|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Przed sezonem było info na głównej, że Szubryt przedłużył umowę sponsorską na kolejne dwa sezony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wygrajmy ten mecz w dobrym stylu i bez pomocy sędziów. Niech ta nagonka o kupowaniu niech się już skończy.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
W świetle ostatnich wydarzeń
Arbitrem będzie jeden z bohaterów poprzedniej kolejki (gol Franka) Szymon Marciniak. W tym sezonie sędziował nam jeden mecz, podyktował 7 rzutów karnych (w tym 2 dla nas). Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie starał się być głównym aktorem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Źelek Ż - nazwisko znane redakcji - już przygotował monitory i będzie uprzejmie donosił sędziemu technicznemu o wszelkich przekrętach na korzyść Wisły. A tak na poważnie to też liczę na pewne zwycięstwo i co najważniejsze przy dobrej frekwencji.
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
^^Monitory juz sie grzeja
![]() A powaznie to co za debile siedza w tym Kolegium Sedziow zeby na mecz klubu, ktory skorzystal z sedziowskich bledow w dwoch poprzednich kolejkach, delegowac arbitra, ktory wydrukowal wynik innego meczu z poprzedniej kolejki? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Było obiecane wygranie wszystkich meczów w październiku. Tego się więc trzymajmy.
Co do stylu to pewnie będą kolejne epickie męczarnie. W obronie trzeba wypróbować wariant na Fulham. Mamy trzech potencjalnych kandydatów za Chaveza. Miejmy nadzieje, że Maaskant dobrze wybierze. W ataku chciałbym zobaczyc przynajmniej przez pół godziny w jakiej dyspozycji jest po kontuzji Genkow. Niewielkie mam oczekiwania, trzy punkty i trzy bramki (dla nas oczywiście) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Genkov nie jest po kontuzji tylko ciągle mu coś i raczej nie zagra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy bym zamienił Lameya na Jovanovicia na miejscu Maaskanta, prędzej postawiłbym na obydwu.
Otóż ten pierwszy mnie zaskakuje pozytywnie jeśli chodzi o grę w powietrzu i umiejętność wypracowania sobie pozycji strzeleckiej. Jest w tym najlepszy w drużynie. Nawet nasi napastnicy tego nie mają. Rezygnować z takiej broni przeciwko defensywnie nastawionym Góralom ? ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z tego co czytalem w nastepnych 3 meczach wliczajac ten bedziemy grali cały czas tym samym skladem. Lamey jeszcze jako tako gra wiec jego bym zostawił a za Jaliensa wpuscił Jovanovicia. Tylko nie wiem czy Marko bardziej przydatny niebyłby na pozycji bocznego obroncy gdyz jako jeden z nielicznych obroncow potrafi swietnie właczac sie w akcje ofensywe - tak samo wczesniej wlaczał sie Cikos.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przecież jest powiedzenie: jesteś tak dobry, jak twój ostatni mecz.
Otóż Lamey co najmniej w 3 ostatnich meczach był zawodnikiem wyróżniającym się. Pomijając koszmarnego klopsa w Łodzi, zagrał świetnie przeciwko Fulham, nieźle przeciwko ŁKS i znowu świetnie przeciwko Limanovii. Jechałem po nim równo - bo były powody ku temu. Ale fakty są takie, że obecnie jest w wysokiej formie i to jemu należy się miejsce na prawej stronie obrony. Natomiast faktycznie trzeba ponownie sprawdzić wariant z Diazem w środku. Sam sugerowałem taką możliwość wcześniej, przy tragicznej grze naszych stoperów. Podbeskidzie bazuje na stałych fragmentach, więc szkoda rezygnować z solidnego w powietrzu Diaza. Z drugiej jednak strony Pajlić daje więcej możliwości w przypadku gry ofensywnej. Niestety, fatalne jest to że w takim ustawieniu jesteśmy skazani na Kirma. Bo szkoda Nuneza na skrzydło, szczególnie że bardziej przydaje się w środku. Ja widziałbym to tak: Pareiko-Pajlić-Diaz-Jaliens-Lamey-Kirm-Sobolewski-Nunez-Jirsak-Iliew-Biton Na zmęczonych górali dać w 2 połowie Boguskiego i Gargułę. Niestety, Boguski ciągle szuka formy i nie jest gotowy na 90 minut. Więc nie nadaje się na to, żeby wypchnąć Kirma na ławę. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
ja widze dzisiaj zdecydowanie Jovanovia w środku z Jaliensem, napewno nie diaza bo jego kuternoga o kulach z piłką przy nodze jest w stanie wyprzedzić. I Garguła w 1 składzie razem z Jirsakiem a Nunez skrzydło
![]() ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Gwiazdeczki będą chciały wygrać na stojąco a Podbeskidzie ich zabiega ambicją. Nie zdziwi mnie remis albo porażka Wisły.. no ale może zawodnicy zagrają na marę kasy jaką zarabiają.
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 29.10.2011 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze powiedziane. Jakoś lepiej mi brzmi "niż na miarę swoich umiejętności". :/
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
oby andi kirm przemyslał dzisiaj pewne sprawy na ławce
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli Maaskant zamierza szafować siłami zawodników to obrona powinna wyjść w ustawieniu Jovanovic , Jaliens , Chavez , Paljic
Lamey choc gra dobrze , to potrzebujemy tego zawodnika na Fulham w pełni sił . Jovanovic wydaje się mieć końskie zdrowie , a nawet jeśli miałby przestoje w dzisiejszym meczu to można wpuścic Lameya na ostatnie 20 min . W obecnym momencie nie mamy zreszta zbyt dużego pola manewru . W pomocy Wilk z Nunezem to pewna para . Przed nimi walczą o miejsce Garguła z Jirsakiem . Wolałbym spróbować opcji z ... Genkovem , jednak ten jak na złość znowu ma drobne problemy zdrowotne . Z przodu Biton , Iliev i pewnie .. Kirm , choć chciałbym zobaczyć od początku Boguskiego kosztem bardzo chimerycznego Słoweńca . Trzeba sobie powiedzieć szczerze , że ten zawodnik gra dobrze , gdy walczy , a walczy gdy nie ma pewnego miejsca w składzie . Niestety teraz ma . Powód: szachowanie ;P
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.10.2011 o godz. 11:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wiecznie kontuzjowany Jovanovic i końskie zdrowie, dobre XD Facet jest ze szkła.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W trakcie meczu będe w samolocie ale mam nadzieje, że jak wyląduje i się zaloguje sprawdzić wynik, to nie będzie żadnej niespodzianki.
Brakuje mi w końcu jakiegoś soczystego 5:0 i mam nadzieje, że może tym razem nie bedzie wątpliwości kto jest lepszy. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Mama nadzieje ze Michał Czekaj dzis zagra od poczatku ...bo jesli nie z gorlalami to z kim i kiedy ten chlopak ma sie ogrywac
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Też mi się taki wynik marzy ale mam złe przeczucie, że będzie jak w meczach u PP z Podbeskidziem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wisła wygrać powinna i wygra 4-0.Tak czuje że wreszcie będzie mecz dobry. PS.ROberto powiedział ze wygra wszystko w październiku,wszyscy pukali sie w głowy że nie wygra 2 meczy a jak dzisiaj bedzie zwycięstwo to Miał chłopo racje!Odpowiedni człowiek na odpowiedznim miejscu.WISEŁKOOOOO!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
wszystko w lidze rozumiem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
...zwłaszcza w opanowaniu pisowni języka polskiego przez Ciebie. ![]() ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
na pewno nie będzie tak jak w PP, bo wtedy Podbeskidzie grało inaczej, bardziej ofensywnie
teraz się zamurują i wciśniemy coś |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dziś oczekuję od Wisły nie tylko dobrej gry ale i nadludzkiej walki i chęci zdemolowania przeciwnika. Chcę aby zawodników Wisły opanowała chęć zemsty za PP . Chcę aby kiedy już będzie 2:0 dla Wisły i kiedy Wiślacy "poczują krew przeciwnika" nie kalkulowali jak dowieźć to zwycięstwo do końca meczu najmniejszym nakładem sił, ale chcę , aby rzucili się oni na Podbeskidzie z zamiarem wdeptania ich w ziemię, rozgromienia i osiągnięcia jak najwyższej wygranej !
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|