|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Gargułe powinni sprzedać wraz z Jirsakiem i kupic pomocnika z prawdziwego zdarzenia ,do gry obok Meliksona
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Garguła na 9 bramek w ostatnim sparingu miał chyba z 6 asyst
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Szkoda tylko ze to sie nie przekłada na mecze o stawkę.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No forum Jagiellonii ktoś rzucił info że mają jednego gracza wypożyczyć od nas. Mówi się że to prawdopodobnie będzie Boguski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chodzi mi o dosłowność. Skąd Teqcontroller niby ma wiedzieć, że Guła nie złapie formy, i że jednak nie przełoży się ten dobry występ na mecze o stawkę...?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Garguła zagrał w tym sezonie jakiś DOBRY mecz ? Ile on okresów musi przepracować żeby coś z niego było ? jeszcze jak dojdzie nowy środkowy pomocnik to Garguła pewnie długo nie powącha pierwszego składu. Edit: Przepracował okres ? TAK. Pokazał coś na wiosnę ? NIE. Podawać piłkę do najbliższego to chyba każdy umie.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 19.06.2011 o godz. 16:05.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Można co najwyżej spekulować, albo oszacować stosunek "ceny do wartości". Czyli i le nas kosztuje i co nam za to daję. A tu już niestety wypada wyjątkowo blado. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
A stąd, że trenował regularnie od zimy a na wiosnę i tak była lipa.
Rozumiem, że Garguła grał dobrze w Bełchatowie wieki temu ale zrozumcie - po kontuzji to już nie jest ten sam zawodnik. Równie dobrze możemy kupić jakiegoś młodzika, choćby Olkowskiego czy jak mu jest Z GKSu na prawą obronę i liczyć na to że odpali - prawdopodobieństwo takie same. Podobnie, niestety, sytuacja wygląda z Boguskim. Pobiegał po górach i już mu kolano spuchło. Organizmu nie oszukasz, kropka. Bardzo szanuję obu, szczególnie szkoda mi Boguskiego, ale chyba tylko solidnie przepracowany okres przygotowawczy + równie solidna gra na jakimś półrocznym wypożyczeniu, np. w Śląsku może im dać m miejsce w naszym składzie. My nie potrzebujemy zawodników którzy może odpalą - na 20% - potrzebujemy graczy bardzo dobrych i wybitnych w stosunku do polskiej ligi, reszta musi się ogrywać na wypożyczeniach. Garguła grywał przecież od jesieni zeszłego roku. Nie pokazał nic. Skąd nagle miałby osiągnąć życiową formę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Alberman jest podobny z twarzy do Guardioli.Myśle że byłaby to alternatywa dla Jirsaka i Garguły z których nie ma pożytku.Gule bym dał jednak jeszcze pół roku a Tomasa już teraz sprzedał.
Co do tych asyst Garguły w Sławkowie to Panowie bądżcie poważni,zawodnicy w A-klasie chodzą codziennie często do ciężkiej fizycznej pracy na 8-10 godzin a potem dopiero na trening.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.06.2011 o godz. 16:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ja Wam tylko przypomnę Niedzielana i jego grę w Wiśle po kontuzji. A co później się stało? Reszta jest tu zbędna...
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Bo ja osobiście nie widzę żadnych przesłanek ku temu, choć oczywiście życzę mu jak najlepiej. Według mnie obaj do sprzedania lub wypożyczenia. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Garguła był prawie 1,5 roku kontuzjowany.Jest taka opinia wśród lekarzy sportowych że zawodnik po kontuzji dochodzi do siebie tyle czasu ile leczył kontuzje .Czyli wg moich obliczeń pół roku od biedy można jeszcze Gule dac.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Ale z punktu widzenia sportowego i ekonomicznego jaki to ma sens? Gość kosztuje nas potężne pieniądze, nie ma żadnych przesłanek, że wróci do formy, a na jego miejsce można znaleźc lepszych na dziś. Sorry, nie widzę sensu dalszego trzymania Guły w zespole. Nie jesteśmy kliniką rehabilitacyjną. Nie za taką kasę. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() Ten sparing byl tylko na rozbieganie. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do tematu Guły - jestem przekonany, że jego pobory można by dać komuś innemu, kto prezentuje poziom Meliksona. Czysty biznes.
![]()
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Wiem, że nie było co się spodziewać niczego wielkiego z ich strony. Chcę powiedzieć, że nie ma co wyciągać żadnych wniosków po tym spotkaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jeśli dojdzie jeszcze ew. dwóch Serbów, to Wisła będzi "małą Jugosławią"
![]() Już są przecież: Jovanic, Iliev, Paljic, Bunoza i Kirm. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dać jeszcze pół roku Gargule na odblokowanie się żeby się nie powtórzyła sytuacja z Niedzielanem, a potem sprzedać. To będzie chyba najlepsza opcja i w zamian kupić kolejnego Maora
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dawać szanse to można Bogusiowi, bo ten już U NAS pokazywał co potrafi, a Garguła? Grał dobrze w Bełchatowie - tak w Bełchatowie, którego nikt nie bierze na poważnie i nie wiadomo jak będzie grał w zespole na który wszyscy w lidze się spinają! Jak mówił Tom Al nie potrzebujemy zawodników którzy wypalą na 20% tylko takich, co stanowią wzmocnienie NA JUŻ (poza tym Guła nie ma 20 lat, żeby go trzymać i liczyć, że odpali ze względu na przyszłe zyski). Ja bym go oddał nawet za darmo, byleby tylko zejść z wysokiego kontraktu.
Ostatnio edytowane przez riv : 19.06.2011 o godz. 16:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No racja. W końcu nie był reprezentantem i jedną z najbardziej wyróżniających się postaci w kadrze Leo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Garguła, proszę przejdź do Śląska
![]() Po co nam Garguła? my nie mamy czasu na to, żeby się gościu obudził i zaczął GRAĆ. a kontrakt ma po prostu ogromny, jak na jego aktualne możliwości i jego pozycję w drużynie. Niech odchodzi nawet za darmo do Śląska. willow dobrze gada ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
W kadrze Leo to chłopak był znany z tego, że się rozgrzewał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Coś z tymi Serbami może być na rzeczy, gdyż bramkarz Wisły Jovanic wspominał, iż niedługo będzie to Serbski klub. Może zawodnicy wiedzą więcej, albo to był tylko żarcik
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Porównanie Garguły - Jirsak:
Jirsak - 27 lat, 19 meczów w lidze, 1 bramka, 3 asysty, 1143 minut, 4 żółte kartki. Garguła - 30 lat, 14 meczów w lidze, 0 bramek, 1 asysta, 714 minut, 0 kartek. Do tego Jirsak zarabia ~150 tys. euro, Garguła ~350 tys. euro. Jirsak cały sezon bez kontuzji, Garguła na początku sezonu wypadł na 9 kolejek. Garguły się pozbyć, Jirsaka można zostawić - lepszego rezerwowego za takie pieniądze raczej nie znajdziemy. Warto też dopisać: Sivakov w Cagliari zarabia podobno koło 300 tys., u nas Wilk zarabia mniej więcej tyle samo co Jirsak.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 19.06.2011 o godz. 17:13.
![]() .
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|