The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2011, 12:26
Transfery Polonii robia wrazenie, a mamy dopiero poczatek czerwca . Podobno Wojciechowski chce wymienic polowe skladu, wiec pewnie jeszcze 5-6 transferow dokona...kiedy to cale towarzystwo sie zgra? Niewiadomo , zespol pewnie zaskoczy pod koniec rundy jesiennej, ale widac ze facet ma fiola na punkcie futbolu.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.06.2011, 12:44
rw88 napisał(a):Wyświetl post
W sumie jakby tą równą miarą mierzyć każdego, to jakby nie było jest to też charakterystyka Meliksona, też była to w Izraelu gwiazdka góra półtora ostatniego sezonu, będąca w dodatku w wieku 26 lat.

Bonin od lat prezentuje równy, średni poziom, może nie jest to zawodnik na miarę reprezentacji, ale też nie przychodzi do Polonii jako podstawowy zawodnik, bo trudno mi sobie wyobrazić, żeby miał wygryźć ze składu Smolarka, Mierzejewskiego czy Jeża. W dodatku pozyskują go za darmo, bo skończył mu się kontrakt

Sultes i Sikorski też raczej przychodzą deptać po piętach Sobiechowi. A Baszczyńskiego, czy podstawowego reprezentanta Macedonii Todorowskiego trudno uznać za zawodników, co "ze trzy razy pod rząd kopnęli prosto piłkę". Zresztą Sobiech czy Sadlok też udowodnili, że byli w 100% warci tej kasy, którą za nich dano czyli 1.000.00 euro za Artura i 750.000 euro za Macieja. Bruno również się sprawdził (6 goli, 3 asysty), Smolarka też trzeba mimo wszystko zapisać na mały plus (7 goli, 4 asysty), chociaż zarabia ciut za dużo, w stosunku do tego, co dał drużynie.

...

Skuteczność mają nie tak złą, jak się powszechnie uważa.
W czym sie Bruno sprawdził
Statysyka statystyka ale gośc gasnie w 3/4 meczów
Liczy sie wynik drużyny a ten jak na poniesione nakłady był katastrofalny
Bonin ma 28 lat jest tak jak napisałeś średniakiem a pewnie dostanie z 1 mln zł za rok gry(?)
A Sikorski ma 24 lata, to nie jest zawodnik z potencjałem do rozwoju, owszem tez mi sie podoba jego zaangazowanie, ambicja czy determinacja, ale umowmy sie piłkarsko to szału nie robi
Nie na tyle, żeby wydawać na niego z 600 tys E
Moim zdaniem jedynym super transferem Polonii to był Mierzejewski ale o tym zeby go brać z Płocka to pisało sporo ludzi również u nas na forum
oraz Sobiech, z tym ze to juz jak na nasza lige to były spore nakłądy ale niech bedzie
reszta to jest własnie stado przeplaconych kopaczy z ekstraklasy czyli to z czego wiekszosc klubów już na szczescie "wyrosła"
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 06.06.2011 o godz. 12:47.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.06.2011, 13:05
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Sadloka, to nie wiem jakim cudem uznałeś, że 750 tyś € za średniej klasy zawodnika to jest dobra cena. W tym sezonie zagrał dla Polonii tylko w 10 meczach i niczym się nie wyróżnił. Trochę mało jak za taką kwotę.
Ponadto już pojawiają się sygnały, że Maciek może na dłużej pożegnać się z piłką.
Z prostego powodu - gość gra na zupełnie niezłym poziomie, może nie jest w trójce najlepszych obrońców ligi, ale na pewno należy do wyróżniających się defensorów Ekstraklasy, ma na swoim koncie 14 spotkań dla reprezentacji Polski i 78 spotkań ligowych. Nie byłoby w tym nic nad wyraz imponującego, gdyby nie fakt, że legitymuje się takimi wynikami mając 21 (słownie dwadzieścia jeden) lat. Mając 22 lata może mieć już za sobą setkę występów w Ekstraklasie (!).

Wskaż mi drugiego takiego zawodnika w naszej lidze, z podobnym dorobkiem, w podobnym wieku. Kontuzji Sadloka nie biorę pod uwagę w tych rachunkach, bo jest to sytuacja losowa mimo wszystko. Wszędzie na świecie jest tak, że wiek ma kolosalne znaczenie dla . I tak weźmy np. nowy nabytek Wisły, gdyby Ivica Iliev miał teraz załóżmy 23 lata i za sobą podobny sezon w LM i Serbii, w życiu nie przyszedłby do Krakowa, a zakładając, że miałby ważny konktakt, jego cena grubo przekraczałaby 3 mln. euro.

W takiej Chorwacji Sadlok z Sobiechem byliby warci już po kilka milionów euro, sęk w tym, że Chorwaci wychowują niewątpliwie lepszych piłkarsko zawodników. Więc cena 1 mln. euro za Sobiecha jest odpowiednia, biorąc pod uwagę, że jego chorwacki odpowiednik (pod względem osiągów i potencjału w skali kraju) kosztowałby gdzieś od 4,5 do 6 mln euro, a odpowiednik Sadloka miałby cenę wywoławczą co najmniej 2,5 mln euro.

bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
W czym sie Bruno sprawdził
Statysyka statystyka ale gośc gasnie w 3/4 meczów
6 goli i 4 asysty są dobrym wynikiem jak na zawodnika, który kosztował około 250.000 euro. Gaśnie w trakcie meczu, faktycznie, ale regularnie zdobywał bramki i asystował, a to jest w piłce najważniejsze. W punktacji kanadyjskiej ligi jest na pewno w górnej połówce tabeli.

Liczy sie wynik drużyny a ten jak na poniesione nakłady był katastrofalny
Zgoda, fakty są nieubłagane. W mojej opinii jednak problemem nie była jakość zawodników, ale brak stabilności (czterech trenerów różnych podczas jednego sezonu!) i kiepscy szkoleniowcy, w szczególności Bakero i Janas. Końcówka sezonu w ich wykonaniu pokazuje, że z bardzo solidnym Zielińskim przy sterach mogą osiągać zdecydowanie lepsze wyniki, a kadrę z pewnością będą mieć silniejszą, niż mieli. Ale nie zamierzam się specjalnie z tymi swoimi argumentami tutaj na siłę przebijać, bo dopiero następny sezon wszystko wyjaśni.

Bonin ma 28 lat jest tak jak napisałeś średniakiem a pewnie dostanie z 1 mln zł za rok gry(?)
A Sikorski ma 24 lata, to nie jest zawodnik z potencjałem do rozwoju, owszem tez mi sie podoba jego zaangazowanie, ambicja czy determinacja, ale umowmy sie piłkarsko to szału nie robi
Tak jak mówię, kwestia ich zarobków jest mało istotna, to jest problem portfela Wojciechowskiego. Natomiast nie widzę ani jednego, ani drugiego jako ich podstawowych zawodników, bo obaj będą mieć lepszych od siebie konkurentów, Bonin musi wygryźć Mierzeja lub Smolarka, a Sikorski posadzić na ławce Sobiecha i Sultesa.

Nie na tyle, żeby wydawać na niego z 600 tys E
Chce mieć Józek szeroką kadrę, to buli setki tysięcy euro, ale tak jak mówię, to jest problem jego portfela. Zresztą ich pomysł z kontraktami motywacyjnymi jest całkiem niezły.

reszta to jest własnie stado przeplaconych kopaczy z ekstraklasy czyli to z czego wiekszosc klubów już na szczescie "wyrosła"
Są przepłaceni, owszem, ale w dalszym ciągu są to zawodnicy naprawdę bardzo dobrej klasy jak na naszą ligę.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 06.06.2011 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.06.2011, 13:16
Cytat:
Wskaż mi drugiego takiego zawodnika w naszej lidze, z podobnym dorobkiem, w podobnym wieku.
Borysiuk Rok młodszy, lepszy dorobek nie licząc reprezentacyjnego I zresztą to tylko potwierdza Twoje słowa - teraz odchodzi "za grube miliony" do Włoch

Ja mam wrażenie, że wśród kibiców jest jakieś takie pokutujące wrażenie, że jak piłkarz rozwija się tylko do momentu trafienia do ekstraklasy, a zupełnie w oderwaniu od wieku. Jak chłopak gra w MESA do 21 roku życia, to mając niezłe wejście do ekstraklasy jest "zawodnikiem perspektywicznym, który daje świetne zadatki". Jak chłopak w tym samym wieku ma rozegranych 3 sezony w ekstraklasie, to jest już "zatrzymanym w rozwoju drewnem" i podlega tym samym ocenom, co piłkarze 28 letni. A przecież w przypadku piłkarzy w takim wieku wiele rzeczy przychodzi właśnie z czasem - w szczególności warunki fizyczne. Taki Sadlok już w tej chwili daje sobie radę jako obrońca (co w jego wieku jest fantastyczną sprawą) - a co dopiero będzie, jak nabierze masy, siły, nie mówiąc o doświadczeniu.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 06.06.2011 o godz. 13:27.
Legionista
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.06.2011, 13:35
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Borysiuk Rok młodszy, lepszy dorobek nie licząc reprezentacyjnego I zresztą to tylko potwierdza Twoje słowa - teraz odchodzi "za grube miliony" do Włoch

Ja mam wrażenie, że wśród kibiców jest jakieś takie pokutujące wrażenie, że jak piłkarz rozwija się tylko do momentu trafienia do ekstraklasy, a zupełnie w oderwaniu od wieku. Jak chłopak gra w MESA do 21 roku życia, to mając niezłe wejście do ekstraklasy jest "zawodnikiem perspektywicznym, który daje świetne zadatki". Jak chłopak w tym samym wieku ma rozegranych 3 sezony w ekstraklasie, to jest już "zatrzymanym w rozwoju drewnem" i podlega tym samym ocenom, co piłkarze 28 letni. A przecież w przypadku piłkarzy w takim wieku wiele rzeczy przychodzi właśnie z czasem - w szczególności warunki fizyczne. Taki Sadlok już w tej chwili daje sobie radę jako obrońca (co w jego wieku jest fantastyczną sprawą) - a co dopiero będzie, jak nabierze masy, siły, nie mówiąc o doświadczeniu.
Sadlok jest teraz w identycznej sytuacji jak Głowacki w momencie przyjścia do Wisły - i też tanio nie kosztował. Wszyscy wiemy jak to się potoczyło - jak dla mnie Głowacki to profesor najlepszy polski obrońca ostatniej dekady (na równi z Bąkiem) Sadlok o ile będzie omijał kontuzje (ale chyba niestety nie) będzie co najmniej tak samo dobry, bo ma coś wspólnego zz dwójką tych panów - świetną technikę jak na stopera.

A Wisła jest akurat takim klubem że kogo byśmy nie kupili z naszej ligi to jeżeli troche pogra zyskuje na wartości z prostego faktu grania u nas.
Sobiech grając cały sezon w Wiśle czy Lechu wycaniany byłby na 2-3 mln €.
Sadlok na 1,5 mln €
Po prostu sama Marka Wisły podbija cene zawodników.

Ale wiadomo w Wiśle od zawsze bano się inwestycji i czekano na okazjie - dlatego mimo wszystko jesteśmy tu gdzie jesteśmy i przez ostatnie 10 lat LM nie widzieliśmy ...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.06.2011, 14:05
No Polonia się niby wzmacnia... znowu do średniego zespołu dokupuje najlepszych graczy z innych średnich zespołów. Kupiła niby 6 zawodników już, ale jak tak na nich patrze to tylko jeden może być wzmocnieniem (Jeż) bo reszta to już raczej ławka. Bonin Mierzejewskiego ze składu nie wyrzuci, Baszczyński przyszedł jako trzeci stoper, ten Macedończyk to poziom pewnie co najwyżej Bunozy czyli nie najlepszy, Sikorski i ten Słowak lepsi od Sobiecha i Smolarka nie są. Także kolejni piłkarze o poziomie takim jaki już mają.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 06.06.2011, 14:42
rw88 napisał(a):Wyświetl post

Zgoda, fakty są nieubłagane. W mojej opinii jednak problemem nie była jakość zawodników, ale brak stabilności (czterech trenerów różnych podczas jednego sezonu!) i kiepscy szkoleniowcy, w szczególności Bakero i Janas.
.
Bakero zostawił drużyne na szczycie tabeli, a o jego zwolnieniu zadecydowały czynniki pozasportowe.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.06.2011, 15:19
Pavel Sultes, a kto to w ogóle jest? Bo statystyki ma słabe...a nawet bardzo słabe jak na napastnika.

Znów Polonia skupuje piłkarzy i znów wyjdzie to samo. Bo czym różni się Rachwał od Bonina (w sensie umiejętności i potencjału, nie mówię o pozycji)?

Jedynie ten Jez to na serio ciekawy zakup, pozostali piłkarze '' ale to już było''. Z Sobiechem mają teraz kwas, bo jako jedyny nie zgodził się na warunki bossa. A boss nie lubi jak się go ktoś nie słucha.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.06.2011, 18:10
W takich klubach jak Groclin/Polonia nie ma ciśnienia na cos więcej niż zwykłe ligowe pokopanie sobie piłeczki. To, że Wojciechowski chce, nie ma żadnego znaczenia. Garstka kibiców też nie pomoże.
A taki Przyrowski, Brzyski, Tosik to raczej do smiechu a nie grania. Zresztą reklamowane "gwiazdy" typu Sadlok czy Sobiech jakoś tak zbladły.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.06.2011, 19:09
Polonia to taki klub wiejski, które reprezentuje miasto i to na dodatek stolice. Dla mnie ta drużyna jest idealna dla takich zawodników, którzy myślą jakby dobrze zarobić, żeby się nie narobić. Wokół ich transferów znowu dużo szumu, a i tak połowa tych zawodników opuści Polonie po sezonie lub nawet wcześniej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.06.2011, 19:20
To czy Wojciechowski bedzie krolem polowania transferowego zobaczymy gdy sezon 2011/2012 bedzie trwał
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.06.2011 o godz. 19:31.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.06.2011, 19:35
No dobra Polonia kupuje ok, ale kiedy się zgrają? w czasie sezonu? mi to pasuje
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 06.06.2011, 22:02
jeśli JW da Zielińskiemu w spokoju popracowac to powinni w pierwszej 3 skończyc następny sezon.

Rok temu też sie konkretnie wzmacniali jak na nasze Polskie realia (Smolarek,Sobiech,Sadlok,gracze z Bałchatowa,Bruno,Kokoszka ) i skończyli sezon na 7 miejscu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.06.2011 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.06.2011, 22:55
W Dysko-Polo brakuje pilkarzom mentalosci mistrzow.Wojceichowski skleja super zawodnikow na papierze ale jako druzyna nie jest to super monolit.Jakby zainwestowali jeszcze w dobrego trenera z zachodu ktory nauczylby prawdziwej taktyki,i podejscia do zawodu to z tym skladem spokojnie by walczyli O Mistrza w nowym sezonie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 07.06.2011, 07:20
Sernas w Partizanie ?
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...556,1,726.html
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 07.06.2011, 07:39
Titto napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej, że Jeż to defensywny pomocnik, a Bonin to skrzydłowy...
Jak Jeż to defensywny pomocnik, to Melikson jest prawym obrońcą. Fajnego to mają tego defensywnego pomocnika, co to co mecz gra zawodnika podwieszonego pod Sikorskim, a sezon kończy z dorobkiem 14 spotkań, 5 goli i 5 asyst...Natomiast jeśli chodzi o wygryzienie Jeża, przez Bonina to nie zawsze musi być to ich bezpośrednia zamiana, chcąc wstawić Bonina zamiast Jeża do składu można to zrobić tak, że Mierzejewski zostaje przesunięty do środka pola, a Bonin wskakuje na skrzydło...

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
W Dysko-Polo brakuje pilkarzom mentalosci mistrzow.Wojceichowski skleja super zawodnikow na papierze ale jako druzyna nie jest to super monolit.Jakby zainwestowali jeszcze w dobrego trenera z zachodu ktory nauczylby prawdziwej taktyki,i podejscia do zawodu to z tym skladem spokojnie by walczyli O Mistrza w nowym sezonie.
Uważam, że nie wszędzie jest tak, że jedynym gwarantem sukcesu jest zagraniczny trener. Akurat w Polonii, gdzie w pierwszej jedenastce będzie pewnie grało ośmiu czy dziewięciu Polaków zdecydowanie lepszym wyborem jest Zieliński, szczególnie, że jest to trener, który zaznał już smaku mistrzostwa w swojej karierze i wie jak to się robi. Jak będą w następnym sezonie punktować choć trochę podobnie, jak Lech wiosną 2010 roku (13 meczów, 10 zwycięstw, 3 remisy, 0 porażek, w bramkach 24-4), to pierwszą trójkę mają gwarantowaną.

A wiele na to wskazuje, bo w ich ostatnich pięciu spotkaniach był widać jego rękę (3 zwycięstwa, 2 remisy, w bramkach 7-0). Ale zobaczmy, sam jestem ciekaw co pokażą w następnym sezonie.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.06.2011, 08:39
Widzew zaczyna się sypać. Odchodzi trochę szrotu w postaci Stratona, Kuklisa i Grischoka. Do tego na wylocie jest Nakoulma, Duric i Ukah. Nie zanosi się też na wykupienie Grzelaka, który zapewne wróci do Grecji. Największym zakoczeniem jest dla mnie fakt, że odchodzi Bruno Pinheiro, który nie ma miejsca w składzie u Michniewicza i na facebooku napisał już, że w tylko do czerwca będzie piłkarzem Widzewa. Tracą naprawdę dobrego piłkarza, którym mogą zainteresować się inne polskie kluby.

Zanosi się też na odejście Sernasa. Kierunek: Partizan, albo Dinamo Zagrzeb.

Dokładnie 13 zawodników może opuścić Widzew:
http://www.widzewiak.pl/newsroom/179...opuscic-Widzew
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.06.2011 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.06.2011, 16:21
Jez i Sikorski w Disco za 4 mln zł. Gołębiewski wypożyczony do Górnika.
http://www.90minut.pl/news/159/news1...o-Gornika.html
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 07.06.2011, 17:13
Cena za Sikorskiego i Jeża dosyć rozsądna. Taki Jeż na pewno jest wart około 600-700 tys. euro, a Sikorski 300-400 tys. Sikorski moim zdaniem mając lepszych partnerów będzie grać jeszcze lepiej, generalnie do jego gry nie mam wielu zastrzeżeń, jest groźny pod polem karnym rywali, ale na pewno musi poprawić skuteczność, co do tego nie ma wątpliwości. Mając w ofensywie czterech ponadprzeciętnych zawodników w naszych realiach - Mierzejewski, Jeż, Sobiech, Smolarek - Polonia na pewno będzie groźna dla każdego.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie 13 zawodników może opuścić Widzew:
http://www.widzewiak.pl/newsroom/179...opuscic-Widzew
Są w o tyle dobrej sytuacji, że mają ciekawą młodzież, głównie reprezentantów polskich młodzieżówek. W sumie wymieniają głównie zaplecze, rezerwowych, trzon drużyny zostanie właściwie prawie ten sam, więc na pewno kilku młodych w pewnym stopniu im ten problem rozwiąże.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 07.06.2011 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
night8484
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 07.06.2011, 17:22
Sikorski i Jeż powinni być w Wiśle szkoda że Mistrza Polski nie stać na takich zawodników:(
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.06.2011, 18:00
night8484 napisał(a):Wyświetl post
Sikorski i Jeż powinni być w Wiśle szkoda że Mistrza Polski nie stać na takich zawodników:(
Mówia na Nas psy, wiec głupio kupowac Jeża
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.06.2011, 18:45
Bardzo jestem ciekawy jak wypalą transfery Polonii. Najważniejszy jest Jeż - jeśli podtrzyma formę z Zabrza, Polonia ma szansę na MP. Mimo świetnej jak na polską ligę kadrę w Polonii brakowało kreatywnych pomocników - poza Mierzejewskim. Teraz dochodzi Jeż, co daje im więcej opcji w ataku, szczególnie pozycyjnym.

A w ataku kłopot bogactwa: Sobiech, Smolarek, Sikorski. Wszyscy na S.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.06.2011, 18:54
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jez i Sikorski w Disco za 4 mln zł. Gołębiewski wypożyczony do Górnika.
http://www.90minut.pl/news/159/news1...o-Gornika.html
Wczesniejsze hitowe transfery nic nie dały Polonni - nie wierze, by dały cos teraz.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 07.06.2011, 19:28
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Mimo świetnej jak na polską ligę kadrę w Polonii brakowało kreatywnych pomocników - poza Mierzejewskim. Teraz dochodzi Jeż, co daje im więcej opcji w ataku, szczególnie pozycyjnym.
Zapomniałeś o Bruno, który też jest kreatywny tylko trochę leniwy.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 07.06.2011, 19:31
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A w ataku kłopot bogactwa: Sobiech, Smolarek, Sikorski. Wszyscy na S.
Z takiego kłopotu bogactwa to ja wybieram jednego Genkova. Serio.
Polonia gra tylko w lidze, zamiast miec 16 piłkarzy to bedzie mieć Mierzejewskiego i 26 kopaczy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.06.2011, 20:01
jeszcze jest Gołębiewski
Odpowiedz cytując
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Stary 07.06.2011, 20:19
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
jeszcze jest Gołębiewski
jego wypożyczyli na rok do Górnika
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.06.2011, 20:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Mówia na Nas psy, wiec głupio kupowac Jeża
W tym konteście od biedy można zrozumieć że gra u nas Wilk, ciężko zrozumieć że gra Sobol ale zupełnie niezrozumiała była kariera Zająców.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.06.2011, 22:45
Titto napisał(a):Wyświetl post
Tym bardziej, że Jeż to defensywny pomocnik.
To nie Ty czasem swego czasu sądziłeś, że Adam Matysek i Radosław Matusiak to ta sama osoba?
Czego się więc spodziewać...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 08.06.2011, 06:56
Z takiego kłopotu bogactwa to ja wybieram jednego Genkova. Serio.
Polonia gra tylko w lidze, zamiast miec 16 piłkarzy to bedzie mieć Mierzejewskiego i 26 kopaczy
Genkow to podobny, ciut wyższy poziom jak Sobiech, z taką różnicą, że ten drugi może być jeszcze lepszy, bo jest o 7 lat młodszy. Ale Bułgar jest napastnikiem "na teraz", a Wisła akurat w tym momencie nie może sobie pozwolić posiadanie jako pierwszego napadziora zawodnika młodego i nie do końca okrzesanego. Taki Sobiech byłby co najwyżej idealnym kandydatem na napastnika nr. 2 w Krakowie.

Nie tylko Mierzejewskiego, ale też Smolarka, Sobiecha, Jodłowca, Jeża, plus bardzo solidnych Baszczyńskiego, Sadloka, Trałkę i Andreu. A szeroka kadra będzie tylko i wyłącznie ich atutem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów