|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To brzmi inaczej niż 5 setek które uparcie są powtarzane przez co drugiego użytkownika forum.
Jest róznica pomiędzy okresleniem 5 setek a 3 świetne sytuacje? Jest. Chociaż wg mnie (z tego co pamiętam bo powtórkę tego meczu oglądałem może z rok temu) zieniu miał w Atenach 1 bardzo dobrą sytuację oraz kolejne 2 strzały z dobrych pozycji, przy których nawet lepsi piłkarze mieliby problem aby to wcisnąć. Ale nie, lepiej zawodnika stłamsić i obwinić go za porażkę a przypomnę że Marek nie miał wśród kibiców łatwego życia nawet potem gdy złapał sezon konia co wieksi idioci przypisywali mu mityczne 5 setek w Atenach. Do czego zmierzam? Podobna sytuacja zaczyna mieć miejsce z Kirmem. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak już chcesz być taki rzetelny to dodaj jeszcze wyniki sparingow, łącznie z tym z Młoda Wisła, wtedy bedzie wyglądał to jeszcze bardziej korzystnie.Co ma liga do pucharów? To temat dotyczący 2 kolejki ekstraklasy, a nie Wisły w europejskich pucharach!Maaskant dobrał świetna taktykę na puchary która się sprawdza, ale w lidze wygląda to słabo.Nasza gra opiera się głównie na kreatywności Maora i dlatego dostał " plastra" w meczu z Polnia, w pucharach napewno żadna drużyna się na to nie zdecyduje ale w lidze?! Nie próbuj zasłaniać słabej gry w lidze(gry chodzi mi o grę a nie o wyniki) dobrymi wynikami w pucharach,bo jedno sezonowy dobry występ w pucharach jest g***o warty jeśli nie bedzie powtarzany co roku. Nie dopisuj mi zdań, których nie napisałem, bo nigdzie nie stwierdziłem że Wisła musi wszystko wygrywać, bo to nie możliwe,natomiast jeśli Maaskant nie wymyśli czegoś na nasza ligę to bedzie trudniej o punkty niż w zeszłym sezonie. Ja jak każdy po latach słabej gry w europie,bardziej czekam na mecz z APOEL- em niż w sobotę z Zagłębiem , ale niestety Wisła musi dominować w rozgrywkach ligowych i dobrze prezentować się w pucharach, to ce..... wielkie drużyny a Wisła na polskie warunki takim zespołem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
To jest wątek meczowy.Są emocje,to są mocne wpisy.Ale trzeba od razu wyzywać się od debili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tak - ani piłkarzy od ciot.
I temat meczowy nie jest od wydalania z siebie emocji.. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Powinienem napisać,że nie strzelił dziś to strzeli jutro .Trudno zachować spokój Gandhiego przy takiej setce .Gdybym wiedział,że ten wątek drukują w Przeglądzie Sportowym,zachowałbym spokój i opanowanie.To przecież poważna gazeta .
Ostatnio edytowane przez Hrluc : 08.08.2011 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też się nie zachwycam,ale to co strzelił w ostatnim meczu było piękne i wszyscy wiemy,że nie był to fart.Żal żeście go kiedyś nie chcieli.Przynajmniej jedno mistrzostwo by uratował.
P.S. Koniec tematu bo się wątek rozjeżdża i czuję się winny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Opanuj się, on nie musi trafiać bo nie zarabia kilkudziesieciu tysięcy miesięcznie jak Kirm. A Sobolewski ofc szacunek, jak zawsze. Inni się patrzyli, a on wrócił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Gość, który nazywa piłkarza grającego regularnie (po tak dobrym poprzednim sezonie), per "ciota", jest dla trollem. Jak Małecki regularnie marnuje sytuacje, to siedzicie cicho. Każdy ma prawo do pomyłki, jest to wliczone w zawód piłkarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
chciałem tu wrzucić filmik gdy nasz reprezentant Słowenii w zeszłym sezonie w podobnym stylu na pustą bramkę trafił w słupek czy poprzeczkę ale nie chce mi się szukać.
Jak zobacze tego Kirma w najbliższych meczach to oszaleje już wole Bogusia albo nie wiem niech jakiegoś młodego wpuszczą. Kiks spoko dochodzi 90 min 1:1 ma piłkę do pustej bramki, brak koncentracji a to za....,ił z całej siły a jak. Kij z tym niby kiksem on jest tak słaby że to jest szok. Jak ktoś tak nie uważa to prosze oglądnąć nasze 3 ostatnie mecze. Widzew Litex Polonia. ide na świeże powietrze bo zwariuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
ochłonąłem..... i już na spokojniei.....byliśmy lepsi.....a to co zrobił Kiro w 84 minucie......no cóż.....zdarza sie, ale spaprał to niemiłosiernie.... początek ligi ciężki...ale w głowach piłkarzy chyba tylko jedno teraz jest : LM!!!! LM!!! LM!!!....
...bedzie dobrze!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dla mnie podsumowaniem meczu byla poprzeczka Kirma.
Wlasnie cos takiego pokazuje lekcewazace podejscie niekotych do tego co robia. Poprostu strzal w stylu"Se strzele i se bedzie" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Niestety fatalne zagranie Wilka w pierwszej połowie (piłkarski kryminał), i poprzeczka Kirma spowodowały że mamy tylko remis. Mimo spotkania w środku tygodnia fizycznie nie odstawaliśmy od Polonii. Cóż taki jest sport, nie ma co rąk załamywać kolejne spotkanie na własnym stadionie musi zakończyć się już zwycięstwem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
42 sekunda http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...Kirm_i___.html ja od razu miałem to przed oczami Powód: dzięki vaazon
Ostatnio edytowane przez yogul : 06.08.2011 o godz. 19:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Kupcie sobie niektórzy nerwosol,melisę albo wychlajcie po pół litra spirytusu - tak dla zdrowia. Można nawet i ekstremalnie - żądać 100% skuteczności w każdym meczu i każdej sekundzie meczu, ale żeby płakać z remisu na trudnym wyjeździe, albo żeby na własnych piłakarzy nawijać od "ciot" czy ""palców" - to trochę nie przystoi kibicom Wisły.
Widać, że potrzebne są jeszcze transfery w tym okienku, bo gramy w pucharach do grudnia przynajmniej i to transfery wyłącznie piłkarzy robiących różnicę na boisku, gdyż przeciętnie solidnych już mamy i oni troszeczkę nie wpisują się w koncepcję zwycięskiej Wisły tak w pucharach, jak i w lidze. Nadużyciem jest uważać, że mamy 2 równorzędne 11. Mam nadzieję, że Valckx to rozumie i nie zważając na medialne zagłaskiwania, dokona jeszcze niezbęnych wzmocnień do walki na 3 frontach oraz zweryfikuje przydatność najbardziej nierokujacych piłkarzy, przynajmniej w tym sezonie. ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Lepiej nie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.08.2011 o godz. 00:09.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Tak kupmy sobie kilku jeszcze piłkarzy. Przecież mamy ławkę rezerwowych jak nigdy. Jovanovic, Bunoza, Wilk(Nunez), Paljic, Kirm(Iliev), Gargula, Jirsak, Boguski, Biton Myślę, że 20 zawodników na nasze potrzeby to optymalna liczba. A już więcej to nie zdrowo, nie wszyscy sobie pograją, będzie się psuła atmosfera. Chcemy lepszych ? Ok tylko trzeba myśleć co z obecnymi ? Tak jak mówił Maskant kadra jest już zamknięta na ten sezon. Oczywiście jak się trafi jakaś super okazja dla Stana w ostatniej chwili to może jeszcze jakąś perełkę nam sprowadzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie chce krytykować naszego trenera, ale dziwi mnie to, że z ławki wpuszczany jest piłkarz, po którym widać, że nie jest w formie, w poprzednim meczu ligowym zagrał słabo, zamiast piłkarza, który w 8 minut zarobił jedyną asystę (ba! Boguski nie znalazł się nawet na ławce).
Co do naszych piłkarzy to Nunez gra lepiej w odbiorze od Wilka i daje więcej w ofensywie. W następnym spotkaniu powinien wyjść w parze z Sobolewskim. Paljić bardzo fajnie zagrał na lewej obronie, ale kartka była niepotrzebna. Strasznie dużo strat było, aż mi się przypomniał początek tamtego sezonu. Widać, że piłkarze są myślami przy LM. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Miejmy nadzieje ze to z powodu pucharów taka gra , bo chodząc po boisku i rażąc niedokladnościa nawet przy najprostszych podaniach walke o Mistrza mozna sobie wybic z glowy. Polonia byla dzis absolutnie do ogrania ale trzeba bylo walczyc od 1 do 90 minuty .Wilk i Kirm sobie moga podac rece po meczu...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ehhh...Kirm spaprał - no i co? Inni też paprali.
Przecież to nie napastnik, a jednak znalazł się w odpowiednim miejscu i miał szansę, a to już coś. Mecz dobry, fajnie się go oglądało - Poza tym...To dopiero drugi mecz, a wy płaczecie z remisu. Rozliczać możecie zacząć po tej rundzie, a nie teraz. Cieszy Biton - Koleś ma mało okazji, ale jak coś dostaje to to wykorzystuje...A chyba o to chodzi. To jest pan od wykańczania setek, nie Kirm... Tyle w temacie. PS...Podanie Gienka świetne....A Meliks to już galaktikos, jak na T-Mobile Ekstraklase (i nie tylko). ![]()
-------------------
-> Only Wisla <- ------------------- |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|