The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2013, 18:30
SanGin napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z poprzednikiem. Umowa kończy mi się w grudniu i dostałem propozycję universe + wszyskie kanały C+ oraz multilroom i dekoder za 69. Wydaje mi się też, że nie zależy to od osoby konsultanta tylko z końcem października ruszyła nowa promocja, pewnie związana ze świętami dlatego są nowe oferty
Ja to samo mam za 59 zł.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 06.11.2013, 22:17
A ja nawet za 54 zł. Na dwa tygodnie przed końcem umowy zadzwonił konsultant i sam to zaproponował. Także czekać, bo na końcu zawsze wymiękają. Co roku to przerabiam.
Odpowiedz cytując
Kamol
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 09.11.2013, 11:47
Mam pytanie czy ktoś z was składał wypowiedzenie, czy nie mieliście zarejestrowanego wypowiedzenia na koncie?
Bo nie wiem czy dalej jest to konieczne by dobrą ofertę wyhaczyć.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 09.11.2013, 13:47
Kamol napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie czy ktoś z was składał wypowiedzenie, czy nie mieliście zarejestrowanego wypowiedzenia na koncie?
Bo nie wiem czy dalej jest to konieczne by dobrą ofertę wyhaczyć.
Zawsze składam wypowiedzenie, wtedy jest dużo łatwiej. Nic to nie kosztuje,a bardzo pomaga.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.11.2013, 17:50
Urzędy Skarbowe namierzają tych co nie płacą abonamentu RTV:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...osob,id,t.html
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.12.2013, 13:37
Przedluzal ktos z was umowe z Upc?

Chce skorzstac z promocji http://www.upc.pl/pdf/upc_regulamin_...od20131028.pdf

I pytanie, najpierw wypowiedziec stara czy dzwonic i mowic ze chce to i to? Jak ominac ograniczenie terytorialne?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.12.2013, 15:22
Umowa z cyfrą kończy mi się jakoś w lutym - co mogę teraz wytargować? Interesuje mnie jak najwyższy pakiet z multiroomem. Przedłużał ktoś z Was ostatnio umowę?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.12.2013, 15:35
Do mnie sami zadzwonili z dobrą ofertą jakieś 2 czy 1,5 miesiąca przed końcem umowy więc nie wiem czy dobrym pomysłem jest iść od nich niejako w łaskę i się odpytywać co i za ile dadzą. Może lepiej czekać?
Przedłużałem umowę w sierpniu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.12.2013, 16:02
Właśnie wczoraj zadzwonili, na razie ich spławiłem żeby mieć czas na zapoznanie się z ofertami i ustaleniem co mogę ugrać. Pewnie bez wypowiedzenia się nie obejdzie...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 25.12.2013, 02:04
Musi byc wypowiedzenie. To jest pierwszy krok.

Ja za 114 zl mam wszystko oprocz xxx w tym multiroom
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2014, 13:02
Jest tu ktoś ogarnięty w temacie telewizorów? Planuję zakup nowego, a kompletnie się na tym nie znam. Nie wiem np. czy lepsza jest plazma czy LCD, jaka marka/model jest najlepsza. Chodzi mi o telewizor 32 calowy w dość przystępnej cenie. Możecie coś polecić?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.01.2014, 13:27
Mogę co nieco powiedzieć bo od miesiąca właśnie gorąco śledzę temat TV bo mam zamiar coś w styczniu kupić.

1. Jeśli 32 cale to tylko LCD - technologia plazm nabiera skrzydeł przy dużo większych przekątnych

2. Informacje od gościa z innego forum co mi baaaardzo pomógł we wstępnym wyborze TV:

Cytat:
Co do sygnału to sygnał z powietrza lub od operatora z reguły kończy się na 720p czyli na rozdzielczości 1280 x 720 a Twój nowy TV będzie miał rozdzielczość natywną matrycy na poziomie 1920 x 1080 czyli aby wyświetlić obraz na pełnym dostępnym ekranie TV musu dodać 'od siebie" brakujące linie.
A jeśli będzie to robił wolno lub producent skupia się jedynie na nazywaniu swoich polepszaczy a tak w rzeczywistości to bazuje na zwykłym podwajaniu linii to będzie smużenie i inne takie które ludki uznają za spore wady technologi LCD

Dlatego naprawdę przemyśl zakup i nie patrz na renomę marki tylko na to co tak naprawdę panel proponuje za określone pieniądze,a tu niestety wybór ogranicza się do 2 firm - Samsung oraz LG
Do tych dwóch dorzucić można jeszcze Philips'a ale tutaj już bywa różnie.

I najważniejsza rzecz (dla mnie akurat) - nie udało się odpalić polskich napisów na philipsach,sony,sharpach i panasonicach, - Samsung oraz LG śmigają jak trzeba. Mowa tutaj o bezpośrednim odczycie z pendrive wsadzonego w TV (divx)

Jak sobie coś upatrzysz warto rzucić okiem na forum http://www.hdtv.com.pl/ są tam testy lub opinie o większości modeli dostępnych na rynku

Ja akurat myślę nad tym modelem:

http://www.euro.com.pl/telewizory-le...e40f6800.bhtml

Liczyłem na ciut lepszą cenę po nowym roku ale na razie bez zmian
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.01.2014, 17:31
Kocur napisał(a):Wyświetl post
I najważniejsza rzecz (dla mnie akurat) - nie udało się odpalić polskich napisów na philipsach,sony,sharpach i panasonicach, - Samsung oraz LG śmigają jak trzeba. Mowa tutaj o bezpośrednim odczycie z pendrive wsadzonego w TV (divx)
Można też pomyśleć o Smart TV dongle'ach na androidzie za ok 200-300 zł. Mają bardziej wszechstronne oprogramowanie niż to w telewizorach.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2014, 20:29
Nawet napisy po konwersji? Nie pamiętam dokładnie jak wyglądał proces "przerabiania" napisów, bo bawiłem się tym ze trzy lata temu, ale nawet mój Samsung wymagał drobnej pomocy. Literaki wczytywał od kopa, ale nie było polskich znaków, pamiętam że był mały programik, który konwertował napisy z formatów .txt i .srt na odpowiednie dla telewizora, żeby oglądać film bezpośrednio z podpiętego nośnika. Nie trzeba było żadnych dodatków kosztów
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 02.01.2014, 14:21
Dzięki wielkie Kocur. W takim razie będę szukać wśród LG i Samsungów
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.01.2014, 15:55
Jeśli nie masz w planach oglądania filmów z kompa (jest jeszcze opcja przez kabel HDMI ale można powiedzieć że jest to typowe "workaround" nie zawsze wygodne i możliwe technicznie - nie każdy ma kompa obok TV) to możesz się zastanowić nad którymś modelem Panasonica.

Panasonic kupuje matryce (IPS) od LG tylko różnią się bebechami Tyle że nie wiem jak niższe modele Panasonica się sprawują - ja oglądałem te od modelu TX-L42DT60E w górę ale Panasonic ma chore ceny więc odpuściłem. Za 42 cale prawie 4 koła ....
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 02.01.2014, 20:35
Jeśli nie masz w planach oglądania filmów z kompa (jest jeszcze opcja przez kabel HDMI ale można powiedzieć że jest to typowe "workaround" nie zawsze wygodne i możliwe technicznie - nie każdy ma kompa obok TV) to możesz się zastanowić nad którymś modelem Panasonica.

Panasonic kupuje matryce (IPS) od LG tylko różnią się bebechami Tyle że nie wiem jak niższe modele Panasonica się sprawują - ja oglądałem te od modelu TX-L42DT60E w górę ale Panasonic ma chore ceny więc odpuściłem. Za 42 cale prawie 4 koła ....
Z telewizora korzystają głównie moi rodzice, oni nie oglądają filmów z kompa, ale myślę, że warto taką opcję mieć na wszelki wypadek. Będę się rozglądać za jakimś telewizorem i jak coś już kupię to opiszę swoje wrażenia.
Odpowiedz cytując
atbb
Member

Od: 11.2005

Stary 04.01.2014, 12:56
poszukuję 32-40 calowego tv led z funkcją PaP lub PiP poleci ktoś coś?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.01.2014, 20:07
Nie wiem czy ktoś wrzucał. Czeka nas kolejna dawka nowych kanałów w telewizji naziemnej.

Cytat:
Za sprawą MUX-ów lokalnych w naziemnej telewizji cyfrowej pojawiają się nowi gracze - obok lokalnych kanałów (TVT, NTL Radomsko, TV Łużyce i TV Odra)

także te ogólnopolskie, znane już z satelity i kabla - 4fun.tv, TV.Disco, TVR i STARS.TV. Ponadto do końca kwietnia br. w MUX 1 mają pojawić się wspomniane już TVP ABC, Stopklatka TV i Fokus TV, a także TV Trwam. Dodatkowo, być może już jesienią br. ruszy nowy MUX 8 - chętnych jest wielu.

Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/media/news/...mpaign=firefox
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.01.2014, 23:02
Naprawdę, czy na naziemnej telewizji musi być cały czas nadawana papka dla ciemnej masy ?
Co to są za kanały typu FOKUS TV, STOPKLATKA TV, TVR, STARS TV...
Jestem przerażony tymi decyzjami. A przyrodniczego kanału jak nie było, tak nie ma. Podobnie z informacyjnym.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Wiślak1989
Member

Od: 07.2011

Stary 21.01.2014, 19:50
Witam, kończy mi się w lutym umowa z Cyfrą, chciałem napisać wypowiedzenie. Ma ktoś wzór takiego wypowiedzenia

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.01.2014, 21:17
Nie potrzebujesz jakiegoś zmyślnego pisma. Napisz, że "zachowując miesięczny okres wypowiedzenia informuję, że nie będę przedłużał obowiązującej do XX lutego umowy". Możesz (jeśli chcesz) podać przyczynę np. zbyt wysokie koszty i wtedy, teoretycznie zadzwoni do Ciebie ktoś od nich z działu utrzymania i da ciekawszą ofertę. W UPC podziałało, tutaj też powinno.

Ja mam natomiast pytanie o Common Interface. Ktoś z tego korzysta? Jakie są minusy takiego rozwiązania?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Kamol
Junior Member

Stary 22.01.2014, 00:14
W przypadku UPC, można by powiedzieć że minusem jest brak dostępu do VOD.
Więcej chyba nie ma. Zależnie jeszcze czy porównujesz do dekodera z nagrywarką czy bez i czy twoje TV pozwala nagrywać na jakieś nośniki zewnętrzne.

Tak naprawdę dzięki CI+ nie masz dekodera więc plusy i minusy są zależne od tego co daje Ci twój dekoder jak łatwo się go obsługuje itd.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.01.2014, 14:26
Zastanawiałem się właśnie, czy to rzeczywiście tylko niedogodności (?) wynikające z braku tunera wchodzą w grę. Jeśli tak, to elegancko, bo mi on w zasadzie tylko miejsce zajmował (podstawowy z UPC właśnie), więc decyzja jest prosta. Dzięki za informację.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.01.2014, 15:19
Jaki brak usługi VOD?

http://www.upc.pl/telewizja/upc-na-zadanie/

Nie mam UPC (czekam aż mi kabel pociągną) ale w ofercie usługa jest.
Odpowiedz cytując
Kamol
Junior Member

Stary 26.01.2014, 22:17
Kocur: ja pisałem w sprawie pytania o Moduł CI+, w UPC jest VOD, ale decydując się na moduł zamiast dekodera, nie masz do nich dostępu.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 31.01.2014, 12:19
Bardzo szybkie pytanie - dzisiaj muszę lecieć wieczorem do sklepu

Jaki kabel HDMI?

To co udało mi się wyszukać to przede wszystkim standard 1.4 (high speed, dwustronna transmisja itp).
Czy na coś więcej zwracać uwagę? Np. czy filtry coś dają czy pic na wodę.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 31.01.2014, 18:14
Bardzo szybkie pytanie - dzisiaj muszę lecieć wieczorem do sklepu

Jaki kabel HDMI?

To co udało mi się wyszukać to przede wszystkim standard 1.4 (high speed, dwustronna transmisja itp).
Czy na coś więcej zwracać uwagę? Np. czy filtry coś dają czy pic na wodę.
Fajne jakościowo kable mieli w dipolu na Ciepłowniczej.

Jutro powinni być na giełdzie na balickiej

Mam dokładnie taki i jest ok. W saturnach i mm pewnie będzie drożej.
http://www.dipol.com.pl/przewod_hdmi...rnet_H1022.htm
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 31.01.2014, 15:18
Z końcem lutego kończy mi się umowa z cyfrą, początkiem stycznia wysłałem wypowiedzenie - do tej pory nikt się ze mną nie kontaktował. Nie chcą mnie przekonać do pozostania?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.02.2014, 12:45
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Z końcem lutego kończy mi się umowa z cyfrą, początkiem stycznia wysłałem wypowiedzenie - do tej pory nikt się ze mną nie kontaktował. Nie chcą mnie przekonać do pozostania?
No i co ? dzwonili, jakie oferty z ich strony przedstawili i na co i za ile się zgodziłeś lub nie ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów