|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Poczekamy zobaczymy jak to bedzie, ale ja osobiście myslalem ze to tylko plotka jest z Delevem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
wszystko tylko zależy od CSKA![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Dajcie już spokój. Albo bedzie u nas grał, albo w PSV, albo w CSKA, albo jeszcze gdzie indziej.
Jak jest zajebisty, a wybierze nas to tylko się cieszyć. Jak coś innego - jego sprawa, nie przeżyje atmosfery na R22 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ten Tevez na prawdę wzór piłkarza,najpierw mówi,że tęskni za rodziną,a potem,że jak nie dostanie 50 tys funtów tyg. zarabia (375/tyg) to odejdzie. A tak na poważnie,to ten przykład,nie jedyny,pokazuje,że niektórzy piłkarzy,Ci najlepsi również,patrzą na otoczenie i rozrywki w mieście,a jednak wszyscy którzy do nas przychodzą mówią,że Kraków jest piękny i nie można się nudzic,więc zawsze to jakiś plus ![]() ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Spas Delev , a mi wydaje mi się , że Spas , mógłby być naszym 2gim Meliksonem
tylko że w Ataku, bądź na skrzydle ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nie czaje postawy bułgarów. Tonewa sprzedali kuchenkom za 350 tys. euro, a jak my dajemy 3 razy tyle za Delewa to strzelają focha. Dałbym sobie z nim siana w negocjacjach z CSKA. Pamiętacie jak było z brazylijczykiem Nei'em 3 lata temu? Cena uzgodniona - 800 tys. euro, piłkarz ustalił warunki kontraktu z Wisłą, ale nagle arabowie z Al Shabab wyskakują z 1mln euro, a bułgarzy pokazują nam środkowy palec.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
a) zostajemy z bramkarskim niedojdą jako zmiennikiem Parejki, co może nas bardzo drogo kosztować b) okaże się, że "góra" sypie Valcxxowi piasek w tryby. Nic, tylko szampana otwierać. To ja Ci to wyjaśnię na prostym przykładzie: gdyby ktoś zgłosił się po Jirsaka, to pewnie puścilibyśmy go za grosze, bo wiadomo że prochu nie wymyśli. Kiedy jednak ktoś zgłosi się po Meliskona...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.08.2011 o godz. 18:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Zrozumcie wreszcie, że on gra na pozycji Małeckiego! 4-3-3 nie oznacza trzech napastników..
![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
||
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najbardziej brakuje kogoś, kto umiałby poukładać grę środka pola. Wilk to nie jest zawodnik do pary z Sobolewskim. Co najwyżej jego nastepca, ale klasą dorówna mu może za parę lat, jak będzie ciężko pracował.
Odnośnie blokowania transferów przez górę...Czy oni kiedykolwiek zaufają komuś i nie będą się wpieprzać ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.08.2011 o godz. 19:43.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może z innej beczki: Zauważyliście, że jak do tej pory zawodnicy wypożyczeni od nas do innych klubów nie pograli sobie w nowych klubach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Trochę się zmieniło od czasów Marcelo, kiedy graliśmy w Sosnowcu i na Suchych Stawach. Do PSV oczywiście nam baaardzo daleko, ale za to takich Bułgarów czy innych Rumunów odsadziliśmy o dwie długości.. U nas już jest inny świat.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szczególnie jeśli chodzi o infrastrukturę treningową...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ja tych baz treningowych i infrastruktury nie widzę, chyba że chodziło Ci o nowe stadiony. Tu akurat jest dobrze, choć nasz to jest ...e neverending story... Podobnie jak trawa na Bułgarskiej zresztą ![]() Taka historia, jakiś miesiąc temu się wydarzyła. Maaskant z drużyną wrócili do Krakowa. Następnego dnia miał być trening a tu się okazuje, że trawa po kolana, a płyta zasrana przez jakieś kundle (w cywilizowanych krajach, takich jak np. Czechy po swoim psu się sprząta; ale to już temat na zupełnie inne forum, u nas może za kilkanaście lat się to przyjmie - na razie każdy wieśniak uważa, że się to rozłoży - nawet na chodniku - i nie ma problemu ). Faktycznie, nasz trener musiał sobie pomyśleć, że to jest inny świat. Chyba, że to była ironia, a jej nie załapałem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.08.2011 o godz. 20:29.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Basałaj w wywiadzie dla Gazyty Krakowskiej stwierdził (po raz kolejny), że transferów już nie będzie ...
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isle,id,t.html więc nie ma co się podniecać Delevami i innymi Stachowiakami ;-)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2011 o godz. 20:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 08.08.2011 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Było, ale nie ujawniono kto to będzie, teraz wiemy.
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Basałaj mówił, że sprowadzą Polaka z Holandii do szkolenia młodzieży. Przewijały się po forum przypuszczenia, że może to być stary Smolarek (jedyne nazwisko, które można było połączyć z Polakiem z Holandii). Na temat tego Lisa próbowałem szukać w internecie na polskich, angielskich i holenderskich stronach (jeżeli pracował 12 lat to chyba z jakimiś sukcesami i powinno być coś o nim wiadomo?) ale nic nie znalazłem. Jest to zupełny no-name, nie wiadomo nawet w jakim klubie/akademii pracował. Absolutnie ZERO informacji na jego temat a szperałem dość dogłębnie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pracował 12 lat - znaczy: zna system i coś umie. Do tego Polak, czyli nie będzie bariery komunikacyjnej. On nie ma z miejsca samodzielnie wyszkolić kilkudziesięciu świetnych piłkarzy, tylko stworzyć system który zaowocuje najwcześniej za kilka-kilkanaście lat. A raczej - przenieść wzorce, których nauczył się w Holandii. A tak BTW. - co rozumiesz jako "sukces"? Skoro bardzo często każda grupa w roczniku ma po kilku trenerów, to taki piłkarz po przejściu wszystkich szczebli aż do seniora przez ile rak się przewinął? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mówię, że koleś będzie zły, tylko, że nic o nim nie wiadomo.
Co definiuje jako sukces? Może faktycznie trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodziło mi o to, że jakąś fachowością musiał się w poprzedniej pracy wyróżnić, bo nie dopuszczam myśli, że człowiek, który ma odpowiadać u nas za szkolenie całej młodzieży (tu nie chodzi przecież o naukę dzieciaków gry w piłkę, tylko o stworzenie całego systemu szkolenia dla wielu roczników. To przecież coś zupełnie innego niż zwykła trenerka!) został zatrudniony tylko dlatego, że pracował w Holandii. Bądź co bądź musi przenieść ten holenderski system na nasz grunt, posiadać jakieś zdolności organizacyjne, kierownicze, raczej nie może to być jeden z kilku szeregowych trenerów jednego rocznika - a o ludziach odpowiadających za poziom organizacyjny akademii powinno być już jakieś info, przynajmniej, że taki pan istnieje i gdzie wcześniej pracował.
Ostatnio edytowane przez riv : 09.08.2011 o godz. 01:28.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
|
Piłka nożna na onecie = futbol.pl
A co do Delewa to dziwne mi się to jakieś wydaje. Jakby gośc był bardziej na prawą stronę, to jeszcze bym w to uwierzył, ale on woli grać po lewej stronie, gdzie nominalnie jest Iliev, Kirm i Paljić. Pieniądze też wydają się być duże, wiiem, że to młody gracz ale mimo wszystko... Nie przypominam sobie żebyśmy kiedykolwiek wydali tyle na piłkarza, ba nawet na dwóch. Z taką kasą to ja bym uderzał do Southampton z zapytaniem o Lallanę. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Kilka bardzo ciekawych cytatów z wywiadu z Basałajem:
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...978,1,727.html "Czyli awans do Ligi Europejskiej i szansa na Ligę Mistrzów dają klubowi wartość dodaną? Można teraz ten budżet przeformułować? Jeżeli myśli pan o kupowaniu nowych zawodników, to raczej tego nie chcemy. A jeśli ktoś odejdzie? Na razie nie ma takich planów. Nie ma też ofert dla naszych piłkarzy, więc po co spekulować na ten temat. Jeśli awansowalibyśmy do Ligi Mistrzów, to dostaniemy duży zastrzyk. Jesteśmy w stanie wyciągnąć około 10 milionów euro. Awans do Ligi Mistrzów bardzo by nam pomógł. Mam tutaj na myśli choćby budowę bazy treningowej z prawdziwego zdarzenia, stworzenie akademii czy prace na stadionie związane z powstaniem muzeum, komfortowego cateringu dla widzów czy restauracji. Czy Wisła w niedługim czasie przekroczy magiczną cenę miliona euro płacąc za piłkarza? Dopóki klub nie będzie dochodowy, a teraz jeszcze tak różowo nie jest, będzie z tym problem. Ciągle myśli pan o sprowadzeniu prawdziwej gwiazdy do Wisły? Zmieniłem zdanie w tej kwestii i dzisiaj nie uważam, żeby było to konieczne. Przykład Meliksona pokazuje, że sami możemy te gwiazdy wykreować. Od 1 sierpnia w klubie jest zatrudniony Witold Lis, czyli człowiek który przez dwanaście lat pracował z młodzieżą w Holandii. Będzie on w naszym klubie koordynatorem grup młodzieżowych. Wkrótce przedstawimy go szerzej. Co będzie, jeśli Wiśle jednak nie uda się awansować do Ligi Mistrzów? To zagramy w Lidze Europy. Z tego, co wiem, nowy model będzie gotowy do końca sierpnia. Czy jest zagrożenie, że pierwszy mecz grupowy nie odbędzie się na Reymonta? Nie ma. Niezbędne prace na stadionie będzie wykonywało miasto czy Wisła Kraków na swój koszt? Część miasto. Chodzi o czynności, które wynikają z umowy z wykonawcą, np. drogi dojścia, dojazdów, strefy parkingów, główne łącza energetyczne itp. To są rzeczy, które miasto wykonuje teraz cały czas. Większość prac wykona jednak klub, bo chodzi o rzeczy może drobne, ale kosztowne.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 09.08.2011 o godz. 07:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Szczególnie zainteresowało mnie to stwierdzenie. Odnoszę wrażenie że Basałaj pisząc kolokwialnie ściemnia...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|