|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tylko co chwilę czyścimy kadrę, a na drugi dzień ściągamy podobnych do tych wyrzuconych. Poszedł Boukhari i Branco. Przyjdzie Lamey i następny wynalazek. I tak w kółko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
ByŁo tak:
PrzyszedŁ maskant:Żleeeee,przecieŻ martinez miaŁ byĆ... PrzyszedŁ pareiko Żleeee dziadek na Ławe przyszedŁ maor Żleeee po co nam pomocnik i to jeszcze ze sredniaka izraelskiej ligi przyszedŁ genkov Żleee ostatnio nie strzelaŁ bramek a j.w widaĆ oni zapewnili mistrza polski!!!! OgarnĄĆ sie!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Przyszedł wynalazek Branco, który nie grywał w ostatnim czasie? Co pokazał ? Wydaje mi się, że niektórym chodzi o to, że niepotrzebnie ściągamy graczy, którzy grzeją łąwę albo są poza kadrą w jakichs Leicester City a do tego są wiekowi. Uważasz, że ten chłop zawojuje nam nagle puchary ? Tylko proszę cię nie mów, że będzie alternatywą na prawą, bo aktualnie nie ma nawet pierwszego obrońcy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Frankowski w Wolverhampton spędził pół roku (01.2006-07.2006), miał podówczas 32 lata. Do tego jest on raczej filigranowym zawodnikiem (1,72m), który z rosłymi wyspiarskimi obrońcami musiał mieć ciężkie życie. Mimo to dla Wilków rozegrał 16 spotkań ligowych i jedno pucharowe. Lamey na wyspy trafił w podobnym wieku - 31 lat. Jednak jego warunki fizyczne są zdecydowanie lepsze (1,86m). Na wyspach spędził rok, w tym czasie 4 razy zagrał w championship i 3 razy w pucharze. Dodajmy, że Leicester było średniakiem, podczas gdy Wolverhampton mierzyło w awans. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Przecież nie ściągnęli gościa w ciemno... Musieli go jakoś "obadać". Gość ma bardzo dobre CV grał w dobrych klubach i to regularnie co pokazują statystyki. Leicester również coś skłoniło żeby go zakontraktować więc nie jest to jakaś kaleka. Do jego oceny poczekajmy aż zaczną się sparingi. Narazie na prawą strone był tylko Burliga więc nie płaczcie, że przyszedł Lamey bo to z pewnością lepsza opcja od młodego Burligi.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wnioski co do osoby naszego nowego obońcy nasuwają się następujące:
- istnieje prawdopodobieństwo, że w przeciwieństwie do kibiców Leicester może zobaczymy pana Lameya na boisku - jest szansa, że podczas meczów z jego udziałem będziemy skandować nazwiska Baszcza i Cikosza - jest też, wprawdzie niewielka ale jednak, możliwość że mister Lamey zagra u nas tak, że zostanie z miejsca powołany do reprezentacji Oranje, będzie błyszczał na Euro 2012 a jego podobizna będzie biła rekordy popularności wśród awatarów kibiców Wisły Kraków - w końcu lepiej mieć jakiegoś prawego obrońcę niż go nie mieć ![]()
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 13.06.2011 o godz. 20:27.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
I z uwagi na to odnoszę wrażenie, że i Maaskant i Valckx tego Holendra chcą. Ale tak jak napisałem wcześniej - mimo, że mam bardzo mieszane uczucia, poczekam z oceną jak typa w akcji zobaczę. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Pytanie jest proste - czy przyjdzie ktoś jeszcze na prawą obronę ? Jeśli tak to ok, ale jeśli nie to zostajemy status quo(a nawet gorzej bo wcześniej był Branco i Cikos, teraz będzie tylko Lamey), więc mam nadzieje że sprowadzimy jeszcze po jednym bocznym na obie strony + stoper(przewijało się kilka nazwisk w prasie), środkowego pomocnika i napastnika. Wtedy kadrę będzie prawdopodobnie można uznać za zamkniętą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
dla mnie było bardzo nierozsądne posunięcie by nie wykupywać Cikosa ( młody i za stosunkowo nie duże pieniądze )... wiadomo jeszcze tylko tyle że jeszcze trwają negocjacje w sprawie kolejnego wypożyczenia, ale Slovan nie będzie taki i na pewno go nie puści do nas... chyba że jedynie Erik powie że chce nadal grać w Wiśle to może go puszczą na kolejny rok... ale cóż poradzić... Stan robi drużynę tak jak pozwala na to Cupiał i nie można mieć do nikogo o nic pretensji...
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Porównywanie Lameya do Franka jest jak dla mnie bezsensowne , boczny obrońca powinien charakteryzować się dobrą motoryką i w taktyce Maaskanta żelaznymi płucami , a napastnik ? Franek ma poprostu czuja i to pozwala mu nadrabiać swój wiek. Co do bocznego ...hmm czy Lamey wiekowy i dość kontuzjogenny piłkarz będzie wkręcany przez skrzydłowych okaże się w praniu ... Nie ma co narzekać Bogu dzięki ,że mamy chociaż jakiegoś nowego obrońce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Podali gdzieś info ile Lamey ma zarabiać?
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
I wkleję tu to co ktoś napisał w innym temacie o Lamey: 07/08 26 meczów - 1962 minuty na boisku.Praktycznie wszystko 90 minut, jedyna przerwa między 20 a 24 kolejką czyli można założyć że lekki uraz 08/09 24 mecze 2009 minut - 1 skład - przerwa między 22 a 26 kolejką , jak w poprzednim roku uraz 09/10 - 28 meczów - 1 skład 2366 minut - grał praktycznie cały sezon po 90 minut |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
więc całe szczęście, że grać będziemy na murawie... Dajmy mu szansę! To uniwersalny zawodnik, idealny rezerwowy; bo nie wierzę, że nie sprowadzimy jeszcze jednego PO biorąc pod uwagę podatność na kontuzje Lamey'a
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Hertha Berlin z Lameyem w składzie zajęła siódme miejsce w 2. Bundeslidze. Lamey zasłużył wg Kickera na średnią 4,08 - po naszemu 1,92.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 13.06.2011 o godz. 20:56.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Sprawa jest prosta - po wój sprowadzać EMERYTÓW OBCOKRAJOWCÓW NA ŁAWKĘ Sprtowadzamy piłkarza i z góry zakładamy że nie będzie grał. Po co się pytam !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Oj Uranie miałem cię za obiektywnego gościa.
A z tym "po naszemu" równo pojechałeś. Najlepszy boczny obrońca Bundesligi w sezonie 2010/2011 (według Kickera) Łukasz Piszczek miał średnią not 3.09, rozumiem, że po naszemu 2,91 tak ? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
o jakim wy jeszcze nowym prawym obroncy piszecie!!!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie Hertha a Arminia Bielefeld, jak nawet dobrze przepisywać nie umiecie to nie bierzcie się za komentowanie...
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cytat z Clebera: http://www.weszlo.com/news/7060
Cytat:
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.06.2011 o godz. 21:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
2,92 gwoli ścisłości...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja powiem tak,nie widziałem chłopa w żadnym meczu,nie słyszałem o nim przed transferem do Wisły,ma u mnie czystą kartę,miałem obawy i liczyłem że sprowadzimy kogoś innego no ale nie jestem SV skoro on uznał,że on to ja mu ufam.Zobaczymy co pokaże na boisku i wtedy ocenimy na razie nie ma co komentowac bo statystyki a boisko to zupełnie inna bajka.Dajmy chłopowi potrenowac,zobaczymy co pokaże i wtedy możecie płakac/skakac z radości. Nie oceniaj książki po okładce.Tyle
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|