|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Oby teraz pozbyli się Kowalskiego. 5 środkowych obrońców w Wiśle to o Kowalskiego za dużo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
no to już wiesz czemu Jaliens raczej na pewno będzie grał w podstawowej 11
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 23.06.2011 o godz. 22:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
||
Cytat:
Jako Defensywny pomocnik grać mogą: Sobolewski (36 lat), Wilk, ... Jirsak (nie do końca się nadaje) ... Mączyński mamy 4 zawodników mogących grać za napastnikiem, i 3 opcje rezerwowe (jeśli liczyć Ilieva który też podobnie grał, a może i Nunesa - wtedy 4) na 1 pozycję oraz mamy 2 zawodników w tym emeryt mogących grac defensywnego pomocnika i 1 opcję rezerwową (może 2) na pozycję 2 pomocników defensywnych !! A ty chcesz więcej ofensywnych pomocników ![]() ![]() ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Gdzieś czytałem, że Marko Jovanović może też grać na pozycji DP.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Angmir od kiedy Sobolewski ma 36lat? Nie rób z niego takiego dziadka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Garguła ma jeszcze 2 lata kontraktu, więc samo zaoszczędzenie na jego pensji byłoby wskazane. Mam nadzieję, że Valckx działa też czasem "w drugą stronę" i proponuje niektórych naszych piłkarzy innym klubom. Ciekawe jak potoczy się sprawa z Łobodzińskim. Zagłębie z Bartczakiem i Stasiakiem rozwiązało umowy krótko po ich zawieszeniu, a u nas nadal cisza w tym temacie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
do tego jeśli dodać wysokość kontraktu oraz wiek obu zawodników ( Tomas 3 lata młodszy ) jestem za sprzedażą Garguły , gdyż na niego będzie juz bardzo cięzko znaleźć jakichkolwiek chętnych , a Tomas właśnie wkracza w najlepszy wiek dla piłkarza ( 27 lat ) wiec kto wie czy nie będzie własnie coraz lepszy . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|||
1) Nie wierzę, żeby Boguski był brany pod uwagę na szpicy, kompletnie nie ten typ zawodnika 2) Zestawienie pomocy będzie się zapewne zmieniało, bo trener nie chce grać parą Wilk - Sobolewski. Zdecydował się tak kończyć sezon, bo mieliśmy słabą obronę i to był jedyny sposób żeby ją załatać. 3) Jeżeli ściągniemy dobrego środkowego pomocnika, to bardzo możliwe, że Melikson pójdzie na bok ataku. W wielu meczach minionego sezonu podwajał pozycję skrzydłowego, tym samym blokując wyjście naszego bocznego obrońcy - trener musi to jakoś rozwiązać, bo potem na skrzydle jest tłoczno, a w środku nie ma piłkarzy na wykończenie. 4) Jeśli Boguski wróci do dobrej dyspozycji, może przejąć miejsce Meliksona za atakiem, bo takiego gracza tam potrzebujemy, nie dryblującego, ale szukającego miejsca i pokazującego się partnerom pod grę. 5) Dwa dobre transfery do pomocy i ataku mogą jeszcze wywrócić tę rozpiskę do góry nogami. 6) Moje osobiste zdanie od dłuższego czasu, - Burliga na środek ataku.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie Nunez będzie grał w środku pola obok Meliksona - to jest ten szykowany środkowy pomocnik. Takie mam zdanie, ale to musi jeszcze Maaskant potwierdzić w jego ustawieniu boiskowym. Myślę, że nadal szukamy lewego obrońcy i napastnika - to są dwa transfery, które można nazwać priorytetowymi.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W drużynie takiej jak Wisła 6 środkowych pomocników wystarczy - to jest max (nie można kasy marnować). Gramy 3 w pomocy. 2 defensywnych środkowych - mamy, 2 takich typowo środkowych (takich ni to defensywny ni ofensywny wsparcie dla def i ofe) - mamy jednego Tomka (był min Siva) i 2 ofensywnych - mamy (Garguła zasadniczo takim był/jest/miał być). Tylu środkowych to max i to przy grze w lidze,puchar polski, liga mistrzów/europejska. 3 Bramkarzy, 7 obrońców, 4 skrzydłowych, 1 napastnik. Napastnik najbardziej potrzebny jeżeli starczy kasy to może jeszcze ten środkowy ale to tylko ewentualność.
Jestem przekonany że duet Robert - Stan tak to widzą(jeżeli chodzi o środkowych pomocników). I jeszcze jedno Boguski na pewno będzie walczył z Małym o miejsce. Jest podobnego wzrostu i co Mały a jest mniej przypakowany więc na szpicy sprawdzi się tak samo jak Mały przy taj taktyce. Wiemy jak to się skończyło w lidze...
Ostatnio edytowane przez WiernyWiśle : 23.06.2011 o godz. 22:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rok różnicy - czepiasz się
Ale pomijając - widze ze wielu ludzi ma myśli że Sobol jest niezniszczalny. Otóż nie - już w tym sezonie był wyraźnie słabszy niż w poprzednim, a będzie tylko gorzej. Na tej pozycji trzeb zapoepszac przez cały mecz, i szczerze wątpie żeby Sobol wytrzymał trudy zaciętego meczu pucharowego w którym trzeba walczyć na 100% przez pełne 90 minut (albo 120). Ale jak pisałem wyżej - nawet pomijając wiek Sobola - mamy 2 ŚPD na 2 pozycję. A przeciesz na tej pozycji najłatwiej łapie się kartki. - Kto bedzie grał jak Sobol się posypie a Wilk będzie pauzował za kartki Ale ludzie wolą 6 środkowego ofensywnego pomocnika - wiadomo fajnie się ogląda grę Meliksona ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Widać że u nas nie ma pewności czy jest to prawnie legalne bo inaczej to już by go na liście płac nie było.Widać też że Łobo chce wyssać ostatni grosz z Wisły, bo inaczej sam by zaproponował rozwiązanie kontraktu, tym bardziej są kluby które nie widzą niczego złego w zatrudnianiu kolesi bądź to z zarzutami bądź którzy przyznali się i mają już wyrok
Tyle że wiadomo, nikt mu nie da nawet połowy którą ma w Wiśle więc woli nic nie robić za grubą kasę niż biegać za mniejszą. Typowe podejście dla niektórych ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Gra 2 defensywnych to sposób na mocniejszych rywali w LM/LE. Sam Maskant tak mówił.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz wyobraź sobie dwumecz z FC Kopenhaga gdzie wilk pauzuje za żółte, a Sobol narzeka na drobny uraz (takich będzie w tym wieku łapał sporo). Pewnie Jirsak będzie zabezpieczał środek pola ![]() Na ligę wiadomo - prowizorka starczy - na puchary nie. PS> Naprawde nikt poz mną tego nie widzi
Ostatnio edytowane przez Angmir : 23.06.2011 o godz. 22:58.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Ciekawe ile czasu Chavez będzie odpoczywał po tym Gold Cup? Fakt, że jeszcze sporo czasu do meczów ze Skonto, ale może być tak, że nie wybiegnie w podstawowej jedenastce. Przecież facet musi solidnie odpocząć, bowiem on cały czas grał i to całe mecze, albo tak jak wczoraj jeszcze dogrywkę. Teraz zanim wróci, zmieni strefe czasową. A gracze nasi muszą już się zgrywać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Pamiętaj, że nie wiemy co z Sivakovem. Jest prawdopodobne, że zostanie na kolejny sezon- i wtedy masz już 3 defensywnych pomocników. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale na oficjalnej stronie Wisły były cały czas podawane newsy nt. młodzieżowych Mistrzostw Europy, w których Michaił grał. Więc coś jest na rzeczy- zapewne chcą go, przynajmniej na jeden sezon, wypożyczyć. Albo lepiej- wykupić. Myślę, że dla Sivakova perspektywa możliwości wypromowania się w pucharach jest kusząca. Ostatnio, po jego grze w LM kupiono go w Cagliari. Teraz mógłby sobie znaleźć klub, w którym regularnie by grał. Poza tym myślę, że spokojnie tego drugiego defensywnego pomocnika może grać Jirsak. Niekoniecznie też przecież w każdym meczu będzie grać dwoma defensywnymi pomocnikami. Na początku rundy przecież w pomocy grał Sobolewski, Jirsak i Melikson. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
sytuacja o której mowisz juz miała nie raz miejsce w naszym zespole . tak własnie się rodzili defensywny pomocnicy tacy jak Dudka , Diaz czy dawno Cantoro . Może się tak też stać z Jovanoviciem . PS> Przyczepiliście tego Jirsaka jak rzep psiego ogona . Jako jeden z niewielu nie pękał przed Barceloną ,, Tottenhamem, w sparingu z Liverpoolem , szkoda że niewielu o tym pamięta |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
---------------Pareiko---------------
Jovanovic--Jaliens-Chavez-Nunez ---------------------------------------- ------------Sobolewski-------------- -------Kirm---------Melikson-------- Małecki------------------------Iliev ---------------Genkov--------------- ławka:Jovanic, Lamey, Bunoza, Paljic, Wilk, Sivakov, Garguła, Jirsak, Boguski, II Napastnik= tj. 21 zawodników na b.dobrym jak na nasza lige poziomie. Przy tym ustawieniu całą ofensywną 5tke mielybyśmy mega bramkostrzelną.. Wariantów do wyboru + wszechstronnych wykonawców = JAK NIGDY !!! Tylko II napastnika na ten moment brakuje nam w kadrze..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 23.06.2011 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- ale ten został po prostu skreślony) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1 Zmiana tylko - jailens albo na prawo, albo won za Bunoze. PS. no i druga zmiana - Wilk za Sobola - lata lecą wieku nie oszukasz a Wilk musi grać. Noi i wiadomo w LE czy LM tak nie pogramy raczej. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Bunoza, bez przesady, przecież jak on miał piłkę przy nodze to ja już się bałem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|