|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
A czemu po prostu nie zaufać obrońcom, których mamy w pierwszym składzie: Branco, Kowalski i Burliga.
Para stoperów: Chavez, Jaliens. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jaliens na prawą
Branco na lewą Sobol na stopera Chociaż ja bym Czarka na prawej obronie spróbował, on da rade o to jestem spokojny ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Można gdybać o zmianie taktyki, ale to i tak nic nie da. Maaskant trzyma się kurczowo 4-5-1 i nie zmieni tego choćby musiał napastnika do obrony cofnąć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Osobiście dałbym szanse Burlidze na prawej stronie obrony, a jak Cikos się wyliże to ewentualnie spróbować go na prawej stronie, a jak nie to ewentualnie Branco. Choć pomysł z 3 obrońcami na środku i z dwoma defensywnymi pomocnikami wydaje się być całkiem niezły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
to jest 4-3-3 na litość boską...
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie może w obranie grać dwóch nominalnych pomocników, przecież tu nie chodzi o zwykłe wybijanie piłki, obrońcą też trzeba się nauczyć być. Nie da się tak od razu wskoczyć na obronę, potrzeba umiejętności łapania w pułapki offsajdowe, trzeba wiedzieć kiedy należy blisko kryć a kiedy można trochę odpuścić. Mimo że Burliga czy Branco nie są zbyt ograni, to wydaje mi się że już lepiej ich wystawiać niż ewentualnie cofać Kirma lub Boukhariego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Estonia prowadzi już 2:0 z Urugwajem, Pareiko w bramce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
jak się spisuje?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem jak klub mogł taką prowizorke uprawiac.
Sprzedano 2 lewych obroncow,a gracz ktory dzis gra tam -Pailjic to pomocnik. Nierozmiem na co liczono,zwlascza ze to istotna pozycja. Z taką obroną skoro Polonia Bytom sobie mometami wjezdzała jak w maslo,to juz przestaje byc wesołe. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Włączyłam mecz jakieś 10 minut temu, Pareiko od tego czasu raz dotknął piłki, ogólnie nie ma zbyt wiele roboty, obrona Estonii ładnie wszystko czyści
Mówię oczywiście o tym fragmencie, który oglądam, nie wiem jak było wcześniej. Jak chcecie obejrzeć, to tutaj jest transmisja: http://live.err.ee/etv/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A czemu nie odrazu 10-0-0?
Nie wiem ilu z Was kopało kiedyś w defensywie, ale zaręczam wam, że przechodzenie na 3 obrońców i łatanie tego dwoma defensywnymi to bardzo, bardzo kiepski pomysł. Akt desperacji, na który jeszcze nie pora. Drużyna zgrywa się w pewnym ustawieniu i lepiej już wstawić ogóra na jedną pozycję niż rozpieprzać cały system, żeby "dopasować" go na 2-3 mecze. To nie zadziała, nikt nie będzie wiedział gdzie ma biegać, padnie organizacja gry. Można po prostu faktycznie wystawić bardziej defensywny środek pola, czyli np. 2 z 3: Wilk, Sobolewski, Siwakow. Ale od czwórki w tyłach nie ma co odchodzić, bo nie połatamy tego na bokach, a przy naszych stoperach każde dośrodkowanie to będzie liczenie na bramkarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Inna sprawa, że Maaskant dalej będzie stosował formacje 4-3-3. Gra trójką obrońców jest praktycznie już niespotykana, a biorąc pod uwagę jakość naszych defensorów, mogłaby być dla nas zabójcza. Oby jednak Pajlic wrócił w miare szybko, bo choć do ideału sporo mu brakuje to i tak jest naszym najlepszym bocznym obrońcą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Reprezentacja Słowenii z Kirmem w składzie przegrywa z Italią 0:1
Kirm był bardzo aktywny, dużo biegał starał się jednak moim zdaniem zagrał słabo, mało konkretnych zagrań. Tracił czasami głupio piłkę co narażało jego drużne na kontrę. Czasami wydawało się że ma miejsce i czas aby dokładnie dograc albo wejsc w drybling jednak wybierał rowziąnie z którego pożytku po porstu nie ma. U nas też tak robi, mianowicie schodzi na prawą nogę i wrzuca co najczęściej kończy się tym że przerzuca wszystkich albo jego dośrodkowanie kończy się na pierwszym obrońcy. Wynika to z tego że Kirm 'nie ma' lewej nogi. Andraż powinien ćwiczyć schodzenie na lewą nogę bo to co on już gra z tych schodzeniem na prawą i wrzutką to przesada. Nie dość że jest czytelne to kompletnie nie efektywne. Dziwie się że trzymają w Słovenii goscia o nazwisku Ilicic na ławie, chłop gra regularnie w SERIA A, może teraz miał gorszy okres ale mimo wszystko gra przyzwoicie. Możemy miec powody do dumy że nasz człowiek gra kosztem solidnego gracza SERIA A, którym interesują się już kluby z czołówki.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.03.2011 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ktoś może ma najnowsze wieści o Draganie ? Oficjalna milczy, TWSD straszy złamaniem ( info z wczoraj ) , a z konkurencyjnego forum dowiedziałem się,że to tylko drobny uraz.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Głosowanie na bramkę kolejki, kandyduje trafienie Andraza: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._Polakami.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Genkov rozpoczął na ławce. Mam nadzieję, że wejdzie w drugiej połowie. Od pierwszych minut gra Delev, którym rzekomo się interesujemy.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Co to za konkurencyjne forum ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A skąd info, że interesujemy się Delevem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Genkov na boisku od 52 minuty. Było wiele plotek na temat Deleva w okienku transferowym. Niedawno nasi skauci oglądali mecz z jego udziałem, a ich głównym celem miał być ponoć Delev.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.03.2011 o godz. 19:21.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|