|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Po pierwsze- Wisła bombardująca bramkę przeciwnika, kiedy tak ostatnio było?
Po drugie - Wisła wygrywa w Poznaniu- kiedy oststnio się to udało? Meczu słuchałem w radiu, ale już po obejrzeniu powtórek sytuacji jakie miała Wisła- to nie moglem uwierzyć, że tylko 1-0 się skonczyło. Brawa dla druzyny, bo pięknie siali poploch w szykach obronnych Lecha. Bardzo dobra reakcja drużyny po ostatnim słabszym okresie. Trener też odpowiednio ich zmotywował. Dobry prognostyk przed Odense. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Gratulacje ze stolicy z okazji zwycięstwa nad Lechem. Zasłużyliście ;] Dzięki wam (L)egia ma szansę wskoczyć na fotel Lidera.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Garguły nie chce już widzieć w Wiśle. w ok. 20 minut zrobić tyle strat co reszta drużyna przez drugą połowę, to już talent. Wiem, że Jirsak nigdy nam się już nie spłaci, ale on by chociaż wiedział, co zrobić z piłką, komu podać i JAK. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
1) Bardzo dobra gra Jovanovicia, ma dużo siły, biega 2x szybciej niż Lamey.
2) Nunez dobry mecz, ma pojęcie o graniu. 3) Brawo dla Kirma, że chociaż poprzeczke ustrzelił, tak ze odbiło się w strone Dudu 4) Garguła świeży gorszy niż Ivica zmęczony 5) Razi skuteczność... na poziomie Garguły 6) Bardzo pewny Siergiej, nie dał się zaskoczyć, moze poza jednym wyjsciem do dosrodkowania 7) JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA oto moje przemyslenia aaaaa i jeszcze Osman jakby trafił raz na slizgu 2 nogami w tego amicorza, to by zabił |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Z Arką już nie pamiętam jak grał ale założę się ze równiez miał wiele strat - niedokładnych zagrań, niecelnych strzałów, złych przyjęć i bezsensownych dryblingów. To jego specjalność. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wreszcie zwyciestwo po grze na ktora mozna bylo popatrzec.
Poza pierwszym kwadransem to pokazalismy dzis gre o jeden jak nie dwa, poziomy wyzsze niz Amica. Ten poczatek jednak nie zwiastowal nic dobrego. Zapowiadal sie blamaz jednak o dziwo nasi "zareagowali pozitiwnie" Bardzo dobra gra od 20 minuty, kilka swietnych okazji w pierwszej polowie i gol. Poczatek drugiej polowy tez bardzo dobry, szczegolnie Iliev sie wyroznial. Kontrolowalismy gre i az bylo milo popatrzec jak sobie pileczke klepiemy a Kuchenkorz nie wie co sie dziejeNie liczac poczatku meczu to praktycznie ciezko kogos negatywnie ocenic. Jaliens mial slaby poczatek ale pozniej juz bylo tylko lepiej. Kirm tradycyjnie marnowal co sie dalo ale przynajmniej facet ma latwosc dochodzenia do sytuacji. Szkoda, ze je tak latwo marnuje. Moze jak w koncu sie przelamie to zacznie strzelac regularnie. Jovanovic b. dobrze i jak dla mnie to dzis jest nr 1 na PO. Zadziorny, szybki, nie odpuszcza, potrafi grac do przodu, dobry w defensywie. Z drugiej strony Paljic tez calkiem ok i wg mnie Diaza po prostu zjada mimo, ze Dragan wybitnym obronca nie jest ![]() Nunez kolejny raz pokazal, ze miejsce w 11 powinien miec pewne. Nie odpuszcza, walczy o kazda pilke. Dobrze byloby go zatrzymac na dluzej. Iliev chyba pilkarz meczu. Bardzo dobry mecz Ivicy, ogrywal Kuchenkorzy jak chcial, 2-3 swietne strzaly z dystansu, zabraklo niewiele. Kawal zawodnika.Najbardziej cieszy fakt, ze gralismy zespolowo, nie bylo grania pod siebie. Kazdy zasuwal dla druzyny, efektem bylo zwyciestwo po dobrym meczu. Mam nadzieje, ze ta dzisiejsza gra to dobry prognostyk przed kolejnymi meczami i nasza forma pojdzie w gore. Licze na powtorke w czwartek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a dla mnie Jaja ma Injać który nie strzela co 5 minut bo chce na siłę strzelić tylko oddaje jedną bombę na mecz (z Wisłą w ubiegłym sezonie czy też z Manchestrem City) i ta bomba jest celna i wchodzi... a Małecki strzela bo chce być po prostu bohaterem spotkania a gówno z tych strzałów wynika... jest samolubny - jaknby w tych samych sytuacjach podał to stworzyłby sytuacje bramkowe dla swoich kolegów. Tylko jest jeszcze jedno ale - trzeba umieć dobrze podać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
analizują poprzednie mecze Wisły brak MAŁECKIEGO (BRAWA WIELKI PATRYK MAŁECKI !!!!) działa zbawiennie na Naszą grę grę. Gra na jeden dwa kontakty, konsekwencja w grze bez fochów WIELKIEGO PIŁKARZA Małeckiego. To wszystko może się podobać. Wniosek wy.......ić go dyscyplinarnie dla dobra Naszej Wiślackiej braci amen
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wreszcie dobrze to wyglądało i oby tak zostało. Wynik do powtórki na Legiuni proszę.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Co do reszty - "założę się" - a ja Ci jednak proponuje obejrzyj ten mecz jeszcze raz, bo wydawanie opinii o piłkarzu na podstawie "założenia się" jest jednak nieuczciwe. Co do meczu - najlepszy mecz Wisły od Litexu, choooociaż trzeba wrzucić kamyczek do ogródka - gdyby mecz zakończył się remisem, bylibyśmy frajerami roku. Brawo dla chłopaków.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 09.09.2011 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
To Konrad już swego czasu świetnie uzasadnił - Wisła nie przegrywa, Wisła jak przegrywa to oznacza że przechodzi obok meczu, podpiera się , opierdala się itp Dziś rozumiem wygraliśmy tylko dlatego że Lech przeszedł koło meczu, nie chciało im się, opierdalali się...po prostu wyszli i powiedzieli sobie...nie chce nam się dziś grać Czy na prawdę ktokolwiek zastanawia się nad tym co pisze ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Bardzo fajny mecz Wisły, jedyne co mozna zarzucic to rozmiar zwyciestwa majac okazje trzeba chociaz jedna wykorzystac 2-0 i spokoj, oczywiscie lech tez mial swoje szanse ale glownie na poczatku.
Jezeli chodzi o ocene zawodnikow to pozwole sobie o krotka opinie Pareiko - bardzo dobre spotkanie , moze jedno lub dwa nie pewne wyjscia do dosrodkowan Jovanovic - Jak dla mnie jeden z bohaterow , bardzo skuteczny zarowno w defensywie jak i w kilku podlaczeniach do przodu, jedynie pod koniec wypoczety Tonew troche namieszal Chavez- Po za pierwszymi 10 minutami- profesor Jaliens- Torche ustepuje Chavezowi, wydaje mi sie ze mozna dac szanse Bunozie Paljic - Całkiem niezła dyspozycja i ciekawa rywalizacja z Juniorem Sobol - Na swoim poziomie ale... moze spotka sie to z krytyką ale Radek juz lepszy nie bedzie delikatnie mowiac Nunez- Super mecz, odbior, rozegranie i przytrzymanie piłki na najwyzszym pozimie ( naszej ligi oczywiscie ) Melikson - Niezły mecz szczegolnie jak na boisku był Iliev z ktorym bardzo dobrze wspolpracuje Iliev- Rowniez udane spotkanie mimo braku szybkosci jest bardzo kreatywnym zawodnikiem Biton - Niech w kazdym meczu strzela bramke i nie bedzie bardzo widoczny, dodatkowo ładne uderzenie w slupek i kilka zgran głową, na dzien dzisiejszy wiecej pożyrku niz z Genkowa Kirm- Pierwsza polowa calkiem niezla w drugiej juz duzo slabiej Garguła - mysle ze nei wszedl dobrze w mecz, byly straty ktore pod koniec meczy przy duzym zmeczeniu mogly sie zle skonczyc |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Lech też nie zagrał dobrego meczu, należy podkreślić duże braki w defensywie a kadry szerokiej to oni nie mają.
Wyobraźcie sobie Wisłę w meczu z Legią bez Chaveza i obu skrzydłowych.Nasi zagrali na dobrym poziomie a i tak wbili jedną bramkę. Kirm znów spier.dolił 1000% sytuację na gola i tylko 0-1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
sayek89 dalej bierzesz remis w ciemno?
, od 20 minuty zagrali tak jak powinni czyli z żądzą zwycięstwa i o to w sporcie chodzi! Przez minimalizm odpadliśmy z Apoelem, czas zacząć grać o zwycięstwo w każdym meczu bez względu na rywala.![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdyby Wisła tak grała jak dzisiaj w Nikozji, to na 99% byłby awans do Ligi Mistrzów.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pierwsza polowa to była wymiana ciosów ,oba zespoly mialy stuprocentowe sytuacje (Wisła chyba wiecej) ,dobrze ze udalo sie strzelic na 1-0. Druga polowa ,dobry poczatek Ilieva ,ale pozniej znów oddaliśmy całe pole Amice , i graliśmy słabo cały czas sie broniąc(momentami przypominal sie APOEL) . Rzuty rozne , krotko rozegrane bardzo slabo , jedna dobra centra z rogu i Melikson strzelil w slupek, wiec od razu widać jak powininnismy te rogi wykonywac. Cenne zwyciestwo z punktu widzenia tabeli ,ale jaka ta druzyna jest naprawde to sie okaze w kolejnych meczach ligowych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Małecki won? Co wy pier...? Okey, jak jest potrzeba, to niech odpocznie na ławce, ale WON to do Kirminho można skierować! I to absolutnie!
A poza tym: 1. Amica istniała tylko przez pierwsze 15/20 minut i pod koniec meczu, gdy się Kuchenkorze obudziły z dopingiem 2. Fajnie to wyglądało z naszej strony (pomijając owe 20 min)- defensywa się pozbierała i była pewna, w ataku ładnie pilka chodziła (brawa dla Melka i Ilieva) 3. wielka szkoda, że nie zaaplikowaliśmy im więcej bramek- powinno się to skończyć coś koło wyniku 0-3/1-4 4. cieszy mnie też... zachowanie Maaskanta. Nie zawsze musi być super ułożony; pokazał, że żyję drużyną i z drużyną. Całe szczęście, że nie wyleciał na trybuny 5. nigdy nie sądziłam, że będę zadowolona z Palijca. No ale konkurencji to on tam nie ma na LO. 6. Marko fajnie, ale jeszcze do poprawy- szcz. w defensywie. Garguła pokazał, że powinien dostać pieczątkę "for sale". A szkoda, bo liczyłam jeszcze nań, 7. A my swoje! Patryk Małecki!!! Również liczę, że to odbicie się i będzie lepiej, a nie chwilowy przebłysk. @100(L)ica-> Jutro na pierwsze to ŚLĄSK wskakuje! ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Swiete Słowa.....................
PS. Dolozyl bym jeszcze mu Jaliensa i Lameya..... Powód: Dopis
Ostatnio edytowane przez Krolik : 09.09.2011 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tak jak wiele osób za szybko skreśla Wisłę, tak zbyt wiele zbyt szybko wpada w euforię. Zwycięstwo z Lechem bardzo cieszy, ale poczekajmy na spotkania z przeciwnikami, którzy myślą głównie o tym, żeby się bronić i kontrować. Dopiero wtedy zobaczymy, jak układa się nasza gra w ofensywie.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Martwi jedynie słaba wręcz żałosna zmiana Garguły, który stracił chyba każdą piłkę którą miał. Widać było brak na boisku Małeckiego nareszcie nikt nie robił debilnych akcji na 5 piłkarzy. Kolejny dobry mecz Marko, dla mnie ten z APOELem był nawet lepszy ale dzisiaj również trzymał poziom. Najlepszy na boisku bezsprzecznie Ivica Iliev.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.09.2011 o godz. 22:32.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Bardzo dobry mecz Marko Jovanovica! W końcu mógł zagrać w lidze i nie zawiódł. Przy okazji należą się mu życzenia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia - w zeszłym tygodniu pożegnał się przecie z "wolnością"
![]() Wygraliśmy dzięki opanowaniu środka pola, szczególnie mógł się podobać początek drugiej połowy. Tutaj ukłony w kierunku nieocenionego Sobola i Nuneza - przechwyty, mało strat, mądre rozgrywanie piłki a nie dzida do przodu. Poznański Pyrlo nie istniał. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
jak dla mnie dzisiaj bardzo dobry mecz zagrała Wisełka. Kuchenkorz wręcz nie istniał. Jak bym miał kogoś wyróżnić to na pewno Iliev i Jovanovic.
Nie rozumiem trochę skąd taka podnieta Bitonem. Strzelił chłopak gola bo się znalazł w polu karnym piłka mu spadła na głowe. Poza tym jak przeanalizować jego grę to w walce o główki z obrońcami 9/10 się wywracał na dosrodkowania zawsze wchodził tempo później albo w ogóle nie wchodził tam gdzie trzeba. Jak dla mnie jedyny jego plus dzisiaj to, że się znalazł w polu karnym i strzelił bramkę bo poza tym nic. Genkowa mi szkoda bo chłopak jest pod presją żeby bramę walnąć a tu kontuzja w 8 minucie i zmiana. Myślę,że Gienek by tych dwóch stoperów zdemolował jakby został na boisku, a na pewno by się nie dał tak wywracać jak Biton i jakieś głowy by wygrywał. Nie zmienia to faktu, że Wisełka zagrała dzisiaj świetny mecz i tak ma być! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
" 7. A my swoje! Patryk Małecki!!!
" a czemu akurat on? Czemu nie krzyczycie Maor Melikson? To trochę niesprawiedliwe... Małecki tylko udaje ze kocha Wisłę... szkoda ze się na to nabieracie... przy pierwszej okazji i tak Was opusci - niech mu ktos tylko więcej zapłaci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.09.2011 o godz. 22:35.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
panowie jak po tym spotkaniu spojrzymy na tabele, zrozumiemy jak wazny byl to mecz...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Zamiast się cieszyć ze zwycięstwa Wisły to plujesz jadem i robisz śmietnik."
Właśnie dlatego cieszę się w taki sposób. Nie chcę Małeckiego bo wiem ze wtedy Wisła będzie wygrywać o wiele częściej i częściej się bedę mógł cieszyć. Nie chce Małeckiego w Wiśle, przykro mi. A on jeszcze dzieli kibiców na dwóch frontach nawet! -Pikniki i fanatyków dzieli - dzieli tych kibiców Wisły którzy nie dostrzegają jego żałosnej gry (najczęsciej fanatycy, którym zaskarbił sobie sympatię wątpliwej jakości pokazowymi gestami) i tych którzy ją dostrzegają czyli ta osoba po prostu wywołuje konflikty wśród kibiców Wisły i poza tym jeszcze zawala mecze... |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Odetchnalem. Druzyna zareagowala pozytywnie
![]() Baaaardzo wazne zwyciestwo, I zzeram teraz wlasne slowa, przyznaje - nie wierzylem w zapowiedzi Maaskanta o ofensywnej pilce. Wszyscy na plus, kilka spostrzezen: Jovanovic Wyglada na to, ze rozwiaze nam problem z prawa strona na dlugi czas. Sila i szybkosc to na tej pozycji koniecznosc. J daje jeszcze spory potencjal w ofensywie. I moze zagrac w srodku. Zajebisty zakup.Cikos? Jaki Cikos? Paljic Przy Diazie profesor. Albo przynajmniej ktos, kto otworzyl przewod doktorski. Maaskant to wreszcie zauwazyl. To chyba oznacza, ze sie z Juniorem pozegnamy a Stan dostal od rodaka jasny sygnal: Eeee, wejze mi znajdz sensownego lewego obronce w zimie. Nunez Cichy bohater? Jaki cichy?! Kogo w meczu interesuje cos wiecej niz strzaly i bramki musial dostrzec ogrom pracy jaka wykonal. W srodku ukradl show wszystkim lacznie z bylym i obecnym DP reprezenrtacji. Swietny motorycznie, agresywny, ambitny, naprawde dobry technicznie. I boiskowy cwaniak. Fajna mieszanka. Zabrac sie za sprawe wykupu jak najszybciej. Biton Ok, to nie moze byc przypadek. Gosc jest dosc surowy technicznie, ale zawsze jest tam gdzie powinien byc napastnik. O drybling albo klepke u niego bedzie ciezko, ale pojawi sie tam gdzie spadnie bezpanska pilka. Rzadki dar. Nie zmienia to faktu, ze fajnie byloby miec napastnika, ktory potrafilby sie cofnac, minac 1-2 rywali, uderzyc z dystansu, zagrac kombinacyjnie. Obrona Amiki Pamietajmy, ze to przypadkowa zbieranina i kompletny chaos. To troche tak, jakby u nas na srodku obrony musieli zagrac Diaz z Kowalskim. Pamietajmy o tym komplementujac nasza ofensywe. Kotorowski Spoko koles. Jeden z niewielu pilkarzy, ktorych jestem w stanie sluchac dluzej niz 10 sekund. Bez napinki, pozy, z szacunkiem dla rywala. I to po przegranym meczu.Malecki moglby sie uczyc. Gwizdy Pyry sobie dzis dosc mocno pogwizdaly. Ciekaw jestem czy ich ktos wysle na druga strone...czegokolwiek, co tam w Poznaniu maja. Gwizdy? Big fucking deal... Obudzcie sie ci z fetyszem pozytywnych bodzcow, Szacunek dla druzyny, w czwartek moze byc calkiem przyjemnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zauważcie, że w tym meczu nie grały trzy moim zdaniem najsłabsze ogniwa, czyli Małecki, Diaz i Genkov
Jovanović bardzo dobrze się zapowiada.P.S. Nikt nie kwestionuje umiejętności piłkarskich Małeckiego. Jest szybki, silny, odważny, potrafi strzelić z obu nóg. Problem jest z jego psychiką, która znacząco niszczy jego grę, a co za tym idzie, grę Wisły. Należy mu dawać szanse z ławki, w końcu to nie tracący wiary wychowanek.
Ostatnio edytowane przez Gradzik : 09.09.2011 o godz. 23:07.
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|