The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2011, 09:37
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Nie po to chyba ktoś zakłada serwis by pisać bzdury, co nie?
.
w takim razie wytłumacz mi powody powstania pudelkopodobnych tworów czy też FAKTU

BTW wole mniej finezyjnego ( no właśnie, czy aby na pewno, bo nic przecież nie wiadomo) Serba niż chaotycznego i chudziutkiego Diaza (łatwy do przewrócenia, ta jego głowa w porównaniu do reszty ciała dawała wysoko zawieszony środek ciężkości ).
Powód: ce nie piszę dużych liter
Ostatnio edytowane przez crate digger : 20.06.2011 o godz. 09:38.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.06.2011, 09:39
@Tominho
PW poszło.

Nie wiem czy powrót Diaza to byłoby dobre wzmocnienie. Choć patrząc na to, że jest to podstawowy reprezentant drużyny lepszej od reprezentacji Polski, to mógłby powrócić na R22.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.06.2011, 09:39
DUDU naprawdę porządnie gra.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.06.2011, 09:48
As napisał(a):Wyświetl post
Ja bym sie cieszyl jakby Diaz wrocil - facet moze i byl nieco chaotyczny w obronie ale trzeba powiedziec, ze wynikalo to z tego ze nie zawsze mial wsparcie od pomocnika. Natomiast to co u diaza zawsze mi sie podobalo to dobry drybling, dosrodkowania i gra glowa. wiadomo, ze to nie byl i nigdy nie bedzie R. Carlos ale jest solidnym obronca.
Z całym szacunkiem, ale ja właśnie uważam, że Diaz technicznie to naprawdę jest dno. Już Chavez przy nim wygląda jak Nasri niemal. Diazowi nie można zaangażowania, przyzwoitego uderzenia, czy niezłej gry głową odmówić, ale ogólnie jest to zawodnik wg mnie bardzo, ale to bardzo przeciętny. Jak sobie przypomnę jego zwalnianie akcji (9 na 10 kontaktów z piłką kończy się wywrotką) to to naprawdę żalośnie wyglądało.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.06.2011, 09:51
Dokladnie.. Ma swoje dobre strony, ale akurat drybling u Diaza nie istnieje pod zadna postacia.
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.06.2011, 09:51
Wie ktoś czy są jakieś ograniczenia co do ilości zagranicznych piłkarzy w danym zespole? Co prawda kiedyś w Pogoni występowali niemal sami Brazylijczycy (poza Majdanem) ale to było jakiś czas temu.

Co do Diaza to mam mieszane uczucia. Chociaż pewnie byłby wzmocnieniem na naszej obrony. Co się tyczy pozostałych nazwisk, to zapewne nic z tego nie wyjdzie i to zwykłe gdybanie..

Mam jeszcze pytanie odnośnie Łobodzińskiego. Jest on jeszcze zawodnikiem Wisły (zawieszonym) czy też w końcu udało się z nim kontrakt rozwiązać. Bo widziałem już różne informacje na ten temat.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.06.2011, 09:52
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
nie wierzę, że w tym okienku go sprzedadzą, ale to tak na poprawę nastrojui zapewnienie, że zrobiliśmy dobry interes! czekam na dzisiejsze wieści
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.06.2011, 09:57
Hahaha...

Jak odchodzil Diaz to 90% forum plakalo ze jak to bedzie bo to zawodnik ktory moze grac na 5 pozycjach...
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.06.2011, 09:59
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
nie wierzę, że w tym okienku go sprzedadzą, ale to tak na poprawę nastrojui zapewnienie, że zrobiliśmy dobry interes! czekam na dzisiejsze wieści

tyle że 60% z tego 1,5 mln jest Platense
nie opłaca się go wogóle sprzedawać
no chyba że za 5 mln euro i z Brudem w pakiecie ;-)
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.06.2011, 10:00
Naprawdę radzę poczytać Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.06.2011, 10:08
Czlowiek chaos to nieporozumienie, skakałemm z radości jak znaleziono naiwniaka, który wyłożył za niego sporą kase. Jego powrót nie ma sensu bo Pajlic jest na tą chwile lepszy.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.06.2011, 10:09
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
tyle że 60% z tego 1,5 mln jest Platense
40%

10 znaków.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.06.2011, 10:56
Chavez nie odejdzie latem z prostego powodu. 1 zawodnik - 1 okienko - 1 transfer. Chyba, że wypożyczenie, wtedy to jakoś inaczej działa.
.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.06.2011, 11:14
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Chavez nie odejdzie latem z prostego powodu. 1 zawodnik - 1 okienko - 1 transfer. Chyba, że wypożyczenie, wtedy to jakoś inaczej działa.

Nie jestem pewien, ale chyba jak nie zagrasz żadnego oficjalnego meczu to możesz odejść dwa razy w jednym okienku. Było tak w przypadku Bebe, co przyszedł najpierw do Coimbry a potem poszedł do ManU.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 20.06.2011, 11:31
Dziś czytałem wywiad z Wojciechowskim (właściciel Polonii Warszawa), który rozmawiał z Cupiałem a ten miał powiedzieć, że 80% kadry nadaje się do wymiany. Dlaczego gdy Wisła wygrywa mistrzostwo to zamiast przeprowadzać sensowne transfery tak na prawdę sprowadzamy zawodników, którzy jakości z prawdziwego zdarzenia nie są wstanie wnieść do drużyny. Zapowiedzi działaczy to jedno, realizacja to drugie tylko wynik taki sam vide szybkie odpadnięcie z pucharów. Diaz jest gorszym obrońcą od skrzydłowego Pajlica to powinno dać do myślenia dyrektorowi sportowemu - to znowu przypomina sprowadzanie na ilość, która nie przedkłada się na jakość. W obronie na dzień dzisiejszy mamy jednego sensownego zawodnika Chaveza a potem delikatną przepaść, środek pola Wilk i Sobol to zawodnicy z całą pewnością nie na grę w pucharach nawet z przeciwnikiem zbliżonym poziomem do nas - to są fakty, po tym co mogliśmy zaobserwować w zeszłym sezonie. Nam trzeba konkretnych wzmocnień ale jak widać Cupiał pieniędzy nie zamierza wykładać na stół - żeby drużyna rozwijała się muszą do niej trafiać zawodnicy coraz lepsi bez tego ani rusz.
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.06.2011, 12:00
Cóż, może Wojciechowski wydaje majątek na nowych zawodników, ale ostatnio to się w ogóle nie przekłada na wyniki. Poza tym, kiedy właściciel sam ustala sobie skład, wysyła zawodników do jakiegoś klubu kokosa.. Ciupiał kasy nie wydaje co prawda dużej, ale transfery nie są złe =)
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.06.2011, 12:10
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Dziś czytałem wywiad z Wojciechowskim (właściciel Polonii Warszawa), który rozmawiał z Cupiałem a ten miał powiedzieć, że 80% kadry nadaje się do wymiany. Dlaczego gdy Wisła wygrywa mistrzostwo to zamiast przeprowadzać sensowne transfery tak na prawdę sprowadzamy zawodników, którzy jakości z prawdziwego zdarzenia nie są wstanie wnieść do drużyny. Zapowiedzi działaczy to jedno, realizacja to drugie tylko wynik taki sam vide szybkie odpadnięcie z pucharów. Diaz jest gorszym obrońcą od skrzydłowego Pajlica to powinno dać do myślenia dyrektorowi sportowemu - to znowu przypomina sprowadzanie na ilość, która nie przedkłada się na jakość. W obronie na dzień dzisiejszy mamy jednego sensownego zawodnika Chaveza a potem delikatną przepaść, środek pola Wilk i Sobol to zawodnicy z całą pewnością nie na grę w pucharach nawet z przeciwnikiem zbliżonym poziomem do nas - to są fakty, po tym co mogliśmy zaobserwować w zeszłym sezonie. Nam trzeba konkretnych wzmocnień ale jak widać Cupiał pieniędzy nie zamierza wykładać na stół - żeby drużyna rozwijała się muszą do niej trafiać zawodnicy coraz lepsi bez tego ani rusz.
No nie do końca kolego. Czytałem ten wywiad i głownie JW bolał nad tym że nie jest przekonany czy dobrze zrobił sprzedając Mierzejewskiego ponieważ tak na prawdę nie ma koncepcji kogo sensownego można by za te pieniądze kupić. Dwa, w Wiśle podoba mu się jedynie Małecki ze względu na.... charakter.

Było widać ze zazdrości Wiśle sukcesu i go to mocno boli - cały wywiad w stylu 'gdybym był właścicielem Wisły' (PoloniaW była na miejscu Wisły) to ... byłbym lepszym właścicielem. Masło maślane.

Suma sumarum JW wie że jest królem tego okna jeśli chodzi o kwoty zakupów w obie strony (kupno/sprzedaż) natomiast jeśli chodzi o jakość transferów to już nie jest taki pewny siebie. I to go boli.

Jakościowo transferami, póki co, nie odstajemy od JW, a mamy zapewne danie główne przed sobą.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.06.2011, 12:23
Dajcie link do wywiadu.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 20.06.2011, 12:31
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie link do wywiadu.
Czytałem to:

http://www.sport.pl/sport/1,65025,98...we_szanse.html

Natomiast wersji dziennikarskich jak widzę jest sporo.

Ogólnie to Przegląd Sportowy.

Źródłem wydaje się być to:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Joz...692,1,717.html

Inny remake tego wywiadu:
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...83/story.shtml
Powód: cos zamieszałem z linkami
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.06.2011 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.06.2011, 12:38
Nie ma sensu zwracać uwagi na to co mówi Wojciechowski bo on przeważnie mówi głupoty . Buja w chmurach gdzie ta jego Polonia jest najlepsza , on robi najlepsze transfery a że to ma mało wspólnego z rzeczywistością to już inna sprawa . Jak czytam jego wywiady to nawet się nie denerwuję jak coś złego powie o Wiśle tylko najzwyczajniej śmiać mi się chce z tych jego wywodów . Już przed tamtym sezonem mówił że ma najlepszą kadrę w Polsce i wszyscy wiemy jak to się skończyło , teraz znów mówi że ma zdecydowanie najlepszą kadrę a przecież dwóch najlepszych piłkarzy pożegna / pożegnało się z drużyną . Najlepsze jest jednak jak mówi że buduje zespół na LM no nie wiem czy ściągając do zespołu takich piłkarzy jak Bonin , Sikorski , czy ten no-name z Czech zbuduje się zespół na LM , nie wydaje mi się . Co do Wisły to nie wiem czy będziemy mieli wystarczająco mocną kadrę na LM - to się okaże ale z pewnością ta nasza drużyna będzie solidna i mocniejsza niż w ubiegłym sezonie . Jestem przekonany że będzie nas stać na dobry wynik w Europie i obronę tytułu a Wojciechowski to niech zajmie się swoją Polonią i niech najpierw coś z nią wygra bo na razie nie wygrał kompletnie nic a wymądrza się strasznie jakby nie wiadomo kim był i jakie sukcesu osiągał . Mocny jest tylko w gębie a jak przyjdzie co do czego to nic z jego Mocarskich planów nie wychodzi ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 20.06.2011 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.06.2011, 12:42
A mi się wydaje że Wojciechowski obnażył słabość Wisły. Cupiał sam zdaje sobie sprawę że tak naprawdę jest kupa, ale nie widzi szans na łatwą poprawę sytuacji. Dlatego postanawia nie pompować pieniędzy w Wisłę bo to i tak nie gwarantuje poprawy. Dlatego mamy to co mamy - kupowanie piłkarzy za darmo albo za grosze z łapanki bez myślenia o przyszłości klubu, tylko żeby coś sklecić na teraz.

Całe gadanie o nie kupowaniu polskich piłkarzy bo za drodzy jest tylko fasadą żeby nie trzeba było inwestować w drużynę.

Nie żebym jak os szczególnie rozpaczał bo taka sytuacja nie jest dla mnie zaskoczeniem. Podobna sytuacja jest u ans od 1,5 roku, i jak widać nawet Mistrzostwo udało sie wygrać. Na jakiekolwiek sukcesy w pucharach bym nie liczył. Wiadomo czasem średnia drużyna z dobrym trenerem potrafi zaskoczyć i trzeba się tej nadziei trzymać. Ciekawy jestem czy w klubie są jakiekolwiek play rozwoju na przyszłość czy po prostu chcą jak najmniejszym kosztem podtrzymywać trupa przy resztkach życia.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 20.06.2011 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.06.2011, 12:44
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie link do wywiadu.
Na stronie Eurosportu też jest ten wywiad: http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...83/story.shtml
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.06.2011, 12:47
Angmir napisał(a):Wyświetl post
A mi się wydaje że Wojciechowski obnażył słabość Wisły. Cupiał sam zdaje sobie sprawę że tak naprawdę jest kupa, ale nie widzi szans na łatwą poprawę sytuacji. Dlatego postanawia nie pompować pieniędzy w Wisłę bo to i tak nie gwarantuje poprawy. Dlatego mamy to co mamy - kupowanie kiłkarzy za darmo albo za grosze z łapanki bez myślenia o przyszłości klubu, tylko żeby coś sklecić na teraz.

Całe gadanie o nie kupowaniu polskich piłkarzy bo za drodzy jest tylko fasadą żeby nie trzeba było inwestować w drużynę.

Nie żebym jak os szczególnie rozpaczał bo taka sytuacja nie jest dla mnie zaskoczeniem. Podobna sytuacja jest u ans od 1,5 roku, i jak widać nawet Mistrzostwo udało sie wygrać. Na jakiekolwiek sukcesy w pucharach bym nie liczył. Wiadomo czasem średnia drużyna z dobrym trenerem potrafi zaskoczyć i trzeba się tej nadziei trzymać. Ciekawy jestem czy w klubie są jakiekolwiek play rozwoju na przyszłość czy po prostu chcą jak najmniejszym kosztem podtrzymywać trupa przy resztkach życia.
No tak trafiłeś w samo sedno
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.06.2011, 12:53
Ciekawy jestem czy w klubie są jakiekolwiek play rozwoju na przyszłość czy po prostu chcą jak najmniejszym kosztem podtrzymywać trupa przy resztkach życia.
Wyświadcz nam wszystkim przysługę i nie wchodź więcej na forum tego trupa.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.06.2011, 12:56
A mi się wydaje że Wojciechowski obnażył słabość Wisły. Cupiał sam zdaje sobie sprawę że tak naprawdę jest kupa, ale nie widzi szans na łatwą poprawę sytuacji. Dlatego postanawia nie pompować pieniędzy w Wisłę bo to i tak nie gwarantuje poprawy. Dlatego mamy to co mamy - kupowanie piłkarzy za darmo albo za grosze z łapanki bez myślenia o przyszłości klubu, tylko żeby coś sklecić na teraz.

A co takiego osiągnął Wojciechowski w pucharach? Wydał jak na polskie warunki straszne pieniądze i do pucharów się nawet nie zakwalifikował. Reszte tych wypocin pozostawię bez komentarza.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.06.2011, 12:56
Dziś albo jutro Jovanović w Krakowie -> Zbymak

Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.06.2011, 13:00

Możesz tu być ale nie pisz wiecej takich głupot. Co by włodarze klubu nie zrobili to zawsze jest źle.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.06.2011, 13:05
Voin napisał(a):Wyświetl post
@Tominho
PW poszło.

Nie wiem czy powrót Diaza to byłoby dobre wzmocnienie. Choć patrząc na to, że jest to podstawowy reprezentant drużyny lepszej od reprezentacji Polski, to mógłby powrócić na R22.
Paljic i Diaz na lewej obronie: lepiej nie będzie, ale śmieszniej na pewno
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.06.2011, 13:09
http://www.mondo.rs/s209569/Sport/Fu...za_novine.html
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 20.06.2011, 13:09
A mi się wydaje że Wojciechowski obnażył słabość Wisły. Cupiał sam zdaje sobie sprawę że tak naprawdę jest kupa, ale nie widzi szans na łatwą poprawę sytuacji. ....
Łatwej metody nie ma. Przekonał się o tym Cupiał, przekonuje się Wojciechowski.
JW nadal wydaje się ze kasa załatwi sprawę natomiast już wie ze ma jej za mało aby na już zrobić różnicę i osiągnąć MP.

Wojciechowski złapał się na tym ze kupił zawodnika, sprzedał go z zyskiem a sportowo jest w miejscu. I to mu nie pasuje. Kasę miał przecież zanim wszedł w sport.

Myśmy ta droga już szli. Teraz idziemy inną - nastawioną agresywniej na puchary. Ściągani są zawodnicy doświadczeni - nie młodzi. Perełki mają kontrakty na 5 lat, vide Melikson.

IMHO nie ten sezon tylko następny będzie dla nas kluczowy jeśli chodzi o awans do LM. Skład moim zdaniem budujemy z myślą o dwóch sezonach i stąd ustawiamy stricte pod ustawienie 4-3-3. Z tego co pamiętam to RM ma kontakt na 2.5 roku u nas i myślę ze tyle przeznaczył sobie na zbudowanie u nas drużyny. Stąd tez spora ilość wypożyczeń - nie możemy sobie pozwolić na zakup dobrego piłkarza więc jest solidna zapchajdziura na rok by w przyszłym sezonie kogoś sensownego kupić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów