|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja już w pierwszej chwili wołałem, że faul na czerwoną. To nie była zwykła nakładka, on nie miał szans trafić w piłkę. Powtórka tylko mnie utwierdziła w tym przekonaniu.
Owszem, szkoda Realu ale trzeba chronić zdrowie zawodników. W dodatku nadal grają swoje. PS. Nie jestem ani za Barcą, ani za Realem. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Eternit napisał(a):
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ech...., jak zwykle.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najgorszy sedzia Bundesligi prowadzi spotkanie najciekawszej pary 1/2 LM - przeciez to sie w glowie nie miesci. Nie chodzi mi tutaj o czerwona kartke dla Pepe tylko ogolnie o całe spotkanie.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ale za bramkę winę ponosi Marcelo, którego na zdku posadził Afelay. Marcelo potwierdza, że jest świetny w ofensywie, ale przeciętny w obronie.
Obawiam się, że ta bramka załatwiła sprawę dwumeczu. PS. Alvesa sędzia powinien był wyrzucić, dając drugą żółtą. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak nie dawać kartek czerwonych za nakładkę bez możliwości zagrania piłki, wyprostowaną nogą to za co dawać?
Lubię jak grają jak faceci a nie jakieś ciptoki, ale jak Real gra ostro a Di Mari aktorzy tak nieudolnie to mi żygać na to chce... 2:0 Dziękuje, nie ma takiego bicia ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
I zanosi się na powtórkę z 2009 :( A tego bym nie chciał, wystarczy, że w PP lipa. No ale może Real się jeszcze podniesie w rewanżu. Bo teraz bez Mou jest cholernie ciężko. O kur.. 2 gol Messiego. Amen?
Barca! Co? 1:0 na R22 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to chyba sprawa dwumeczu załatwiona. Nie sadze by Real wygral na Camp Nou chociaz skoro Barca wygrywa na Santiago to kto wie? Chociaz szczerze w to watpie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Wiecie co? Roznica w pozimie pilkarskim jest nieporownywalnie wieksza od roznicy poziomu sedziowania, miedzy taka nasza liga, a polfinalami ligi mistrzow. Jednak trzeba przeprosci wszystkich Małków i Borków, calkiem nieźle wykonuja swoj zawod
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Messi ośmieszył Real. Żeby na takim poziomie ograć 4 obrońców i strzelić gola
Faktycznie, przypomina to bramkę Diego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
jebac ich, jak kolega wyżej napisał Barca ! co? 1:0 na R22 i to się liczy a nie jakiś tam finał ;p |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Przekręcili Real...
![]() Kibol na boisku, skandal po meczu!!! ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najwiekszy kabareciarz ligi hiszpanskiej tez dal o sobie znac w tym spotkaniu - oczywiscie chodzi mi o Pinto. Jak nie dostanie karki za udawanie gwizdka to za burdy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za co właśnie dostał czerwo bo przegapiłem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie no czerwona za tą nakładkę to przesada. Sędzia chyba się rykiem Alvesa sugerował dając ten kartonik. Zresztą ten symulant zaraz wrócił na boisko i ochoczo biegał, a jak go znosili na noszach to wyglądał jakby nogę mu urwało. Zresztą czy to jest przypadek, że w ostatnich 4 meczach z Barceloną Real zawsze kończy w 10? Beznadzieja, kolejny mecz Barcy i kolejne przekręty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
No to pozamiatane. Messi genialny. 11 bramek-11 meczy. Czy ktos wie ile ten ziomus strzelił już goli w tym sezonie? Bo to nie do uwierzenia
Z taką gra to jednak Real nie chcę oglądać. Mimo, że od 80.lat kibicowałem mu z całego serca.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Teraz tylko czekać aż Mourinho "dołączy" do grupy trenerów którą stworzył specjalnie dla Guardiolii.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Real sam się przekręcił. Cudotwórca uwierzył, że murując bramkę można wygrać wszystkie mecze. Jak ktoś spodziewa się niespodzianki w rewanżu to mu gratuluję. W Barcelonie wszystko będzie pod Barcę - trawa, kibice, a przede wszystkim Real zmuszony do grania ofensywnego. Tam nie pomoże czekanie 88 min na kontrę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Arbiter tragiczny, w ogóle nie czuł gry. jezeli ktokolwiek uważa że czerwona zasłużona to chyba nigdy nie miał z piłką nożną do czynienia bliżej. |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tak właśnie myślałem, że kibice/sympatycy Realu będą płakać o tą czerwień dla Pepe. Chciałbym więc przypomnieć następujące sytuacje:
1. Ramos kopie Keite w swoim polu karnym po tym jak Keita spadł na niego po pojedynku o piłke w powietrzu. 2. Adebayor atakuje rękami twarz Busquetsa, a w innej akcji Puyola. 3. Marcelo specjalnie nadeptuje Pedro w swoim polu karnym. Jak dla mnie to za każdą z tych sytuacji spokojnie mogła zostać pokazana czerwień. PS. Mam w dupie zarówno Real jak i Barce ![]()
Ostatnio edytowane przez Nosalka : 27.04.2011 o godz. 21:51.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Niestety Real zagrał słabo i Barcelona wygrała zasłużenie. Messi nie jest człowiekiem.
Tak się panowie piłkarze Wisły goli ogórkow i mieliście świetną okazję zobaczyć czego brakło Wam we Wrocławiu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Do tych co piszą, że Alves symulant i faul nie był na czerwoną mam prośbę, wyobraźcie sobie, że za Alvesa jest Melikson a atakuje np. Borysiuk, lub Injac. I jaka jest kartka
Żal mi Realu. Taki klub, wielki klub i kibice jarali się jak wymienili między sobą 3 podania...Aż tak bardzo są w cieniu Barcelony...masakra |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ale jaka @ wbiegła na boisko po meczu, hahahaha
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zauwazyles, ze Barcelona strzelila bramki jak Real gral w "10"?. Do tego czasu mecz wygladal prawie jak kalka (oczywiscie przyjmujac proporcje) Slask - Wisla. Rozgrywanie pilki w srodkowej strefie boiska, znalezienie miejsca na dosrodkowie, jedna (1!) akcja z wykorzystaniem prostopadlego podania (Xavi). Taki mecz to jest mecz do jednego bledu. Zauwaz, ze Slask byl jeszcze bardziej zmotywawany bo prowadzil. Widziales jakas kontre w wykonanie Realu? Taktyka murowania polega na tym ze raz sie uda, cztery razy nie.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"wielki" Mou pewnie znów zrobi teatrzyk na konferencji jakie to wszystko złe a prawda jest taka, że zamiast grać to wpuścił drwali na boisko i gra Realu wyglądała faul,darcie mordy,prowokowanie (broń boże nie usprawiedliwiam graczy Barcelony za teatr). Ciekawe czemu nie wpuścił Higuaina czy Kaki może za słabo kopią innych ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
W "łikend" gdzieś czytałem że w całym sezonie we wszystkich rozgrywkach strzelił 50 bramek, plus dwie dzis wychodzi 52 ![]() O ile finał Pucharu Króla można było oglądać z zapartym tchem to dzisiejszy mecz to bardziej kopanina po nogach przeciwnika ( z obu stron) niż w piłkę. Myślę że finał MU - Barca jest już prawie pewny. Nie wiem co musiałby wymyślić Mourinio żeby przy takim wyniku w pierwszym meczu przejść Barce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czy kartka zasłużona czy nie. Nie potrafię tego obiektywnie ocenić ale powiem jedną rzecz. Szanuję 9 piłkarzy Barcelony za to co robią, bo naprawdę są klasowymi zawodnikami. Jednak to co robią Alves i Busquets, to przechodzi ludzkie pojęcie. Żałosny teatr. Szczerze mówiąc liczę na to, że ktoś im w końcu nogi połamie, bo wtedy zrozumieją co to znaczy ból.
Taka mi się nasuwa myśl. Trzy ostatnie mecze Albiola przeciwko Barcelonie i trzy błędy, które praktycznie decydują o losach całego sezonu. Czy ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości czy to zawodnik na pierwszą jedenastkę Ogólnie wynik zasłużony, bo my nie zagraliśmy tak jak przynajmniej w ostatnim spotkaniu. Mimo wszystko wierzę w Real. Powód: Bo niektórzy nie rozumieją że Wisła, to coś więcej niż klub...
Ostatnio edytowane przez Jagul : 27.04.2011 o godz. 22:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Jeśli Pepe zasłużył na czerwoną kartkę to Messi zasłużył na nią dużo bardziej, bo:
- ok. 60 minuty, gdy Ramos dostał żółtą kartkę uderzył go łokciem (bez piłki, poza akcją - czerwo) - 80 minuta ostre wejście w Albiola. Albiol wybił piłkę głową, więc był faul poza grą, wejście całym ciałem z wysuniętym łokciem w skaczącego zawodnika, bez piłki - faul na wyrządzenie szkody przeciwnikowi - czerwona kartka!) - 87 minuta - pod polem karnym Realu Messi łapie piłkę w ręce - żółta kartka) - 92 minuta - ostry faul na rozpędzonym Ramosie - żółta kartka) Tak więc Messi powinien zakończyć mecz z 3 czerwonymi kartkami, ile dostał? No właśnie, nie dostał nawet żółtej, więc niech kibice Barcelony nie p*******ą farmazonów o obiektywnym sędziowaniu.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
W akcji na 2:0 Messi pokazał ile jest wart, obrona Realu pokazała ile jest warta.
To jest najwyższy poziom futbolu, a wrkęcił ich jak trampkarzy. Dziękuje, dobranoc ![]() P.S. Z fetowaniem poczekałbym tydzień, różnie bywało. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|

|
||||||