|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Prawda jest taka, ze gdyby nie bezsensowna reka pilkarza Zaglebia, to nie mielibysmy chocby jednego zwyciestwa po 5 kolejkach. I gdyby jeszcze gra jakos wygladala, ale tu niestety nie widac najmniejszego pomyslu, nie ma mowy o stylu.
70 minuta i 7-2 w strzalach dla pograzonej w kryzysie i oslabionej brakiem najlepszych ofensywnych graczy Lechii - to mowi w zasadzie wszystko o naszej sile, ktora Maaskant zamierzal w tym meczu pokazac. O optymizm jest naprawde ciezko, zwazywszy ze w nastepnej kolejce czeka wyjazd do Poznania, gdzie z taka gra jak do tej pory kompromitacja raczej pewna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Na Chwilę obecną , Diaz , prezentuje formę ośmieszająca ekstraklase..
Brak jakiego kolwiek pomysłu na gre... Brak prawdziwego Meliksona , który potrafi pociągnać Wisłe ! Brak rozgrywające , dla mnie śmieszne jest to że ktoś taki jak Gargułą , który dobrze kiedyś rozgrywał dostaje po 20 min gry ... dać mu spróbować ! Podsumowanie : Skład na lecha : Pareiko - nie widze alternatywy Lamey - miał dobre mecze oraz slabsze ale jeśli nie on to kto ?.. (Jovanovic - możliwe) Jaliens - Jak Maaskant powiedział Szef naszej obrony ... i tu trzeba przyznać mu racje (Przypomina mi Glowackiego) Chavez - Najlepszy stoper ekstraklasy .. nie trzeba wiecej mówić Niuniez - tutaj spróbował bym Niunieza , kiedyś grywał na tej pozycji lub (Jovanovic , Paljic) byle nie Diaz.. Sobolewski - Serce ! Wilk/Diaz - 2 Def pomocnik na lecha ! z każdym innym rywalem grać 1 def , 2 OF , (OFENSYWNY - Melex , skrzydło wraca Mały/Kirm) Garguła - Rozgrywajacy Iiliev - LP Melikson - PP Genkov - jak patrze na gre Bitona , jest mi nie dobrze ! Dziękuje , i brak pomysłu na gre.. zacząć grać dużo podań , klepke podchodzić pod bramke rozgrywać ! .. tak jak w meczu z Lechijka w tamtym roku na wyjezdzie ! Pozdrawiam ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
5 meczów za nami i mamy bilans w bramkach 3:3. Na miejscu Cupiała zapytałbym Maaskanta "co Ty gościu robisz"? Masz tylu piłkarzy, masz wszystko a nie potrafisz grać w lidze. Minął rok, pokaż mi co zmieniło się w grze Wisły od moentu porażki z Karabachem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak tracić punkty u siebie i brać zimne prysznice to dobrze, że z Lechią. Maaskant przed meczem udzielił w moim odczuciu baardzo aroganckiego wywiady a chyba zapomniał, że "pycha kroczy przed porażką".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Założyć Małeckiemu kołnierz ortopedyczny, bo tylko głowa w dół i huzia na Józia (czytaj: drybling 3vs1)!
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. Mamy za dużo takich zawodników jednocześnie na boisku i w składzie stąd problem. Nawyków i stylu gry nie da się tak łatwo zmienić. Za mało jest graczy kreatywnych, którzy potrafią coś więcej niż klepa we dwóch, którzy grają dla drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Trzeba zrobić Wiślacki "klub kokosa" a w nim: Diaz, Garguła, Bunoza ......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
widziałeś mecz .... (i tu wstaw sobie jakąś inwektywe do siebie) !?!?! Bunozie i Gargule "coś" się dziś chciało... może i nie zawsze wychodziło ale chcieli... i wielki szacun dla Sobola za dzisiejszy mecz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zastanówcie się czy problem ma Melikson czy problemem nie są jego koledzy,ja po przeanalizowaniu jego gry stwierdzam że problemem są koledzy,jakoś Iliev rozumie jego zagrania,Mały w miarę też,napastnicy powinni ruszyć lekko do tych podań a nie stać i czekać na piłkę
Melikson zagrywa genialne piłki,szkoda że jego partnerzy nie zawsze potrafią to odczytać,to ce..... graczy wysokiej klasy Xavi,Iniesta-Messi Oezil-Ronaldo,Benzema Możę mnie trochę ponosi ale gdzieś tutaj widzę ten problem,my nie potrzebujemy Iniesty ani Oezila ale kogoś kto odczyta dobrze zagranie PS: Podobało mi się granie z 2 napastnikami,i ogółem myślę że powinniśmy grać pressingiem coś jak Rapid Bukareszt
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 27.08.2011 o godz. 19:31.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
po raz pierwszy trener Maaskant zdecydował się na 4-4-2 i tego powinni się zacząć trzymać. To dzisiaj nie miało prawa wypalić, bo w tym ustawieniu nie grali w chyba jeszcze w ogóle. Nie rozumiem dlaczego od samego początku stawiamy na defensywę. Wiadomo, że siedząc z tyłu zawsze coś wpadnie. Tak było z APOELem i tak też było z Lechią. Zryw drużyny był na plus jednak niestety za późno. Wiadomo nie od dziś, że najlepszą obroną jest atak - zawsze!!! Widać brakuje szybkości w myśleniu i wykonaniu, ale wierzę że prędzej czy później się uda. To nas mają się bać a nie my ich... a widać na boisku ostatnio, że jest zupełnie odwrotnie. Jeden zawodnik defensywny w zupełności wystarczy. Jeszcze żeby obrońcy nauczyli się dobrych zachowań przy kontrach, bo tam też była dzisiaj zguba. Dobre wnioski trenera i będzie dobrze
![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Zastanawiam się, ile jeszcze czasu będziemy przez prawdziwych kibiców karmieni bajeczkami o przebudowie Wisły, widocznym progresie i twierdzeniami, że w rok nie jest możliwe zbudowanie drużyny, która potrafi wymienić 3 celne podania z pierwszej piłki.
Ile jeszcze będą nam wmawiali, że mecze z Apoelem to nie był blamaż? Jestem skłonny zgodzić się, że to było maksimum, ale maksimum na jakie stać drużynę Maaskanta, a nie tych piłkarzy. Trener ma wielki problem, należy mu się wsparcie, ale to nie wyłącza prawa do krytyki, która jest tutaj jak najbardziej na miejscu. Coś trzeba zmienić albo w czerwcu pożegnamy się z trenerem i marzeniami o kolejnej próbie zakwalifikowania się do Ligi Mistrzów. |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wiedzialem ze wygramy ! Czulem to ! Sklad wytypowalem i strzelca bramki tez ! Piekny wieczor sie zapowiada ! WISLA Z KRAKOWA TO LECHII DRUGA POLOWA
![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ech zimny prysznic przyszedl w tym sezonie bardzo szybko. Do tej pory w lidze udawalo sie na fuksie remisowac i raz wygrac.
No coz okazja do rehabilitacji w Poznaniu. Gra tak jaka dzisiaj gwarantuje kolejny popis bramkowy Rudnieva, wiec moze to podziala na pilkarzy mobilizujaco. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A to ciekawe co WY tu piszecie ..........Wisły nie stać na prawdziwego napastnika ,niema bocznych obrońców wyprosiła Chaveza i brała piłkarzy za darmo .CO MA DO CHOLERY ZROBIĆ trener DS robi co moze CO MA PORYWAC PIŁKARZY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Za to Lechia dzisiaj prawie w rezerwowym skladzie. I co? Ilu w Wisle gra reprezentantow swoich krajow, a ilu w Lechii? Pilkarzy mamy dobrych, nie ma druzyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Widzieliście wypowiedz Roberta po meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
no i co w niej dziwnego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Małecki podaje tylko wtedy, gdy już nie ma szans przejść przeciwnika, lub po prostu nie ma co zrobić z piłką, nie tworzymy zespołu. Nasza akcja kończy się przy 3-4 podaniu. Junior Diaz za wolny na bocznego obrońcę. Zbyt wielu piłkarzy w drużynie chce samemu wygrać mecz.
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Gra Małeckiego to wygląda mniej więcej tak : stoi przy lini bocznej na wysokości pola karnego przeciwnika , przed nim 2- 3 obrońców a on lewa , praw , lewa , prawa i albo w końcu bezsensownie się pcha w 3 przeciwników albo robi wrzutę wątpliwej jakości zamiast podać do bocznego obrońcy który ma czas na wrzucenie bądź wystawić przed pole karne . Fajnie , że Patryk identyfikuje się z klubem ale mam wrażenie , że wydaje mu się , że jest krakowskim Messim czy też naszym wybawicielem i co mecz będzie ładował bramki na wagę zwycięstwa . Prawda jest taka , że za taka grą jaką prezentuje jest kompletnie nieprzydatny dla drużyny i już lepiej żeby grał Kirm który od czasu do czasu ale jednak jest wstanie zauważyć lepiej ustawionego kolegę .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Szkoda ze trener dalej swoje ...
Twierdzene ze juz w pierwszych 10 minutach powinnismy byli prowadzic jest bezsensowen. Ogladalem wlasnie teraz te pierwsze 10 minut,nie doszukalem sie sytuacji... Panie trenerze czas zaczac zapierd.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maaskant zaczyna niestety przypominać późnego Beenhakera... gra żenująca, a on o dobrym meczu...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
według naszego treneiro mieliśmy przewage, nie wiem tylko w czym?...przemilcze to jak i te dwa słynne wyrównane składy naszego trenejro,które niby posiada ![]() niech sobie z Basałajem żyja dalej w błogim przekonaniu,że jest super... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nasze piłkarzyki zrobiły sobie dziś jaja z wiernych kibiców. Uwielbiam ten styl Maaskanta, stanie i oczekiwanie....do tej pory na wyjezdzie to była normalka,teraz już nawet na Reymonta.Czego można oczekiwać po zaciągu darmowych miernych kopaczy
Następny mecz z Lechem i jak zwykle bedzie w dupke i obrona Częstochowy.Nawet mi sie nie chce słuchać słodkiego pierdzenia Maaskanta,że chłopaki pozytywnie zareagują, bo bedzie jak zwykle obrona i a może sie uda. PS: dobra rada dla Basałaja, chłopie leć do banku i wyciągaj dudki na wzmocnienia, bo za rok LM co ja pisze LE będziesz oglądać tylko w TV!!!!! |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Sorry, ale naprawdę lepiej wydać te 5 dych na coś ciekawszego niż żenującą kopaninę naszych gwiazdek.
Kibic Sukcesu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Nie wiem jak dla Was ale dla mnie dzisiejszy występ Sobola był po prostu żenujący.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To niestety już jego koniec, w Apoelu też był najsłabszy na boisku. Dziś to był wręcz kompromitujący występ i bramka i ilość sytuacji Lechii to w dużej mierze jego wina. Fatalną dziure robił a jak tylko poszedł do przodu to strata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cóż napisać po takim żenującym meczu widać gołym okiem że nie którzy piłkarz są bez totalnej formy ( MAłecki , Kirm , Chavez , Genkow ) to cienie piłkarzy z tamtego sezonu i jak myśmy chcieli wejść do Ligi Mistrzów sie pytam ?
Nie wiem kto wpadł na pomysł z powrotem Diaza do Wisły ale to jakaś kpina gość sie nie nadaje na lewego obrońce najlepszy mecz u nas zagrał w pamietnym meczu z Bacą ale na środku obrony i tam powinie go spróbować Maskant. Są dwa plusy dzisiejszej porażki to że : 1) Przegraliśmy z Lechią im sie to zwyciestwo z nami należało od już dłuższego czasu z te zwyciestwa nad nimi w Gdańsku 2-4 i 0-3 w końcu Wisła z Krakowa to Lechii druga Połowa. 2)MOże ta porażka uświadomi naszemu trenerowi jak powinniśmy grać uważam ustwaienie to z końcówki dzisiejszego meczu za to właściwe z 2 Napastników (Biton i Genkow) i jeszcze jedno z tak grającą obroną musimy niestety grać 2 defensywnych pomocników przynajmniej w meczach na wyjeździe. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|