|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czemu niektórzy mają coś do tego Voskampa. Nie wierzę, aby 1 liga holenderska była słabsza od naszej 1 polskiej. A 29 goli robi wrażenie. Nie pogniewałbym się, gdyby ten napastnik trafił do Legii. Wg mnie lepszy taki gość który napieprza gola za golem (nawet w lidze niżej w Holandii) niż jakiś 'perspektywiczny' piłkarz z Serbii/ Bośni/ Chorwacji itp z 5 golami w 30 meczach. Dla mnie ten pierwszy daje jakieś szanse na zdobycie trochę goli w polskiej lidze, ten drugi zaś nie za bardzo. Przecież wiadomo, że żaden polski klub nie jest w stanie kupić króla strzelców najwyższej klasy rozgrywkowej w Holandii, dlatego trzeba wyławiać piłkarzy z niższych lig, którzy się wyróżniają i to bardzo. A to, że nie jest rozchwytywany przez kluby z Holandii pokazuje tylko, że mają tam kryzys finansowy i tyle. A takiemu Ajaxowi czy PSV nie jest potrzebny, bo mają swoich napastników.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 07.07.2011 o godz. 13:10.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() (Tak żartem ) Teraz nic nie można powiedzieć - może gość wypali w lidze i dwóch napastników Śląska - Diaz i Voskamp będą nie do zatrzymania. Mnie jedno nie przekonuje u niego - grał już w wyższej klasie w Holandii i sobie nie poradził. 5 czy 6 goli to słaby wynik. Niedzielan więcej w jednym sezonie strzzlił a tak to podobne osiągnięcia. No ale właśnie za to się chcwali dyrektorów sportowych że wyciągają z pozoru "przeciętnego" kopacza a potem gwiazda że hej. Tego życzę Śląskowi dwóch super napadziorów ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
A tutaj ludzie za darmo by go nie chcieli ^^ ale co tam West Ham na widocznie mniejsze wymagania od Wisły ![]() I to jest West Ham - zespól legenda któy w Premiership gra niemal non-stop. Polacy mażą o takim klubie. Teraz co prawda kryzys i spadek ale długo to nie potrwa...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 07.07.2011 o godz. 13:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Za to w Jupiler League (1 liga) w 97 meczach strzelił 59 goli i miał 20 asyst. Naprawdę jestem ciekawy tego piłkarza. Ale czas pokaże, czy poradzi sobie w naszej 'ekstra'klasie. Co do Hernaniego, to 1 mln funtów (jeśli to prawda) może być zbawieniem Korony w kwestii finansów, bo nieciekawie się w Kielcach dzieje. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
4 bramki Diaza, pierwsza bramka autorstwa nowego nabytku Śląska. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
jeszcze chłop nie zaczął w Naszej lidze grać,a już go wyzywasz od pazernych i fałszywych
![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Co do 20 bramek Diaza - wątpię oglądałem go w kilku meczach na żywo i to co mi się podobało, to że nie bał się strzelać z praktycznie każdej pozycji, natomiast uważam, że przy wiekszej ilości gier ilość bramek w stosunku do oddanych strzałów byłaby zdecydowanie niższa..... Przynajmniej jeżeli chodzi o bieżący sezon. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
"Jednocześnie prezes Polonii Warszawa zdradził, że kibice niedługo zostaną zaskoczeni innym transferem. - Jestem w trakcie dogrywania dużego transferu, napastnika z ligi włoskiej - mówi." Ciekawe co znowu JW wykombinował. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
"Nędza" chce wrócić do Ekstraklasy
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...198,1,381.html Ktoś chętny? ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko po co JW marketing ? żeby przyciagnąć ludzi na tą ruine ? I tak w Warszawie nie ma kibiców Groclinu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
O narodowym może myśli?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Może będzie podobnie jak z tym obchodzeniem stulecia przez Polonię i Wojciechowski będzie chciał załatwić żeby grali na Narodowym ,ale to raczej z góry niemożliwe.
Powód: Hehe Kociewiak mnie uprzedził :)
Ostatnio edytowane przez Grze Gie : 08.07.2011 o godz. 13:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Crespo w tamtym sezonie strzelił 9 bramek w Serie A, więc nie byłoby to tylko wzmocnienie marketingowe.
Skąd macie info, że mógłby to być on? ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czytam tu i tam w większości to plotki , zauważyłem że pojawiło się także nazwisko króla strzelców Serie B - Federico Piovaccari oraz może to być również jakiś rezerwowy z Juventusu ,bo ostatnio Polonia chwaliła się rozpoczęciem współpracy ze Starą Damą.Narazie jednak w większości to wróżenie z fusów,wszystkiego dowiemy się zapewne wkrótce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Według włoskiej prasy Legia podpisała kontrakt z nowym bramkarzem, Michele Arcarim z Brescii:
http://www.futbolnews.pl/informacje/...olkiperem.html http://www.positanonews.it/articoli/...so_britos.html ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jedną z bramek dla Lechii w sparingu z Omonią strzelił testowany Darko Bodul.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Michał Żewłakow - na razie mozna ten transfer nazwac smiesznie "samobojem"
|
|
|
|
Guest
|
|
Tylko po co taki gracz miałby przychodzić akurat do Groclinu. Spokojnie znajdzie we Włoszech/ Europie zach. niejeden klub, który wciąż Mu zapłaci min. bańkę euro za sezon. A jak nie to do np. Kataru droga otwarta. A jak nie to można przecież wrócić do domu-chętni na usługi legendy wciąż strzelającej gole na pewno się znajdą.
Ostatnio edytowane przez arti : 08.07.2011 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
... rewelacji pewnie nie będzie, ale frekwencja powoli pójdzie w górę. Problemem jest to, że ci niezwiązanie z piłką ludzie mają w głowach zakodowane, że ja jako polonista muszę się strasznie bać legionistów. Czyli problem jest mentalny. Potrzebna jest albo praca "u podstaw" (już to robimy - wolontariusze urabiają dzieciaki w szkołach a nawet w przedszkolach), albo ludzie, którzy nie mają pojęcia, że z powodu szalika możesz dostać po buzi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ale....nie od razu Rzym zbudowano. Kibicow, takich prawdziwych to ni chuja nie przejmiecie Legii, zostaje zrobienie super lansiarskiej otoczki na Waszym stadionie i wtedy pewno grono sympatyków powiekszy się o jakąs grupe. Taką metoda moze za 10 lat będziecie mieli pełny stadion jeśli będziecie mieli sukcesy dwukrotnie wieksze niż sąsiadka. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wiem, że to offtop, ale liczę na wyrozumiałość moderatorów.
Zaangażowanych kibiców Legii i innych klubów przejąć się zapewne nie da, chociaż... Czasem się udaje, ale to pojedyncze przypadki - brat kolegi najpierw kilkanaście lat na Żylecie, a teraz, "na starość" jest nasz, bo jego skromnym zdaniem u nas jest lepszy klimat, no i można się "poczuć wyjątkowo" bedąc jednym z niewielu. W rundzie wiosennej, o ile akurat Widzew nie grał meczu u siebie, zabieraliśmy widzewiaka. Gdy po trzecim meczu używał słowa "my" określając grę KSP, poczułem dumę. Nie od razu, ale metodą małych kroków zrobimy za kilka lat frekwencję. W tej chwili masa ludzi nie chodzi na mecze - na Legię za drogo a do nas strach, bo podobno Legia jest wszechpotężna |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
dziwię się, że jesteś z tego dumny... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Podobno Legia jest wszechpotezna? Nie nie jest, ale jest wszechobecna w Warszawie i jak liczysz ze z chorym na glowe prezesem bedziecie mogli z Nami rywalizowac jak chycby Wisla z Cracovia to zejdz na ziemie. W Grodzisku moze i byscie mieli szanse z tamtejszymi grupami kibicow, nie w Warszawie.
Mogles to napisac w temacie Ekstraklasa ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|