The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2012, 10:17
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Czy do was to nie dociera że ta liga z roku na rok jest coraz słabsza a ligowi potentaci tylko równają do niskiego poziomu a nie na odwrót.
Liga coraz słabsza, czołówka równa w dół, a w pucharach z roku na rok idzie nam coraz lepiej. Wytłumacz mi, jak to jest, że Wisła była słabszym mistrzem, niż kilka lat temu, kiedy to ponoć liga była lepsza, a teraz jest bliska wyeliminowania późniejszego ćwierćfinalisty LM, wychodzi z grupy LE, eliminując Fulham?

Jak to jest, że Legia jest słabszą drużyną niż kilka lat temu, a teraz będąc nierozstawiona przez cały europejski sezon eliminuje Turków, ubiegłorocznego ćwierćfinalistę LE Spartaka Moskwa, potem pokonuje czołowe drużyny lig wyżej notowanych z Rumunii i Izraela, po czym podejmuje równą walkę z Sportingiem, na ten moment półfinalistą LE?

Jak to jest, że Lech jeszcze nie dawno ogrywał City u siebie 3:1, eliminował w grupie z rozgrywek Juventus i Mistrza Austrii, a potem walczył równo z finalistą tej edycji, odpadając przez (nie)myśl taktyczną swojego trenera? Jak tak ma wyglądać równanie w dół czołówki naszej ligi, to mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości, nasza czołówka dorówna Cracovii, to może będziemy osiągać nawet ćwierćfinały LE czy też w końcu FG LM.

P.s. ...a no tak, już wiem, FART. Wszak jak coś osiągniemy, to jest fart, a jak jest porażka, to wtedy jest "aktualny obraz naszej piłki".

90% Grajków z Polskiej ligi po zmianie klubu nawet ma problemy z wskoczeniem do meczowej 18 a co dopiero być gwiazdą. Każdy polak wraca z podkulonym ogonem, świadomy własnej biedy i drugi raz mu się tak już nie spieszy.

Piłkarzy którzy rzeczywiście się rozwinęli można na przestrzeni kilkunastu lat, policzyc na palcach obu rąk .
Błaszczu, Lewy, Piszczek, Rasiak(?), Uche, Zuraw, Boruc, Hajto, Kożm, Jusko, Wałdoch, Dudek, i pewnie paru jeszcze się znajdzie ale i tak to jest odsetek całości transferów z polskiej ligi.
Tutaj wychodzi tylko i wyłącznie Twoja niewiedza.

Od początku - mówisz, że 90% grajków z polskiej ligi po zmianie klubu nawet ma problemy ze wskoczeniem do meczowej osiemnastki, BŁĄD. Borysiuk, Komorowski, Rybus, Mierzejewski, Grosicki, Peszko, Glik, Głowacki. To jest lista zawodników, którzy opuścili ligę polską w ostatnich dwóch latach i grają za granicą regularnie.

Na ten moment do składów swoich drużyn nie wskoczyli z marszu: Brożkowie, Sobiech, Klich, Sandomierski i Świerczok, którego K'lautern kupiło zdecydowanie z myślą o przyszłości i miłym zaskoczeniem było dla nich, że chłopak, który ma za sobą 17 meczów w piłce seniorskiej, na poziomie najsłabszej drużyny polskiej drugiej dywizji, prezentuje się na tyle dobrze, że można go wystawić do podstawowego składu w meczu Bundesligi, po jego dwóch tygodniach treningów w Niemczech, potem zaliczył jeszcze pięć występów z ławki.

Zresztą pozostała trójka też przychodziła do klubu z myślą o przyszłości i taki Sandomierski z pewnością dostanie swoją szansę w następnym sezonie. Tytoń zaczynał identycznie w jego wieku, a teraz jest w PSV Eindhoven. Więc ogólnie wychodzi tak pół na pół, czyli jedni dali radę, inni rady nie dali.

Druga sprawa - ile Ty masz rąk? Wymieniłeś dwunastu piłkarzy i powiedziałeś, że jeszcze paru by się znalazło A tak nie czepiając się szczegółów, to rzeczywiście do tej listy pasowałoby dodać:

- Wojciech Szczęsny, 21 letni bramkarz Arsenalu Londyn
- Dariusz Dudka, kilka sezonów regularnej gry w Ligue1, w tym brązowy medal tych rozgrywek, gra w LM
- Rafał Murawski, dwa sezony w podstawowym składzie drużyny Mistrza Rosji, gra w LM
- Michał Żewłakow, wiele sezonów w drużynach mistrzów Belgii i Grecji, kilkadziesiąt spotkań w samej LM
- Ebi Smolarek, świetne sezony w barwach Borussii Dortmund, występy w Primera Division i Premier League, gwiazda naszej reprezentacji swego czasu
- Ireneusz Jeleń, przez kilka sezonów gwiazda AJ Auxerre, w tym dwukrotnie w czołówce strzelców ligi, brązowy medal Ligue1, gra w LM

To tak z ostatnich czterech, pięciu lat, wybrane co ważniejsze postacie. Do tej listy można by dołożyć kilkunastu piłkarzy, którzy grali regularnie w niezłych ligach, jak np. Kuś, Tytoń (który jest aktualnie pierwszym bramkarzem PSV), Sznaucner czy Peszko. A jakbym chciał wymienić tych wyróżniających z ostatnich dziesięciu lat, to pewnie wyszłoby co najmniej dwa razy tylu.

Następne puchary będą kolejną lekcją i parodią. Jedynie Legła może pofarcic jak my ale reszta dno. Czar Waldka prysnie, a Ojrzyński się zderzy z rzeczywistością taktyczną, wykartkują rolników i się skończy zabawa w polski futbol - ambitno-chłopski styl.
To akurat fakt, bowiem bez rozstawienia te drużyny będą skazane albo na dużego farta w losowaniu (jak w tym sezonie Śląsk), albo po prostu na pożarcie. Kolejny raz w ostatnich latach dobry ranking klubowy wypracowany przez drużynę czołówki okazuje się być o kant dupy rozbić, bowiem klub ten nie wchodzi do pucharów.

Taki Lech miałby w tym sezonie praktycznie autostradę to FG LE, a nawet do LM. Wisła już miała wystarczającą ilość punktów żeby myśleć o rozstawieniu w IV rundzie el. LE czy też III rundzie el. LM, to następny sezon zwalony. Z taką stabilizacją czołówki nigdy nasza liga nie skoczy znacząco w rankingu.
Odpowiedz cytując
Maska
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 11.04.2012, 05:54
Takiej Wisły jak dzisiaj to chce się oglądać - poważnie. Gdy oglądałem pierwszą połowę to myślałem, że po 15-20 min Ruch zacznie przeważać tak jak to było w pierwszym meczu i będą bęcki a tu zdziwienie i naprawde mogła się podoba gra Wisły a dokładnie ZAANGAŻOWANIE, którego nie było wcześniej a szkoda bo gdyby tak grali w co drugim meczu a szczególnie z Legią, Jagą, Lechcm to teraz byśmy byli w pierwszej 4 a tak wiemy gdzie jesteśmy i jak to wygląda niestety.
Co do oceny ogólnie meczu to frekwencja kompletnie beznadziejna ale w sumie nie ma co się dziwić.
A co do piłkarzy to nieźle się pokazał Genkov, Iliev, Czekaj, Jirsak potem jak z ławki wszedł Mały to też dzięki niemu wpadła ta trzecia bramka dzięki której mieliśmy dogrywke. W karnych to 'popisali' się Ci, którym już dawno nie zależy na tym klubie czyli Biton i Nunez. Obydwaj na wypożyczeniu i grają od początku roku za kare - tak to wygląda. Było tak blisko finału i tym samym pucharów a tak wielkie nic.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.04.2012, 06:15
Przed meczem i w jego trakcie jestem wręcz szowinistą i nie dopuszczam do siebie innej ewentualności jak zwycięstwo Wisły. Teraz na chłodno, po meczu muszę powiedzieć tą bolesną prawdę która do mnie dotarła. Bardzo dobrze się stało, że nie weszliśmy do finału. Wejście do finału zaciemniło by całą sprawę. Teraz mam nadzieję że posypią się głowy piłkarzy. Gdzie oni byli przez cały sezon Z tymi graczami daleko nie zajedziemy. Wiem że brak występów w euro pucharach to cios dla budżetu klubu, ale czy ciosem nie jest słaba frekwencja? Jak ma się ten stadion bez ludzi utrzymać? Napiszecie o pokemonach. Tak zgadzam się, mnie też denerwują ludzie, tak jak na meczu z Legią, którzy 5 min przed gwizdkiem na przerwę biegną po hot-doga. Zagryzam zęby i nie zwracam uwagi, bo co zrobić? Frekwencja jest potrzebna. Teraz tak naprawdę okaże się co Pan Cupiał chce dalej robić. Czy znajdzie się w końcu kasa na poważne transfery czy nie. Mnie się marzy Wielka Wisła.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.04.2012, 06:42
Paru zawodników zagrało bardzo dobrze. Niestety niektórzy tragedia. Kirm przeszedł jak zwykle obok meczu. Garguła tradycyjnie głupie straty. Biton w ogóle niewidoczny. Małecki oprócz tej asysty nie pokazał nic, jedynie durne napinanie się w stronę sektora gości. Paljić kolejny raz udowadnia czemu dwa razy wszedł do bundesligi, a nigdy w niej nie zagrał. Według mnie Probierz w aktualnej sytuacji powinien podziękować już teraz pewnym osobom i spróbować kolejnego mlodego zawodnika, bo wydaje mi się, że Uryga będzie lepszym zawodnikiem niż np. Czekaj.

Natomiast pomysły ściągania Głowackiego i Brożków uważam za chybione.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.04.2012, 08:14
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Paru zawodników zagrało bardzo dobrze. Niestety niektórzy tragedia. Kirm przeszedł jak zwykle obok meczu. Garguła tradycyjnie głupie straty. Biton w ogóle niewidoczny. Małecki oprócz tej asysty nie pokazał nic, jedynie durne napinanie się w stronę sektora gości. Paljić kolejny raz udowadnia czemu dwa razy wszedł do bundesligi, a nigdy w niej nie zagrał. Według mnie Probierz w aktualnej sytuacji powinien podziękować już teraz pewnym osobom i spróbować kolejnego mlodego zawodnika, bo wydaje mi się, że Uryga będzie lepszym zawodnikiem niż np. Czekaj.

Natomiast pomysły ściągania Głowackiego i Brożków uważam za chybione.

Bardzo rzeczowy post Kolego. Pozstaje jednak pytanie skoro nie mamy kasy czy za te odpady z różnych stron Europy wziąć piłkarzy z ME? Bo tych 25 grajków na sezon trzeba mieć. A wiadomo, że tu nie o ilość najbardziej się rozchodzi. Odejdzie pewnie z 7-8 i co dalej? Wróci Burliga, a dalej perspektyw nie ma...

Naszła mnie refleksja po dzisiejszym meczu, oczywiście mając w pamięci, że nasi grają piach, że tylko się gada o tym, jak nam sędzia pomógł z Jagą czy ŁKS, a tyle spotkań w tym sezonie było gwizdanych w taki sposób, że po prostu nie dało się ich wygrać (Kielce, Polonia u siebie, 3 x Ruch, Białystok, Bełchatów), że to jest jakiś po prostu skandal. Mnie tam już nie chodzi o to gdzie byśmy byli gdyby w tych meczach sędziowanie było inne, ale tu jest takie ciche przyzwolenie na taką grandę, bo każdy co najwyżej zaklnie pod nosem a ci bandyci albo idioci (w zależności od tego czy robią to świadomie czy nie) dalej będą pozwalać Korzymom i Sadlokom na antyfutbol rodem z C klasy. A piłkarski Fakt o nazwie Weszlo robił codziennie nowy artykuł o tym jak to sędziów mamy w kieszeni. Teraz sprawa widać jest mniej ewidentna.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.04.2012, 09:03
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Bardzo rzeczowy post Kolego. Pozstaje jednak pytanie skoro nie mamy kasy czy za te odpady z różnych stron Europy wziąć piłkarzy z ME? Bo tych 25 grajków na sezon trzeba mieć. A wiadomo, że tu nie o ilość najbardziej się rozchodzi. Odejdzie pewnie z 7-8 i co dalej? Wróci Burliga, a dalej perspektyw nie ma...

Naszła mnie refleksja po dzisiejszym meczu, oczywiście mając w pamięci, że nasi grają piach, że tylko się gada o tym, jak nam sędzia pomógł z Jagą czy ŁKS, a tyle spotkań w tym sezonie było gwizdanych w taki sposób, że po prostu nie dało się ich wygrać (Kielce, Polonia u siebie, 3 x Ruch, Białystok, Bełchatów), że to jest jakiś po prostu skandal. Mnie tam już nie chodzi o to gdzie byśmy byli gdyby w tych meczach sędziowanie było inne, ale tu jest takie ciche przyzwolenie na taką grandę, bo każdy co najwyżej zaklnie pod nosem a ci bandyci albo idioci (w zależności od tego czy robią to świadomie czy nie) dalej będą pozwalać Korzymom i Sadlokom na antyfutbol rodem z C klasy. A piłkarski Fakt o nazwie Weszlo robił codziennie nowy artykuł o tym jak to sędziów mamy w kieszeni. Teraz sprawa widać jest mniej ewidentna.
Nie twórzmy mitów Panie Kolego. Według mnie bilans pomyłek sędziowskich wychodzi nam na zero. Przypomnij sobie wygraną z Jagiellonią czy z ŁKS na jesień. Z Polonią u siebie przegraiśmy przez sędziego ? Z Ruchem w Chorzowie przegralismy przez sedziego ? Jakim cudem ? W chorzowe nasi zawodnicy stali przez 90 minut i nic nie grali. Wczoraj liczba pomyłek też wyszła na zero, bo nie uznał nam pierwszej bramki. Ale z drugiej strony nie gwizdnął faulu Czekaja w polu karnym.

Nie szukajmy winnych tam gdzie ich nie ma. Winni zawalenia całego sezonu są piłkarze. Po wczoraj nasuwa się jeszcze drugie pytanie. Czemu tak jak wczoraj nie grali w poprzednich spotkaniach ? Czemu nie było takiego zaangażowania ? Czemu nie grali tak chociażby w pierwszym meczu ? Wiń na przykład głupotę Paljicia, który fauluje w polu karnym w sytuacji, gdzie nawet Yao Ming nie byłby w stanie głową sięgnąć tej piłki.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.04.2012, 09:17
Nie twórzmy mitów Panie Kolego. Według mnie bilans pomyłek sędziowskich wychodzi nam na zero. Przypomnij sobie wygraną z Jagiellonią czy z ŁKS na jesień. Z Polonią u siebie przegraiśmy przez sędziego ? Z Ruchem w Chorzowie przegralismy przez sedziego ? Jakim cudem ? W chorzowe nasi zawodnicy stali przez 90 minut i nic nie grali. Wczoraj liczba pomyłek też wyszła na zero, bo nie uznał nam pierwszej bramki. Ale z drugiej strony nie gwizdnął faulu Czekaja w polu karnym.

Nie szukajmy winnych tam gdzie ich nie ma. Winni zawalenia całego sezonu są piłkarze. Po wczoraj nasuwa się jeszcze drugie pytanie. Czemu tak jak wczoraj nie grali w poprzednich spotkaniach ? Czemu nie było takiego zaangażowania ? Czemu nie grali tak chociażby w pierwszym meczu ? Wiń na przykład głupotę Paljicia, który fauluje w polu karnym w sytuacji, gdzie nawet Yao Ming nie byłby w stanie głową sięgnąć tej piłki.
Może odpowiedź na Twoje pytanie jest bardzo prosta: dostali zaległą kasę?

Głupota Paljicia ewidentna - który to już raz w tym sezonie?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.04.2012, 10:19

Co do Ruchu - nie mam pytań, ale czy mecz z DiscoPolo w Krakowie oglądałeś ? Ja sie naliczyłem wówczas jakichś 5-6 pomyłek sędziego Gila - pomyłek tylko w jedną stronę...... I nie chodziło mi o czerwoną kartkę Diaza na Jeżu......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.04.2012, 07:05
Ten drewniak w pierwszej czesci sezonu zapewnil nam ten komfort ze nie walczymy teraz o utrzymanie. Ale zgadzam sie co d ostanu obecnego - jest wart 1.6mln ale chyba rubli. Nie gra nic a to co ma to spierniczy. Dudu teraz i pol roku temu to dwaj rozni Dudowie.

Co do samego meczu:

Walka miedzy Kirmem a Gargula o największego piłkarskiego tępaka jest naprawdę zacięta. Jest na co popatrzeć.

Nunez zawalil, ale to i tak byl bonus bo konkurs powinien sie konczyc po karnym Genkova - ja nie wiem gdzie sedzia sie tam dopatrzyl nieprawidlowosci. Powtorka jak i inne karne nie roznily sie , jesli chodzi o zachowanie bramkarza, od innych karnych

To ze karne trwaly tak dlugo zawdzieczamy tylko i wylacznie Perdicovi (czy jak to tam sie pisze). Wykonanie naszych karnych to jakas porazka, mysle ze Pareiko wybronilby polowe z nich. Natomiast zauwazcie ze , procz obronionego karnego, strzaly Ruchu byly precyzyjne, lądowały na bocznej siatce bramki, albo wysoko, naprawde w wiekszosci z nich Pareiko nie mial nic do powiedzenia
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 11.04.2012, 07:30
i co, rzucano by moneta czy Wisla czy Arka ? wchodzi 4 druzyna w tabeli (jak mniemam)
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 11.04.2012, 07:42
ja pier*ole...

co wy chcecie wszyscy od Nuneza

moze Bitona się czepiajcie. obaj spudłowali. zresztą karne to loteria. trafił w bramkę, a że bramkarz obronił to inna sprawa
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 11.04.2012, 07:51
fqqs napisał(a):Wyświetl post
ja pier*ole...

co wy chcecie wszyscy od Nuneza

moze Bitona się czepiajcie. obaj spudłowali. zresztą karne to loteria. trafił w bramkę, a że bramkarz obronił to inna sprawa
Ale jak się on składał do tego karnego, ile tych kroków od piłki zrobił? Dwa, trzy? Tak samo nie wolno robić dużych rozbiegów. Do lini 16 wystarczy. Już przed strzałem było widać że raczej nie strzelił. A mogli Kirma dać, byłem przekonany że Słoweniec będzie strzelał, to Probierz wyznaczył tego nonszalanckiego Arentyńczyka...
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.04.2012, 07:43
Dobry mecz. Taką Wisłę chcemy oglądać!!! Tak grającą, z zaangażowaniem, walką do końca. Dajcie nam jeszcze trochę radości do końca tego sezonu!! A to, że odpadliśmy to przykro ale cóż.. Wisełko wygraj mecz..!!
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

grosz Ty jesteś normalny?
wiesz co to spalony i rzut wolny?
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Szkoda pucharów, ale może dzięki temu coś się zmieni w samej Wiśle na lepsze.
Odnośnie meczu, taką Wisłę chcę oglądać, walczącą stwarzającą dużo okazji. Jedynie Kirm bez komentarza.
Na przekroju całej rundy a nawet sezonu jeden z najlepszych meczy pod względem kibicowskim i piłkarskim. Zero przypadkowych ludzi i emocje, radość wku*w emocje do końca, po prostu było wszystko oprócz awansu.
Jedynie Nunez coś nam pecha przynosi, niby nie gra źle, ale karnych nei strzela, prowokuje karne... pechowy grajek.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Stary 11.04.2012, 07:52
szkoda, że pajace z chorzowa zagrają z ległą.

duże szanse, że jakby szczęście nam sprzyjało w karnych to wygralibyśmy z ległą.
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Stary 11.04.2012, 07:55
elliot brak mi słów żeby komentować te brednie.

po gorszych meczach zawsze przychodzi jeden lepszy!

z tego m.in. utrzymują się bukmacherzy.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.04.2012, 09:23
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Może odpowiedź na Twoje pytanie jest bardzo prosta: dostali zaległą kasę?

Głupota Paljicia ewidentna - który to już raz w tym sezonie?
Pilkarze mimo wszystko tez graja dla trofeów. Wiadomo od dawna, ze większość jest na wylocie, w lidze jest trudniej, łatwiej zmobilizować się na puchar,a w CV to jednak tez nie wygląda źle.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.04.2012, 10:06
Przestańcie najeżdżać na sędziego bo sami jesteśmy sobie Winni!! idiotyczne, nienormalne zachowanie Paljić- jak można w taki sposób się zachować gdy piłka wychodzi za pole karne?po 2. czemu w dogrywce nasi grali od początku na karne zamiast strzelić i uspokoić grę? Należy również zauważyć świetną postawę Alana Urygi - jak dla mnie najlepiej grający środkowy obrońca w ostatnich meczach..
I proszę niech ktoś mi odpowie - czemu MY TAK W LIDZE NIE GRAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.04.2012, 08:23
Gra kopaczy to jedno a drugie to chyba ktos tym razem wybierał drużyny do finału z sugestią ministry Muchy. Jesli w 3 ostatnich meczach z Ruchem sędziowie dyktują przeciwko nam 3 z dupy wyjete karne to wygranie meczu w takich warunkach jest mało prawdopodobne. W dodatku w systemie pucharowym. Przy stanie 2:0 byłem pewny, że Borski prędzej czy później podyktuje przeciwko nam karnego. I nie pomyliłem się. Mecz z Ruchem bez karnego dla niego to mecz stracony.
Szkoda tego słupka z ostatnich minut meczu (przed dogrywką), bo chyba nawet sędzia nie zdązyłby podyktować kolejnego karnego dla Ruchu. Tradycyjnie wku...jąca była "gra" Garguły. Niewiem dlaczego Probierz robi z niego kapitana. Jego nonszalancja i plażowa kopanina jest przerażająca. Kiedy trzeba dokładnie podać piłkę, która otwierałaby drogę do bramki to Garguła kopie (podaje) oczywiście do przeciwnika.
No i...sposób wykonywania karnego przez Nuneza. Bez rozbiegu, z miejsca + głupkowaty uśmieszek po pudle.
Odpowiedz cytując
Yaroc
Member

Stary 11.04.2012, 08:32
Generalnie brawa za walkę. Niestety nic to nie dało. Sędzia czuwał. Dziwię się czemu nikt nie zwrócił mu uwagi na to jak bramkarz Ruchu broni karne. Przecież przy strzale Bitona to wyszedł chyba z 5 metrów!
W ogóle to co wyprawiał to przegięcie. Karny dla Ruchu bardzo dyskusyjny, choć głupota Palijca że w ogóle wystawiał rękę. Chociaż zawdonik Ruchu przewrócił się z głodu. Ale wyglądało to tak jakby rudy ... (dopiszccie sobie) tylko czekał na pretekst. Nieuznana bramka. Tylko chyba on widział faul. Przypomniał mi się mecz z Panathinaikosem i nieuznany gol Penksy. Ręka obrońcy Ruchu w polu karnym. Kartka dla Genkowa za czysty wślizg. Już nawet nie chce mi się wymieniać... Czy ktoś nad tymi gamoniami z gwizdkiem panuje?
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
Odpowiedz cytując
Yaroc
Member

Stary 11.04.2012, 08:36
Aha. Wracając jeszcze do piłkarzy to jak Nunez podchodził do karnego to sobie na głos powiedziałem :i tym strzałem przypieczętuje swój los w Wiśle". No i nie myliłem się. Strzelił jak piłkarz ligi podwórkowej...
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 11.04.2012, 08:40
Nawet porządnego rozbiegu nie wziął, z miejsca można powiedzieć i w najłatwiejsze miejsce dla bramkarza. Zamiast podnieść tą piłkę, jak to Abbot zrobił, to nie, lepiej uderzać po ziemi, żeby bramkarz miał łatwiej. Najpewniej uderzył Mały karnego.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.04.2012, 08:49
Po pierwsze, nie ma co zwalać winy na sędziego. Faul Diaza był, więc bramka IMHO nieuznana prawidłowo.
Paljic może i nie ściągał, ale za to wcześniej faulował Czekaj, więc karny i tak się Ruchowi należał. Mieliśmy 120 minut, żeby przypieczętować awans, wszystko leżało w naszych nogach.

Teoria o puszczeniu meczu przez Ruch jest chora. Gdyby faktycznie nie chcieli zrobić nam krzywdy, nie doprowadzili by do rzutów karnych, które są loterią. Ot, choćby Abbot mógł przestrzelić swojego karnego na 2:1.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.04.2012, 08:56
Paljic po prostu zachował sie jak amator bo z takiej pozycji i tak by bramka nie padła. Do tego Genkov miał swietna okazje do gola tylko nikt nie wie czemu podawal (pewnie ogladal Arsenal albo Barcelone ostatnio), Maly tez mial fantastyczna okazje. Moglo byc 4-0 i po meczu a karne to loteria chociaz na pewno moglismy je lepiej wykonywac. Szkoda ale jakos sobie musimy z tym poradzic. Jakbysmy awansowali do europucharow i zmienili caly skład to potem moglaby byc kolejna kompromitacja a to na Wisle za duzo. Levadia, Karabach zdecydowanie wystarczą na pare kolejnych lat
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 11.04.2012, 09:05
Ten mecz pokazał również, że z naszym składem nie jest znowu tak tragicznie, jak wieszczą niektórzy. Wczoraj chłopcy pokazali, że arkany piłki nie są im do końca obce, wszystko zależy od mobilizacji, woli walki i ustawienia taktycznego.
Można zadać pytanie: "jak się chce, to się da? Da".
Tak sobie myślę, jeśli wyeliminujemy najsłabsze punkty zespołu w w postaci (jak dla mnie) Kirma, Paljica, Garguły, Nuneza czy Diaza i zastąpimy ich pełnowartościowymi piłkarzami, to wcale nie jest powiedziane, że w przyszłym sezonie będziemy grać ogony. Byleby jeszcze dobry doświadczony trener, który potrafi ich poustawiać i zmobilizować do walki i gry na pełnej p....e.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2012, 09:28
willow napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz pokazał również, że z naszym składem nie jest znowu tak tragicznie, jak wieszczą niektórzy. Wczoraj chłopcy pokazali, że arkany piłki nie są im do końca obce, wszystko zależy od mobilizacji, woli walki i ustawienia taktycznego.
Można zadać pytanie: "jak się chce, to się da? Da".
Tak sobie myślę, jeśli wyeliminujemy najsłabsze punkty zespołu w w postaci (jak dla mnie) Kirma, Paljica, Garguły, Nuneza czy Diaza i zastąpimy ich pełnowartościowymi piłkarzami, to wcale nie jest powiedziane, że w przyszłym sezonie będziemy grać ogony. Byleby jeszcze dobry doświadczony trener, który potrafi ich poustawiać i zmobilizować do walki i gry na pełnej p....e.
Juz samo mobilizowanie zawodowców do roboty i jakieś zachęty do czegoś za co pobierają kasę powinno być tępione na równi z ich pieprzonymi kaprysami.
Kop w dupe i liść na drogę powinien pomóc zrozumieć im tajniki zawodu jaki wykonują. A Nunez za te uśmieszki i brak świadomośći swoich poczynań zasłużył na drewnianą łódkę i bidon słonej wody . Zresztą tak czy siak w Argentynie i tak go odpalą, wydaje się to być tylko kwestią czasu. Jeśli myśl o powrocie nie była sama w sobie jebitną mobilizacją , to jemu już nic nie pomoże. RIP
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.04.2012 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.04.2012, 09:14
Dokładnie, trzeba być niezłym hipokrytą aby zrzucać winę na sędziego. Paljić dał pretekst do podyktowania karnego kładąc swe łapska na plecach przeciwnika. Pamiętać też trzeba o tym, że sędzia nie podyktował ewidentnego karnego za faul Czekaja, oraz nakazanie powtórki rzutu karnego Genkowa.

Wisła zagrała tak jak przed rokiem, kiedy to walczyli o mistrzostwo. Piłkarze pokazali, że jak im się chce to mogą grać ambitnie, że potrafią strzelić większą ilość bramek w jednym spotkaniu. Szkoda tylko, że był to pierwszy taki mecz w rundzie rewanżowej (w której zdobyliśmy 10 punktów, aż o 2 więcej od "potęgi" cracovii).
Teraz boję się, że z ŁKS-em wrócimy do "normalności"...
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.04.2012, 09:28
Zachowanie Dragana naturalnie idiotyczne.
Natomiast śmieszy mnie to że na dwumecz wyznaczono dwóch najgorszych sędziów w Ekstraklasie, zarówno w Chorzowie jaki i wczoraj. (Gil, Borski) śmieszne jest również to, że Borski sędziował nam mecz w pucharze polski w Poznaniu gdzie w końcówce gwizdał każda ale to każdą stykową sytuacje na korzyść Lecha tak aby mogli sobie powrzucać piłki w pole karne.
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.04.2012, 09:35
Nie próbujcie byc swiętsi niż sam papiez- sędziowie w tej rundzie koszmarnie mylą się przeciwko Wiśle, i nie chrzańcie ze bilans wychodzi na zero bo.. nie wychodzi w żaden sposób- o kręceniu przez sędziów trzeba mówić, zeby wywierać na nich presje i nie krzywdzili naszej drużyny w kolejnych meczach a tak w spornej sytuacji sędzia woli gwizdnąc przeciw naszym

jaki bilans na zero? sedziowie ewidentnie pomogli nam z Łksem i Jagą, trochę z Zaglebiem w tej rundzie (sytuacja Sernasa..) trzy mecze
a w drugą stronę to jest prawdziwy kryminał pomyłek - tylko z tej rundy :
Bełchatów - dwa nieuznane prawidłowe gole, Jaga - skandaliczne sedziowanie pod gospodarzey - karny z kapelusza, brak ewidentnego karnego na Kirmie, Ruch- w kazdym meczu z Wisła mają naciąganego karnego..

ja wiem, ze piłkarze grają słabo ale o błedach sedziowskich trzeba mówić - kiedy pomylą się w nasza stronę gazety będą pisać o krzywdzie naszyc przeciwników!
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów