The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 00:30
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
No i o czym była ta oprawa? Dotyczyła chociaż meczu? Nie? To bardzo dobrze ze ją zatrzymali bo przynajmniej można będzie oglądnąć derby.
Ani ty ani ja tego nie wiemy ... ale jeśli wcześniej klub nie miał jakichkolwiek zastrzeżeń do jej treści, a znał ją, to wypięcie się na wszystkich, którzy dołożyli swoją cegiełkę aby ta oprawa powstała (czy to przez poświęcenie swojego czasu czy pieniędzy) jest zachowaniem co najmniej nieeleganckim

Cytat:
Hipokryzją to było zachowaine na G i to w najczystszym wydaniu.
Mógłbyś przynajmniej uzasadnić swoją wypowiedź. Nie usprawiedliwiam G, na którym sam byłem, ale wielokrotnie zachęcano kibiców z sektora E do dopingu. Zwykłymi prośbami ... Wino jak zwykle leży pewnie po obu stronach, ale to E zachowało się niestety szczeniacko. Mieli całą rundę żeby dopingować, musieli się akurat pokazać jak G wychodziło w proteście?

Hipokryzją to jest to, że jeszcze kilka lat temu, kiedy w Poznaniu grał Lech, a nie Amica i nie mieli sukcesów sportowych oraz dobrej prasy u wielu z Was ten mecz nie wywoływał jakichkolwiek emocji i porównywalibyście go sobie do spotkania z Górnikiem, gdzie można gwizdać na piłkarzy ...

Cytat:
Dokładnie na Legii to się zorganizowali jak zrobili protest prezciw postępowaniu ITI, które było przygrywką do tego co się teraz dzieje w całej Polsce. Pytanie tylko czy o taką organizację kibiców nam chodzi. jesli tak to witajmy w kibolskim piekiełku gdzie parę osób decyduje o poczynaniach większości

A dla ciebie co sie liczy? Odpalenie racy, zwyzywanie drużyny gości czy atak na kibiców gości a może na policję albo ochronę? Tu nie chodzi o obejrzenie bo jak ktoś sobie chce oglądać to go taniej wyjdzie w tv
Co się liczy dla mnie ? To jest właśnie dobre pytanie. Oczywiście liczy się wynik sportowy i jest dla mnie ważny, ale nie najważniejszy. Bo wiem od dłuższego czasu, że będę przychodził na Wisłę kiedy mistrzostwa nie będziemy zdobywać.

Liczy się dobra zabawa, tak jak w sezonie kiedy zajmowaliśmy w lidze 8 miejsce i lał nas Groclin Skorży ale każdy na sektorze C potrafił się i z tego cieszyć.

Liczy się radość po zwycięstwie, np. tym 4-2 nad Amicą, kiedy piłkarz który zdradził nasze ideały okazał się najsłabszym ogniwem w obozie "wroga".

Liczy się złość po tym jak piłkarze grający w derbach w Sosnowcu praktycznie przeszli obok meczu i autentycznie czułem się jakby mieli mnie w dupie.

Liczy się dla mnie to, że raca pięknie komponuje się z namalowanym płótnem a doping niesie się po całym Krakowie. Liczy się dla mnie klimat tworzony przez kibiców obu zespołów, obecnych na jednym stadionie, bo to my jesteśmy solą tego sportu. Jak wygląda mecz w polskiej lidze bez dopingu i całej otoczki miałeś niedawno przykład.

Podałbym wiele innych przykładów, ale po co. Tak jak Legia miała kiedyś na oprawie "to trzeba przeżyć żeby to zrozumieć żeby w to uwierzyć" ...

Dla mnie Wisła to mnóstwo wspomnień, które już wyryły się w mojej pamięci i nadzieja na to, że wiele jeszcze przede mną. I tą nadzieję chcą mi właśnie odebrać. Pomijam już jakikolwiek aspekt prawny obecnych działań i jechanie po bandzie ze swobodami obywatelskimi. Mecz piłkarski to nie tylko widowisko na boisku ... dla mnie to przede wszystkim atmosfera święta. Święta na trybunach, bo piłkarzom raz idzie lepiej a raz gorzej. To My mamy trzymać równy poziom, ale przy okazji nie zapominać o szacunku dla samych siebie, bo nigdy nie zgodzę się na traktowanie mnie przez klub jedynie jako elementu bilansującego budżet po kolejnym nieudanym awansie do pucharów ...
Ostatnio edytowane przez Greeg : 13.05.2011 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów