|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
W "Siedem Dni Od Mistrzostwa" wszystko idealnie widać. Przed meczem Orest nie straszył, tylko ostrzegał przed zlekceważeniem rywala: "to musi być rozsądna gra. (...) Nie rzucamy się jak na padlinę, to nie jest padlina. Z szacunkiem, ale bezwzględnie." (część 2/4 3:18 - 6:00) W przerwie zawodnicy krzyczeli, ale nie wściekali się przez taktykę, tylko przez swoich kolegów, którzy tej taktyki nie wypełniali, niewłaściwie kryli i nieprawidłowo stosowali pressing: "ile można mówić, żebyście grali to, co chcemy grać" (Piotr Lech, 2/4 6:47-9:52). Ujek miał pretensje do kolegów nie tylko o brak wysokiego pressingu, ale też o skuteczność (3/4 7:36). Lenczyk z kolei tłumaczył mu, że jego bieganie za piłką jest bezsensowne, gdy reszta zespołu cofa się na środek boiska i tam przygotowuje się do pressingu, a od dobrej skuteczności ważniejsze jest zabezpieczenie własnej bramki.
Ostatnio edytowane przez jova : 23.07.2011 o godz. 00:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Faktycznie, przepraszam za pomyłke
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Moderator a takie brednie wypisujesz że głowa mała! ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
ehh gorzka prawda...
Cytat:
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
oczywiście nie ale ale pisząc:
Orest nie po raz pierwszy daje ciała w ważnym meczu stosując jakąś wydumaną taktykę. jest co najmniej śmieszne. Już widzę gdybyśmy to my mieli zagrać ze Szkotami, szloch na całe forum że mega trudny rywal. Przekonamy się zresztą jak wylosujemy Rangersów. Powtarzam jak można krytykować trenera który ze słabej drużyny która po początku sezonu skazywana była na spadek wyciągnąć wicemistrzostwo? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ogóle to krytykować chyba mozna i to całkiem zasadnie? Zyjemy w wolnym kraju.
![]() Nie porównuj zreszta Rangersów do Dundee. Oni sami się ze sobą co roku kilka razy porównują i wychodzi to zdecydowane na niekorzyść Dundee. Osobiście zanuje Lenczyka za warsztat i za to, ze potrafi z kiepskich ekip w ciągu krótkiego czasu stworzyć solidnych rzemieślników. Co nie przeskadza mi widzieć, ze czasami popełnia błędy, lecz wysoko zawieszone ego nie pozwala mu się do nich przyznac (zupełnie jak bym o sobie pisał ) |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jaka stacja tv bedzie pokazywac mecz Legii z Turkami?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wychodzi na to, ze zadna - nawet zagraniczna
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 24.07.2011 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to sobie nie obejrzymy przedostatniego meczu Legii w europejskich pucharach...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() ![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
http://www.slaskwroclaw.pl/6889785.dhtml
Po godzinie 19 na Polsacie była zapowiedź meczu Litex-Wisła na otwartym Polsacie. Co do Legii może TVN odkupi prawa i pokaże mecz.
Ostatnio edytowane przez John1906 : 24.07.2011 o godz. 18:33.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
PS: Ogladam polsat i jak zwykle przegapie zapowiedzi :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
O Wisłe jestem spokojny:
- jest rozstawiona - wygrała z Litexem w sparingu - po meczach ze Skonto widać że forma coraz lepsza -w najgorszym razie (odpukać)pozostaną co najmniej 2 mecze w lidze europy O Sląsk również jestem spokojny: -osiągneli już więcej niż zakładano - wyeliminowanie wyżej rozstawione Dundee -osoba Lenczyka gwarantuje odpowiedni poziom drużyny Jedynie o Legie jestem niespokojny: - zagrają na ,,dzień dobry" z wyżej klasyfikowanym rywalem - zagrają w "niecodziennych" warunkach - upały w Turcji.Zmiana klimatu. - po wiosennych zamieszaniach-zwolnieniach ze Skorżą ciężko aby piłkarze mieli do niego wielki szacunek -kontrowersyjne wzmocnienia - Ljuboja i mający najlepsze lata za sobą Zewlakow. Myśle że w przypadku Legii minimalna porażka nie byłaby złym wynikiem mając w zapasie rewanż na Lazienkowskiej. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee.
Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza. Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę. To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny, Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach. Taktyka ofensywna nie zawsze świadczy o braku lęku, ale w tym wypadku wynikała ze złej oceny. Była źle dobrana pod kątem najważniejszego celu jakim było mistrzostwo. Tyle w tym temacie. Jeszcze tylko opinia Tomaszewskiego z ktora nikt nie musi się zgadzać: Cytat:
Pozostańmy przy swoich odczuciach co do Lenczyka i nie zaśmiecajmy juz forum |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Tylko tyle odemnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Trzy razy pytałem "w jaki sposób ta taktyka była wydumana i jak różniła się od ich standardowej?", a Ty nie potrafisz odpowiedzieć. Nie możesz wskazać, co dokładnie było złego w tamtej taktyce (użytej w meczu GKS - Wisła), ale to nie przeszkadza Ci twierdzić, że w najważniejszych meczach Lenczyk nie potrafi "dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie". Wiesz, że taktyka była zła, ale nie potrafisz wskazać żadnych błędów. Kabaret. Moja opinia, że Lenczyk z trudnymi meczami radził sobie nieźle, jest oparta na faktach, które przywołałem - meczach pucharowych i spotkaniach z największymi ligowymi klubami. Uważam, że ta statystyka ewidentnie pokazuje, że w trudnych meczach Lenczyk radził sobie bardzo przyzwoicie, a jego zespoły często odbierały punkty silniejszym drużynom. Przypominam, że nie rozmawiamy o jakichś tam spotkaniach, do których Lenczyk wybierał złą taktykę, tylko o szczególnych przypadkach - o ważnych meczach, w których stosował "wydumaną taktykę". Gdy wymieniłem mecze, które moim zdaniem były ważne, trudne (Wisła, Legia, Lech i puchary) i udowodniłem, ze Lenczyk radził sobie w nich całkiem nieźle, Ty stwierdziłeś, że inne spotkania mogły być ważne w zależności od układu tabeli. Poprosiłem byś wymienił te inne ważne mecze. Oczywiście nie potrafisz tego zrobić, ale nie przeszkadza Ci to twierdzić, że Lenczyk wielokrotnie "dawał ciała" w ważnych spotkaniach. W kółko wymieniasz tylko dwa mecze: z Wisłą i z Dundee.
Wypowiedz nie na temat. Rozmawiamy o ważnych meczach drużyn Lenczyka rozegranych po spotkaniu GKS-Wisła. Jeśli nie zamierzasz odpowiedzieć na moje pytania, tylko wciąż się wykręcać, to rzeczywiście dyskusję można uznać za zakończoną.
Ostatnio edytowane przez jova : 25.07.2011 o godz. 02:03.
|
||
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
IRTYSZ oberwal od AKTOBE 2:7.
Porazka Jagiellonii wyglada coraz zalosniej. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
mecz meczowi nierówny.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
...co w mojej opinii jest dużo bardziej kompromitujące niż sytuacja, w której po tym dwumeczu widać, że nawet tak ogórasty Irtysz jest piłkarsko lepszy i dzięki temu wygrywa. Wolałbym rzeczywiście widzieć, że nasz kraj jest tak piłkarsko słaby, że nawet Kazachowie prezentują wyższy poziom, niż widzieć kolejne porażki, w których polska drużyna przegrywa głową, mentalnością, brakiem koncentracji, profesjonalizmu. To dopiero jest dla mnie dołujące, że "nasi" piłkarze w danym meczu są lepsi, ale przegrywają, bo są mentalnymi baranami. Ale trudno, było, minęło, nie ma już co do tego wracać, trzeba mieć nadzieję, że w następnym sezonie w pucharach zagrają zespoły rzeczywiście do tego MENTALNIE przygotowane. A Śląsk i Wisła zmażą tą plamę dla naszej ligi w następnych meczach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
sztuka jest przegrać będąc lepszym...ale jakby to powiedział Peja, "tak kończa frajerzy"
100% racji rw88 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Legia na żywo w Polsacie Sport
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
wiec az strach pomyslec co by było po zwyciestwie w meczu o punkty z Barcelona![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|||
2. Czy ja porównuję? Podałem jeden, JEDEN! konkretny przykład Valencia - Parma i nic więcej. Przy reszcie osiągaliście oczywiście większe wyniki w XXI wieku w pucharach. 3. No, 'sorka' chłopie, ale te Wasze, Lecha czy Grodziska wyniki z XXI wieku 'nieco' kucają przy wynikach Legii z XX wieku, które mam przyjemność pamiętać, dlatego nie robią zbyt wielkiego wrażenia. I chyba czas najwyższy to powiedzieć, bo widzę, że niektórzy odlatują już 'meczami z Tottenhamem' czy 1/8 czy 1/16 Uefy ![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 25.07.2011 o godz. 19:58.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
2. Jak się mają oba mecze do siebie, bo nie rozumiem? Możliwe, że jest jakieś powiązanie, którego nie wykryłem. 3. Czyli jakby Legia dziś zaszla do 1/8 LE to dalej byś twierdził, że kuca przy wcześniejszych wynikach i nie robi wrażenia? Obiektywizm poproszę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
To oni nadal myślą ,że mecz z Arsenalem był na poważnie ? hahaha
|
|
|