|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie ma co popadać w paranoje, bo za chwilę nie będzie można napisać krytycznego komentarza bo jakiś pseudo dziennikarz napisze że kibice odwracają się od klubu. Pojawił się problem i ludzie zareagowali, dobrze że klub także i nie rozumiem co w tym dziwnego.
Problemem nie jest forum i ludzie tutaj piszący tylko sposób jak w dzisiejszych czasach działa dziennikarstwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Był ktoś dziś na rekolekcjach z piłkarzami Wisły ? Jeśli tak, to prosze żeby napisał coś więcej o tym co było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Łukasz Garguła, pomocnik Wisły Kraków, nadal nie może wrócić do wysokiej formy po kontuzji. Rezerwowy zawodnik Białej Gwiazdy w rozmowie z Piotrem Dobrowolskim z "Super Expressu" opowiada o swojej sytuacji klubowej.
- Jestem strasznie zły, że nie gram, ale co mogę zrobić? Walczę na treningach, staram się pokazać trenerowi, że jestem gotów, warto na mnie postawić. Ale nie będę chodził do szkoleniowca i prosił go o miejsce w składzie. Robię swoje i liczę, że Robert Maaskant to w końcu doceni - mówi Garguła. - Jeżeli do zakończenia sezonu moja sytuacja się nie poprawi, to w czerwcu będę chciał porozmawiać z szefami klubu i liczę, że znajdziemy jakieś rozwiązanie moich problemów. Nie mam zamiaru spędzić życia, jedynie kibicując kolegom - kończy pomocnik Białej Gwiazdy wycięte z Onetu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A ja myślałem że jemu ta sytuacja wyjątkowo pasuje...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wojciech Ł też się odgrażał, że odejdzie jak nie będzie grał
![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Kontrakt z Lobodzinskim powinien zostac rozwiazany natychmiastowo. Wojtek powinien wziac przyklad z Blachy i wysmazyc list z przeprosinami dla nas i z prosba o rozwiazanie kontraktu do zarzadu. Ten facet to najgorsze co nam sie moglo przydarzyc. Nie dosc ze pilkarska niedojda oplacana po krolewsku to jeszcze uwalony korupcyjnym gownem jak cala cracovia. Kiedys opchnelismy Zaglebiu mega szrot za ciezka kase i kontrakty miedziowe to nam sie zrewanzowali. Dzieki sliczne. Proponuje Wojtka zapakowac do 3-4 roznych pudelek i wyslac im UPS-em z powrotem. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Po co sobie robić nadzieje? Żeby potem się ostro rozczarować?
Dla mnie ten wywiad z Gargułą to typowa sztampowa odpowiedź słabego zawodnika. "Nie będę przecież prosił trenera", "daję z siebie wszystko na treningach", ale jak trener dał szansę w meczu z (nie czarujmy się) leszczami, to się bardziej gumy do żucia pilnowało niż piłki. Jirsak zagrał świetnie jak tylko dostał szansę - z zapchajdziury stał się podstawowym zawodnikiem. Łobodziński jest lewy jak nieszczęście, ale jak wszedł na boisko to chciał murawę na stadionie Podbeskidzia zeżreć. Maaskant to docenił, Wojtek zagra w pierwszym składzie. Nikt nie może zarzucić Holendrowi, że trzyma się żelaznej jedenastki, czy też że nie ma szans się przebić do składu. Rios i Garguła zlekceważyli rywala, zlekceważyli swoją (pewnie ostatnią) szansę na przekonanie trenera, to teraz mogą się wypłakiwać w prasie. Ja pamiętam w jakim Maaskant był szoku po naszym ostatnim w tej edycji meczu Pucharu Polski. Podejrzewam, ze Ci co zawiedli faktycznie mogą się pakować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.04.2011 o godz. 17:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Co mi się podoba w naszym trenerze, to mimo że ma żelazny trzon zespołu, to umie tak zmotywować wszystkich 24 graczy tak, że kazdy czuje się częścią zespołu. No prawie każdy. To jest własnie kapitalna motywacja. Po drugiej stronie barykady stoi Dyzma, u którego nikt spoza pierwszej jedenastki czuje się niepotrzebny. Smuda nie potrafi rozmawiać, wyjaśniać o co chodzi. Maaskant buduje drużynę, Smuda jedynie pierwszy skład na euro.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obecnie płacz jest bo Maaskant uwziął się na Riosa, tylko że Robert postawił na Argentyńczyka w swoich pierwszych czterech meczach ligowych. Później była kontuzja i Rios stracił miejsce więc nie było tak że uwziął się od początku na niego i nie chce na niego postawić. O Gargule też nie można napisać że nie otrzymał szansy bo zagrał w pierwszym składzie z Górnikiem, Lechią, Cracovią, Legią, Zagłębiem i Polonią. Tak naprawdę poza Łobodzińskim nie ma zawodnika który u Maaskanta nie zagrał w przynajmniej trzech spotkaniach z rzędu w wyjściowym składzie (może jeszcze Branco i Kowalski). Nikogo nie potraktował na zasadzie że wystawił w jednym spotkaniu zdjął po 60 minutach i odstawił na bok. |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dajcie już spokój z Łobo. mi to wisi że kiedyś coś zrobił...ważne że nie u nas. Tak samo jak Artek Sarnat, Grześek Pater czy Kali których szanuje za to co zrobili dla Wisły. A po nich nikt tak nie jechał.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() Nie dla sprzedawczyków ! A nie chce mi się wierzyć, że nie wiedział na co jest zbiórka kasy, no chyba, że był tak zajeban* ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Chodzi mi o to że jeżeli był umoczony to i tak za to odpowie a jak narazie to jest piłkarz Wisły i nie ma sensu po nim jechać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostrzegałem, że eksponowanie Łobokopa w pierwszym składzie, w obecnej sytuacji będzie prowadzić do wystawienia się na ostrzał mediów. Niestety nie trzeba było długo czekać, aby się o tym przekonać, a co "najlepsze" zaczęła ulubiona przez nas kibiców gazeta i redaktor, którego już w tej rundzie na meczu ochoczo pozdrawialiśmy.
Nie będę wklejał tutaj linka żeby nie napędzać im koniunktury, z przykrością jednak stwierdzam, że ludziom decyzyjnym w klubie brakuje wyobraźni i chyba nie doceniają siły mediów w budowaniu/podkopywaniu danej marki w dzisiejszych czasach. Wiem, że to głos wołającego na puszczy, zwłaszcza czytając niektóre posty ludzi, którzy w kupowaniu przez piłkarzy spotkań nie widzą nic złego, póki oczywiście nie dzieje się to w naszym klubie ale jednak apeluję. Odsuńcie Łobodzińskiego od składu, zanim szambo, które może wybuchnąć za kilka miesięcy oblepi nas gównem tak dokładnie, że będziemy musieli je zeskrobywać dłuższy czas ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Genkow: podoba mi się Kraków i... Doda
Cytat:
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hives4 chyba coś Ci się nieźle namieszało, jak już komentujesz jakąś sprawę to przynajmniej staraj się wiedzieć co piszesz, ergo porównaj moje posty ... coś Ci nie pasuje, zgłoś adminom.
radinog, ciąg logiczny który doprowadził Cię do tego wniosku zasługuje chyba na pochylenie się nad nim specjalistów od światów alternatywnych. Nie wiem jak mam to skomentować, bo obawiam się, że zaraz możesz mi przypisać, iż wysłałem maila do większych dzienników w naszym kraju z prośbą o wspominaniu o Wiśle w kontekście afery korupcyjnej w polskiej piłce, doprawdy żenujące ... Za tą sytuację jest odpowiedzialny Wojtek, który występował w ustawionych meczach i brak zdecydowanej reakcji wśród włodarzy naszego klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
"doprawdy żenujące..." |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
a mówią, że dopóki nie udowodni się winy to człek jest niewinny. Więc dlaczego zarzuty? Nie poczekasz na wyrok?
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
snyrting z całym szacunkiem, ale w momencie kiedy Łobodzińskiemu zostaną przedstawione ewentualne zarzuty to już będzie za późno. Ja nie przesądzam o jego winie, jak niektórzy zdają się tutaj wnioskować, bo od tego jest niezawisły Sąd. Stwierdzam tylko, że "afiszowanie" się z takim zawodnikiem w pierwszym składzie szkodzi wizerunkowi takiego klubu jak Wisła, który w czasach Cupiała korupcją się nie parał.
Od postawienia zarzutów do zakończenia procesu daleka droga, i jest całkiem prawdopodobne, że słuchając uzasadnienia takiego bądź innego orzeczenia Wojtek już naszym piłkarzem nie będzie, bo skończy mu się kontakt, co nie przeszkodzi pismakom wspominać o nim przez czas ewentualnego procesu jako o piłkarzu Wisły Kraków. I to jest właśnie smutne, że z jego powodu nazwa klubu przewija się w mediach w takim kontekście. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zarzuty dla piłkarza WISŁY sprawiają że nazwa naszego klubu niepotrzebnie znajduje się w artykułach na temat korupcji, co jak wiemy nie jest korzystne dla wizerunku klubu. Mam nadzieje że nasz klub był "czysty" w ciągu ostatnich kilkunastu lat i obecność Wojtka w naszym zespole nie jest potrzebna. Za nim już zawsze będzie się ciągnęła ta informacja niezależnie od tego czy brał udział w kupowaniu meczu czy też nie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a jak było z naszym 2 trenerem Andrzejem B. bodajże przecież sprawa się nawet nie rozwinęła a klub go szybko usunął.. o ile dobrze pamiętam
Tam też chodziło o korupcje.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Andrzej B. chyba sam podał sie natychmiast do dymisji jak się sprawa wydała, z tego co pamietam.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|