dużą wagę przywiązujecie do konferencji przed i po meczowych (to nie seminarium z prawd objawionych!) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się choć ja bym jeszcze dodał, że pod tym warunkiem "nam się mecz ułoży" to kryje się kilka pomyłek sędziów na naszą korzyść. ŁKS w 10-tkę nas zamykał w polu karnym. Limanowa była groźniejsza w pierwszej połowie. Jakieś 2-3 lata temu chodziłem sobie na Kmitę Zabierzów bo na Wisłę nie dało się patrzyć, teraz gra Wisły jest jeszcze gorsza... I-ligowa Kmita z tamtych czasów spokojnie by wygrała z Wisłą taką jak wczoraj i to kilkoma bramkami.
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.10.2011 o godz. 11:45.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|