martin_6 napisał(a):

|
Marszałek - ale pytanie zasadnicze jest takie, czy przejęcie Presspubliki przez Hajdarowicza to tylko projekt biznesowy. Mam nadzieję że tak i profil Rzepy i URz zostanie bez zmian. Zmiana tegoż to byłby dla URz koniec.
|
No to teraz nie ma znaczenia,bo będzie "Wprost Przeciwnie". O ile będzie takie jak zapowiadają, ale patrząc po pismakach niezłej próby,to raczej lipy nie będzie i pewna linia zostanie zachowana. A jeśli przejęcie Presspubliki to nie tylko projekt biznesowy,to teraz ciężej będzie to ukryć. Wszak jest konkurencja i w wypadku zmiany profilu "Uważam Rze", ona zapełni tą lukę i pokaże że jest to luka dochodowa. Czyli gdyby przejęcie Presspubliki nie było celem biznesowym,szybko zostałoby to zweryfikowane i pokazane i do końca niezrozumiałe. Z drugiej strony nie chce mi się wierzyć,że nie wiedzieli,że podobny tygodnik powstaje.
martin_6 napisał(a):

|
Dla Rzepy niekoniecznie, bo ta ma wyrobioną reputację i wiele osób sięga po nią nie tylko z powodów profilu politycznego, ale choćby z przyzwyczajenia czy informacji biznesowych.
|
Tak patrze na Rzepę i zadaje sobie pytanie, co ona ma takiego czego nie mogę znaleźć w necie? Bo chyba nie mówimy o danych z dnia poprzedniego, których tam pełno?Mają Parkiet,tam są ciekawe wywiady,analizy bardzo dobre, i pełno danych z dnia poprzedniego. Jak dla mnie Presspublika powiela to samo. Parkiet powinien wejść w Rzepę,czy odwrotnie i wtedy by to miało sens. Teraz to trochę tu,trochę tam. Specjlanie zafascynowany Rzepą nie jestem,chociaż format gazety mi odpowiada. Widać,że się czyta