|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Grecka języka, prosta języka. Zwłaszcza z tlumacz.google.pl
A tu po polsku http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O, dziękuję bardzo. A co do sprawy Stachowiaka - wg. mnie szkoda że do nas nie przyszedł. Na pewno byłby lepszym wariantem niż Jovanić.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
dość o konfidentach. Nie rozgrzebujcie starych tematów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Steaua pokonała CSKA 2:0
Jesli awansujemy do LM to może CSKA odda Delewa? |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Albo Liteks Toma, tak czy siak nie pogardze nowymi nabytkami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Małecki nie zaprzecza zainteresowaniu Marsylii...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html co więcej, nie zaprzecza, że odejdzie na podstawie prawa Webstera - to by było z Jego strony zaprzeczenie słów, że Wisłę ma w sercu... oby Klub i Małecki się ogarnęli, On dostał podwyżkę godną Jego gry i przestał myśleć o wyjeździe do Marsylii za darmo. Myślę, że na Małeckiego przyjdzie czas latem lub jesienią w przyszłym roku... za godne pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dzisiejszy mecz pokazał jak słaby na lewej obronie jest Junior Diaz , moim zdaniem wzmocnienie lewej obrony to konieczność ! lub niech gra Paljic
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Potrzebny nam szybki napastnik, który potrafi zagrać 1 na 1. Sposób gry Genkova i Bitona daje nam dość ograniczone możliwości w ofensywie. Nie są to napastnicy np. na szybką kontrę.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Zgadam sie w 100 % arti. Dlatego jak dla mnie to w meczu z APOEL-em w napadzi powinien grac Iliev, a na boku Nunez.
Mysle, że zle by to nie wygladało. |
|
|
|
Guest
|
|
Poza tym Iliev ma zaskakująco słabą wytrzymałość - zwykle gaśnie w 2 połowie. Tylko że jest jeszcze parę dni okienka - tego typu napastnik ułatwiłby nam sprawę w lidzę i zwiększył szanse w pucharach. Zwłaszcza jak wejdziemy do CL = będzie trochę grosza to mam nadzieję, że Stan zadziała jeszcze w sierpniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Skoro Kowalski nawet w takim meczu nie dostał szansy to może warto mu poszukać jakiegoś innego klubu. Podobnie z Jirsakiem, który zagrał dziś blado. Ostatnia szansa na zarobienie jakichś pieniędzy z jego transferu. Co do napastnika o innej charakterystyce niż Biton i Genkov to prawda, że taki by się przydał. Tym bardziej jeżeli rozgrywamy rzuty rożne w ten sposób jak ostatnio. Ten gruziński napastnik o którym się kiedyś mówiło byłby idealny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przepsy PZPN nakładają obowiązek określonej liczby wychowanków w kadrze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A nie są to przepisy UEFA?
Tak
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.08.2011 o godz. 22:00.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czy dobrze mi się wydaje, że po sezonie Jirsakowi kończy się kontrakt?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
a co to za problem zgłosić formalnie paru chłopaków z ME?
nie wiem czy ktokolwiek jeszcze w naszym klubie ma nadzieję na 'ekspolozje ' talentu Kowalskiego problem w tym że jego poziom nie tyle jest mały na Wisłe Kraków , co na wszystkie kluby ekstraklasy ( ew poza ŁKS i Podbeskidziem ) , jeśli za kilka lat będzie grał regularnie w I lidze to będzie już sukces . podsumowując im szybciej odejdzie z Wisły tym lepiej dla klubu i jego samego . Przepisy uefa da się wypełnić bez Kowalskiego nic nie wnoszącego do drużyny . Ogrywanie go w spotkaniach ME nie ma najmniejszego sensu.. po tym co zaprezentował dzisiaj Jirsak , jest kolejnym piłkarzem po Kowalskim do odstrzału . Czekał na swoją szanse sporo tygodni , a zamiast grać w piłkę dostosował się poziomem do piłkarzy z Kielc . Po ostatnim okienku miałem nadzieję że w kolejnym nie będziemy mieli już tylu roszad w zespole , ale prawdą jest że kilku piłkarzy odstaje poziomem , kilku innych zaś sprawia wrażenie piłkarzy wypalonych . Jest jeszcze taki jeden , który ma zamiar iść w ślady Dawidowskiego... szkoda chłopaka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten gruziński napastnik o którym się kiedyś mówiło byłby idealny.
Chodzi Ci o Władimira Dwaliszwili |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pewnie o niego chodzi. Ale sądzę, że na niego już może być za późno. Jego Maccabi Haifa prawdopodobnie zagra w LM a koleś jest w takiej formie, że w 5 meczach kwalifikacji walnął 4 gole i zaliczył asystę. Pokaże się w LM i pójdzie do klubu, który może zapłacić więcej niż my.
Z mojej strony uważam, że potrzebny nam kolejny skrzydłowy. Kirm się nie nadaje (i zawsze tak uważałem. Jego postawa na boisku nie przekonywała mnie nawet w jego zeszłym 'sezonie konia') a Illiev i Mały potrzebują zmiennika. Nie mówiąc już o tym, że Mały może odejść (przydałby się wtedy ktoś już w miarę zgrany z drużyną) a Ivica nie wytrzymuje 90 minut meczu...w sumie tak patrząc na to co piszę to przydało by się nawet dwóch skrzydłowych (jeden konieczny a drugi by się przydał ale bez jakiegoś specjalnego ciśnienia bo przecież na skrzydło może pójść ewentualnie Maor bądź Nunez)...
Ostatnio edytowane przez riv : 21.08.2011 o godz. 00:06.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Ja tam wciąż liczę na transfer Spasa Delewa, który grać mógłby zarówno na skrzydle, gdzie obecnie słaba forma Kirma sprawia nam kłopoty jak i jako szybki wysunięty napastnik grający z kontry.
Natomiast Staszek powinien poważnie rozważyć możliwość odejścia części graczy, których kontrakty są nieadekwatne do ich umiejętności. Jirsak, Kowalski, Jovanić, Garguła, Boguski, Kirm, Bunoza - myślę, iż choćby 2-3 zawodników z tej grupy powinno opuścić nasz klub w jak najbliższej przyszłości. Osobiście sprzedałbym ( oddał za darmo ?) Kowalskiego, Jirsaka i jeśli znajdzie się przyzwoity ( najlepiej polski ) bramkarz to i Jovanicia. W przypadku przybycia Delewa, również Boguskiemu czas byłoby przyszykować nowe miejsce pracy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
||
Donki napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Arked : 21.08.2011 o godz. 01:49.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak oglądaliście mecz Polski z Gruzją powinniście troche stonować nastroje . Nie jest to grajek który sam wygrywa spotkania . Poziom Genkova czy Bitona. Tylko o wiele bardziej skuteczny .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
ZAWSZE ocenianie umiejętności piłkarza po jednym meczu jest bez sensu. Przyznaj szczerze, widziałeś chociaż jeden inny występ tego Gruzina? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przepraszam Cie bardzo, Spas Delev w klubie tez strzela do pierona bramek a w kadrze nie istnieje. Kadra a klub to co innego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Moje wywody sprowadzają się tylko do tego że trzeba docenić Bitona i Genkova , bo ilu to napastników z zagranicy sprawdziło się u nas w ostatnim dziesięcioleciu ? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|