The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 09:45
coni napisał(a):Wyświetl post
Człowieku wez sie ogarnij!! Tacy ludzie jak ty zabijaja sport.
Co wg ciebie maja zrobic nasi pilkarze? odpuscic mecz? zagrac na remis? Oszukac wlasnycj kibicow?

Oni przyjezdzaj do nas i beda walczyc na 100%, my gramy u siebie i gramy na 100% i to wszystko. Taka jest istota tego sportu. Zero kalkulacji, zero kunktatorstwa, walka do upadlego. Nikt nikomu nie odpuszcza! Niech wygra lepszy!!! I wtedy dopiero zwycieswto smakuje najlepiej jak wiesz ze przeciwnik dal z siebie 100% a mimo tego przegral!
To bedzie mecz o dominacje w tym miescie! Jak zasluza dobra gra to sie utrzymaja, a jak nie to spadna. Co mnie to obchodzi? Mamy odpuszczac komus, a kogos innego przycisnac?

Nie! każdego nalezy traktowac tak samo. NIE ODPUSZCZAC I WALCZYC NA 100%.
Ok .. trochę racji masz z tym zabijaniem sportu ale nie do końca mnie zrozumiałeś.
Nie chodziło mi o to żeby kazać grać na remis ... i odpuszczać grę ..... ja napisałem że można zacząć próbowanie nowych rozwiązań i że ja byłbym zadowolony gdyby padł remis.
Uważam też że wszyscy wymienieni przeze mnie piłkarze mogą dodać coś do drużyny i ryzyko pogorszenia gry Wisły nie jest duże.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.05.2011, 10:22
Nowych rozwiązań możemy próbować jak już tego mistrza zdobędziemy np z Zagłębiem ale nie z Cracovią czy Legią z którymi gramy również o prestiż. Dodatkowo chciałbym abyśmy przekroczyli liczbę 60 punktów co podkreśli naszą dominację w lidze
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 12.05.2011, 10:58
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Wiem że wsadzę kij w mrowisko ale ... chciałbym by był remis ... Cracovia w ekstraklasie się przyda....

Wróg ! oczywiście ! wróg ! " ale swój, na własnej krwi wyhodowany" - jak mawiał Pawlak do Kargula

a ponadto: będą 2 mecze dodatkowe w Krakowie ....
będą DERBY, które zawsze będą bardziej atrakcyjne niż mecze z ŁKS-em czy, nie daj Boże, z Flotą Świnoujście ....

Oczywiście mistrzostwo już mamy zapewnione teraz należy zacząć myśleć o pucharach.

A więc, przy założeniu że nie musimy wygrać, w niedzielę dałbym pograć Burlidze, Gargule i Riosowi .....

Pytanko do szanownych kierowników: dlaczego zamknięto temat "Wisła-Lech" ?

Czyli chcesz powtórkę meczu Wisła - Legia z 1993 roku? Do tego Łobodziński byłby niezbędny. Jak chcesz myśleć o pucharach w niedzielę, to może zmień przepisy, które umożliwiłyby kupno kilku piłkarzy przez Wisłę, aby zagrali w derbach. Z Burligi, czy z Kowalskiego nic już nie będzie. Branco, Żurawski i Rios odejdą. W ostateczności w Lubinie, czy z Polonią Warszawa (po zapewnieniu mistrzostwa) można pomyśleć o wystawieniu Czekaja, Kurty albo Nalepy w składzie, ale tylko w obecności najlepszych piłkarzy (Chaveza, Sobolewskiego, Genkowa, Małeckiego), aby Ci młodzi mieli łatwiej w debiucie w podstawowym składzie. Zamiast sprawdzać po raz kolejny zawodników, którzy nic nie wniosą do gry, to lepiej postawić na młodych piłkarzy poniżej dwudziestego roku życia.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 12.05.2011 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2011, 11:22
Jeżeli chcemy być prawdziwym mistrzem Polski to wypadałoby wygrać wszystkie 4 ostatnie mecze... ale nie pogniewam się jak wygramy tylko z Pasami, a z resztą np zremisujemy po wyrównanych meczach
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 12.05.2011, 11:29
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu, to mamy ich zniszczyć, zmielić, rozszarpać i wykończyć 5:0. A potem niech się utrzymają, żeby w przyszłym roku znowu ich zniszczyć, zmielić, rozszarpać, wykończyć i upokorzyć! Derby to derby - bez derbów Ekstraklasa nie smakuje tak samo. Poza tym to dodatkowy topowy mecz i soczyste 30 tys na stadionie. Wolicie zamiast tego Polonie Bytom?!

Dokladnie o to chodzi!!

Jesli w innych meczach wystarczy jak chlopcy beda grac na 100% i wkladac cale serce w mecz, wynik jest sprawa drugorzedna to akurat derby sa tutaj wyjatkiem i liczy sie tylko ZWYCIESTWO!!!
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.05.2011, 11:30
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nie chodziło mi o to żeby kazać grać na remis ... i odpuszczać grę ..... ja napisałem że można zacząć próbowanie nowych rozwiązań i że ja byłbym zadowolony gdyby padł remis.
Czyli w niedziele kibicujesz remisowi.

Człowieku w tamtym roku mniej więcej o tej porze oni fetowali tydzień, że nas pozbawili mistrzostwa, a ty teraz im życzysz remisu i utrzymania :|
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2011, 11:47
po zdobyciu tytułu MP licze że w ostatnich meczach Maaskant da pograc od początku Sivakovowi.Niech udowodni że warto go wykupic po sezonie z Cagliari.To samo dotyczy też Riosa.Sa stosunkowo młodzi i warto im sie pozwolic wykazac w tych oststnich spotkaniach.
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.05.2011, 11:48
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chcemy być prawdziwym mistrzem Polski to wypadałoby wygrać wszystkie 4 ostatnie mecze... ale nie pogniewam się jak wygramy tylko z Pasami, a z resztą np zremisujemy po wyrównanych meczach
Jeżeli tylko wygrają z Cracovią, to reszte kiedy już zejdzie ciśnienie na luzie powinni przejechac.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
po zdobyciu tytułu MP licze że w ostatnich meczach Maaskant da pograc od początku Sivakovowi.Niech udowodni że warto go wykupic po sezonie z Cagliari.To samo dotyczy też Riosa.Sa stosunkowo młodzi i warto im sie pozwolic wykazac w tych oststnich spotkaniach.
Słuszna uwaga, może i Boguś mógłby sie pokazac.
Ostatnio edytowane przez WIELKI_CZŁOWIEK : 12.05.2011 o godz. 11:51.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 12.05.2011, 11:53
ten mecz po prostu trzeba wygrac !! i nie ma zadowalania sie remisem ani tym podobne, mimo ze mistrzostwo juz praktycznie mamy to musimy pokazac zydom gdzie ich miejsce !! w tamtym roku w meczu z nimi stracilismy mistrzostwo tym razem w meczu z nami to oni musza stracic szanse na utrzymanie ! no chyba ze przy zielonym stoliku sie ytrzymaja znowu .. takze nie ma innej opcji !!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.05.2011, 11:53
Nie można im odpuścić, takie zachowanie bym jeszcze zrozumiał, gdybyśmy mieli pewnego mistrza w kieszeni a o utrzymanie biłby się np Śląsk albo Lechia, ale z Cracovią trzeba wygrać i pokazać, że nie jesteśmy liderem przez przypadek.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.05.2011, 11:54
Ja mam tylko nadzieję, ze zagrają z taką agresją że połamią parchatym panienkom gnaty, by ukrainiec nie miał kogo wystawić w następnych meczach.
Wystarczy skromne 1-0 dla nas, powodujące wielką ilość łez pachołków Amiki.
Odpowiedz cytując
BeneNatiTS
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 12.05.2011, 12:05
Na pewno cracovia największą uwagę skupi na Meliksonie, ponieważ jedna jego akcja może być poważnym zagrożeniem dla parchatej bramki...

mam nadzieje ze podczas tego meczu wróci normalny doping i kibice dadzą z siebie 200% - stówka za mecz z amica, drugie 100% na ten mecz.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 12.05.2011, 12:08
Opcja jest tylko jedna - jak zawsze w derbach - zwycięstwo. W miarę możliwości trzeba wykopać pasiastym stołek spod nóg - tak żeby mieli szansę ładnie zadyndać

Co najlepsze - na ich forum trwa radosne podniecenie, graniczące z pewnością, że tak słabą Wisłę jak wczoraj w meczu z Lechem - pykną na stojąco I bardzo dobrze, że tak sądzą - zderzenie z rzeczywistością (oby była po naszej myśli) będzie tym bardziej bolesne.

Szkoda tylko, że nie uda się za jednym zamachem wykopać ich ligę niżej...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.05.2011, 12:09
Odpuszczać starszym braciom w wierze? w jakiejkolwiek formie?
Tym łajzom które rok temu w swojej szatni w euforii śpiewały mistrz mistrz kolejorz!!
Nie ma takiej opcji.

Mam nadzieję, że wypowiedź Maora nie jest przypadkowa i że nasi zdają sobie sprawę jak ważny to mecz.
Jak dla mnie pozostałe 3 spotkania nie mają znaczenia, nawet na meczu z Legią mi nie zależy.
Ale w niedzielę zwycięstwo jest konieczne!!!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.05.2011, 12:14
Tylko zwycięstwo!

Możemy przegrać pozostałe spotkania.

Z Parchami trzeba wygrać i koniec.

Nasi mają być jak bulterier!Jak wściekły byk! Jak Tommy Lee Jones w Ściganym!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.05.2011, 12:16
To ja tylko przypomnę coś, co myślę dla wszystkich powinno/jest oczywiste, żadnych testów pokroju "jebać żydów" na derbach!

Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.05.2011, 12:16
Craxa uwaza ze Wisla zagrala wczoraj slabo
To sie chlopaki zdziwia Wisla w dwoch ostatnich mecz pokazala charakter i wole walki. Obecna taktyka daje Wisle bardzo duzo i licze ze w niedziele wyjdzie taki sam sklad. Pewnie sprowadza Craxe na ziemie!!
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.05.2011, 12:20
Słabo haha,od strony taktyki i defensywny to jeden z najlepszych meczy,a to ze kuchenkow sie biegac nie chcialo to juz co innego. Na pejsow licze,że od początku pociśniemy i pokażemy miejsce w szeregu ( 1 liga)...

3-1 dla nas
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.05.2011, 12:20
Jestem w miarę spokojny o wynik.Maaskant znalazł optymalne ustawienie dla nas z Wilkiem i Sobolem. Walczymy w odbiorze, nie dajemy tyle szans rywalowi, nie przegrywamy już tak wielu główek w polu karnym, bo Wilk nie boi się w powietrzu powalczyć. Z przodu Melikson, Genkow, czy Małecki/ Kirm swoje zrobią.
..
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.05.2011, 12:29
Tylko mam wrażenie, że Maaskant postanowi na Cracovię znów wyjść bardziej ofensywnie, czyli z Jirsakiem w środku...a to może mocno pokrzyżować nam szyki..:/
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 12.05.2011, 12:31
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Słabo haha,od strony taktyki i defensywny to jeden z najlepszych meczy,a to ze kuchenkow sie biegac nie chcialo to juz co innego. Na pejsow licze,że od początku pociśniemy i pokażemy miejsce w szeregu ( 1 liga)...

3-1 dla nas
Dokładnie - taktycznie mecz zagrany po profesorsku. Ale cóż - jak ma się tak zakrzywione pojęcie rzeczywistości jak sąsidzi zza miedzy to "nie dziwi nic"
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 12.05.2011, 12:34
nie wiedziałem gdzie wrzucić ale po zwycięstwie nad Cracovią ten link będzie nas dotyczyć http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.05.2011, 12:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
przy wypożyczeniu Sivakova nie ma żadnej mowy o wykupieniu, na samym początku zostaliśmy o tym fakcie poinformowani, a i podobno był jakiś myk że Pareiko do nas za free a Siva ma się ogrywać(Iwan bodajże coś takiego wymyślił)
Odpowiedz cytując
Gilbert Azory
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.05.2011, 12:39
A dla mnie mecz z Legia bedzie prawie tak samo waznyjak z zydkami. Dlaczego? Bo Slask i Lechia walcza o puchary a ich bezposrednim rywalem jest Lka. Wiec jak juz bedzie mistrz, to dla mnie priorytetem staje sie pomoc Lechii i Slaskowi w wywalczeniu pucharow. Co to by byl za sezon jakby TKWM w komplecie jezdzilo na mecze po Europie...
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 12.05.2011, 12:40
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
przy wypożyczeniu Sivakova nie ma żadnej mowy o wykupieniu, na samym początku zostaliśmy o tym fakcie poinformowani, a i podobno był jakiś myk że Pareiko do nas za free a Siva ma się ogrywać(Iwan bodajże coś takiego wymyślił)
Sam Sivakov powtarzał też wiele razy, że Wisła to tylko przystanek - żeby odbić się i jeszcze raz spróbować sił w Serie A. Nie sądzę, żebyśmy go wykupili - ani Wisła nie będzie do tego dążyć (sporo pewnie trzeba by zapłacić a i kontrakt spory podejrzewam), ani Sivakov - który zobaczył, że w Krakowie najczęściej siedzi na ławie...
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.05.2011, 12:58
Nie tylko na forum pejsów takie słowa padają. Na amice czytałem, że Wiślacy wczoraj...bali się Lecha!
Co do Sivakova to sprawa jest niejasna, bo z początku rzeczywiście mówił, że Wisła to przystanek, on chce nabrać doświadczenia, grać i takie tam, a po jakimś czasie zaczęły pokazywać się newsy, że w Wiśle panuje świetna atmosfera, że od razu stał się częścią drużyny i że gdyby była możliwość zostania, to chętnie by został.

coś pokręciłem, ale sens mniej więcej zachowany
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ak_w_rodzinie/
Powód: link
Ostatnio edytowane przez xanti1906 : 12.05.2011 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.05.2011, 13:03
Cytat:
mamy ich zniszczyć, zmielić, rozszarpać i wykończyć 5:0. A potem niech się utrzymają, żeby w przyszłym roku znowu ich zniszczyć, zmielić, rozszarpać, wykończyć i upokorzyć! Derby to derby - bez derbów Ekstraklasa nie smakuje tak samo. Poza tym to dodatkowy topowy mecz i soczyste 30 tys na stadionie. Wolicie zamiast tego Polonie Bytom?!
I tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 13:41
Na marginesie dyskusji o tym, co się obecnie dzieje z zamykaniem stadionów i przyciskaniem klubom i kibicom śruby - znając realia meczów derbowych z sąsiadką, może się okazać po tym meczu, że nasza przewaga nad drugim zespołem wcale nie wynosi 9 punktów.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 12.05.2011 o godz. 13:45.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.05.2011, 14:51
Najbardziej trzeba bedzie uwazac na Ntibazonkize ,mozna powiedziec ze od niego zalezy cala gra pejsów w ataku . Ponadto stale fragmenty gry to tez ich mocna strona .
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.05.2011, 15:47
Przed 27 kolejką:

Jagiellonia - Legia
Pauzują: Cionek, Sandomierski (Jagiellonia); Rzeźniczak (Legia)
Zagrożeni: Kascelan, Lato, Seratlić (Jagiellonia); Borysiuk, Machnowskyj, Rybus, Wawrzyniak (Legia)

Bytom - Górnik
Pauzują: Tymiński (Bytom);
Zagrożeni: Hricko, Radzewicz (Bytom); Bemben, Kwiek, Wodecki, Zahorski (Górnik)

Korona - Arka
Pauzują: Korzym, Niedzielan (Korona)
Zagrożeni: Lisowski, Lech, (Korona); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Bednarek, Bożok, Bruma, Płotka, Zawistowski (Arka)

Śląsk - GKS
Pauzują: -
Zagrożeni: Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk); Baran, Fonfara, Vinicius (GKS)

Lechia - Polonia
Zagrożeni: Deleu, Kożans, Traore, Wiśniewski (Lechia); Andreu, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia)

Lech - Ruch
Pauzują: Wołąkiewicz (Lech); Djokić (Ruch)
Zagrożeni: Arboleda, Bosacki, Djurdević, Wilk (Lech); Bronowicki, Grzyb, Nykiel (Ruch)

Wisła - Cracovia
Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm, Paljić, Wilk (Wisła); Bartczak, Boljević, Dudzic, Ntibazonkiza (Cracovia)

Widzew - Zagłębie
Pauzują: Hanzel, Horvath, Wilczek (Zagłębie)
Zagrożeni: Bieniuk, Sernas, Ukah, Szymanek (Widzew); Costa, Plizga (Zagłębie)
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów