The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2013, 11:00
No i wielki "szoł" i gra pozorów w przedostatniej kolejce niektórym zamydliły oczy. (cała czołówka solidarnie pogubiła punkty). No ale trzeba było coś zrobić po numerze który odwalił wcześniej Cabaj żeby odwrócić uwagę. Nie miałem wątpliwości że parchate awansują, po okazywanym luziku w przegranym meczu z Tychami.

Mam nadzieję że kiedyś ktoś puści farbę i Wrocław przywita co poniektórych.

Jak to mówią - tak czy owak sierżanta Nowak czyli drucovia ) - tak miało być i i niestety było. Dwaj bydgoscy kumple przecież krzywdy nie dadzą sobie zrobić (Filipiak i Boniek).

Jednym słowem żenada.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.06.2013, 12:49
Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.06.2013, 13:59
1. Nie wszyscy kibice Lecha uznali fuzję z Amicą.
2. Piszemy o Amice, bo to dalej jest Amica, tyle, że pod nazwą Lecha i żadne tam nazywanie tego tworu Lechem przez C+ czy UEFA tego faktu nie zmieni. Kłamstwo powtórzone tysiąc razy nie stanie się prawdą. Dlatego też warto o tym mówić i powtarzać przy każdej okazji, żeby któreś tam z kolei pokolenie kibiców Amici nie zapomniało, że ich nowy klub powstał w 2006 roku.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2013, 14:42
1. 99% uznało więc nie twórz bajek.
2. Bla, bla, bla. Lech to ludzie na trybunach, klub jest dodatkiem do tego. Tak więc możesz sobie to powtarzać kiedy tylko chcesz, ale rzeczywistości nie zmienisz

@Kocur
Niestety, meczów Cracovii nie oglądałem, nie mogę się na temat karnych z dupy wypowiedzieć. Aczkolwiek faktem jest, że mecz z Miedzią śmierdzi ustawką. Grzegorzewski ponoć oba karne strzelał tak, żeby nie strzelić, tylko że przy drugim się przeliczył No ale mówię, nie widziałem, ciężko o jakieś pewne sądy. Fakty są takie, że Cracovia przegrała mecz tydzień temu i to Nieciecza miała wszystko w nogach, żeby awansować, a przyjęła czwórkę. Bez tego to i dziesięć zero by Cracovii nie pomogło. Ale jak już mówiłem, to nie fryzjer, to piłkarze walczą o swoje pewne etaty w drugiej lidze poza pojedynczymi wyjątkami typu Pawlusiński np.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Stary 09.06.2013, 14:50
1. Co nie zmienia faktu, że część osób (mniejsza o to czy był to 1% czy 20%) potrafiło zachować się jak trzeba, czyli można było wybrać drogę honorową i założyć np. klub w B klasie. Większość z was wybrała jednak drogę na skróty, słowo honor mając w głębokim poważaniu.

2. Nikt nie neguje, że macie ludzi na trybunach. Mało kto jednak przyzna, że jesteście klubem poznańskim z 91-letnią tradycją. Możecie nazywać siebie Lechem, ale tym stwierdzeniem ubliżacie tylko tym, którzy nie poszli jak barany za stadem, ale nie zaakceptowali nowego tworu. Ciekawi mnie wasz stosunek do kibiców Polonii Warszawa, którzy podobnie jak wy z honorem i zasadami mają niewiele wspólnego.

Z mojej strony koniec OT, do ewentualnej dyskusji zapraszam na priv.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 09.06.2013, 15:03
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
1. 99% uznało więc nie twórz bajek.
2. Bla, bla, bla. Lech to ludzie na trybunach, klub jest dodatkiem do tego. Tak więc możesz sobie to powtarzać kiedy tylko chcesz, ale rzeczywistości nie zmienisz
To za kim "przemierzacie cały świat wiele sezonów, kilkadziesiąt lat"?
Chvj z logiką, grunt to dobre samopoczucie : )

PS. Następny ze słitaśnego gangu "bla bla bla".
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.06.2013, 07:06
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
To za kim "przemierzacie cały świat wiele sezonów, kilkadziesiąt lat"?
Chvj z logiką, grunt to dobre samopoczucie : )

PS. Następny ze słitaśnego gangu "bla bla bla".
Dlatego w swoim zakłamaniu wymyslili hasło, że "Klub jest tam gdzie wiara". Czyli w zalezności gdzie decyzyjnii tej wiary sie przemieszczą tam będą mieli swój klub. W zdecydowanej wiekszości w innych klubach to kibice są tam gdzie ich klub. Dlatego np. kibice Zawiszy dali weto Hydrotworowi i nie skopiowali amikowego hasła, a dzisiaj świetują powrót do ekstraklasy z własnym klubem a nie jakims dziwolągiem. Najlepsze , że amikowcy werbalnie wspierali ich walkę a w chwilę później sami zrobili odwrotnie bo ....puchary zapachniały.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.06.2013, 18:05
Z mojej strony koniec tematu, nie chce mi się dyskutować o tym po raz setny tutaj w kolejnym temacie, a pisanie przez Was o Amice odnosi skutek odwrotny i raczej mnie bawi niż porusza. Także Bogu Trybun, nie mam powodu mieć złego samopoczucia, wręcz przeciwnie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.06.2013, 18:34
Z mojej strony koniec tematu, nie chce mi się dyskutować o tym po raz setny tutaj w kolejnym temacie, a pisanie przez Was o Amice odnosi skutek odwrotny i raczej mnie bawi niż porusza. Także Bogu Trybun, nie mam powodu mieć złego samopoczucia, wręcz przeciwnie
Ciesz się, że w ogóle jesteś tu tolerowany. I szanuj gospodarzy.
Na forum Amiki pojawienie się jakiegokolwiek kibica innej drużyny (nie piszę o Cracovii czy Arce) skutkuje banem przy pierwszej okazji.
Chcesz, żebyśmy zastosowali waszą, amikowską praktykę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 10.06.2013, 08:15
FraMat napisał(a):Wyświetl post
pojawienie się jakiegokolwiek kibica innej drużyny (nie piszę o Cracovii czy Arce) skutkuje banem przy pierwszej okazji.

g**** prawda, sa kibice Legii, Gornika, Pogoni. Banowani sa wasi kibice, ktorzy w wiekszosci pisza glupoty.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 09:26

masz tu na jeszcze lepsze sampoczucie my też się śmiejemy ilekroć słitas od bla bla bla promienieje dumą z faktu kibicowania AGD.

Wierzba

- Wielkim wydarzeniem jest to, że odrodziła się Lechia, która wyszła z szóstej ligi. Wiesz co to jest szósta liga? To boisko na łące, na które piłkarze wchodzili zaraz po krowach. Piłka wpadała do jeziora. Mieścina liczyła 500 osób, a nas przyjeżdżało na mecz 300. Policjantów - 200. Nawet nie było gdzie rozwiesić flag. Kładliśmy je na ziemi.

Dufo

- Zacznijmy od tego, jak to się zaczęło. Bo to jest ewenement graniczący z cudem. Pamiętam, jak Lechia spadła do szóstej ligi. To był czas, gdy w klubie nie mieliśmy na nic, ani na wodę, ani na prąd. Nie było na piłki ani na buty do gry. My to wszystko wzięliśmy w swoje ręce, po raz pierwszy w historii klubu, bo nie mogliśmy się z tym pogodzić. Nie mogliśmy tego przełknąć, że wielu działaczy, którzy gdzieś wypływają na tym, że byli działaczami Lechii, zostawili klub w takiej biedzie. A Lechia to tradycje. Były trzy bastiony "Solidarności" w Gdańsku: stocznia, Brygida i stadion Lechii Gdańsk. Co to jest Lechia? Styl bycia, zasady, kodeks honorowy, wychowanie. Rodzina i przyjaźń.

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 10:15
Ale ze wczesniej ci ludzie chodzili na Lechia/Olimpia to nie wspominasz
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 11:10
studio napisał(a):Wyświetl post
Ale ze wczesniej ci ludzie chodzili na Lechia/Olimpia to nie wspominasz
mówię. I mówią też Lechiści.
Lechia-Olimpia w perspektywie czasów jest uznawana za efemerydę. Nie można, niestety, pomijać tego zjawiska i udawać, że go nie było. Bo czy można historycznie nie uznawać Polski za lata 1945-89?

Czekamy na wasz ruch, efemerydo

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 11:12
Co by bylo gdyby Lechia/Olimpia nie spadla? )))
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 11:28
Co by bylo gdyby Lechia/Olimpia nie spadla? )))
a co jest, kiedy Amicolech mozolnie walczy o majstra? : ))))

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 11:35
A co ma jedno z drugim?

Lechia "powstala" bo wczesniej spadla z ligi, gdyby byly suckesy nadal by lazily tlumy na ten twor powstaly z fuzji
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 12:16
zgadnij, na jaki twór powstały z fuzji nadal łażą tłumy

lubicie łazić na skróty w wielu aspektach

---
powiem tak: do Wielkopolski mam sentyment z kilku względów, przede wszystkim historia (w tym bastion endecji z czasów nowszych)
klubem wizytówką dla tamtej przedwojennej Wlkp była Warta, której po drodze było z ówczesną Wisłą
teraz symbolem Wlkp jest ekipa, która dla sukcesu łazi na skróty i stroi się w królewskie szaty

a jeśli się zanurzyć w gdybologię, którą tak lubisz, to gdyby po pewnym meczu kadry pewna propozycja pewnej ambitnej ekipy została przyjęta przez naszych chłopaków [...]

czy stać was na to, co zrobiła Lechia? szczerze wątpię. Za etykietą "Lech", którą pompujecie od nastu lat nie idzie żaden etos poza manią wielkości

Lechia była czymś więcej niż klub i dzięki temu przetrwała najgorsze

a wracając do tematu i spinając klamrą - właśnie kończy się Warta. Pogrążył warciarzy nasz wychowanek. Przewrotne koleje (z naciskiem na dębiec) losu

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 12:22
A co zrobila Lechia? Tylko nie pisz o honorze bo mieli taki honor ze ciagle chodzili na Olimpie, dopoki ona nie spadla, tak samo na Polonie. Zrobili nowy klub bo tamten sukcesu nie odniosl a nie ze brzydzili sie fuzja.

Warty mi nie zal, im niej jej (dokladniej Pyzalskiej) tym lepiej dla wszystkich. glupsza wersja Wojciechowskiego/Krola.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.06.2013, 18:57
A co zrobila Lechia? Tylko nie pisz o honorze bo mieli taki honor ze ciagle chodzili na Olimpie, dopoki ona nie spadla, tak samo na Polonie. Zrobili nowy klub bo tamten sukcesu nie odniosl a nie ze brzydzili sie fuzja.

Warty mi nie zal, im niej jej (dokladniej Pyzalskiej) tym lepiej dla wszystkich. glupsza wersja Wojciechowskiego/Krola.
Jesteś niczym kacap (tak, to rodzaj inwektywy ale żeby ją zrozumieć musiałbyś spróbować choć na chwilę porzucić swoją bolszewicką ideologię). Dwustukrotnie powtórzone kłamstwo nie stanie się prawdą. Jesteście Amiką. Farbowaną ale Amicą. Do tego jesteście złodziejami i oszustami winnymi pieniądze wierzycielom. Nie mieliście honoru i zasad sprzedając tradycję, barwy, tytuły za obietnicę lepszych czasów i nie macie ich dziś próbując ochlapać waszym gównem innych. Masz czelność porównywać fuzję Olimpii/Lechii gdy gdańszczanie przyznali się do błędu. Popełnili głupstwo bo w tamtych czasach taka sytuacja to było novum o trudnych do przewidzenia konsekwencjach. Wy weszliście w to bez wazeliny. Mam nadzieję, że kiedyś wam od tego pękną zwieracze. Gdy takim praktykom twarde nie postawili portowcy czy Śląsk wy zrobiliście to co zrobili i tkwicie w tym niczym ruscy wspomniani na wstępie. Pomieszanie symboli i wartości. Nigdy nie odzyskacie twarzy bo tkwicie w waszym urojonym świecie. Nie mam do was szacunku niczym do waszej zgody. Obie warte siebie.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 12:51
pomijając fakt, że obie fuzje Lechii były gównem i wywołały wówczas spory wśród kibiców Lechii - w zestawieniu z tym, co napisał twoj kolega po szalu stronę wcześniej o 99% waszych popierających fuzję A z L brzmi wesoło - to Lechiści przęjęli klub we własne ręce i nie odwrócili się od niego w najtrudniejszym momencie. I robią coś, czego wam brakuje: nazywają rzeczy po imieniu.

Tak samo z casusem Śląska. Dało się zapobiec fuzji? Da się nazywać po imieniu takie kurestwo nawet, gdy dotyka wieloletnią zgodę?

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.06.2013, 18:27
....a, jaki jest ogólnie związek tematu "Fuzja Amiki Wronki i Lecha Poznań" z "I liga - zbiorczo", że wałkujecie to od kilkudziesięciu postów?
Wszędzie walicie o tej fuzji, sprzedali się, to się sprzedali, na .... drążyć temat?
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 10.06.2013, 18:31
ja rozdrapałem ale wróciłem na tory upadającą Wartą

ale mogę jeszcze dołożyć do pieca cygańską dolą Stawowego! Tiki taka zaczyna się od bramkarza - dlatego wszystkie laski w paski kochają cabaja!
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 10.06.2013 o godz. 18:33.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.06.2013, 21:02
"Studio", trochę konsekwencji... dlaczego wypominasz fuzję Lechii z Olimpią, piszesz, że Lechiści nie mieli honoru bo chodzili na Lechię/Olimpię itd Przecież zgodnie z Twoim rozumowaniem to fuzja nie jest niczym złym. Dlaczego więc zamiast bronić Lechii to się czepiasz?
Jak Amica się połączyła z Lechem to dobrze, to klub jest tam gdzie wiara, a jak Lechia się połączyła z Olimpią to źle? Dziwne
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 10.06.2013, 22:12
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
"Studio", trochę konsekwencji... dlaczego wypominasz fuzję Lechii z Olimpią, piszesz, że Lechiści nie mieli honoru bo chodzili na Lechię/Olimpię itd Przecież zgodnie z Twoim rozumowaniem to fuzja nie jest niczym złym. Dlaczego więc zamiast bronić Lechii to się czepiasz?
Jak Amica się połączyła z Lechem to dobrze, to klub jest tam gdzie wiara, a jak Lechia się połączyła z Olimpią to źle? Dziwne
Tobie odpisze bo reszta kompletnie nie rozumie Ktos tam pisal o honorze Lechistow bo sprzeciwili sie fuzji, a to g***o prawda bo chodzili caly czas dopoki ten twor nie padl, gdyby byly sukcesy to nadal by tkwili przy tym klube.
ps. nie mowie ze nasza fuzja to mi na reke, juz kiedys o tym psalem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.06.2013, 07:16
Tobie odpisze bo reszta kompletnie nie rozumie Ktos tam pisal o honorze Lechistow bo sprzeciwili sie fuzji, a to g***o prawda bo chodzili caly czas dopoki ten twor nie padl, gdyby byly sukcesy to nadal by tkwili przy tym klube.
ps. nie mowie ze nasza fuzja to mi na reke, juz kiedys o tym psalem.
No popatrz, nikt nie rozumie tylko Wy... Lechia potrafiła przyznać, że postąpili chujowo, Wy brniecie w gówno coraz głębiej. Cóż tu za filozofia? Chciało się grać w pucharach, chciało się szybciutko pozbyć korupcyjnych zarzutów (bo przecież jesteście prawnym kontynuatorem Wronek - czyż nie?) to się przefarbowało Amikę na Lecha. Sprzedaliście się i tyle.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.06.2013, 21:51
Tak jak jesteśmy w temacie dawania dupy.

Zastanawiam sie gdzie gra ten prawdziwy Lech, który wtedy spadł z ligi i zajął 16 miejsce jak pisano?

Przegladnalem tabele niższych lig w Wielkopolsce i żadnego Lecha nie znalazłem. To tak w kontekście tego jakby kibice tego LECHA Poznań chcieli zacząć od początku z swoim oryginalnym klubem.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.06.2013, 20:05
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Tak jak jesteśmy w temacie dawania dupy.

Zastanawiam sie gdzie gra ten prawdziwy Lech, który wtedy spadł z ligi i zajął 16 miejsce jak pisano?

Przegladnalem tabele niższych lig w Wielkopolsce i żadnego Lecha nie znalazłem. To tak w kontekście tego jakby kibice tego LECHA Poznań chcieli zacząć od początku z swoim oryginalnym klubem.
ups dość nierozważny argument...przecież mają Wiarę Lecha
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.06.2013, 22:14
A wracając do tematu 1 ligi - Baniak dostał k w d.
Jedna szumowina znalazła się chwilowo(?) na aucie.
Chociaż np. koledzy z Poznania może mają inne zdanie na temat BB?
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 11.06.2013, 07:08
Kazimierz Moskal uważa, że moment ogłoszenia decyzji o nieprzyznaniu licencji był zły bo podciął skrzydła.

Ja uważam, że proces licencyjny powinien się kończyć już na 10 kolejek przed końcem a nie, że jesteśmy 2 tygodnie po sezonie ekstraklasy za miesiąc następny a my jeszcze nie znamy składu ekstraklasy na przyszły sezon. To jest chore.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.06.2013, 12:29
I jednak Polonia nie zagra w 1 lidze tak jak sciemniał ostatnio Krol.

Polonia Warszawa i ŁKS Łódź zagrają w III lidze. Takie ustalenia zapadły na spotkaniu prezesów Mazowieckiego i Łódzkiego ZPN - Zdzisława Łazarczyka i Edward Potoka, którzy debatowali na temat rozgrywek III ligi łódzko-mazowieckiej.

http://pilka-nozna.przegladsportowy....721,1,292.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów