|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Podobał mi się inteligentny komentarz bodaj Małeckiego po meczu. Coś w stylu "Sławków obchodzi 90te urodziny wiec to 9:0 myślę, że wystarczy"
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak by ktoś ogarnięty w tym temacie mi napisał, czy na pewno jest o 17 mecz czy tak sobie tylko pisze na oficjalnej
i jeszcze jedna prośba... podanie dokładnego adresu gdzie będzie rozgrywany mecz (a najlepiej jak można komunikacją dojechać z Arhnem). Z góry dzięki.
Ostatnio edytowane przez KamiK : 22.06.2011 o godz. 12:42.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Zapomniałbym o Kowalskim , chyba też go zabrali ze sobą ![]() Bramkarze: Sergei Pareiko, Filip Kurto, Milan Jovanić Obrońcy: Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Kew Jaliens, Dragan Paljić, Michael Lamey, Mateusz Kowalski, Michał Czekaj. Pomocnicy: Łukasz Garguła, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Maor Melikson, Patryk Małecki, Michał Chrapek, Daniel Brud. Napastnicy: Rafał Boguski, Tsvetan Genkov, Ivica Iliev tak to chyba wygląda |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A było coś o Mączyńskim? co z nim w ogóle?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to mozna powiedziec, ze Jovanovic i Nunez sa juz po pierwszym treningu a fotka pokazujaca siedzacego i ogladajacego pilkarzy Stana Valckxa tylko to potwierdza + informacja, ze dołaczyli do druzyny. Pewnie w sobote jeszcze ich nie zobaczymy ale przynajmniej do meczu ze Skonto beda mieli troche czasu na zgranie sie z druzyna - 2 i poł tygodnia to bardzo duzo. Ciekawe czy bedzie dodana fotka potwierdzajaca to co napisałem
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.06.2011 o godz. 21:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
a Boguski trenuje ?
Coś tych napadziorów mało mamy ......... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Czasu jest bardzo dużo,więc spokojnie się zgrają
Liczę,że zobaczymy ich w akcji w meczu z Liteksem,chociażby kilkanaście/kilkadziesiąt minut.![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dzis sparing z Litexem , Maaskant ma do dyspozycji 24 zawodników . Powinien wystawić dwie 11 aby zarazem zgrywać trzon zespołu , a z drugiej strony miec przegląd w jakiej kto jest formie na tle mistrza Bułgarii .
Wynik dzisiaj jest nieistotny , chociaz jesli będziemy grac pierwszą połowę najmocniejszym składem tak jak i Litex to ciekawe czy ktoś będzie miał zdecydowaną przewagę nad rywalem . Pareiko - Lamey , Jaliens , Jovanovic , Paljic - Sobolewski , Wilk , Melikson - Małecki , Genkov , Kirm Jovanic - Burliga , Kowalski , Bunoza , Czekaj - Nunez , Jirsak , Brud - Garguła , Boguski , Iliev tak ja to widzę , nie zagrają Chrapek i Kurto |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja tak z innej paki czy wie ktos czy mecz bedzie gdzies transmitowany ?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
Pareiko - Lamey , Jaliens , Jovanovic , Paljic - Sobolewski , Melikson , Nunez - Małecki , Genkov , Iliev Jovanic - Burliga , Kowalski , Bunoza , Czekaj - Wilk , Garguła , Jirsak - (ktoś z młodej) , Boguski , Kirm Trzeba dać szanse tym nowym od pierwszych minut jak dla mnie ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wielu zmian chyba jednak nie będzie, Robert będzie powoli zgrywał pierwszą jedenastkę:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ania_do_meczu/ ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
więcej zmian będzie pewnie w kolejnym meczu z II/III ligowcem z Niemiec .
Będę zdziwiony gdy po powrocie do Polski nie rozgramy kilku sparingów z I/II ligowcami , przecież większość zawodników będzie grzało ławę w zagranicznych sparingach i ciężko będzie od nich wymagać ogrania jeśli przyjdzie im zagrać pierwszy poważny mecz w el LM w przypadku kontuzji kogos z pierwszego zesppołu ( tfu tfu ) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Do meczu Wisła Kraków - Litex Łowecz pozostały dwie godziny, zatem zapraszam na: www.wislakrakow.com/forum/#shoutbox
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trener zadowolony z gry i oto chodziło - przynajmniej mozemy byc pewni, ze zadna druzyna nie bedzie lekcewazona i do kazdego meczu bedziemy bardzo dobrze przygotowani
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sza_niz_wynik/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Skrót Wisła - Litex
http://www.youtube.com/watch?v=f-agqDAp4lU |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wisła niezle cisnęła w tym meczu. Dużo biegali i to jest plus. Troche brakuje zgrania i zrozumienia. No i Mały za dużo egoistycznie gra, ale taki już ma styl ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale to co robi Melixon to wyższy poziom,kto jak kto ale on prezentuje poziom na Champions League
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
O klasę lepsi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Po skrócie widać, że gol to raczej zasługa Pareiki a nie Jovanovica. Gol z dupy, nie liczy się
Na co zwróciłem uwagę, dobra szybkość Małego i Ilieva no i wiadomo, Maor (na tym etapie wielki plus). Lamey, może nie wóz węglem ale dynamiczny to on raczej nie jest. Widać, że mimo iż pierwszy mecz sparingowy mamy dore przyspieszenie i to cieszy. Boisko super położone, niemal w samym lesie...zajebiste miejsce na treningi. Oby tak dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tutaj moje opinie po skrócie:
Naprawde jestem mile zaskoczony - jeżeli materiał obiektywnie pokazuje sytuacje obu zespołów to w grze Wisełka po prostu miarzdzyła Liteks, jak na ten okres przygotowań to naprawde przyjemnie się patrzy na szybką grę i ciekawe kombinacje. Liteks akcje raczej chaotyczne i przypadkowe tylko między 70 a 75 minutą kieli lepszy okres gry. Bramka stracona z niczego - 2 dziecinne błedy w jednej akcji I pareiko i Jovanovic. Ale myśle że to można zrzucić na małą koncentracje w meczu o pietruszkę. Ale ogólnie jak dla mnie super - z gry między Wisłą a Litexem bardzo duża różnica. Oby to potwierdzić w eliminacjach. No i wiadomo skutecznosc mogła by być lepsza. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maor to pierwszy tak dynamiczny piłkarz od czasów Błaszcza. Te rajdy i zagrania naprawdę przypominają akcje Kuby.
Co do Genkova to jego skoczność jest naprawdę świetna. Może każdego naszego zawodnika, który trenuje w juniorach trzeba zachęcić do trenowania lekkiej atletyki ; ) Szkoda, że Maaskant nie dał szans Brudowi, czy Chrapkowi. Garguła niewidoczny w skrócie. W relacji też niewiele o nim pozytywnego napisano. Chyba myślami jest już w Gdańsku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niesamowite jakie bzdurne wnioski mozna wyniesc po ogladnieciu kilku minut skrótu z meczu. Akurat Gargułe to ja w tym skrocie zauwazylem, czego nie moge powiedziec o wielu innych zawodnikach - tylko co z tego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
3 akcje w końcówce jego - niestedy w dogodnych sytuacjach dawał się przepchnąć i tracił piłkę - musi ewidętnie popracować na siłowni. Ale raczej bym go jeszcze nie skreślał. Dostanie swoją szanse teraz kiedy jest zdrowy - w tym sezonie żadnych wymówek nie będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Genkov musi miec wiecej dobrych podan od kolegow i musi poprawic skutecznosc - zdecydowanie ten sezon moze nalezec do niego. W koncu bedzie mogł grac od poczatku sezonu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cieszy styl ,ale wiadomo- to tylko mecze kontrolne.
W zimie gralismy sparingi i tak nas lali ze szok wiec zadnych wnisokow wysuwac nie ma sensu. teraz niech sie spokojnie z nowa 4 zgrywają,+ moze dolaczą do walki o sklad jacys młodzi.To tez istotne ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
To, co jeszcze było widać na skrócie: Mały dalej się przypala
![]() W I połowie Wisła chyba nie schodziła z ich połowy, w II Litex znacznie częściej gościł pod naszą bramką. Zmęczenie dało pewnie znać o sobie. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ze skrótu byliśmy lepsi od Litexu, podobał mi się agresywny presing dzięki któremu mieliśmy sporo przechwytów i groźnych akcji.
Bramka to w dużej mierze Pareiki bo powinien złapać tą piłkę od razu a nie wybijać przed siebie. Strzał nie był trudny. Później typowe nieporozumienie z powodu braku zgrania i Jovanovic chce podać do Pareiki z główki ale ten nie wychodzi i jest za krótkie podanie. Powinien Jovanovic wywalić gdzieś na aut. Jednak to gol z gatunku do wyeliminowania po większej ilości meczy wspólnych. Pamiętam jak Diaz w pierwszym swoim sparingu samobója strzelił, a Kłos w pierwszym swym ligowym meczu w piłkę nie trafił z czego padł gol. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |