|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Jagiellonia dostaje w dupę od Bytomia 3:0, my przegrywamy ze słabym Górnikiem o Legii, Lechu już nie wspomnę. W lecie potrzebujemy kolejnych wzmocnień. Dla mnie priorytety transferowe to: - lewy obrońca - prawy obrońca - środkowy obrońca - środkowy pomocnik - skrzydłowy - napastnik |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Niemniej jednak przydaliby się wartościowi piłkarze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Takie moje luźne myśli po tym meczu
![]() Chyba wszyscy, a zwłaszcza nasz trener spodziewali się ze Zabrze postawi na taką taktykę jak Śląsk. Zaskoczenie było ogromne. Tylko ktoś wypadnie ze składu i wszystko się sypie. A co do Branco to chyba nie wygraliśmy żadnego meczu z nim w składzie. Mam nadzieję, że to był ostatni występ Żurawia w Wiśle. Wróci Genkow i powinno być lepiej. Gdyby nie Pareiko to bylibyśmy teraz w tabeli tam gdzie Legia. Chavez. Trzeba tego gościa wykupić bo w dwóch ostatnich meczach uchronił nas przed strasznym laniem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mimo wszystko myślałem, że wniosą coś do tej drużyny...myliłem się. |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Gwiazdeczki myslaly ze na chodzonego wygraja. Gdzie ta gra pilka z dwoch ostatnich meczy. Brak rywalizacji na skrzydlach i zarowno Kirm i Malecki nic nie wnosza. Sam Maor nie wygra meczu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Panowie coś Wam powiem... Liga będzie ciekawsza
Jak nie autobus Śląska to pogoda, to Branco to to to tamto |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Swoje setki mielismy. Nie gralismy ani gorzej ani lepiej niz w meczach z Jagą czy Belchatowem ale zabraklo prezentów od obrońców Gornika, błędów bramkarza Górnika no i Genkowa.
Trzeba też pochwalic Górnika bo swietnie ich Nawałka ustawił i nie wybijali pilek na oślep. Nasz treneiro znowu nie potrafi nic zmienić. Przegrywamy 0:1 to po co ten rusek wchodzi ? Juz Wilk gra bardziej ofensywnie na defensywnym pomocniku. Jak patrze na takie zmiany to jestem za limitem obcokrajowcow w skladzie, a kolejny przyklad to: Branco = mistrz. Qrwa nawet jak wchodzi koles z ME to nie ma tak, ze kazde jego zagranie jest zwalone i grozi utratą bramki. Przynajmniej taki młodziak potrafi pilke wywalić w trybuny żeby nic nie popsuć. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
w tym sezonie mistrzowstwo powinno byc nie przyznane ze wzgledu na poziom ligi
tyle w temacie ligi i dzisiejszego meczu![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Najgorszy mecz w sezonie.
Zero składnych akcji. Najlepiej oczywiście Żurawski i Branco. Żurawski czyli "a podbiegnę sobie i spróbuję coś zrobić. Spróbowałem. Ej, czemu nie ma odbioru?" Branco czyli "Kamikaze czy gin? Gin czy kamikaze? Oj, gol. Gin! A może kamikaze? Dlaczego nie dają mi przyjąć piłki i potem mnie objeżdżają? To znak od Boga. Wódka ze spritem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wynik bardzo zły, a gra jeszcze gorsza. A Branco przechodzi wszelkie pojęcie. Każdy inny piłkarz Wisły poza bramkarzami włączając w to ME zagrałby lepiej. Chyba największy błąd Maaskanta do tej pory w Wiśle. Jak Cikos wypadnie ze składu to po prostu zgroza.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pareiko - dziękuje, że uchroniłeś nas od kompromitującej porażki 5 lub 6 do zera.
Chavez i Melikson - jedyni którzy grali na jakimkolwiek akceptowalnym poziomie. Reszta - niestety bardzo słabo. Słabo ma oczywiście wiele odcieni. Słabo ale ambitnie - to Paljić. Kirm - kompletnie bezproduktywny itd. PM - wracają stare demony. Piszę o tym od wielu kolejek, powtórzę jeszcze raz wyraźnie. Każde wyjście Sobola w podstawowym składzie to sabotaż, działanie na szkodę Wisły. Cała reszta dostosowała sie do jego złej gry. Gry kapitana. Jest to jedyny zawodnik, który ma lepszego zmiennika grzejącego ławę. Dlaczego ? Reszta gra jak gra, nikogo lepszego nie mamy na ich miejsce. I dwa słowa o Maaskancie. Miał u mnie bardzo duży kredyt zaufania. Dostrzegam wiele pozytywów jego pracy. Ale ile można powtarzać te same błędy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mecz fatalny. Genkov jest bardzo potrzebny drużynie. Musimy absolutnie zaczać wygrywać. A 26 i 27 kolejka może być zbawienna. ( POLONIA I LEGIA gra z Jagą) To by było na tyle z mojej strony.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wygląda na to, że dopadła zespół spora "zadyszka", oby z powrotem Genkowa udało się to wszystko ogarnąć, bo przed nami bardzo prestiżowe potyczki.
Gdyby w pierwszej połowie udało się wykorzystać sytuacje podbramkowe, to nastroje byłby zupełnie inne. Czy dobrze słyszałem na stadionie, że bilety na Lecha i Cracovię będzie można już zamawiać internetowo, czy mi się tylko wydawało? ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jak pisałem, że podczas serii 7 zwycięstw z rzędu wygrywaliśmy większość fartem i przypadkiem, to był pociski, że wygrywamy i nie można narzekać. Teraz widzicie co się dzieje, gdy kończy się fart. Z Wisłą na dzień dzisiejszy wystarczy zagrać ambitnie i większość naszych piłkarzy się gubi.
Zanim ktoś na tym forum kolejny raz napisze, że grają zawodnicy najlepiej prezentujący się na treningach, to niech się pie......e w głowę. Maaskant tym meczem znowu potwierdził, że nie potrafi reagować na to co się dzieje na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Aż nie chce mi się czytać tych poprzednich stron komentarzy, bo po prostu nie ma sensu tracić czasu dla tych ... (nie chciałbym załapać bana)
Podam swoją opinię z perspektywy trybun, więc pewnie niektóre oceny mogą być nieadekwatne do tego co było w rzeczywistości, ale to będzie wynikiem tego, że po takiej nędzy, mogę zapomnieć czy machnął się Cikos, czy Chavez, czy też który z naszych skrzydłowych strzelił na aut. Pareiko - 7 - dużo interwencji, przy golach raczej nie miał nic do powiedzenia, kilka głupich wybić, jednak zdecydowanie najlepszy w drużynie, marnuje się chłopak Cikos - 2 - zawalił gola, miał 1 udane wyjście do przodu i niczym więcej się nie wyróznił; grał krótko, ale zaprezentował się słabiutko Chavez - 5 - nie wiem w jakim stopniu zawalił 2 bramkę, muszę zobaczyć powtórkę, ale był zdecydowanie najlepszy w defensywie Wisły, miał masę ważnych interwencji, na jego niekorzyść działa też błąd przy 1 bramce; dziś przynajmniej wyprowadzał piłkę z dużym polotem ![]() Jaliens - 2 - słaby występ, kilka przegranych główek, w tym 1 po której rywal wyszedl 1 na 1, niestety były reprezentant Holandii nie może grać w taki sposób jak grał dzisiaj Paljić - 2 - podobnie jak Holender, słabiutko, zawinił przy 2 golu, w ofensywie nieprzydatny, ale to akurat z powodu braku ruchu napastników, znaczy się pomocników Sobolewski - 2 - Słabizna, nie wyróżnił się in minus, więc występ porównywalny z 2 poprzedników, trudno mi jest wskazać plusy czy też jakieś minusy, był mało widoczny Jirsak - 2 - identycznie jak Sobol, kompletnie niewidoczny, ale on przynajmniej nie tracił piłki jak pewien długowłosy Białorusin Melikson - 3 - nie był to jego mecz, miał jeden dobry strzał, jeden słaby, dobrze wyłożył piłkę Zurawskiemu (?), nie pokazał dziś swojej przebojowości, a szkoda bo było ślisko i mógł postarac się ominąć mało zwrotnych piłkarzy Górnika Kirm - 1 - niestety tragiczny występ, zmarnowana setka, zero pożytku, złe decyzje, stracona forma z początku rundy, tylko, że ławka mu nie grozi, bo przecież Maaskant nie puści do gry Chrapka czy kogoś innego z MESY Małecki - 1 - podobnie jak Kirm, z tą róznicą że wygrał kilka pojedynków, ale co z tego skoro później stracił piłkę, stracona forma Żurawski - 0,5 - myślę, że mielibyśmy więcej pożytku, gdyby w ataku grał Maaskant, niż z gry Żurawia, panie trenerze, oszczędź nam gry, tego zasłużonego dla nas zawodnika Branco - http://www.youtube.com/watch?v=wdn1vKAq0J8 - to był sabotaż ze strony Maaskanta, ten pseudo piłkarz powinien wypier***** dyscyplinarnie, po tak żenującym występie jak dziś; 100% przegranych pojedynków, koleś albo coś ćpał przed meczem, albo pił, innego wytłumaczenia nie widzę, każdy 16 - letni piłkarz zagrałby lepiej Sivakov - 0 - koleś wszystko co miał s.......ić, s.......ił, z klasą, wypad do Włoch, koleś na prawdę nie ma talentu do gry |
|
|
|
Banita
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jeden wielki k....a dramat!Śmiem twierdzić ,że Maaskant jest ślepy, albo ma poważne kłopoty ze wzrokiem, facet obserwuje treningi.Czy w ME nie ma lepszych obrońców od Branco(słaby i głupi)?Nawet bez Genkova powinniśmy ich zjeść.A tłumaczenie nie zagraliśmy wystarczająco dobrze dobrowadza mnie do k.....y.Trener jest od tego, żeby grać wystarczająco dobrze.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Żurawski powinien od początku siedzieć na ławce jeśli Rios przez parę minut potrafił zrobić więcej niż on. Ani nie wybiegał do piłki , ani nie próbował ich ściągać - szkoda mówić(bo wciąż mam do niego duży szacunek) ,ale grał dziś jak paralityk. Brak było dzisiaj zespołowości , Branco to był chyba 12stym zawodnikiem Górnika. O pierwszą bramkę nie mam pretensji , dzisiaj ta murawa to była tafla wody i to było widać w grze obu drużyn więc podwójny kiks obrońców się niestety zdarzył , druga to już efekt nieporadności obrony.
A jak się setek nie chce strzelać to tak jest. Tak na przyszłość to więcej gry zespołowej a mniej żyłowania i przytrzymywania piłki - przy szybkiej klepce Górnik się bardzo odsłaniał tylko nikt nie potrafił tego wykorzystać Jedynie zastrzeżeń nie mam do Chavez'a i Sergei'a. Wisła dzisiaj usilnie nie chciała strzelić jakiegokolwiek gola więc Górnik strzelił jej dwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Oj pokiełbasiło sie wszytsko i to niewiem dlaczego.
Z Belchatowem widzialem zespol ktory ma perspektywy zeby dzis zobaczyc zespol bez zadnych pomysłow i wiekszej ambicjii.Tzn cos tam chcieli ale w 99% nic nie wychodzilo. Jesli mozna dzis kogos wyróznic to Chavez -super sie rozkreca i nabiera pewnosci siebie ,oraz Melikson ale on ma jeden problem -nie ma tu z kim grac. Mozna by powiedziec ze po co robic akcje jak i tak nie ma ktos strzelac bramek-bo Zurawia jako napastnika juz nie licze ,wiec trzeba czekac jak wroci Genkov.Na razie Wisla mam wrazenie nie wie co grac i kto ma te bramki strzelac. I tu odbija sie czkawką sytuacja gdy pozbyto sie Brozka i wymyslono ze zastapi go 34 letni emeryt niechciany nawet na Cyprze ,i sprowadozno tylko jednego Genkova. P.S Branco powinni juz dzisiaj wywalic z tego zespolu ,dzis kazdy z nas mogl wejsc za Cikosa i mysle za zagral by nie gorzej.Parodia obroncy,Ja p***** jak Maaskant moze trzymac takiego goscia w druzynie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.04.2011 o godz. 19:29.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Robercie, posadź wreszcie na ławie Sobola! Spójrz, że mecze z Wilkiem są po prostu w wykonaniu Wisełki lepsze, on lepiej pasuje do Jirsaka i Meliksona. Never, ever Branco, on nie miał nawet siły piłki zagrać, widać było że reszta zespołu unikała jak ognia zagrań do niego. Żuraw, błagam cię...! Mam wrażenie, że przez upór trenera upadają legendy :(
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
...a Branco ma nas w dupie i dziś pójdzie się zabawić
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje ze Górnik w kolejnych meczach będzie grał piach ,zawsze jest tak ze drużyny grające z nami się spinają i grają najlepsze mecze,obojętnie jaki jet wynik zawsze jest komentarz "drużyna nie zagrała złego meczu"
Powód: fail
Ostatnio edytowane przez Chrisman : 30.04.2011 o godz. 19:37.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja może od siebie dodam tylko to, że nie rozumiem dlaczego nie gra Wilk. Czy naprawdę nie da się pogodzić żeby grał i Sobol i Wilk? Przecież Czarek bardzo dużo walczy w każdym meczu...
Co do gry to się nie wypowiem bo nie warto, może jutro coś skomentuje... |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Oczywiście z trybun a szczególnie z G wszystko pewnie wygląda inaczej niż jest w rzeczywistości ale nie rozumiem dlaczego zamiast Żurawia nie grał Rios. Pewnie że mu dużo brakuje do dobrego piłkarza ale jak wszedł to choć coś przynajmniej zaczęło się dziać.
Nad Branco zapuśćmy zasłonę milczenia chciałbym mieć takiego menadżera jak On. Jak taki ktoś może grać w Wiśle. Ostatnio tak wściekły byłem chyba po remisie z Cracovią. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak to wyglądało z trybun:
Najgorsi Branco, Sivakow i Żurawski. Myśleliśmy z kumplem że Branco cos przed meczem wypił, bo to co grał to chyba większość graczy z ME zagrała by lepiej. Widać nie tylko my mieliśmy takie wrażenie. Żurawski, jak nie ma ochoty grać, to niech rozwiąże kontrakt i nie gra, dużo zrobił, przyznać mu doctora honoris causa Wisły i niech idzie do Warty grać w 2 lidze. Taki jest obecnie jego poziom. Sivakow, ten to ma nas w dupie, widać że mu nie zależy. Zero szybkości, kreatywności czy nawet woli walki. Już wiadomo czemu się w tym Calgiari nie mieścił, po prostu był zdecydowanie za słaby na Serie A. Tak samo zbyt słaby jest na Wisłę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
30 kwietnia jest coś dla nas pechowy ostatnio, dokładnie rok temu umoczyliśmy w podobnym stylu u siebie z Koroną, oby konsekwencje w ostatecznym rozrachunku były inne.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja zdecydowanie dodałbym do tego towarzystwa Kirma i Małeckiego. To, co oni dzisiaj grali, przekraczało wszelkie standardy gry w piłkę nożną.
I nie przesadzajcie z Genkovem, bardzo proszę. jeszcze nie tak dawno 3/4 tego forum się z niego nabijało a teraz nagle się okazuje, że bez niego nie zdobędziemy mistrzostwa... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czy może ktoś zrelacjonować szczegółowo co o kochanej Wisełce mówili przed chwilą w Lidze +?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Piłkarzykom pajacykom nie chce sie już biegać, tak samo jak za późnego Skorzy. Przegraja nam kolejne MP i to 2 raz z rzędu. Żadnej ambicji, woli walki. To Górnik wygladał jakby walczył o cos wiecej niż ci kopacze, którzy uwierzyli, że sa tacy świetni jak im to holenderski arogant wmawiał. Tylko tak sie składa, że inni nie uwierzyli i...ostro ich pogonili. Stąd efekt. ktos tu na forum majaczył niedawno o Wisle , że gra jak ....Barcelona
.Jak Barcelona to wygladał Górnik, który spokojnie mógł dzisiaj nas rozstrzelać a tak z 5:0. Obawiam się , że czeka nas powtórka z rozrywki czyli nerwowa końcówka z takim samym zakończeniem jak rok temu. Pytanie do 2 Holendrów (dyrektora i trenera). Jak to jest, że wam w ataku tylko jeden napastnik wytarczał żeby dokupic ? Ewentualnej kontuzji Genkova oczywiście nie braliście pod uwagę ? Panie Maaskant: Co się dzieje z drużyną ? Słaba kondycyjnie, szybkościowo, ambicjonalnie, na tle Górnika jak dzieci we mgle, i dodam słabego w lidze Górnika. Co dalej maestro ? Czego możemy sie spodziewać w Gdańsku ? 3 z rzędu porażki ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|

|
||||||