|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z tym kolesiem to w ogóle jest ciekawa sprawa.To że chciał grać w innym kraju to raz ale dwa to to że chętnych na niego w Polsce nie było, mimo iż na sumę odstępnego stać by było każdy zespół w Ekstraklasie a pewnie i w 1 lidze.
Coś z nim musi być nie tak bo czy cała liga była by ślepa na 20 latka z 20 bramkami - na papierze to takie drugi Lewandowski a cena był o wiele mniejsza.A co do testów - jasne , nie powinno się tego odrzucać, szczególnie w takim klubie jak Wisła ale wolfy ma całkowitą racje - u nas to była kpina a nie testy. Żeby ta dzisiejsza Wisła coś osiągnęła i ekipa która jest została bo nigdy nie jest tak dobrze by nie mogło być gorzej a jak sobie wspomnę te wcześniejsze czasy z tymi testowanymi plażowiczami to aż mnie mdli ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Owszem Genkov jest teraz osamotniony w ataku , ale jesli by tylko Maaskant przeszedł na grę dwoma napastnikami to wtedy konfiguracji jest bardzo dużo . Genkov - Małecki , Małecki - Iliev , Iliev - Genkov , Małecki - Boguski itp itd
jasne że w systemie na jednego wysokiego ( lub skocznego ) napastnika mamy w tej chwili jedną opcje , jednak nie sądzę aby Maaskant nie przewidział alternatywy na tą okoliczność . Inna sprawa że Maaskant wspominał o 3 systemach którymi ma grać drużyna w zależności od rywala i sytuacji . Domyślam się że jede to standardowy defensywny 4-3-3 ( lub jak kto woli 4-2-3-1) drugi to zapewne wymiana jednego z dwóch defensywnych pomocników na ofensywnego , natomiast trzeci system ? tutaj mamy zagadke |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
||
|
Taki może mały offtop z mojej strony, ale bardzo zaciekawiły mnie dwie wypowiedzi Maaskanta z ostatnich dni. Były już chyba nawet tutaj cytowane, nikt jednak nie zwrócił uwagi na to że wynika z nich że Chavez będzie rezerwowym :|. Z tej wypowiedzi wynika że podstawowy zawodnikiem na więcej niż 100% jest Kew
Cytat:
Cytat:
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jakoś nie chce mi się wierzyć, że zawodnik o którego tak długo się staraliśmy i który rozegrał świetne zawody w pucharze CONCACAF nagle usiądzie na ławce rezerwowych... może Maaskantowi chodziło o najbliższy mecz pucharowy... to nic dziwnego że chce aby Chavez odpoczął po tak długim i wyczerpującym sezonie... ale jeżeli dojdzie do takiej sytuacji, że Chavez usiądzie na ławce na dłużej to chyba wszyscy będą tym faktem zaskoczeni.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
pamiętamy co się działo z Chavezem gdy do nas przyszedł , teraz po prostu musi dostać chociaz kilka dni wolnego , bo gra praktycznie bez przerwy od 25 stycznia .
Chavez w moim przekonanu dojdzie z formą na początek ligi ( lub nawet na połowe sierpnia ) , dwumecz ze Skonto na pewno obejrzy z ławki . Później Maaskant zobaczy kto się prezentuje najlepiej na treningach i wybierze ( oby ) obiektywną 11 . Lamey może i nie jest złym obrońcą , ale mało grał w zeszłym sezonie i na pewno nie wytrzyma gry co 3 dni . Będzie na jego miejsce wskakiwał Jovanovic lub Jaliens i wtedy Chvez wskakuje do składu . O Jovanoviciu zresztą mówił Maaskant że NARAZIE widzi go w środku . Sytuacja w druzynie jest dynamiczna , szczególnie gdy zacznie się seria spotkań . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak moze pilkarz, ktory zostal wybrany do 11stki sezonu i swietnie sie spisywał w Concacaf powedrowac na lawke? - jezeli bedzie sie prezentowal lepiej na treningu od Jaliensa czy Jovanovicia to nie koniecznie musi byc rezerwowym. Poza tym Jovanovic tez gral w LM wiec takze ma doswiadczenie (przeciez gral z Arsenalem) wiec nie koniecznie to Jaliens bedzie podstawowym stoperem. A moze nawet beda grali wszyscy - Kew zagra z boku obrony i juz bedzie sprawa załatwiona.
Jaliens - Chavez, Jovanovic, Paljić EDIT: @Kociewiak - mi nie chodziło o mecz ze Skonto tylko w ogole o sezon 2011/2012 - teraz to oczywiste, ze Chavez dostanie wolne
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.06.2011 o godz. 10:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chavez powinien w meczu ze Skonto siedzieć na ławie. Z uwagi na to, że nie bral udziału w przygotowaniach motorycznych, a teraz omija go również taktyka. Nadrobi to co pozostali musieli zrobić wtedy można go rozważać do 1szego składu inaczej tego nie widze.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
edit: chyba, że tak ![]()
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 25.06.2011 o godz. 10:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
brak lewego obrońcy jest nad wyraz widoczny... mam nadzieję, że coś jest w tym kierunku robione, żeby znów cały sezon na pozycji lewego obrońcy nie musiał grać nominalny pomocnik... w kadrze już teraz jest 4 ba nawet 5 przyzwoitych ŚO, ale cały czas brakuje skrajnych obrońców... Lamey z pewnością zawodnik doświadczony, ale czy w formie? Paljic wiadomo pomocnik, ale już okrzepł na pozycji LO... ale to wciąż za mało, żeby myśleć o dobrej grze w pucharach... potrzeba nam przynajmniej jednego bocznego obrońcy, który może grać zarówno na LO jak i na PO...
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co do do super rezerwowego który grał ostatnio w ŁKSie to podobno przesądzone jest jego odejście.Możliwe że zawita Olkowski.A co do Garguły wątpie by Lechia wyłożyła kasę, ale też Śląsk jest ostatnio aktywny na rynku transferowym i Lenczyk ma sentyment do byłych podoopiecznych.Więc podejrzewam że Traore może być asem dla Kafarskiego w sprawie transferu Garguły.A jak ne Lechia to oczywiście Śląsk tylko że Śląsk może być bardziej zainteresowany Jirsakiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Śląsk rozgrywającego pozyskał wczoraj. Raczej dwóch, pobierających na pewno niemałą kasę, z czego jeden miałby być zmiennikiem, nie potrzebują.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
mi się wydaje , że Kafarski nie da nam Traore za Gułę. Guła chyba trochę za słaby , bez formy , po kontuzji a Traore w formie bardzo dobry piłkarz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
skad masz info ze możliwe ze zawita olkowski?
|
|
|
|
Guest
|
|
Pytanie czy w ogóle w Wiśle jest temat Traore? Wątpię. |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tylko czy my potrzbujemy kolejnego Uche, który za rok będzie stroił fochy jak zgłosi się po niego jakiś Trabzonspor czy ktoś z Bundesligi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co prawda w Wiśle nie ma tematu Traore. Ale za to jest temat wzmocnienia ofensywy a Traore byłby idealnym wzmocnieniem.Co do Olkowskiego to tylko przypuszczam że może być oferta z Katowic w zamian za Mączyńskiego. A co do Rasiaka to nie wiadomo czy będzie grał w Lechii .A i mazak Traore jest w konflikcie z klubem więc wszystko możliwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Traore chce do Legii. Może i jest facet utalentowany ale strasznie nielojalny wobec klubu w którym aktualnie gra. Głośno domaga sie, żeby Lechia go sprzedała
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
dajcie spokój z tym Traore. Kopacz oprócz umiejętności piłkarskich musi jeszcze mieć odpowiednią mentalność - Traore, to raczej taki mały szantażysta - gra dopóki mu się opłaca i chce - później stroi fochy. Nie chciałbym powtórki z Kalu Uche.
Dobry sygnał dla Garguły - wchodzi na boisko w 67 minucie. Łukasz musi pracować i być cierpliwy i będzie zadowolony i my również. Wierzę, że jeszcze się odnajdzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ale z drugiej strony, milo sie ogladalo takiego Uche w 02/03 gdzie wozil KAZDEGO, czy najlepszych polskich obroncow, czy europejskich, on, Zuraw i Kosa stanowili najwieksza sile, ale Uche byl swietnym pilkarzem, jakim rowniez jest Traore, nie mozna tez z gory zakladac ze nagle bedzie chcial uciekac... Ja bym chetnie go widzial. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Powód: Racja, przegięłem z bambusem.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 26.06.2011 o godz. 14:43.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chyba w dobry temat wklejam - kilka słów oceny naszych nowych nabytków:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zadebiutowali/ Maaskant chyba między wierszami chciał powiedzieć, że Marko i Gervasio zagrali po prostu... słabo ![]()
Ostatnio edytowane przez willow : 25.06.2011 o godz. 20:43.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Gdy trochę wypocznie, możemy mieć z niego sporo pożytku. Przede wszystkim w momencie, gdy gra staje się trochę bardziej otwarta, może on być bardzo silnym punktem” – powiedział po meczu z Bułgarami szkoleniowiec Białej Gwiazdy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A propos Traore, to ja chyba chciałbym powtórkę z Kalu Uche. Może wymiana Garguła + Łobodziński za Traore? Łobodzińskiego chyba nikt nie zwolnił z bycia do dyspozycji?
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wolalbym utrzymywac 3 Lobodzinskich niz widziec idiotow w stylu Traore w Wisle.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Girona w ostatnich dniach zakupiła dwóch ofensywnych graczy.. Jandro i Moha.
Czyżby liczyli się z odejściem Despotovica.. ![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Myślicie że przyjdzie jakiś napastnik? Bo w mediach cisza jak przed burzą a czasu przed meczami ze Skonto coraz mniej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zdecydowanie inny.. Franek to wiadomo lis pola karnego... gdybyśmy mieli takiego Franka w meczu z Litexem to połowa bramek wpadających w pole karne przeciwnika znajdowała by się w siatce... z tego skrótu można zauważyć, że większość piłek przechodziła jak przez masło przez pole karne... tam nie było nikogo kto skierowałby piłkę do siatki po podaniu Melexa...
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No nic - napastnika trzeba kupić. Genkov tak gra, że ktoś się niedługo po niego zgłosi i lepiej, żebyśmy mieli wtedy jakieś pole manewru. Jak będzie tak strzelał, to mu daję u nas maksymalnie pół roku.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|