|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
I na podobną konfiguracje znów przyjdzie nam czekać parę lat (i to tylko jak się Cupiał nie znudzi). ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Tyle że taki Szachtar ma się z kim bić, a u nas była by tylko Wisła, Wisła, Wisła... Naturalnie piękna rzecz, niemniej ma sporo minusów.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Klub wyda te pieniądze, ciężko zresztą zarobione. Ludzie, ktoś kto prowadził nawet jednoosobową działalność gospodarczą wie, co to jest budżet i dlaczego powinien się zbilansować. Widocznie po prostu w klubie nie ma kasy na transfery i tyle. Wojciechowski przyjął inną politykę, on cały czas pożycza Polonii pieniądze czyli robi to, co robił na początku Boguś. Teraz klub ma być jednostką samofinansującą się i tyle. Jasne, można założyć taką sytuację, że przychodzi Basałaj et consortes do Cupiała i mówi: "Szefie, mamy brylant nie zawodnika, kosztuje bańkę euro, ale za 2-3 lata sprzedamy go za 5. Pożyczy szef?" I dobra wola Bogusia te pieniądze klubowi pożyczyć. I nawet nie z jego kieszeni, a z kieszeni Telefoniki, na umowę pożyczki, z podatkiem itp. I jestem przekonany, że gdyby Stan takiego zawodnika znalazł i potrafił przekonać Cupiała do tego ruchu, pewnie by tę kasę dostał. @hanys wiesz co oznacza słowo "majątek"? Czy ty uważasz, że majątek to leży na koncie? Majątek to fabryki, nieruchomości, akcje, lokaty, kontrakty podpisane, marka firmy, samochody, dzieła sztuki w domu i w ....u innych elementów! Cupiał może mieć na koncie milion złotych!
Ostatnio edytowane przez willow : 26.06.2011 o godz. 17:08.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
||
Naprawdę odpuść sobie Football Menagera, bo tak Ci zrył psychę, że nie masz pojęcie o otaczającym Cię świecie. Wiesz co to ekonomia? To nie jest tak łatwo jak sobie wyobrażasz, że jebnę sobie pół miliarda i od razu zbuduje potęgę. Co do Szachtara to ich właściciel ma kasy jak lody (zresztą nawet sam zapłacił za stadion w Doniecku). Zrozum, że Boguś nie dba jedynie o klub, ale jeszcze: - o swoje interesy - rodzinę - kilku bliższych przyjaciół itp. Więc ma wpieprzać pół majątku w Wisłę i jak się coś źle potoczy to klepać biedę, bo rozkapryszone dzieci nie potrafią docenić tego co mają? Przemyśl to. wolfy napisał(a):
Czy się wybije? Zobaczymy w przyszłości, aczkolwiek ma do tego predyspozycję, choć uważam, że gdyby Paweł Brożek miał podobnych partnerów w ofensywie to mogliśmy na nim zarobić więcej niż 2 mln. |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli miałby zainwestować, już dawno by to zrobił. Przecież wdrożyć plan inwestycji i w kilka lat stworzyć stabilny klub z bazą treningową, scoutingiem itd na wzór zachodni od tego się powinno zacząć. Problem w tym, że jak zaczynał, tutaj była piłkarska dzicz. A i sam Cupiał miał marne pojęcie jak profesjonalny klub działać powinien.Niestety dużo kasy przeleciało przez palce i nic trwałego dzięki niej nie powstalo. Teraz zapał się właścicielowi skończył. Wlasnej kasy w życiu już nie wyłoży. Teraz ma się wszystko bilansowac, jak Wisła chce kupić musi wypracować sobie sama zysk. Sprzedając piłkarzy, bo jak inaczej w naszej sytuacji ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.06.2011 o godz. 17:15.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Wisła ekonomicznie funkcjonuje tak jak funkcjonuje i powinniśmy się cieszyć, że mamy taki bilans ekonomiczny jaki mamy... Exodus takiego Wojciechowskiego z Polonii z całą pewnością zaprowadził by ten klub do niższej klasy rozgrywek. U nas wszystko funkcjonuje na zasadzie zysków i strat. Chcemy Meliksona czy Jaliensa? Musimy sprzedać Brożków. Nie zakwalifikowaliśmy się do pucharów? 3-4 mln straty, trzeba kogoś sprzedać bo budżet się nie domknie. Popatrzcie na Lecha - fatalny sezon i brak kasy z pucharów (transmisji etc) od razu spowodował ochłodzenie mocarstwowych ambicji i zaledwie jeden transfer. Jeśli teraz odpadniemy z LM i LE, sprzedamy zimą Małeckiego albo Meliksona. Bo taka jest kolej rzeczy, budżet musi być co najmniej na 0.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A wszystkie kluby, które regularnie grają w LM, mają właścicieli, którzy pieniądze taczkami do klubu przywożą? To w Polsce nie można niczego zbudować konsekwencją i profesjonalizmem? Na wszystko trzeba się rzucać z szabelką (albo workami kasy)? Taki a nie inny poziom polskiej piłki to przede wszystkim konsekwencje totalnej amatorszczyzny uprawianej przez lata. W tej kwestii Wisła bez winy nie jest, ale wydaje mi się, że ostatnio idzie w klubie ku lepszemu. Pytanie, czy to trwała tendencja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Dodałbym do tego jeszcze takie zespoły jak: Arsenal, Bayern, Olympique Lyon, Udinese, Villarreal, Benfica, Dynamo Kijów, Panathinaikos, Rubin, Trabzonspor, Twente i myślę że jeszcze parę innych by się znalazło.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a dlaczego nie?
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
edit. dlatego nie, bo oni nie zostali mistrzami swoich lig, a my tak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiedziałem że jest taka zależność.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Należy zauważyć, że Błaszczykowskiego przed nami testowała Amica[Lech] Poznań. Jednak taki zawodnik zdarza się raz na kilka lat w naszym przypadku.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
i jeszcze w Górniku go też nie chcieli
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
CO nie zmienia faktu ze Modelski miał szlif w Anglii wiec jakby był taki dobry to od kopa powinien byc brany. Jeszcze argument ze Korona cienko przędzie. ALe to wie każdy, tymbardziej menago piłkarza ktory wiezie go do Kielc. Gdyby był taki kot, to czemu do Legii czy chociażby Lechii go nie zawiezie? Rok temu na testach w Gdańsku był Janota i co? I słaby. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Nawet jeśli się tak stanie, to nie będziemy w punkcie wyjścia. Skok jakościowy jaki zrobimy będzie kolosalny. BDW to co mówisz to byłby akurat wyśmienity scenariusz dla nas. P.S. Zupełnie nie zgadzam się z: "I na podobną konfiguracje znów przyjdzie nam czekać parę lat" Jak są sukcesy to jest wręcz przeciwnie - trenerzy, sponsorzy i zawodnicy pchają się do klubu sami. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Amica, Górnik, ale Wisła też Błaszczykowskiego też nie chciała. Dopiero wujek Kuby musiał interweniować i dopiero wtedy Wisła go wzięła. Bez znajomości nikt nie odkryłby jego talentu.
Takich Błaszczykowskich bez wujków jest na pewno więcej, ale nasza Ekstraklasa wujkami stoi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jakoś nie chce mi się wierzyć że tyle osób mogło się na raz mylić. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Napewno takich zawodników jak Kuba jest więcej tylko z różnych przyczyn kończą przygodę z piłką bo nie daje im to pieniędzy za które mogą się utrzymać i tyle z nich zostaje. Temat rzeka. I to nie Wisła a Amazonka. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Panowie czy Wy musicie karmić trolla?
Podrzucajcie takie kwiatki do odpowiedniego tematu albo na PRIV. Dziękuję. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie wiedziałem w którym temacie napisać
Dragan powiedział coś takiego: ,,Raz Ivica szuka mieszkania i zachęcam go, żeby zamieszkał na moim osiedlu". Interesuje mnie to, czy Wisła ma swoje mieszkania które wynajmuje piłkarzom na okres gry w klubie? Np. w ten sposób również kusząc do podpisania kontraktu do Wisły. Ktoś wie? |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Przypomniałem sobie jeszcze jedną rzecz. Startowałem jednocześnie do gwarka zabrze, i szkoły mistrzostwa sportowego na Śląsku która była bardziej prestiżowa. Do Gwarna nie dostałem się, natomiast kumpel którego ojciec miał znajomości wśród tamtejszych działaczy dostał się bez problemu. Kilka tygodni później miałem testy w SMS i tam dostałem się bez problemu. Najlepsze jest to że te testy w gwarku były śmiechu warte puścili ok 20 chłopa na małe zaorane bojo i każdy miał pokazać co potrafi normalnie śmiech. W sms wyglądało to już trochę inaczej. System szkolenia młodzieży w Polsce jest tragiczny, dopóki nie zaciągniemy jakichś z prawdziwego zdarzenie wzorów zagranicznych dopóty będziemy w dupie jak teraz.
Ostatnio edytowane przez Wisoman : 26.06.2011 o godz. 19:57.
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
zapraszam wszystkich na http://www.livescore.com/ na skrót meczu Partizana z Metalistem... towarzyski...
OCB!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jovancic strzelil gola a nie Jovanovic, błąd na livscore jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Diament zeby byl piekny trzeba go najpierw oszlifowac, i przecietny zjadacz chleba jak by taki nie oszlifowany znalaz to by go z ziemi nie podniosl bo by pomyslal ze to szmelc jakis.
U nas sie szuka kopacza kompletnego, malo jest fachowcow ktorzy umieja dostrzec potencjal w pilkarzu. Cos czego nie maja inni i cos co mozna z pilkarza wyciagnac i ulepszyc. Kuba taki byl, potrzebowal czasu na rozwoj czasu ktory zalatwil mu wujek.Inaczej swiat pilkarski by o nim nie uslyszal albo w najlepszym wypadku bylby 25 letnim talentme a wtedy to juz jest po ptokach. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kuba to chyba tylko drybling i w miare dobra szybkosc miał, bardzo dobry do kontr i tyle z tego. A teraz i tak widac traci to wszystko bo w Niemczech maja wszechstronniejszych pilkarzy i coraz czesciej lawa. Nie pamietam by on asystował jakos często (wyjatek chyba mecz z FC Basel). Tak to i słabe podania, czesto sie wywraca, slabo przyjmuje, nie ma w ogole celnosci strzalu, nawet nie wiem jak z siłą. Zapomnialem nawet czy on umie dosrodkowac. Za bardzo mi ten człowiek Grosickiego przypomina. Moze taktycznie i fizycznie lepszy, ale tak to nic. Tu go bardzo chwalicie jakby to byl nasz Messi czy Ronaldo.
Kosowski potrafil zrobic 10 asyst w 10 meczach a Kuba na caly sezon robi 4 i nie strzela bramek.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 26.06.2011 o godz. 21:01.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
HEDu gdyby nie kontuzje to kto wie gdzie byłby Kuba, jego trener wiele razy to podkreślał. Poza tym wspominał że to co Kuba prezentuje to nie jest pełnia jego możliwości, no ale te kontuzje właśnie...
co do podań http://www.youtube.com/watch?v=rzdiybBvS8s co do celności strzałów: http://www.youtube.com/watch?v=LM_t0LtFKsI http://www.youtube.com/watch?v=sVH2P...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=STOZX...eature=related jednak coś tam potrafi.. ale jak napisałem wyżej gdyby nie te kontuzje... z góry przepraszam za OT
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 26.06.2011 o godz. 21:04.
![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|