The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 17:19
Cytat:
(...) Mam grać precyzyjnie obiema nogami. W przeciwnym razie dostanie mi się od Kew Jaliensa.

Zaskoczyłem was? Spodziewaliście się, że ten przemiły, uśmiechnięty gość jest na boisku tak samo wyluzowany? Tak? No to byliście w błędzie. Czasem nawet mam go dość. Podczas meczu non stop słyszę ten jego śpiewny głos. Nie zamyka się. Wystarczy, że się pomylisz, to już masz obok siebie Kew. Czasem bywa to nawet irytujące, ale… od kogo się uczyć, jak nie od niego? (...)
Z bloga Osmana Chaveza na Weszło: http://www.weszlo.com/blog/36/504

To jest odpowiedź na pytanie dlaczego Maaskant tak konsekwentie stawia na Kew Jaliensa, pomimo krytyki "forumowych ekspertów". Kew, jak widać ma duży wpływ na drużynę i pomimo, że sam czasem popełnie błędy, może wiele nauczyć naszych innych zawodników.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.08.2011, 17:28
też właśnie przeczytałem i jestem naprawde pod wrażeniem Osmana... bardzo fajnie, lekko pisze i przedewszystkim z sensem. oj wlał mi dużo optymizmu w serce w serce ostatnimi akapitami!!!!
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.08.2011, 17:36
prawda jest naszczęście taka że gdyby nie Chavez to nie byłoby ani Mistrzostwa, ani eliminacji Champions League, a kwalifikację do Ligi Europy też ciężko byłoby uzyskać ;/ Brawo Osman, bo to ty jesteś takim cichym bohaterem tych sukcesów !
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2011, 18:03
"Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie szują"- powiedzial Bissmarck(?). Hitler, Dmowski, Pilsudski to tez socjalisci, a ze narodowi to mi nie robi roznicy. Dla mnie jest to dowod, ze Czarek mysli. A ze mysli zle, coz, urok mlodosci i braku doswiadczen zyciowych!
Powód: Pilsudski
Ostatnio edytowane przez hetzer : 19.08.2011 o godz. 19:00.
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2011, 18:36
hetzer napisał(a):Wyświetl post
"Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie szują"- powiedzial Bissmarck(?). Hitler, Dmowski, Pilsudzki to tez socjalisci, a ze narodowi to mi nie robi roznicy. Dla mnie jest to dowod, ze Czarek mysli. A ze mysli zle, coz, urok mlodosci i braku doswiadczen zyciowych!
Piłsudski baranie...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.08.2011, 18:58
Osman bardzo mi sie spodobał a Lidze+ Extra.

Jak na obcokrajowca ,gdzie miedzy nim a cala resztą gosci w studio jest wielka bariera-bariera językowa,on sobie z nimi rozmawiał jakby ich znal i byli to jego starzy dobrzy znajomi.

Naprawde wyjatkowy nie tylko pilkarz,ale człowiek.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 19:01
hetzer napisał(a):Wyświetl post
"Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie szują"- powiedzial Bissmarck(?). Hitler, Dmowski, Pilsudzki to tez socjalisci, a ze narodowi to mi nie robi roznicy. Dla mnie jest to dowod, ze Czarek mysli. A ze mysli zle, coz, urok mlodosci i braku doswiadczen zyciowych!
Po pierwsze - na co Ci zwrócił uwagę mój przedmówca - naucz się pisać nazwiska wielkich Polaków, bo "trochę" siarę robisz. Po drugie - Czarek już taki młody nie jest. Mnie się tam lewicowe poglądy jakoś na początku szkoły średniej delikatnie mówiąc przejadły. No chyba, że tak samo jak w kwestiach sportowych (młody, utalentowany, 25 letni zawodnik hehe) traktujesz go i w innych kwestiach.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 19.08.2011 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2011, 19:26
Mysle, ze w wieku 30- 35 lat czlowiek przestaje byc mlody. Uksztaltowane poglady, poparte doswiadczeniem i zyciowa wiedza, takie za ktore mozna wziac pelna odpowiedzialnosc to tak po 40.
Czarek jest pilkarzem, na ksztaltowanie pogladow ma czas. Na ksztaltowanie (czy tez korekty) rzemiosla juz naprawde ostatnie dzwonki i lepiej niech tym sie przejmuje.
Z Pilsudskim zeczywiscie straszna siara.
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 19.08.2011, 20:53
"Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie SWINIĄ" powiedział Piłsudski, będąc za młodu bojówkarzem mocno lewicowego PPSu. Ja się tam z tym zgadzam, i z Czarkiem tez ;-) Bo to młodzieńcze, szlachetne itd. Ale pewnie tu na tym forum mało kto to podziela, wiec nie będę polemizował, bo wiem ze Kibice Wisly w większosci wolą młodych wygolonych niz blokujących eksmisję, wspierających ubogich, dyskryminowanych w pracy itd. Pzdr.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.08.2011, 20:57
ja na przykład posiadam kamienicę w Krakowie i w niej lokatorów, jeszcze z nadania komunistycznego, ktorzy nie płacą za nic. Ale żądają luksusów. A co! i tych, co blokują eksmisje poslałbym na biegun.
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
A za młodu nie miałem czasu na bycie socjalistą. Komuna mi nie pozwalała.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.08.2011, 21:09
Dajcie już spokój. Bo zaraz rozwinie się tu dyskusja bynajmniej nie na temat, będę zmuszony zachować się jak Świnia, którą niewątpliwie jestem, wnosząc po tym co ten pan od Berezy Kartuskiej raczył powiedzieć, i zwyczajnie Was pobanować.

Widzę,że user Pietia już wie kto kogo lubi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
c2r16m22
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 19.08.2011, 21:36
Wracając do bloga Osmana to z niecierpliwością czekałem na jego pierwszy wpis i się nie zawiodłem. Już czekam na następny.

Cytat:
Wiem, że gramy jutro z Koroną, jedziemy tam po zwycięstwo, ale nie będę was oszukiwał – żyję i oddycham Ligą Mistrzów.

Uwierzcie, wszystko traci znaczenie, gdy słyszysz ten hymn. Cudowne uczucie. Na to czekałeś. Oddajesz się chwili.
Osman szczerze wypowiedział się o nastroju przed meczem z Koroną, czytając te słowa i słuchając kolejny raz hymnu Ligi Mistrzów znowu przechodzą mnie ciary, na stadionie ciężko było się nie wzruszyć chociaż odrobinę... Nasz Stadion, Klub, Piłkarze i ten hymn... tego się już na długo nie zapomni.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.08.2011, 22:45
Cytat:
Kiedy miałem kilkanaście lat i graliśmy mecze międzyszkolne, pozostałe szkoły wiedziały, że na tego gościa w środku obrony trzeba uważać, bo nigdy nie odpuszcza. Bali się, bo wiedzieli, że nie ma dla niego przebacz. Napastnicy APOEL-u też o tym wiedzą. Pierwszy sygnał dostali w środę…
Skromniś...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.08.2011, 23:09
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Z bloga Osmana Chaveza na Weszło: http://www.weszlo.com/blog/36/504

To jest odpowiedź na pytanie dlaczego Maaskant tak konsekwentie stawia na Kew Jaliensa,
Czyli jak wiemy z murawy liną obrony dyryguje Jaliens, pomocą Sobol, teraz pytanie kto dyryguje atakiem z poziomu murawy?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2011, 23:30
Jak to kto? Mały! A przynajmniej tak mu się wydaje
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
sebanh
Member

Od: 08.2009

Stary 20.08.2011, 00:03
Maor wszystko nakręca z przodu
HW! JCK
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2011, 01:19
Ciekawe, że nagle ucichli, ci co twierdzili w ostatnim okienku, że Osman to zawodnik za słaby na LM Dla mnie to ostoja defensywy i widząc go na boisku mam pewność, że napastnik który będzie przez niego kryty nie pogra sobie zbytnio. Do tego inteligentny i skromny facet.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 20.08.2011, 08:48
FearTS napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=79&runda=1

zobaczcie sobie na Wisłę podobno Jirsak i i Kowalski są w przymiarkach do odejścia
I dobrze. Mateusza to sie powinni pozbyc juz w zeszlym sezonie. Tomka mi szkoda bo wydawalo mi sie ze chlop ma talent i szanse na gre w podstawowej 11, no ale ilez mozna czekac? Wszystkiego najlepszego dla obu bo sympatyczne chlopaki z nich sa i powodzenia w nowych klubach.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.08.2011, 08:58
Bardzo przyjemnie czyta się wpis Osmana. Podoba mi się to , że facet ma wartości. Wierzę, że z Apoelem woli walki i 100% poświęcenia nie zabraknie. Oby tylko wystarczyło umiejętności i dopisało szczęście.
I tak jak pisał, niech z Koroną zmiennicy pokażą, że są na tyle mocni, że stać ich na wygraną w lidze z niżej notowanym rywalem.
What's new?

Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.08.2011, 09:35
FearTS napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=79&runda=1

zobaczcie sobie na Wisłę podobno Jirsak i i Kowalski są w przymiarkach do odejścia
Jeszcze niedawno tam był Boguski.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.08.2011, 20:15
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze niedawno tam był Boguski.
A propos gdzie jest Boguski ?
nawet na ławkę WISŁY II w Kielcach się nie zalapał ...
Szkoda mi go.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.08.2011, 20:19
Boguski ma kontuzję.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 20.08.2011, 20:26
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Boguski ma kontuzję.
a to ci nowość...
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.08.2011, 20:29
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Boguski ma kontuzję.
to kolano ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.08.2011, 00:16
Przecież on wyleczył kontuzję, trenuje normalnie tylko nie nadaje się do gry.No chyba że znów mu się coś stało i nikt nie wie
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 21.08.2011 o godz. 00:18.
Odpowiedz cytując
BeNy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.08.2011, 00:41
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, że nagle ucichli, ci co twierdzili w ostatnim okienku, że Osman to zawodnik za słaby na LM Dla mnie to ostoja defensywy i widząc go na boisku mam pewność, że napastnik który będzie przez niego kryty nie pogra sobie zbytnio. Do tego inteligentny i skromny facet.

Powiem tak, Osman nie umie rozgrywać piłki wszystko dają Jaliensowi, ale jego przepchać to nie wiem czy by Rooney dał radę , jeden rozgrywa - jeden taran, chyba tak to można podsumować.
Odpowiedz cytując
majkipolska
Junior Member

Stary 21.08.2011, 08:35. Patryk Małecki z powołaniem
Mowi sie ze Patryk otrzymał powolanie na najblizsze zgrupowanie kadry od Franciszka Smudy..
XI Nie obiecuj.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.08.2011, 08:37
Boguski to raczej juz sie w Wisle nie odnajdzie , zreszta , oczekiwania wobec tego pilkarza sa wg mnie nieco na wyrost

przesledzmy jetgo kariere

razem z patrykiem maleckim wyroznial sie w rezerwach , dan petrescu to widzial i dawal im szanse

zostal wypozyczony do belchatowa , i byl tam bardzo wartosciowym graczem

wrocil do wisly i od tamtej pory jest juz tzw 'mlody utalentowany' i generalnie czekamy az cos pokaze

imho powininen sprobowac szansy w klubch kalsy widzewa , czy jagi
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2011, 09:07
Mocny napisał(a):Wyświetl post
wrocil do wisly i od tamtej pory jest juz tzw 'mlody utalentowany' i generalnie czekamy az cos pokaze
w szyczcie formy zaczął grać u Leo i nawet strzelać bramki , można od niego dużo wymagać . To że chłopak miał papiery na świetnego zawodnika każdy wiedział . Do tej pory nienawidze Borysiuka za to że zniszczył kariere Boguskiemu . To ta niego powinny lecieć wszystkie ' fucki ' i cała nagonka , bo to że Boguski nie może tyle czasu dojść do siebie nie jest w żadnym stopniu jego winą .

W 111 wystepach strzelił dla nas 21 bramek , można powiedzieć że ma nawet lepszą średnią niż Małecki ( 142/25) . Szkoda że niektórzy już zapomnieli jak wiele ważnych bramek strzelił dla naszej drużyny , o asystach juz nie wspomne .
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.08.2011, 09:20
Boguski po powrocie z GKSu był najlepszym ofensywnym zawodnikiem Wisły .Bardzo dobra technika , zmysł do gry kombinacyjnej i coś czego nie ma 95% graczy ligowych - ruchliwość .Facet u szczytu formy wręcz świetnie poruszał się po boisku ,zawsze był pod grą .Ba , po tym w jaki sposób biegał widać było , że jest graczem nieprzeciętnym .Większość graczy rodzimej ligi nawet nie wie jak poprawnie biegać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów