westersyl napisał(a):

Trzeba wymusić budowę bazy treningowej i powstania akademii z prawdziwego zdarzenia bo mimo, że w Legii młodzież może nie jest jeszcze na jakimś super poziomie to nie odstaje od takiego Kirma, Jaliensa , Wilka. A przecież są o wiele młodsi a już większość z nich będzie miała w CV grę w pucharach. Zazdroszę im tego co oczywiście nie znaczy to, że mam jakiś kompleks Legii, o który mnie pewnie zaraz posądzą.
U nas wszyscy oczywiście chcą miec sukces na teraz a najlepiej na wczoraj.... mam nadzieję że przykład Legii zmusi nas do inwestowania w młodzież !!!.
|
Nic nie możemy wymusić. Wisła to "zabawka" Bogusława Cupiała, który ma swoją wizję budowy klubu. My nawet nie wiemy, jak bardzo mu się chce i czy w ogóle jest gotowy zainwestować w najbliższe transfery, a ty piszesz o bazie treningowej. Prawdę mówiąc zastanawiam się, co się stanie, jeśli nie zdobędziemy MP lub ponownie nie awansujemy do LM. I to jest największa paranoja, bo po kolejnym zawodzie Wisła może się rozpieprzyć jak domek z kart. Czy wobec tego w takiej sytuacji można coś długofalowo planować? I czy to właśnie nie jest nasz największy problem?