The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2011, 17:59
Brawo WIelki SLąSK pokAzal klase.!!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.07.2011, 18:02
Kurs spadał nawet do 1.62 przed samym meczem.
http://www.betexplorer.com/soccer/in...atchid=6780268

W sumie jestem zaskoczony przebiegiem spotkania. Dundee parę razy oglądałem i nie przypominam sobie, aby prezentowali taką cieniznę jak dzisiaj. Problemy z wyprowadzaniem piłki ze swojej strefy boiska, problem z przyjęciem piłki, czy dzidy do przodu przez większość meczu zaskoczyły mnie na tyle, że muszę się uderzyć w pierś. Brałem pod uwagę, że jakieś szansę Śląsk będzie miał w dwumeczu, ale nie spore, a minimalne. W kontekście rewanżu trzeba jednak się nie podpalać, bo Szkoci u siebie będą wyglądali zdecydowanie lepiej.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.07.2011, 18:18
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Kurs spadał nawet do 1.62 przed samym meczem.
http://www.betexplorer.com/soccer/in...atchid=6780268

W sumie jestem zaskoczony przebiegiem spotkania. Dundee parę razy oglądałem i nie przypominam sobie, aby prezentowali taką cieniznę jak dzisiaj. Problemy z wyprowadzaniem piłki ze swojej strefy boiska, problem z przyjęciem piłki, czy dzidy do przodu przez większość meczu zaskoczyły mnie na tyle, że muszę się uderzyć w pierś. Brałem pod uwagę, że jakieś szansę Śląsk będzie miał w dwumeczu, ale nie spore, a minimalne. W kontekście rewanżu trzeba jednak się nie podpalać, bo Szkoci u siebie będą wyglądali zdecydowanie lepiej.
oni tak wyglądali jakby z miesięcznych wakacji na plaży ktos ich prosto sciagał
motoryka i dynamika na poziomie polprofesjonalistów, tymbardziej szkoda, że sie Sląsk zadowolił 1:0
co to za sztuka stracic gola na wyjeździe z niczego
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Stary 14.07.2011, 18:04
Na uefa.com sa juz koszyki do losowania 3 rundy LE.

Te 2 interesujace nas:

Group 3:
Seeded

Hapoel Tel-Aviv FC (ISR), Stade Rennais FC (FRA), PFC Levski Sofia (BUL), Vitória SC (POR), FC Minsk (BLR)/Gaziantepspor (TUR)
Unseeded
The New Saints FC (WAL)/FC Midtjylland (DEN), Legia Warszawa (POL), FC Vaduz (LIE)/FK Vojvodina (SRB), KF Tirana (ALB)/FC Spartak Trnava (SVK), FC Metalurgi Rustavi (GEO)/FC Irtysh Pavlodar (KAZ)

Group 7:
Seeded

Crusaders FC (NIR)/Fulham FC (ENG), PAOK FC (GRE), FH Hafnarfjördur (ISL)/CD Nacional (POR), Brøndby IF (DEN), FK Metalurg Skopje (MKD)/PFC Lokomotiv Sofia (BUL)
Unseeded
WKS Śląsk Wrocław (POL)/Dundee United FC (SCO), Vålarenga Fotball (NOR)/FC Mika (ARM), SV Ried (AUT), BK Häcken (SWE)/FC Honka Espoo (FIN), NK Domžale (SVN)/RNK Split (CRO)
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.07.2011, 18:10
Nie ma sensacji Śląsk pokazął że w każdym elemencie gry jest o jedna klasę lepsi od rywala. Dundee prezentuje solidny poziom ligowy ... Polskiej Ligi tj. taki Górnik Zabrze z poprzedniego sezonu, albo Zagłebie L. (żeby pasowało pod koszulki)

Jak dla mnie to kolejny dowód na to że o ile w pucharach grają dobrze poukładane i nastawione na sukces Polskie zespoły to wstydu nie ma. Takie mecze pokazują prawdziwą siłę polskiej ligi, a nie te w których grają zespoły jak Jaga, Ruch czy inni biedacy którzy rozgrywki w europie traktują jak karę.

Jak co roku w pucharach będę startować zespoły poukładane sportowo i organizacyjnie będzie napradę dobrze.
Szkoda że od nastepnej rundy czekają ich naprade zespoły ze światowej górnej półki bo mogli troszkę zamieszać w tych rozgrywkach.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.07.2011, 18:19
Na pewno szacunek dla piłkarzy Śląsk się należy. Większość z nich to prawiczki w europejskich pucharach i widać było od samego początku, że nogi im się nie trzęsły. Morale też było wysokie co zawdzięczają przede wszystkim Orestowi. Choć w defensywie zdarzały się błędy indywidualne to generalnie w każdej strefie gra wyglądała nieźle, a nawet czasem dobrze. Dla mnie zawodnikiem meczu był Spahic, który świetnie sobie radził ze Szkotami, zarówno w defensywie, jak i w wejściach do przodu.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.07.2011, 18:25
A mnie co sie rzucilo w oczy odrazu to znakomite wyjścia spod krycia i trudnych sytuacji.

Czasami przecierałem oczy że to polski zespół tak klepie ładnie gałą brawo Śląsk!
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.07.2011, 18:43
sergio napisał(a):Wyświetl post
A mnie co sie rzucilo w oczy odrazu to znakomite wyjścia spod krycia i trudnych sytuacji.

Czasami przecierałem oczy że to polski zespół tak klepie ładnie gałą brawo Śląsk!
No wlasnie, ja też Widac ze to dryuzyna głodna sukcesu, walczy o kazdy centymetr boiska... dawno tego nie widziałem takiej zaciętosci wśród polskich ekip. To Nie było to z czego nasze polskie gwiazdeczki są znane, z żeliku, stania, obijania się, i krycia się za obroncami, "żeby przypadkiem do mnie nie podał..."
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.07.2011, 18:42
Wielkie brawa dla Śląska - jak zagrają tak w rewanżu to będzie dobrze. Zwycięstwo minimalne ale najważniejsze, że nie stracili bramki.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 14.07.2011, 18:57
Slask odpadnie wedlug mnie, zrobili ten sam blad co Jaga a mianowicie nie wykorzystali przewagi wlasnego boiska i na rewanz jada drżec o wynik.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.07.2011, 19:19
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Slask odpadnie wedlug mnie, zrobili ten sam blad co Jaga a mianowicie nie wykorzystali przewagi wlasnego boiska i na rewanz jada drżec o wynik.
No nie wiem , jeśli zaparkują autobus i będą grać w miarę mądrze to awans będzie , może uda się coś skontrować , dopóki piłka w grze nie wiadomo co będzie.

Brawo dla Śląska !
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.07.2011, 19:22
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Śląsk to drużyna które lepsze wyniki notuje na wyjazdach

jestem raczej spokojny o rewanż , myśle że padnie w nim remis 1-1

jeśli Śląsk wylosuje Brøndbyernes IF (Dania) lub pare FK Metalurg (Skopje) (Macedonia)/Łokomotiw Sofia (Bułgaria) to uważam że będzie nawet faworytem spotkania ( niepisanym ) z resztą drużyn widzę większe szanse po stronie rywala .

Legia tylko z Lewskim Sofia może być jakimś tam faworytem . Tutaj trudno przewidzieć jaką formę będa mieli warszawiacy .
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 14.07.2011, 19:31
Dla wiecznych pesymistów i sadomasochistów uwielbiajacych pastwić się nad porażkami polskich zespołów przypominam, że Śląsk w tym dwumeczu nie był rozstawiony tylko Dundee.

Plan Śląska na ten mecz był taki żeby nie stracić gola żeby mozna było z czystym kontem pojechać do Szkocji i tam zagrać swoją ulubioną grę z kontry. Plan wykonano w 100% dodatkowo dołożyli jeszcze bramkę która wcale nie była zakłądana w planie minimum.

Ba przy okazji Śląsk poprostu pokazał na tle Szkotów lepszą kulturę gry i umiejętności.

Pewnie że teraz może się zdarzyć że Śląsk jednak odpadnie, ae taka jest piłka. Jeśli jednak chłopaki zagraja na swoim średnim ligowym poziomie z poprzedniego sezonu to awansują. Głowy musza być jednak chłodne, a koncentracja utrzymana prze cały mecz.

Cieszy jednak to że na tle średniego Europejskiego klubu, polski średniak prezentuje się zdecydowanie lepiej.

I ciekawe co do powiedzenia mają prześmiewcy transferu Pietrasiaka - nie twierdzę że jest to piłkarz na LM ale w Śląsku jak widać bardzo sie przydaje - patrząc co prezentował na tle przeciwnika 3 razy lepszego od Skonto w porównaniu do wyczynów Jailensa, wypada okazać trochę pokory do depresjonowania umiejętności Polskich piłkarzy... przynajmniej w stosunku do obcokrajowców przez nas sprowadzanych.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 14.07.2011, 20:16
O jakiś szansach będzie można mówić dopiero jutro jak będą juz przeciwnicy znani \wtedy będzie isę można blizej przyjrzeć sytuacji w takim klubie.

A o szansach Śląsk to w ogóle dopiero lepiej mówić dopiero po rewanżu, bo jak ja akurat twierdzę że Śląsk poradzi sobie ze Szkotami całkiem dobrze to chyba nikt nie powie że sprawa awansu jest już rozstrzygnięta - jestem ciekawy opinii Szkockiej prasy.

Na koniec powiem jeszcze że chyba smutne jest życie tych wiecznych forumowych malkontentów.
Przed meczem Śląska wróżyli że szanse Śląsk na awans w zasadzie ma iluzoryczne, a po wygranym meczu gdzie Śląsk ewidentnie pokazał wyższość piłkarską nad rywalem oni dalej szukają dziury w całym.

Nie mówię tutaj o jakimś zachwycie nad Wrocławianami, ale to nie ci którzy wierzyli w awans Ślaska powinni być zadowoleni tym wynikiem, tylko ci którzy wieszczyli rychłe odpadniecie i pisali jak to polskie kluby są gorsze od Kazachskich powinni być zaskoczeni i gorąco gratulować "słabej polskiej drużynie" wspaniałej gry i wyniku ponad ich umiejętności.

Ale nie dla nich zwycięstwo po dobrej grze jest takim samym powodem do narzekań i czarnowidztwa jak porażka 2;0 po tragicznej.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.07.2011, 21:41
sergio napisał(a):Wyświetl post
Slovan w sparingu przegrał ze Śląskiem to dla przypomnienia a jesli chodzi o rywali Śląska to np Brøndbyernes IF Dania uwżasz poza zasięgiem?

Jak narazie to gra Śląska wygląda o niebo lepiej od naszej. Wiem może nie należę do optymistów i moim zdanie awans do grupy LE będzie szczytem jeśli chodzi o Nas czyt. Wisłę.
My tez przegralismy w lidze i teraz tez bysmy przegrali - jak patrzylem na Wisle wczoraj i Slask dzisiaj to w ogole druzyny jak z innych lig, z innego kraju oczywiscie ze wskazaniem na ekipe z Wroclawia.
Czyli da sie zespol przygotowac fizycznie i taktycznie na lipiec zeby jego gre dalo sie ogladac
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.07.2011, 21:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
My tez przegralismy w lidze i teraz tez bysmy przegrali - jak patrzylem na Wisle wczoraj i Slask dzisiaj to w ogole druzyny jak z innych lig, z innego kraju oczywiscie ze wskazaniem na ekipe z Wroclawia.
Czyli da sie zespol przygotowac fizycznie i taktycznie na lipiec zeby jego gre dalo sie ogladac
Zgadza się. Tylko kto jakie osiągniecia będzie miał w tej rundzie (do grudnia)? Ba - kto w jakim punkcie będzie za tydzień.Różnica stylu na korzyść - rzecz jasna. Ale Wisła przywozi 1-0 z wyjazdu, Śląsk ma 1-0 z silniejszą drużyną u siebie. Co z tego wyniknie - o tym za tydzień.
A potem będzie cd rzecz jasna.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.07.2011, 22:13
Śmiejemy się z Jagi, ale trzeba przyznać, że jak na swoje możliwości Kazachowie zupełnie przyzwoicie sobie w tym roku poczynają. Właściwie wszystkie trzy ekipy w II rundzie el. LE osiągnęły dziś niezłe wyniki. Rywali co prawda bajecznej klasy nie mieli, ale punktują bardzo ładnie. Jest duża szansa, że wszystkie trzy ekipy będą mieć w III rundzie eliminacji, a to już jest niezły wyczyn.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.07.2011, 22:32
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Śmiejemy się z Jagi, ale trzeba przyznać, że jak na swoje możliwości Kazachowie zupełnie przyzwoicie sobie w tym roku poczynają. Właściwie wszystkie trzy ekipy w II rundzie el. LE osiągnęły dziś niezłe wyniki. Rywali co prawda bajecznej klasy nie mieli, ale punktują bardzo ładnie. Jest duża szansa, że wszystkie trzy ekipy będą mieć w III rundzie eliminacji, a to już jest niezły wyczyn.
Chciałem zauważyć że rok temu też mieliśmy wszystkie drużyny w III rundzie eliminacji i co z tego wyszło?
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 14.07.2011, 22:41
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Chciałem zauważyć że rok temu też mieliśmy wszystkie drużyny w III rundzie eliminacji i co z tego wyszło?
Jak to co kilka łatwych punktów do rankingu ...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 15.07.2011, 07:22
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
No nic nic, ale my jesteśmy około 20-25 miejsca, oni w granicach czwartej dziesiątki. Po prostu chcę wskazać, że albo zrobili postęp, albo mają zupełnie dobry sezon. To tak w ramach ciekawostki tylko
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 15.07.2011, 12:49
Jest świetnie biorąc pod uwagę na kogo mogli trafić, oby teraz Śląsk nie zrąbał rewanżu w Dundee! Bo jest zupełnie realna szansa nawet na dojście do IV rundy el. LE. Legia też bez szans na starcie nie jest, chociaż będzie bardzo trudno, ale awans jest w jakimś stopniu realny.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 15.07.2011, 13:07
Legia ma duze szanse z Turkami minimalnym faworytem Turcy tak sie sklada,ze jestem wielkim fanem ligi tureckiej i apeluje do dzieciakow aby nie jaraly sie tym,ze Gazientespor to jakis gigant bo liga turecka oni nie sprowadzaja zadnych gwiazd maja 6 budzet w lidze tureckiej solidny klub ale jezeli Legia zagra na 100 procent swoich mozliwosci to gra dalej.rewanz u siebie wiec to tez atut.Typuje awans Legii po dramatycznym dwumeczu.

Slask tutaj nie ma co sie rozpisywac 4 runda jezeli ze Szkotami nie bedzie wpadki.

Tutaj widac brak Lecha gdyby grali zamiast kompromitacji Białystok to kolejny zespół w 4 rundzie pewny bo ranking i rozstawienie pewne.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.07.2011, 21:29
Jutro po 12-tej będziemy mądrzejsi - obyśmy wylosowali Shamrock.
Co do Sląska - gratulacje - bardzo fajnie dziś długimi okresami, ale to dopiero połowa meczu. Mam nadzieję, że to samo będę mógł napisać za tydzień.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.07.2011, 21:39
Ja mam pytanie. Będzie jutro gdzieś transmisja losowania?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.07.2011, 21:45
losowanie pewnie będzie na stronei UEFY..
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.07.2011, 21:47
Patrzcie jak pilka lubi sie zmieniac. Rok temu Zilina grala w LM, fakt, byla tam chlopcem do bicia, ale grala. Dzis ta sama Zilina (pewnie juz troche w innym skladzie personalnym) wlasnie dostaje baty od islandczykow 0:3
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 15.07.2011, 08:35
River napisał(a):Wyświetl post
Patrzcie jak pilka lubi sie zmieniac. Rok temu Zilina grala w LM, fakt, byla tam chlopcem do bicia, ale grala. Dzis ta sama Zilina (pewnie juz troche w innym skladzie personalnym) wlasnie dostaje baty od islandczykow 0:3
Wszystko zależy od właściciela klubu. Jeśli zamiast zainwestować kasę zarobioną w LM, wysprzedaje się zawodników to taki musi być efekt..
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2011, 21:49
Była w Lidze Mistrzów to dobrze powiedziane bo dostała totalny łomot od wszystkich jak dobrze pamiętam a od Chelsea albo Marsylii chyba rekordowy?

Co do losowania chciałbym Shamrock reszta rywali jest naprawdę bardzo silna i możemy mieć duży problem,sam Shamrock może nam sprawić problem
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 14.07.2011 o godz. 21:53.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 14.07.2011, 21:57
Koniczynki bylyby zarabiste. Tyle ze wpierw musza pokonac Flore Tallin.
Na mecz by sie wybralo pewnie z 50 tysiecy Polakow.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
zOOn
Member

Od: 01.2003

Stary 14.07.2011, 22:31
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Koniczynki bylyby zarabiste. Tyle ze wpierw musza pokonac Flore Tallin.
Na mecz by sie wybralo pewnie z 50 tysiecy Polakow.
Jakby przenieśli na Croke Park, to być może
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów