|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Brawo WIelki SLąSK pokAzal klase.!!!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Kurs spadał nawet do 1.62 przed samym meczem.
http://www.betexplorer.com/soccer/in...atchid=6780268 W sumie jestem zaskoczony przebiegiem spotkania. Dundee parę razy oglądałem i nie przypominam sobie, aby prezentowali taką cieniznę jak dzisiaj. Problemy z wyprowadzaniem piłki ze swojej strefy boiska, problem z przyjęciem piłki, czy dzidy do przodu przez większość meczu zaskoczyły mnie na tyle, że muszę się uderzyć w pierś. Brałem pod uwagę, że jakieś szansę Śląsk będzie miał w dwumeczu, ale nie spore, a minimalne. W kontekście rewanżu trzeba jednak się nie podpalać, bo Szkoci u siebie będą wyglądali zdecydowanie lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
motoryka i dynamika na poziomie polprofesjonalistów, tymbardziej szkoda, że sie Sląsk zadowolił 1:0 co to za sztuka stracic gola na wyjeździe z niczego ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Na uefa.com sa juz koszyki do losowania 3 rundy LE.
Te 2 interesujace nas: Group 3: Seeded Hapoel Tel-Aviv FC (ISR), Stade Rennais FC (FRA), PFC Levski Sofia (BUL), Vitória SC (POR), FC Minsk (BLR)/Gaziantepspor (TUR) Unseeded The New Saints FC (WAL)/FC Midtjylland (DEN), Legia Warszawa (POL), FC Vaduz (LIE)/FK Vojvodina (SRB), KF Tirana (ALB)/FC Spartak Trnava (SVK), FC Metalurgi Rustavi (GEO)/FC Irtysh Pavlodar (KAZ) Group 7: Seeded Crusaders FC (NIR)/Fulham FC (ENG), PAOK FC (GRE), FH Hafnarfjördur (ISL)/CD Nacional (POR), Brøndby IF (DEN), FK Metalurg Skopje (MKD)/PFC Lokomotiv Sofia (BUL) Unseeded WKS Śląsk Wrocław (POL)/Dundee United FC (SCO), Vålarenga Fotball (NOR)/FC Mika (ARM), SV Ried (AUT), BK Häcken (SWE)/FC Honka Espoo (FIN), NK Domžale (SVN)/RNK Split (CRO) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie ma sensacji Śląsk pokazął że w każdym elemencie gry jest o jedna klasę lepsi od rywala. Dundee prezentuje solidny poziom ligowy ... Polskiej Ligi tj. taki Górnik Zabrze z poprzedniego sezonu, albo Zagłebie L. (żeby pasowało pod koszulki)
Jak dla mnie to kolejny dowód na to że o ile w pucharach grają dobrze poukładane i nastawione na sukces Polskie zespoły to wstydu nie ma. Takie mecze pokazują prawdziwą siłę polskiej ligi, a nie te w których grają zespoły jak Jaga, Ruch czy inni biedacy którzy rozgrywki w europie traktują jak karę. Jak co roku w pucharach będę startować zespoły poukładane sportowo i organizacyjnie będzie napradę dobrze. Szkoda że od nastepnej rundy czekają ich naprade zespoły ze światowej górnej półki bo mogli troszkę zamieszać w tych rozgrywkach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Na pewno szacunek dla piłkarzy Śląsk się należy. Większość z nich to prawiczki w europejskich pucharach i widać było od samego początku, że nogi im się nie trzęsły. Morale też było wysokie co zawdzięczają przede wszystkim Orestowi. Choć w defensywie zdarzały się błędy indywidualne to generalnie w każdej strefie gra wyglądała nieźle, a nawet czasem dobrze. Dla mnie zawodnikiem meczu był Spahic, który świetnie sobie radził ze Szkotami, zarówno w defensywie, jak i w wejściach do przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A mnie co sie rzucilo w oczy odrazu to znakomite wyjścia spod krycia i trudnych sytuacji.
Czasami przecierałem oczy że to polski zespół tak klepie ładnie gałą brawo Śląsk! ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wielkie brawa dla Śląska - jak zagrają tak w rewanżu to będzie dobrze. Zwycięstwo minimalne ale najważniejsze, że nie stracili bramki.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Slask odpadnie wedlug mnie, zrobili ten sam blad co Jaga a mianowicie nie wykorzystali przewagi wlasnego boiska i na rewanz jada drżec o wynik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Brawo dla Śląska ! ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
jestem raczej spokojny o rewanż , myśle że padnie w nim remis 1-1 jeśli Śląsk wylosuje Brøndbyernes IF (Dania) lub pare FK Metalurg (Skopje) (Macedonia)/Łokomotiw Sofia (Bułgaria) to uważam że będzie nawet faworytem spotkania ( niepisanym ) z resztą drużyn widzę większe szanse po stronie rywala . Legia tylko z Lewskim Sofia może być jakimś tam faworytem . Tutaj trudno przewidzieć jaką formę będa mieli warszawiacy . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla wiecznych pesymistów i sadomasochistów uwielbiajacych pastwić się nad porażkami polskich zespołów przypominam, że Śląsk w tym dwumeczu nie był rozstawiony tylko Dundee.
Plan Śląska na ten mecz był taki żeby nie stracić gola żeby mozna było z czystym kontem pojechać do Szkocji i tam zagrać swoją ulubioną grę z kontry. Plan wykonano w 100% dodatkowo dołożyli jeszcze bramkę która wcale nie była zakłądana w planie minimum. Ba przy okazji Śląsk poprostu pokazał na tle Szkotów lepszą kulturę gry i umiejętności. Pewnie że teraz może się zdarzyć że Śląsk jednak odpadnie, ae taka jest piłka. Jeśli jednak chłopaki zagraja na swoim średnim ligowym poziomie z poprzedniego sezonu to awansują. Głowy musza być jednak chłodne, a koncentracja utrzymana prze cały mecz. Cieszy jednak to że na tle średniego Europejskiego klubu, polski średniak prezentuje się zdecydowanie lepiej. I ciekawe co do powiedzenia mają prześmiewcy transferu Pietrasiaka - nie twierdzę że jest to piłkarz na LM ale w Śląsku jak widać bardzo sie przydaje - patrząc co prezentował na tle przeciwnika 3 razy lepszego od Skonto w porównaniu do wyczynów Jailensa, wypada okazać trochę pokory do depresjonowania umiejętności Polskich piłkarzy... przynajmniej w stosunku do obcokrajowców przez nas sprowadzanych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O jakiś szansach będzie można mówić dopiero jutro jak będą juz przeciwnicy znani \wtedy będzie isę można blizej przyjrzeć sytuacji w takim klubie.
A o szansach Śląsk to w ogóle dopiero lepiej mówić dopiero po rewanżu, bo jak ja akurat twierdzę że Śląsk poradzi sobie ze Szkotami całkiem dobrze to chyba nikt nie powie że sprawa awansu jest już rozstrzygnięta - jestem ciekawy opinii Szkockiej prasy. Na koniec powiem jeszcze że chyba smutne jest życie tych wiecznych forumowych malkontentów. Przed meczem Śląska wróżyli że szanse Śląsk na awans w zasadzie ma iluzoryczne, a po wygranym meczu gdzie Śląsk ewidentnie pokazał wyższość piłkarską nad rywalem oni dalej szukają dziury w całym. Nie mówię tutaj o jakimś zachwycie nad Wrocławianami, ale to nie ci którzy wierzyli w awans Ślaska powinni być zadowoleni tym wynikiem, tylko ci którzy wieszczyli rychłe odpadniecie i pisali jak to polskie kluby są gorsze od Kazachskich powinni być zaskoczeni i gorąco gratulować "słabej polskiej drużynie" wspaniałej gry i wyniku ponad ich umiejętności. Ale nie dla nich zwycięstwo po dobrej grze jest takim samym powodem do narzekań i czarnowidztwa jak porażka 2;0 po tragicznej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Czyli da sie zespol przygotowac fizycznie i taktycznie na lipiec zeby jego gre dalo sie ogladac ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
A potem będzie cd rzecz jasna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Śmiejemy się z Jagi, ale trzeba przyznać, że jak na swoje możliwości Kazachowie zupełnie przyzwoicie sobie w tym roku poczynają. Właściwie wszystkie trzy ekipy w II rundzie el. LE osiągnęły dziś niezłe wyniki. Rywali co prawda bajecznej klasy nie mieli, ale punktują bardzo ładnie. Jest duża szansa, że wszystkie trzy ekipy będą mieć w III rundzie eliminacji, a to już jest niezły wyczyn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest świetnie biorąc pod uwagę na kogo mogli trafić, oby teraz Śląsk nie zrąbał rewanżu w Dundee! Bo jest zupełnie realna szansa nawet na dojście do IV rundy el. LE. Legia też bez szans na starcie nie jest, chociaż będzie bardzo trudno, ale awans jest w jakimś stopniu realny.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Legia ma duze szanse z Turkami minimalnym faworytem Turcy tak sie sklada,ze jestem wielkim fanem ligi tureckiej i apeluje do dzieciakow aby nie jaraly sie tym,ze Gazientespor to jakis gigant bo liga turecka oni nie sprowadzaja zadnych gwiazd maja 6 budzet w lidze tureckiej solidny klub ale jezeli Legia zagra na 100 procent swoich mozliwosci to gra dalej.rewanz u siebie wiec to tez atut.Typuje awans Legii po dramatycznym dwumeczu.
Slask tutaj nie ma co sie rozpisywac 4 runda jezeli ze Szkotami nie bedzie wpadki. Tutaj widac brak Lecha gdyby grali zamiast kompromitacji Białystok to kolejny zespół w 4 rundzie pewny bo ranking i rozstawienie pewne. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jutro po 12-tej będziemy mądrzejsi - obyśmy wylosowali Shamrock.
Co do Sląska - gratulacje - bardzo fajnie dziś długimi okresami, ale to dopiero połowa meczu. Mam nadzieję, że to samo będę mógł napisać za tydzień. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja mam pytanie. Będzie jutro gdzieś transmisja losowania?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
losowanie pewnie będzie na stronei UEFY..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Patrzcie jak pilka lubi sie zmieniac. Rok temu Zilina grala w LM, fakt, byla tam chlopcem do bicia, ale grala. Dzis ta sama Zilina (pewnie juz troche w innym skladzie personalnym) wlasnie dostaje baty od islandczykow 0:3
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wszystko zależy od właściciela klubu. Jeśli zamiast zainwestować kasę zarobioną w LM, wysprzedaje się zawodników to taki musi być efekt..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Była w Lidze Mistrzów to dobrze powiedziane bo dostała totalny łomot od wszystkich jak dobrze pamiętam a od Chelsea albo Marsylii chyba rekordowy?
Co do losowania chciałbym Shamrock reszta rywali jest naprawdę bardzo silna i możemy mieć duży problem,sam Shamrock może nam sprawić problem
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 14.07.2011 o godz. 21:53.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Koniczynki bylyby zarabiste. Tyle ze wpierw musza pokonac Flore Tallin.
Na mecz by sie wybralo pewnie z 50 tysiecy Polakow. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|

|
||||||