|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Potwierdza się to, że przed pucharami będziemy mieli kolejny już raz zdemontowaną obronę. Na szczęście to nie nasz problem a głównie Pana Cupiała, który jak zdaje się po raz enty próbuje zawojować puchary z niekompletną drużyną etc...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dla mnie oczywistą sprawą jest,że gdy tracimy Chaveza to sa prowadzone już zaawansowane rozmowy z innymi kandydatami. Jakoś za Stana jestem o to spokojny.
Mam tylko nadzieje,że nie awanturowali się o jakies grosze,bo szkoda obroncy jego pokroju. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dokładnie. Drużyna zgrana w lidze a tu kolejne osłabienia i szukanie na szybkiego obrońców i ich zgrywanie jak nie ma na to czasu. A Chavez tak dużo nie kosztuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie popadajmy od razu w skrajności. Cały sezon było wiadomo, że nie mamy klasowej obrony i trzeba będzie ją mocno wzmocnić przed pucharami (conajmniej 2 nowych zawodników - nowe pół formacji = trzeba zgrywać obronę na nowo). A Chavez z całym szacunkiem dla niego ma wystarczająco wiele wad, żeby po nim nie płakać za bardzo. Po drugie dopóki oficjalna nie potwierdzi, że żegnamy Chaveza nie ma podstaw żeby sądzić, że się nie dogadają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
jest super Chavez odchodzi, za to Cikosz najgorszy z obrony zostaje,LM nasze!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisła pytała o Jeża z Zabrza
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...akowie/4620734
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.06.2011 o godz. 08:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Informacja z dzisiejszego DP
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Chaveza nie byłoby z drużyną do połowy lipca,więc prawdopodobnie nie zagrałby w ani jednym sparingu.To też mogło zdecydować.Poza tym,chyba Maaskant nie za bardzo mu jednak udał,bo gdy wszyscy środkowi byli zdrowi,to grał Jaliens z Bunozą.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Gdy w gazetach podają, że jakiś zawodnik ma przyjść do Wisły:
''haha, pismaki to zawsze coś wymyślą. Pewnie to zasłona dymna'' Gdy w gazetach podają, że jakiś zawodnik ma odejść z Wisły: ''Znowu rozwalony skład przed pucharami, brawo dla zarządu, jesteśmy w dupie nie w LM'' Polska mentalność. Na tę chwile wiemy tylko, że z klubu odchodzą Boukhari, Branco i Żurawski. Nie panikujcie. ![]()
''Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Na chwilę obecną mamy plotki wzięte z księżyca: Nistelrooy, Peszko, Santa Cruz... A gdzieś w tle negocjacje o wykupienie Cikosza (300 tys. € to dla nas spora kwota) i prawdopodobne fiasko w sprawie Chaveza. Nawet zakładając, że Valcx dokona kolejnego cudu i praktycznie nie popełni błędu przy transferach (w co osobiście nie wierzę, mylą się wszyscy) - to i tak nie będzie czasu na zgranie defensywy. A z dziurawą obroną możemy przegrać z każdym - kolejny Karabach czy Levadia są jak najbardziej możliwe. A kolejna kompromitacja w europejskich pucharach nie wchodzi w grę - oznaczałaby następną czystkę w klubie, a przynajmniej osłabienie pozycji holenderskiego duetu. Radzę trzeźwo spoglądać na rzeczywistość: mamy bardzo słabą kadrę, która na chwilę obecną jest raczej osłabiana, niż wzmacniania. Stan też z g. bicza nie ukręci. Bez kasy na transfery pozyskać można w najlepszym wypadku kolejnego Boukhariego. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
||
|
Ta uwagę:
PS. Funkcja "ignoruj" jest na tym forum wyjątkowo przydatna, szkoda tylko że na moderatórów nie działa.. ![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Z mojej strony hipoteza jest taka. Klub będzie się wzmacniał w zależności od tego czy będziemy przechodzić kolejne rundy. A więc do II rundy uzupełniamy skład, w przypadku III rundy 1-2 wzmocnienia, IV runda kolejne transfery = awans do LM. Nawiasem dodam że taki scenariusz przerabialiśmy i nie dało to należytych efektów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cikosz za 300 tyś on nie jest wart nawet 100 tyś, ale zaraz kim my sie interesujemy kaleką Lameyem, jacyś emeryci 32 lata ,33 a co to jest
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jeża to mogliby kupić, żeby grał obok Meliksona, Sobolewski -Jeż- Melikson byłby niezłym środkiem pomocy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kolejne okno transferowe i kolejny płacz. proponuję przeczytać 100 stron w tył, gdzie był płacz podczas okienka zimowego... początkowo krytyka i płacz po odejściu Brożków, każdy mówił źle o Holendrze, że sprzedaje i nikogo w zamian nie sprowadza, że Wisła prześpi okno transferowe. W drugiej połowie kilka transferów przeprowadzonych i już Stan jest nazywany zbawcą klubu.
Teraz jest to samo. Że wietrzenie składu, że brak wzmocnień, że brak konkretów z Chavezem i Cikosem, że Stan jeszcze nikogo nie kupił, a lada chwila gramy w eLM. Po co patrzeć do przodu i widzieć tam tylko czarny scenariusz. Stan razem z obserwatorami pracowali całą rundę, a może i dłużej nad tym, żeby sprowadzić odpowiednich ludzi. Zimą Wisła nie przeprowadziła złego transferu. Wszystkie były trafione. Dlatego zaufajcie mu, bo gość doskonale wie co robi. Rozliczać go będziemy z tego we wrześniu, nie teraz. Powodzenia Stan ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
A jeżeli to będzie 5 transferów darmowych to co? Będą feee dlatego, że są darmowe? A zresztą - osoba, która Bonina wskazuje jako potencjalne wzmocnienie kadry Wisły Kraków nie może mieć równo pod sufitem więc należy Ci to wszystko wybaczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Huśtawka emocji rzeczywiście niesamowita:
1. RvN i Santa Cruz- jesteśmy w niebie 2.Peszko i Jeż- jest dobrze, LM w zasięgu ręki 3. Wieści o Chavezie- jest tragedia, wyprzedaż i druga Levadia I to wszystko zaledwie w przeciągu kilku dni. Dla mnie sprawa prosta - trzeba czekać i nie histeryzować. Zobaczymy efekty pracy Stana i je ocenimy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
ludzie, ochłońcie. jeszcze żaden transfer nie został zatwierdzony. żadnego oficjalnego newsa. zainteresowanie może być takie jak w przypadku Baszcza. lużne rozmowy w stylu "zagrasz u nas za czapkę gruszek?" "ee nie. tu gdzie mi teraz dają czapkę gruszek jest cieplej, poza tym obiecali że będą jeszcze przez rok dawać" "ok to do usłyszenia za rok". pieprzyć sezon ogórkowy. ludzie spinają się o wymyślone informacje. nadbudowują teorie spiskowe i wizje upadku na podstawie newsa którego pismak musiał wymyślić albo wziąć z jakiegoś forum, czy komentarzy, bo innych informacji nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ja nie panikuję. Ja oceniam naszą sytuację. Nie jest winą Stana, że Chavez był pozyskiwany w ten sposób. I że nasz kluczowy stoper i tak musiałby wyjechać na turnee po Ameryce Łacińskiej. W lecie wszystko robiono w totalnym pośpiechu ale teraz zbieramy żniwo.
Podejrzewam, że mało kto z Zarządu zakładał zdobycie MP. Liczono na spokojną przebudowę zespołu i ew. miejsce w europejskich pucharach. Ja tylko mówię, że mimo profesjonalisty na stanowisku dyrektora sportowego jeszcze nie ma u nas szału. Gadania Basałaja o Lidze Mistrzów uważam za szkodliwe. Bo nie mamy kadry na te rozgrywki. Teraz należy spokojnie pracować nad sensownymi wzmocnieniami kadry. Załatać najpotrzebniejsze dziury, których jest mnóstwo. Moim zdaniem na to potrzeba 2-3 okienek, bo przez ostatnie lata tylko osłabiano nasz zespół. Nie można tego robić w atmosferze hurraoptymistycznej, bo nasz Boss gotów w LM uwierzyć. A wiadomo, jak źle znosi porażki. Cel podstawowy to uniknięcie kompromitacji w europejskich pucharach. Nie tylko ze względu na nas, kibiców - ale by zapewnić stabilizację w klubie. Dlatego skompletowanie defensywy jest w tym momencie absolutnie kluczowe. Martwią informacje o Chavezie, ale faktycznie większości z nas umknęło, że i tak w początkowej fazie sezonu nie będziemy mogli na niego liczyć. Więc może to sam Maaskant zadecydował, by nie wykupywać tego zawodnika a szukać kogoś pewniejszego. To okienko będzie kluczowe dla oceny sytuacji w Wiśle. Nie oczekuje kolejnych hitów w postaci Meliksona - taki fart rzadko się zdarza. Ale chciałbym, by podtrzymano strategię pozyskiwania wartościowych piłkarzy typu Jaliensa czy Genkowa. Dopiero po zakończeniu letniego okna transferowego będzie można powiedzieć, że jesteśmy na właściwej drodze. Promyk nadziei się pojawił, to fakt. Czekam na więcej. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
[QUOTE=Reser;1104948]A skąd ty możesz wiedzieć kim my się interesujemy? Kim ty jesteś żeby wyrokować czy Cikos jest warty 300tysięcy czy nie. I najważniejsze skąd wiesz, że za tyle chcemy go wykupić?
jestem nikim, przepraszam cię bardzo że ośmieliłem się napisać że Cikosz jest wart 100 tyś,sory A jeżeli to będzie 5 transferów darmowych to co? Będą feee dlatego, że są darmowe? nie interesuje mnie ile wezmie menager, kapisz? A zresztą - osoba, która Bonina wskazuje jako potencjalne wzmocnienie kadry Wisły Kraków nie może mieć równo pod sufitem więc należy Ci to wszystko wybaczyć kontrakt mu się skończył, można było negocjować, jak dla ciebie Bonin to cienias, to nie mam pytań...
Ostatnio edytowane przez wiśnia : 02.06.2011 o godz. 08:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak tak to z kim miałby wygrać rywalizację z naszego składu? A może perspektywiczny zawodnik? W wieku 28 lat? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ludzie spokojnie
transfery na pewno beda i obrona na pewno sie zgra a w pucharach czolg czyt. kowalski nie bedzie gral na stoperze a co do cikosa to chlopak ma potencjal i sie nadal rozwija...nie rozumiem za co na niego tak nadajecie... ja uwazam ze jak bedzie sie rozwijal tak jak w ostatniej runddzie to koles za 2 lata bedzie warty ze 2 banki![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
W końcu ktoś to zauważył. Moim zdaniem fakt, że Chavez będzie na Gold Cup 2011 praktycznie przez cały czerwiec zdecydował o niewykupywaniu tego zawodnika. Ryzykują sporo rozwalając defensywę kolejny raz z rzędu, ale zmusza ich do tego sytuacja. Ciekawe, czy mają kogoś sensownego na miejsce Chaveza, bo nazwiska tj. Lamey, czy Żewłakow nie wróżą niczego dobrego.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że z tym Chavezem to trochę przesadzacie. Oczywiście fajnie gość się ustawia i tym nadrabia braki w szybkości, ale w grze o europejskie puchary przeciwko sobie będzie mial grajków kilka razy lepszych i pewnie jeszcze szybszych.
Jedyne co za nim e tej chwili przemawia to to, że był w miarę zgrany z blokiem defensywnym, choć i to w świetle informacji o jego wyjeździe na reprezenatcje w czerwcu przestaje być argumentem. ![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|