|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
"Nie każdy piłkarz sprowadzany do Wisły jest tylko po to by na nim zarobić".
Tylko po to może nie jest, ale jeśli można sprowadzić obrońcę na którym można zarobić jeszcze, a sprowadza się obrońcę, na którym nie zarobi się, który miał wnieść doświadczenie, a jednak w wielu meczach popełniał nie pasujące do tej "rangi" gracza błędy, to myślę, że jednak do końca nie sprawdził się ten piłkarz. I nie zmieni to faktu, że zdobył on MP, bo to minimum przed nim (nimi) postawione przy sprowadzaniu ich do Krakowa. Można wyliczyć mu, odbijając piłeczkę, że np w tym samym czasie nie zdobył PP, odpadając w 1/4 z I ligowcem, w czym miał spory udział, bo i w Krakowie i w Bielsku zagrał po 90 minut. "Po trzecie, młodych i perspektywicznych graczy to można sobie na pęczki sprowadzać ale nie ma co wtedy liczyć na sukcesy" Źle mnie chyba rozumiesz. Nie jestem zwolennikiem usuwania z ekipy starszych zawodników. Cenię bardzo Sobola, za serce, walkę, i brak hipokryji widocznej w przypadku innego piłkarza który kiedyś tu grał a który też wywodzi się z Białegostoku, i za to, że musi trzymać atmosferę w szatni i być kumatym łącznikiem z działaczami itd, itp, cenię też Pareiko za jego umiejętności, a dlatego ich cenię, bo wnoszą tą tzw jakość. Kew jest jak na razie jedynie uzupełnieniem tego składu, a nie tak wyrazistym stoperem (transferem) jak kiedyś Marcelo czy Cleber. Przypadek Marcelo jest fajnym przykładem, że można powalczyć o sprowadzenie młodego piłkarza, który wniesie jakość a zarazem da perspektywę zarobku (i to nawet jak sie jest obrońcą). Zgadzam się, że każdy transfer to ryzyko (z wielu względów), ale nie zamierzam udawać, że Jaliens gra na miarę oczekiwań. Jak na razie gra poniżej oczekwiań i mam nadzieję, że wreszcie to w sobie zmieni. I jeszcze jedno. On nie przyszedł za darmo, bo klub musiał zapłacić prowizję jego menadżerowi.Podejrzewam, że niemałą. Doceniam jak na razie naprawdę pracę Stana Valckxa i to bardzo, ale w głowie mam też wypowiedź Clebera, który daje do zrozumienia, że będąc skautem w Wiśle jego typy zawodników, nie będące suwerennymi decyzjami dyrektora z Holandii były negowane. Nawet typ Brazylijczyka, który podobno okazał się za słaby na Wisłę, a dobry na Anderlecht. Cleber profesjonalizmem boiskowym i pozaboiskowym zdobył moje zaufanie, więc nie sądzę, by w jego stwierdzeniu nie było ziarenka prawdy. Tak czy tak niebawem kolejne sprawdziany dla wymienianych tu graczy. Mam nadzieję, że dwójka Lamey - Jaliens będzie duetem superpiłkarzy. |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ale jesteś uparty ;]
Wyobraź sobie ,że jesteś Stanem i masz do wyboru znanego sobie ,doświadczonego i bez kwoty odstępnego obrońcę z wyrobioną marką i jakiegoś młokosa który jest utalentowany ale też kosztuje ,do tego nie ma doświadczenia i nie gwarantuje chociażby przyzwoitego poziomu. Jak dla mnie transfer Jaliensa jest udany. Umiarkowany poziom trzymał ,nie jest to może Cannavaro ale dawał radę. Co do prowizji ,każdy agent ją bierze bodajże nawet jeśli się wykupuje piłkarza więc jak dla mnie ten argument nie ma sensu. Co do pracy Clebera, heh już było to wałkowane przychodzi sobie Cleber do Staśka ,i mówi mam zajebistego piłkarza z Brazylii tylko kilka baniek ojro ,a Stan : co to dla nas dawaj go. heh człowieku wiem ,że każdy może mieć swoje zdanie ale Ty z całym szacunkiem masz klepki na oczach odnośnie swoich opinii. Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|||
Cytat:
![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przepraszam naprawdę, że nie jestem jedynie potakiwaczem
![]() Również pozdrawiam. I tak naprawdę nie będę już was męczył swoją obecnością, bo jednak wolę real. Ave Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Pewnie tak , przecież on się gówno zna na tym , nie to co Ty kimkolwiek jesteś...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.07.2011 o godz. 12:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od kilkunastu meczów modli się pewnie by mu Jaliens odpalił, a ten jak na razie nie bardzo chyba może.
Mnie interesuje los Wisły,a nie Maaskanta, Valckxa, czy Jaliensa a jak gracz z nr 2 bedzie nadal popełniał takie błędy jak w końcówce meczu z Ryga, to może być nieciekawie. Łotysz na 1-1 nie strzelił, Bułgar czy ktoś z następnej rundy nie koniecznie musi być Łotyszem. Do widzenia forumowi bracia |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ale jesteśmy frajerami, że przed zeszłym sezonem, nie poznaliśmy się na Roku Elsnerze...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A czy Ty masz oczy, czy świat postrzegasz tak, jak Ci powie Maskant? Oglądałeś mecz z Rygi? Byłeś zachwycony postawą zespołu, który oddał 2 strzały na bramkę przeciwnika, którym był półamatorski zespół z gównianej ligi? Bo Maskant był. Jak na razie Jaliens rozczarowuje, a każdy, kto mówi inaczej po prostu oszukuje sam siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
I tak na koniec: 'Ave' to witać..... (vale to 'żegnaj'). Jakoś nie moglem tego nie dodać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Problem z Jeliensem mają teraz głównie kibice, którzy krytykują go bez względu na to jak gra. Rozumiem, że wiele osób spodziewało się bewnie Bruce'a Lee obrony, którym okazał się nie być. Nie oznacza to jednak, iż jest najsłabszym z najsłabszych. Chavez, który ma tu spory fanclub jest pewnie lepszy w grze 1 na 1, ale w meczach ze Skonto (a szczególnie pierwszym) czynił większe spustoszenie w naszej defensywie swoimi podaniami, niż Jeliens nieudanymi interwencjami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
...Np. Cezarego Wilka.
Miałem przyjemność oglądać na stadionie sparing Wisły z KSZO Ostrowiec, w którym testowany był Rok Elsner i muszę przyznać, że już wówczas prezentował się nieźle. Problem w tym, że grał wtedy na pozycji stopera i nie był brany pod uwagę w kontekście występów w linii pomocy. Ponadto, grając jako obrońca nie mógł pokazać wszystkich swoich atutów. Warto też zauważyć, że dysponuje lepszymi od Czarka Wilka warunkami fizycznymi i jest bardziej doświadczony. No, ale teraz to już musztarda po obiedzie.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 22.07.2011 o godz. 13:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Gdyby babcia miała wąsy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rany, co wy chcecie od Czarka Wilka? Od momentu kiedy się u nas pojawił zrobił olbrzymie postępy... a poza tym od pewnego czasu prezentuje się na prawdę przyzwoicie. Zawsze znajdziecie sobie temat do narzekań...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Melikson też słaby. Sztylka lepszy.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szczerze to wolalbym (zaraz zostane zjedzony przez czesc obecnych tu) Elsnera zamiast Sobola niz zamiast Czarka. Z calym szacunkiem, ale nie jest to ten sam zawodnik co jeszcze sezon - dwa temu. W meczu ze Skonto Wilk czyscil duzo lepiej i mial lepsze zagrania. Natomiast stwierdzenie "wscieklych piesci weza" ze kto uwaza ze Jaliens gra dobrze oszukuje sam siebie to jakas bujda na resorach. Zgadzam sie, ze przyszedl zawodnik z ligi holenderskiej wiec kazdy chcialby zeby czyscil wszystko bez kartek i bez fauli juz za linia srodkowa boiska, ale bez przesady. Jesli go krytykujesz dla samej krytyki to chyba masz klapki na oczach i uszach :@
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
||
Zapewne Lemoniadowy Joe pisał już posty na forum jak Ty jeszcze na truskawki z drabiną chodziłeś a na gówno wołałeś papu... Nie wiem gdzie mielibyśmy się doszukać w Twojej wypowiedzi metafory...jeśli już to taka typowa potoczna, choć i tak mocno naciągana. Pomimo to nadal nie wiem, jak to się ma do oddziwięku stwierdzenia Cytat:
A wracając do tematu, nie wiem w czym ten Elsner jest lepszy od Wilka czy Sobola. Mieć go w kadrze tylko dlatego że jest niezły? Dla mnie to nie ma sensu. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To jakie ty masz kryteria doboru dobrych zawodników ?
Poprostu wyrażamy żal że nie ma Roka w Wiśle, a był na testach, więc była możliwość.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 23.07.2011 o godz. 15:31.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co jak co ale klapek na oczach w tym sporze na pewno nie ma Mateusz. A powracając jeszcze do meczu Śląska z Dundee to na pewno mógł się podobać Rok Elsner, Sobota i prawy obrońca Socha. Cała ta trójka od dłuższego czasu nie schodzi poniżej pewnego wysokiego poziomu i dobrze byłoby zobaczyć ich w koszulce Wisły. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wisła potrzebuje piłkarzy pokroju właśnie Ilieva, gościa który z marszu wchodzi do pierwszej jedenastki i gra na wysokim poziomie. Mnie Lamey już w meczu w Krakowie powoli również przekonywał, faktycznie motoryka u Niego jeszcze nie jest super ale gość umie się ustawić, ma bardzo dobre dośrodkowanie, fajnie łamie akcje do środka. Potrzeba starych wyjadaczy na Ligę Mistrzów. Stan wiedział co robi ściągając ich.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|

|