The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2011, 23:03
Może pracuje tam?
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.07.2011, 23:42
Może jego kumpel, przyjaciółka, ciotka tam pracuje?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 14.07.2011, 13:52
a Mały dalej "puchnie" http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/IMG_6546.jpg
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Stary 14.07.2011, 13:59
Byłem osobiście. Jeśli chodzi Ci fan01, o to że co ja robiłem w galerii w czasie meczu Wisły, to ci powiem że po słonecznym południu, była straszna ulewa i musiałem czekać, aż to wszystko przejdzie. Wyrobiłem się dopiero na II połowę. W gwoli ścisłości to było GK, nie Bonarka - pomyliło mi się.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.07.2011, 15:39
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
a Mały dalej "puchnie" http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/IMG_6546.jpg
To niech juz lepiej przystopuje, bo sie bedzie bardziej nadawal na srodek pomocy ze swoimi obrotami a'la Cantoro.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 14.07.2011, 15:41
Zastanawia mnie jakie to mamy dzisiaj pokolenia młodych piłkarzy, zwichnięty palec a on zwija się z bólu, woła o nosze, znoszony trzyma się za głowę.... eh....

Ciekawe co powiedziałoby pokolenie naszych dziadków, rannych na wojnach, walczących na frontach o chłodzie i głodzie, więzionych w obozach... Inni ludzie i inny gatunek mężczyzny chyba...
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.07.2011, 16:59
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie jakie to mamy dzisiaj pokolenia młodych piłkarzy, zwichnięty palec a on zwija się z bólu, woła o nosze, znoszony trzyma się za głowę.... eh....

Ciekawe co powiedziałoby pokolenie naszych dziadków, rannych na wojnach, walczących na frontach o chłodzie i głodzie, więzionych w obozach... Inni ludzie i inny gatunek mężczyzny chyba...
Miałeś kiedyś coś złamanego/ zwichniętego? Ja owszem kilka razy i całkowicie rozumiem Meliksona. Chyba za dużo Rambo oglądałeś.
rrr
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.07.2011, 17:04
PeterSett napisał(a):Wyświetl post

A skąd on ma wiedzieć czy ma tylko zwichnięty palec?
Lekarza na miejscu też tego nie wiedzą, dlatego w całości go należy przetransportować do szpitala i najlepiej właśnie na noszach bo nie daj Boże coś więcej mogłoby mu się stać i niepotrzebnie o własnych siłach schodził z murawy..wstępne rozeznanie to coś z palcem, ale kto wie.. może też coś z nogą, żebrami, ramieniem.. i nie należy tych częsci ciała nadwyrężać.
Jak potkniesz się nogą o krawężnik i upadniesz to przecież nie boli cie tylko noga, ale pół ciała..
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.07.2011, 17:09
Melikson nie jest jakąś miękką fają. Chyba już to udowodnił nie raz. Jeśłi zwichnięciu towarzyszy np. rozerwanie torebki stawowej i ucisk na nerw, to ból jest cholerny.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 14.07.2011, 17:14
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Miałeś kiedyś coś złamanego/ zwichniętego? Ja owszem kilka razy i całkowicie rozumiem Meliksona. Chyba za dużo Rambo oglądałeś.
ja miałem parę lat temu skręcony staw skokowy ( podobno bardzo mocno, lekarz mówił, że to gorsze niż złamanie było ) i chodziłem cały dzień.. oczywiście na początku prawie się posrałem z bólu, ale zaraz minęło dopiero pod koniec dnia pojechał do szpitala ( noga w gips )

miałem złamany palec u ręki.. dopiero na 2 dzień pojechałem do szpitala jak miałem baniak na ręce ogromny

a żadnym Rambo nie jestem..

dla mnie też dziwne, że schodził na noszach skoro sobie coś z paluszkiem zrobił co nie zmienia faktu, że jest nie przeceniony dla nas i warto chuchać na zimne ..

cruxa przecież nie ma żadnej torebki rozerwanej nie popadajmy w skrajność..
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.07.2011, 17:52
Spotkanie z nowymi zawodnikami !
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...mi_zawodnikami
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.07.2011, 17:55
Spokojnie z tym Maorem, gdzieś przeczytałem że już dziś trenował
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.07.2011, 18:01
Bo to palec u ręki, a nie u nogi. Trenować i grać może normalnie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.07.2011, 19:35
W dzisiejszym PS przeczytałem wywiad z Jeliensem w którym chłop bez oporów stwierdza że błąd w meczu ze Skonto nie był jego tylko Chaveza (bo powinien wybić piłkę). Po przeczytaniu tego zacząłem się zastanawiać czy chłop przypadkiem nie ma jakiegoś problemu z realną oceną swoich błędów (winni są wszyscy tylko nie ja). Jeśli by tak było to trudno jest mi go sobie wyobrazić jako "lidera defensywy".
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.07.2011, 20:31
ale Jaliens pośrednio miał rację

w zamierzeniu blokował dostęp do piłki, którą w zgranej drużynie zgarnąć powinien asekurujący akcje partner, a Chavez tego nie zrobił

więc błąd bym powiedział 50/50 na obu stoperów
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.07.2011, 23:25
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
ale Jaliens pośrednio miał rację

w zamierzeniu blokował dostęp do piłki, którą w zgranej drużynie zgarnąć powinien asekurujący akcje partner, a Chavez tego nie zrobił
Tak właśnie argumentował Jeliens. Maskant miał w tej sprawie opinię dokładnie odwrotną (wypowiedź w dzisiejszym OSI). I moim zdaniem miał rację.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.07.2011, 00:22
Co do dywagacji z wcześniejszej strony o Meliksonie:
Maor oczywiście nie jest miękką fają , został wzięty na nosze , bo tak nakazują przepisy UEFA.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.07.2011, 01:45
Miękką fają może nie, ale twardzielem go nazwać nie można. Lubię Meliksona, ale nie ma co ukrywać. Większość piłkarzy się ze sobą 'pieści'.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.07.2011, 01:56
Melikson to najczęściej faulowany zawodnik Ekstraklasy poprzedniego sezonu.

Ze Skonto też łatwo nie miał, a Wy narzekacie, że pod sam koniec meczu nie miał już siły wstać po raz enty z murawy i zniesiono go na noszach.

Trochę zdrowia na murawie zostawił i moim zdaniem rozważania czy Melikson jest "miękką fają" są nie na miejscu.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.07.2011, 06:07
Wcale sie Maorowi nie dziwie - ilez moze byc faulowany jeden zawodnik
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 15.07.2011, 08:45
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wcale sie Maorowi nie dziwie - ilez moze byc faulowany jeden zawodnik
8, tak dzisiaj mówił J.Basałaj w Orange Sport Info
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.07.2011, 09:19
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Miękką fają może nie, ale twardzielem go nazwać nie można. Lubię Meliksona, ale nie ma co ukrywać. Większość piłkarzy się ze sobą 'pieści'.
Grałeś gdzies piłkę oprócz orlika?
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.07.2011, 09:22
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post

Miękka faja - najlepszy piłkarz Wisły. Oby takich miękkich faj więcej.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.07.2011, 09:30
Miękka faja to trochę złe określenie.
Porównajmy sobie grę np. Sobola z Meliksonem - oczywiście wiadomo inny typ zawodnika, inna charakterystyka, budowa fizyczna ale tu chodzi o samo podejście do gry. Sobol jak dostaje po nogach to się nie przewraca ale stoi twardo na nogach i cięzko jest go sprowadzić do parteru, a jeśli już to potem w większości bierze odwet (nie wiem czy zwróciliście na to uwagę), z Meliksonem jest natomiast inaczej. Tu chodzi o sam charakter - po prostu JAJA. Twardzielem to on nie jest i tyle, jest za to bardzo dobrym technikiem i to się także ceni. Ja osobiście cenię bardziej tych walczaków co nie oznacza że dyskredytuję umiejętności piłkarzy technicznych jakim jest np. Maor Melikson.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.07.2011, 09:41
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Porównajmy sobie grę np. Sobola z Meliksonem - oczywiście wiadomo inny typ zawodnika, inna charakterystyka, budowa fizyczna ale tu chodzi o samo podejście do gry. Sobol jak dostaje po nogach to się nie przewraca ale stoi twardo na nogach i cięzko jest go sprowadzić do parteru, a jeśli już to potem w większości bierze odwet (nie wiem czy zwróciliście na to uwagę), z Meliksonem jest natomiast inaczej. Tu chodzi o sam charakter - po prostu JAJA. Twardzielem to on nie jest i tyle, jest za to bardzo dobrym technikiem i to się także ceni. Ja osobiście cenię bardziej tych walczaków co nie oznacza że dyskredytuję umiejętności piłkarzy technicznych jakim jest np. Maor Melikson.
Tylko nie widze jakoś wpływu "braku jaj" na jakosc gry Meleksa więc nie wiem o co chodzi. To nie jest DP u którego jak u Sobola sie tego wymaga. Ronaldo - zachowujac proporcje piłkarz typu Melikson a też biorac pod uwage Wasze kryteria "miekka faja". Zmienia to fakt że jest jednym z najlpeszych w "te klocki"?

Tomo - to nie jest post bezpośrednio do Ciebie, ale raczej do malkontentów którzy pisali wcześniej.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.07.2011, 09:51
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Meliksona najcześciej gonia i takaują go wślizgiem
jakby nie uciekał z nogami czy też sie nie przewracał to większe ryzyko powaznej kontuzji by było
poza tym Sobol to jest chyba zbudowany z jakichś twardszych tworzyw
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.07.2011, 09:58
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Meliksona najcześciej gonia i takaują go wślizgiem
jakby nie uciekał z nogami czy też sie nie przewracał to większe ryzyko powaznej kontuzji by było
poza tym Sobol to jest chyba zbudowany z jakichś twardszych tworzyw
Sobolewskiego jednak nie omijały w życiu kontuzje , przypominam sobie co najmniej dwie które wykluczyły go z gry na pół roku w ciagu ostatnich 7-8 lat kariery

Cała ta dyskusja o 'jajach ' Meliksona jest strasznie jałowa . Gośc grał za trzech , biegał wzdłuż i wszerz, w 87 minucie był zajechany po kolejnym brutalnym faulu .

Poza tym , jeśli piłkarz ma uraz górnej kończyny to zawsze kładzie się na murawie z jednego powodu - sędzia może nie przerwać gry, gdy widzi że piłkarz stoi i nic mu nie dolega na pierwszy rzut oka , za wyjątkiem bramkarza .
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.07.2011, 10:03
Dlatego ja do niego nie mam żadnych pretensji. Tacy piłkarze też są niezbędni co on właśnie pokazuje i gra za trzech. Bliżej mu charakterystyką, zachowując odpowiednie proporcje do C.Ronaldo, którego uważam za lalusia niż do Erica Cantony, będącego dla mnie wzorem ofensywnego pomocnika.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.07.2011, 10:09
Proponuję przypomnieć sobie ile zostało podyktowanych rzutów karnych i ilu rywali wyleciało z boiska za faule na Meliksonie w Ekstraklasie. Ten zawodnik jest najczęściej faulowany i to faulowany brutalnie, bo często przeciwnicy próbują go w ten sposób wyłączyć z gry albo też po prostu za nim nie nadążają i uciekają się do fauli, żeby go powstrzymać.

A on dalej robi swoje, jakby był miękki to po kilku takich wejściach w meczu zacząłby unikać gry.
Odpowiedz cytując
n_matt
Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2011, 10:14
Według mnie nie można powiedzieć, że jest miękki. Tak, to prawda, jest jednym z najczęściej faulowanych Naszych zawodników ale pewnie też jest najczęściej 'holującym' piłkę piłkarzem; ) Wydaje mi się, że ktokolwiek teraz będzie grać z Wisłą będzie miał w zamiarze ostrą grę przeciwko niemu i tak samo było w tym meczu. Zostawić swobodę w rozgrywaniu takiemu piłkarzowi to jak poddać mecz...

Jedna sytuacja skłania mnie to zaprzeczenia , że jest 'miękką fają'. Była taka sytuacja w tym meczu, że ktoś zagrał mu na środek boiska trochę za bardzo przed niego. A ten widząc że przed nim na pełnym wślizgu wchodził (bodajże Lajzans - przepraszam jak źle napisałem) i tak przyłożył nogę, zdąrzył, po czym wystrzelił w powietrze na skutek tego wjechania mu w nogi. Na szczęście tam się nic nie stało.
Oczywiście, Sobolewskim nie jest, i dobrze, w końcu do jego zadań należy rozgrywanie akcji,a nie bronienie; )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów