|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Szprotson, ale p. Cupiał zdecydowanie mógłby trochę więcej serca wkładać w Wisłę. Jasna sprawa, że trza się cieszyć z tego, co jest, ale przez te wszystkie lata z Cupiałem można było wyciągnąć znacznie więcej. Kto nie idzie do przodu, ten się cofa, a kto się cofa, ten ogląda plecy Piotrka Reissa.
![]() Ja tam uważam, że w Cupiał miał wystarczająco dużo czasu, by ogarnąć sytuację. Jeśli tego nie zrobił, to albo nie kocha Wisły, albo z nim jest nie najlepiej. Regres jest całkiem, całkiem spory - kosmopolityczna drużyna, trener z angielskim oraz nowy stadion zaciemniają obraz. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tym czym różni sie Cupiał od JW ocenimy po kilku latach. Najpierw niech własciciel Polonii osiągnie taki staż jak Boguś. Chociaz ....nei wiem, szukanie winnych teraz nic nam nie da. Trzeba sie wziąć w garść i zapierdalać. nie zainwestowali w młodych? W Markach przeciez JW postawił ośrodek. To czy nei zainwestowali w młodych ocenimy za 10 lat.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 03.10.2011 o godz. 16:10.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Obaj zrobili dokładnie to samo- zainwestowali w najlepszych POLSKICH zawodników w danych latach. To, że Cupiał miał znacznie lepszy materiał to już inna brożka. Obaj NIE zainwestowali w rozwój młodych. Owszem, wiem- już po inwestycji trzeba mieć skład na lata, ale to właśnie Cupiał nie zainwestował w odpowiednim momencie w rozój młodych. Brak kasy? Niedawno wyliczaliście ponad 20mln euro ze sprzedaży najlepszych zawodników. Teraz ta inwestycja zaczęłaby się zwracać. To Cupiał nie zauważył, że skład się starzeje, wymiana pokoleń jest nieuchronna. Czasy zespołu/-ów, który/-e awansował/-ałyby do LM już minęły. Niestety nie dowiemy się, czy JW będąc na miejscu Cupiała postąpiłby właśnie w ten sposób, czy powieliłby błędy Cupiała sprzedając najlepszych graczy ściągając w zamian zawodników gorszych za grosze. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Byli Brożkowie, był Szymkowiak, Baszczyński, Głowacki - żegnaliście bez żalu. Teraz zdziwienie, że nowi mają wyjebane za klub.
Odejdzie Małecki (ku radości wielu), skończy karierę Sobol i kto zostanie? Nikogo nie widzę, kto by czuł jakikolwiek związek z Wisłą. To jedyna zapowiedź Basałaja, która spełniła się w stu procentach. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Co do Jaliensa - ja po ostatnich meczach straciłem do gościa wszelkie zaufanie. Pieprzy na całej linii, jeszcze niedawno przynajmniej w ważniejszych meczach nie zawodził, teraz upadł na same dno.
W chwili obecnej Bunoza jest pewniejszym zawodnikiem od Jaliensa, a taki Czekaj, od Bunozy nie odstaje. Wybór wydaje mi się dosyć prosty. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Bunoza to powinien zagrać już z Twente do walki z Janko byłby lepszy od Jaliensa.
Bunoza ma najlepsze wyprowadzenie piłki ze wszystkich naszych stoperów potrzeba mu regularności, gry,w poprzednim sezonie zagrał kilka dobrych spotkań popelnial błędy ale mniejsze od błędów Jaliensa obecnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dlaczego wyciągasz Bunozie mecz z pucharu polski a nie wyciągniesz wcześniejszego ligowego bodajże z Bełchatowem gdzie zagrał bardzo dobry mecz .Idąc Twoim tokiem rozumowania Biton po meczu z Rakowem nie powinien grać w pierwszym składzie bo skoro nie strzelił gola drugoligowcowi to nie poradzi sobie z obrońcami ekstraklasy czy też z obrońcami Twente...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że Maaskant trzymałby lepszego obrońcę na ławce, a gorszego na boisku.
Wystarczy spojrzeć jak szybko Jovanović wygryzł "kolegę" Holendrów z pierwszego składu. Tylko coś pokazał i już jest pierwszy do gry. W moim przekonaniu brakuje nam piłkarzy na ławce i tyle. Bunozą tego pożaru się nie ugasi panowie. Chyba te nadzieje szybko rozwieją występy Bunozy z kimś kto odważy się zaatakować. A Bełchatów na pewno taką drużyną nie był. Obym się mylił. A Janko to by i Głowackiego czy Marcelo objechał, co dopiero Jaliensa ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz z Flotą był ostatnim przed Holendrami i Legią. I dlatego to on był wyznacznikiem formy Bunozy, a nie mecz z żałosnym Bełchatowem, który w meczu z nami sam sobie bramkę strzelił. Twente to nie Korona, Bełchatów ani Flota, a skoro dał dupy z tą ostatnią drużyną, to nie wiem o co zarzuty do trenera.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kew też miewa mecze w których czyta grę i gra jak profesor. Bunoza miał przebłysk z Bełchatowem ale chyba bym mu nie zaufał na dłużej. Ocenianie Czekaja po 1 meczu to śmiech
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
chyba na Playstation................ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Hmm Genkow chyba powoli wraca..
![]() Cytat:
![]() www.wisla.krakow.pl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wreszcie jakieś dobre informacje.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nawet jeżeli wykup Dudu to 1.6 mln euro to zakladając,że będzie regularnie zdobywał bramki a my wywalczymy tytuł to trudno sobie wyobrażić,że nie wykupimy go.
Dudu pomoże w pucharach a w grudniu można go sprzedać z zyskiem o ile w pucharach nie pójdzie,za dobrego napastnika Wisla spokojnie uzyska 2.5-3 miliony euro. Pieniądze na wykup będą z tegorocznych pucharów. Ja raczej nie wierzę w taką kwote skoro za wypożyczenie zapłaciliśmy podobno 150 tys euro . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Po wczorajszym dniu otwartym jestem jakoś pozytywnie nastawiony co do przyszłości. Mam nadzieję, że październik okaże się miesiącem zwrotnym... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Dokladnie. I trzeba o tym mowic bo sadze ze osoby z klubu same nie zrozumieja. Nawet mozna by zrobic jak Slask z Orestem " bez niego nie idziemy na R22 " Tyle odemnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dudu ma 23 lata, tyle samo co Mały. Musimy ich obu zostawić w klubie. Pytanie: Ile Wisła zarobi zdobywając mistrzostwo polski i grając w pucharach po dzięki bramką Izraelczyka, a ile zaoszczędzi nie wykupując go?
Każdy zdrowo myślący dyrektor sportowy/właściciel wie, że lepiej mu się kalkuluje wykupienie zawodnika za wpisaną do umowy kwotę, późniejsza sprzedaż takiego zawodnika po wypromowaniu się w pucharach, niż odpuszczenie sobie Dudu i liczenie, że Valxx znowu zaskoczy sam siebie i znowu trafi taką perłę jaką niewątpliwie jest Biton. Dudu musi zostać wykupiony. Każda inna decyzja będzie szczytem frajerstwa. Chyba, że David złapie kontuzje i przez rundę wiosenną będzie kulał od gabinetu do gabinetu razem z Gargulcami i Boguskimi. 1.5mln € to naprawdę nie dużo za 23-letniego świetnie się prezentującego napastnika, który jest już reprezentantem Izraela. Po oddaniu na szrot Lameya, oddaniu całego stadionu do użytkowania kasa powinna się znaleźć... gdyby jeszcze tego Kapkę... pod wodę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Skończcie już z tym Kapką. Nigdzie nie odchodził więc i nie może wracać jak Bumerang bo cały czas jest jednym z Naszych Scoutów.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
I na każdym zdjęciu zawsze najbliżej p Cupiała. Siedzi tak głęboko w tyłku właściciela... Nie ma szans, żeby zatopić kogoś takiego.
![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
To niestety wielkie pieniądze dla Wisły. Jeśli ta kwota jest o połowę niższa albo jeszcze mniejsza to może, może... Może (oby) jest mniejsza, a może Stan żeby mieć spokój choć na rok i wyrwać go Belgom zgodził się na to 1,6m pierwokupu. A latem zabawa od nowa - o ile zechce tu zostać dłużej - kontrakt do końca sezonu jaki i Maaskant.
Ostatnio edytowane przez arti : 05.10.2011 o godz. 13:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ten cały Biton to za młody dla Wisły niech wróci za 9 lat wtedy będzie ok
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
sialalala masz rację za młody i za dobry
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Michał Czekaj tez juz trenuje po kontuzji - moze Maaskant wlaczy go do składu na mecz z Jagiellonią
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|