|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
||
Cytat:
Hipokryzją to jest to, że jeszcze kilka lat temu, kiedy w Poznaniu grał Lech, a nie Amica i nie mieli sukcesów sportowych oraz dobrej prasy u wielu z Was ten mecz nie wywoływał jakichkolwiek emocji i porównywalibyście go sobie do spotkania z Górnikiem, gdzie można gwizdać na piłkarzy ... Cytat:
Liczy się dobra zabawa, tak jak w sezonie kiedy zajmowaliśmy w lidze 8 miejsce i lał nas Groclin Skorży ale każdy na sektorze C potrafił się i z tego cieszyć. Liczy się radość po zwycięstwie, np. tym 4-2 nad Amicą, kiedy piłkarz który zdradził nasze ideały okazał się najsłabszym ogniwem w obozie "wroga". Liczy się złość po tym jak piłkarze grający w derbach w Sosnowcu praktycznie przeszli obok meczu i autentycznie czułem się jakby mieli mnie w dupie. Liczy się dla mnie to, że raca pięknie komponuje się z namalowanym płótnem a doping niesie się po całym Krakowie. Liczy się dla mnie klimat tworzony przez kibiców obu zespołów, obecnych na jednym stadionie, bo to my jesteśmy solą tego sportu. Jak wygląda mecz w polskiej lidze bez dopingu i całej otoczki miałeś niedawno przykład. Podałbym wiele innych przykładów, ale po co. Tak jak Legia miała kiedyś na oprawie "to trzeba przeżyć żeby to zrozumieć żeby w to uwierzyć" ... Dla mnie Wisła to mnóstwo wspomnień, które już wyryły się w mojej pamięci i nadzieja na to, że wiele jeszcze przede mną. I tą nadzieję chcą mi właśnie odebrać. Pomijam już jakikolwiek aspekt prawny obecnych działań i jechanie po bandzie ze swobodami obywatelskimi. Mecz piłkarski to nie tylko widowisko na boisku ... dla mnie to przede wszystkim atmosfera święta. Święta na trybunach, bo piłkarzom raz idzie lepiej a raz gorzej. To My mamy trzymać równy poziom, ale przy okazji nie zapominać o szacunku dla samych siebie, bo nigdy nie zgodzę się na traktowanie mnie przez klub jedynie jako elementu bilansującego budżet po kolejnym nieudanym awansie do pucharów ...
Ostatnio edytowane przez Greeg : 13.05.2011 o godz. 00:47.
|
|||
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|