|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Nie chodziło mi o to żeby kazać grać na remis ... i odpuszczać grę ..... ja napisałem że można zacząć próbowanie nowych rozwiązań i że ja byłbym zadowolony gdyby padł remis. Uważam też że wszyscy wymienieni przeze mnie piłkarze mogą dodać coś do drużyny i ryzyko pogorszenia gry Wisły nie jest duże. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nowych rozwiązań możemy próbować jak już tego mistrza zdobędziemy np z Zagłębiem ale nie z Cracovią czy Legią z którymi gramy również o prestiż. Dodatkowo chciałbym abyśmy przekroczyli liczbę 60 punktów co podkreśli naszą dominację w lidze
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Czyli chcesz powtórkę meczu Wisła - Legia z 1993 roku? Do tego Łobodziński byłby niezbędny. Jak chcesz myśleć o pucharach w niedzielę, to może zmień przepisy, które umożliwiłyby kupno kilku piłkarzy przez Wisłę, aby zagrali w derbach. Z Burligi, czy z Kowalskiego nic już nie będzie. Branco, Żurawski i Rios odejdą. W ostateczności w Lubinie, czy z Polonią Warszawa (po zapewnieniu mistrzostwa) można pomyśleć o wystawieniu Czekaja, Kurty albo Nalepy w składzie, ale tylko w obecności najlepszych piłkarzy (Chaveza, Sobolewskiego, Genkowa, Małeckiego), aby Ci młodzi mieli łatwiej w debiucie w podstawowym składzie. Zamiast sprawdzać po raz kolejny zawodników, którzy nic nie wniosą do gry, to lepiej postawić na młodych piłkarzy poniżej dwudziestego roku życia.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 12.05.2011 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeżeli chcemy być prawdziwym mistrzem Polski to wypadałoby wygrać wszystkie 4 ostatnie mecze... ale nie pogniewam się jak wygramy tylko z Pasami, a z resztą np zremisujemy po wyrównanych meczach
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Dokladnie o to chodzi!! Jesli w innych meczach wystarczy jak chlopcy beda grac na 100% i wkladac cale serce w mecz, wynik jest sprawa drugorzedna to akurat derby sa tutaj wyjatkiem i liczy sie tylko ZWYCIESTWO!!! ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() Człowieku w tamtym roku mniej więcej o tej porze oni fetowali tydzień, że nas pozbawili mistrzostwa, a ty teraz im życzysz remisu i utrzymania :| |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
po zdobyciu tytułu MP licze że w ostatnich meczach Maaskant da pograc od początku Sivakovowi.Niech udowodni że warto go wykupic po sezonie z Cagliari.To samo dotyczy też Riosa.Sa stosunkowo młodzi i warto im sie pozwolic wykazac w tych oststnich spotkaniach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Słuszna uwaga, może i Boguś mógłby sie pokazac.
Ostatnio edytowane przez WIELKI_CZŁOWIEK : 12.05.2011 o godz. 11:51.
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten mecz po prostu trzeba wygrac !! i nie ma zadowalania sie remisem ani tym podobne, mimo ze mistrzostwo juz praktycznie mamy to musimy pokazac zydom gdzie ich miejsce !! w tamtym roku w meczu z nimi stracilismy mistrzostwo tym razem w meczu z nami to oni musza stracic szanse na utrzymanie ! no chyba ze przy zielonym stoliku sie ytrzymaja znowu .. takze nie ma innej opcji !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie można im odpuścić, takie zachowanie bym jeszcze zrozumiał, gdybyśmy mieli pewnego mistrza w kieszeni a o utrzymanie biłby się np Śląsk albo Lechia, ale z Cracovią trzeba wygrać i pokazać, że nie jesteśmy liderem przez przypadek.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ja mam tylko nadzieję, ze zagrają z taką agresją że połamią parchatym panienkom gnaty, by ukrainiec nie miał kogo wystawić w następnych meczach.
Wystarczy skromne 1-0 dla nas, powodujące wielką ilość łez pachołków Amiki. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Na pewno cracovia największą uwagę skupi na Meliksonie, ponieważ jedna jego akcja może być poważnym zagrożeniem dla parchatej bramki...
mam nadzieje ze podczas tego meczu wróci normalny doping i kibice dadzą z siebie 200% - stówka za mecz z amica, drugie 100% na ten mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Opcja jest tylko jedna - jak zawsze w derbach - zwycięstwo. W miarę możliwości trzeba wykopać pasiastym stołek spod nóg - tak żeby mieli szansę ładnie zadyndać
![]() Co najlepsze - na ich forum trwa radosne podniecenie, graniczące z pewnością, że tak słabą Wisłę jak wczoraj w meczu z Lechem - pykną na stojąco I bardzo dobrze, że tak sądzą - zderzenie z rzeczywistością (oby była po naszej myśli) będzie tym bardziej bolesne.Szkoda tylko, że nie uda się za jednym zamachem wykopać ich ligę niżej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Odpuszczać starszym braciom w wierze? w jakiejkolwiek formie?
Tym łajzom które rok temu w swojej szatni w euforii śpiewały mistrz mistrz kolejorz Nie ma takiej opcji. Mam nadzieję, że wypowiedź Maora nie jest przypadkowa i że nasi zdają sobie sprawę jak ważny to mecz. Jak dla mnie pozostałe 3 spotkania nie mają znaczenia, nawet na meczu z Legią mi nie zależy. Ale w niedzielę zwycięstwo jest konieczne!!! ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tylko zwycięstwo!
Możemy przegrać pozostałe spotkania. Z Parchami trzeba wygrać i koniec. Nasi mają być jak bulterier!Jak wściekły byk! Jak Tommy Lee Jones w Ściganym! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To ja tylko przypomnę coś, co myślę dla wszystkich powinno/jest oczywiste, żadnych testów pokroju "jebać żydów" na derbach!
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Craxa uwaza ze Wisla zagrala wczoraj slabo
To sie chlopaki zdziwia Wisla w dwoch ostatnich mecz pokazala charakter i wole walki. Obecna taktyka daje Wisle bardzo duzo i licze ze w niedziele wyjdzie taki sam sklad. Pewnie sprowadza Craxe na ziemie!!![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Słabo haha,od strony taktyki i defensywny to jeden z najlepszych meczy,a to ze kuchenkow sie biegac nie chcialo to juz co innego. Na pejsow licze,że od początku pociśniemy i pokażemy miejsce w szeregu ( 1 liga)...
3-1 dla nas ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jestem w miarę spokojny o wynik.Maaskant znalazł optymalne ustawienie dla nas z Wilkiem i Sobolem. Walczymy w odbiorze, nie dajemy tyle szans rywalowi, nie przegrywamy już tak wielu główek w polu karnym, bo Wilk nie boi się w powietrzu powalczyć. Z przodu Melikson, Genkow, czy Małecki/ Kirm swoje zrobią.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tylko mam wrażenie, że Maaskant postanowi na Cracovię znów wyjść bardziej ofensywnie, czyli z Jirsakiem w środku...a to może mocno pokrzyżować nam szyki..:/
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wiedziałem gdzie wrzucić ale po zwycięstwie nad Cracovią ten link będzie nas dotyczyć http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
przy wypożyczeniu Sivakova nie ma żadnej mowy o wykupieniu, na samym początku zostaliśmy o tym fakcie poinformowani, a i podobno był jakiś myk że Pareiko do nas za free a Siva ma się ogrywać(Iwan bodajże coś takiego wymyślił)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A dla mnie mecz z Legia bedzie prawie tak samo waznyjak z zydkami. Dlaczego? Bo Slask i Lechia walcza o puchary a ich bezposrednim rywalem jest Lka. Wiec jak juz bedzie mistrz, to dla mnie priorytetem staje sie pomoc Lechii i Slaskowi w wywalczeniu pucharow. Co to by byl za sezon jakby TKWM w komplecie jezdzilo na mecze po Europie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam Sivakov powtarzał też wiele razy, że Wisła to tylko przystanek - żeby odbić się i jeszcze raz spróbować sił w Serie A. Nie sądzę, żebyśmy go wykupili - ani Wisła nie będzie do tego dążyć (sporo pewnie trzeba by zapłacić a i kontrakt spory podejrzewam), ani Sivakov - który zobaczył, że w Krakowie najczęściej siedzi na ławie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie tylko na forum pejsów takie słowa padają. Na amice czytałem, że Wiślacy wczoraj...bali się Lecha!
Co do Sivakova to sprawa jest niejasna, bo z początku rzeczywiście mówił, że Wisła to przystanek, on chce nabrać doświadczenia, grać i takie tam, a po jakimś czasie zaczęły pokazywać się newsy, że w Wiśle panuje świetna atmosfera, że od razu stał się częścią drużyny i że gdyby była możliwość zostania, to chętnie by został. coś pokręciłem, ale sens mniej więcej zachowany http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ak_w_rodzinie/ Powód: link
Ostatnio edytowane przez xanti1906 : 12.05.2011 o godz. 13:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na marginesie dyskusji o tym, co się obecnie dzieje z zamykaniem stadionów i przyciskaniem klubom i kibicom śruby - znając realia meczów derbowych z sąsiadką, może się okazać po tym meczu, że nasza przewaga nad drugim zespołem wcale nie wynosi 9 punktów.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 12.05.2011 o godz. 13:45.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Najbardziej trzeba bedzie uwazac na Ntibazonkize ,mozna powiedziec ze od niego zalezy cala gra pejsów w ataku . Ponadto stale fragmenty gry to tez ich mocna strona .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przed 27 kolejką:
Jagiellonia - Legia Pauzują: Cionek, Sandomierski (Jagiellonia); Rzeźniczak (Legia) Zagrożeni: Kascelan, Lato, Seratlić (Jagiellonia); Borysiuk, Machnowskyj, Rybus, Wawrzyniak (Legia) Bytom - Górnik Pauzują: Tymiński (Bytom); Zagrożeni: Hricko, Radzewicz (Bytom); Bemben, Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik) Korona - Arka Pauzują: Korzym, Niedzielan (Korona) Zagrożeni: Lisowski, Lech, (Korona); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka) Śląsk - GKS Pauzują: - Zagrożeni: Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk); Baran, Fonfara, Vinicius (GKS) Lechia - Polonia Pauzują: - Zagrożeni: Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia) Lech - Ruch Pauzują: Wołąkiewicz (Lech); Djokić (Ruch) Zagrożeni: Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk (Lech); Bronowicki, Grzyb, Nykiel (Ruch) Wisła - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić, Wilk (Wisła); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia) Widzew - Zagłębie Pauzują: Hanzel, Horvath, Wilczek (Zagłębie) Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Costa, Plizga (Zagłębie) ![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|