|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kiedyś byli Kirm i Jirsak, których Małecki stresował i przez niego słabo grali.
To ja dołozę kolejną teorię ( a co!), Bunoza stresuje Jaliensa! Dlatego powtórzę to, co pisałem przed rewanżem z PBB - Gordan na ławeczkę. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Co do obrony to Jaliens gra bardzo słabo i jest wielkim roszczarowaniem. Z drugiej strony jest też Bunoza który ma wiele braków wręcz juniorskich. Także ktokolwiek będzie grał w środku obrony to powinien być dobierany do Chaveza który jest zdecydowanie najlepszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie podoba mi się gra Bunozy, ale na dzień dzisiejszy Gordan i tak jest lepszy od Jaliensa. Bunoza jest niepewny i kiksuje, ale za to jest dość silny i agresywny. Potrafi przepychać rywali i dzięki temu wyprzedzać ich i przechwytywać piłkę. Co by nie mówić o Bunozie, to w tej chwili kasuje akcje przeciwników skuteczniej niż Holender. W walce o górne piłki Gordan też prezentuje się lepiej. Braki fizyczne Jaliens powinien nadrabiać doświadczeniem i umiejętnym ustawianiem się, ale jak dotąd zupełnie mu to nie wychodzi. Powiedziałbym, że gra asekurancko - unika trudnych, ryzykownych interwencji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W wlace o górne piłki Gordan prezentuje się tak dobrze, że każdy rzut rożny czy też wolny pod naszą bramką to olbrzymie zagrożenie. Przy rzutach rożnych czy wolnych pod bramką przeciwnika jest równie dobrze - w zasadzie Bunoza mógłby nawet pod bramkę przeciwnika się nie pchać, bo pożytku z niego nie ma. O jego kiksach, bezmyślnych zagraniach czy braku orientacji co się dzieje na boisku wypowiadać się już nie ma co.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Rzeczywiście, Jaliens gra bardzo słabo. Nie skacze do piłek, nie jest agresywny, jest chucherkiem, nie myśli na boisku, źle się ustawia, nie trzyma linii spalonego, nie dyryguje obroną, wdaje się w dziwne kiwki, wykopuje długie piłki bez żadnego pomysłu do przodu. Junior po prostu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Trudno jest się wam pogodzić z prawdą, że były reprezentant Holandii nie prezentuje się lepiej od Gordana...
A taka niestety jest na ten czas, bardzo bolesna, prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o obecną formę, to na pewno różnicy pomiędzy grą Gordana a Jaliensa nie widać.
Natomiast wprawne oko zauważy różnicę w sposobie poruszania się na boisku, ustawianiu się i odpowiedzialności w obronie. Tych trzech rzeczy, praktycznie niezbędnych dla środkowego obrońcy Bunozie brakuje. Naprawdę, nie wymagajmy od Kew cudów. Nie wiadomo w jakiej formie trafił na zgrupowanie do nas. Bardzo mało ludzi w Polsce interesuje się ligą holenderską, dlatego też pewnie nikt nie powie, jak grał w tym sezonie. Wydaje mi się, że mimo wszystko z tej mąki będzie chleb. Duże znaczenie w przypadku gry w obronie ma zgranie się, a jak wiadomo działacze postawili na wielojęzyczną obronę, dlatego tym trudniej zachować w tej formacji spójność. Ja w Jaliensa wierzę, jest to zawodnik, który może nam pomóc, niemniej jednak zbyt wysokie wymagania wobec niego dla wielu stawiają go w hierarchii obrońców dopiero przed Kowalskim.
Ostatnio edytowane przez murray : 19.03.2011 o godz. 13:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kew nie gra olśniewająco, gra średnio. Czas działa jednak tylko i wyłącznie na naszą i jego korzyść. Z Chavezem stworzy solidną parę na dwa, trzy sezony. Kew stara się spokojnie wprowadzać piłkę do gry, na pewno dużo lepiej ustawia się na boisku, solidnie gra wślizgiem. Wg mnie potrzeba mu jedynie kilku meczów z Chavezem u boku i będziemy zadowoleni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może tak być, ale wzrost Bunozie się przydaje i po długich podaniach i dośrodkowaniach rywali Gordan łatwiej dochodzi do piłki niż Jaliens.
Ostatnio edytowane przez jova : 19.03.2011 o godz. 15:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Nie pisałem, że Gordan gra dobrze, bo niestety tak nie jest. Kew po prostu nie gra lepiej, a to że błędy Bunozy są bardziej widoczne to fakt, że praktycznie tylko on wychodzi daleko do napastników, wygrywa większość pojedynków powietrznych (Holender wygra coś raz do roku), w wyprowadzaniu piłki Kew również nie istnieje, woli oddać piłkę Bunozie, który bardzo często zmuszany jest do długich piłkę (równie często posyła je bezmyślnie)
A ilość kiksów Holendra też nie jest tak mała by pisa, że gra on solidnie, solidnie to gra Chavez, który w obronie jest nie do przejścia, a że ma problemy z wyprowadzaniem piłki, no cóż, po to mamy 3 pomocników w środku, by to oni brali na siebie ciężar gry. na początku byłem za parą Chavez - Jaliens, jednak postawa Holendra sprawiła, że do Honduranina powinien być dopierany lepszy z pary Kew-Gordan. P.S. Chyba z relacji tekstowych wnioskujecie, że Gordan gra słabo w powietrzu... Nie gra na takim poziomie jak Marcelo, ale większość napastników przegrywa z nim pojedynki, zastawiać się również potrafi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ok Gordan gra w powietrzu świetnie i wygrywa prawie wszystkie pojedynki
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 19.03.2011 o godz. 15:56.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Jaliens wyprowadza piłkę bardzo dobrze, zobacz sobie kto kopnął piłkę w stronę Cikosa w meczu z Arką z czego później padła bramka. To nie był wykop w stylu Bunozy czy Chaveza ( na ślepo) tylko on wiedział do kogo chce zagrać. Jak już pisałem wcześniej ponad 90% jego podań dochodzi do kolegów. Podobno wyprowadzanie piłki nie jest aż takie ważne... tylko jak gra Chavez z Bunozą to zagrożenie stratą istnieje przez cały mecz. Przeciwnicy to widzą i efekt jest taki że oni po prostu boją się wprowadzać piłkę w wyniku tego oddajemy ją za darmo. Tak jak napisał wolfy moim zdaniem kwestia czasu kiedy docenicie jego grę. Robicie aferę z rzeczy naprawdę śmiesznych to gdzieś Jaleinsowi piłka pod nogą przeleciała to już jest tragedia, bo jak to 10 krotny reprezentant tak robić nie może, tylko spójrzcie na jedną rzecz, piłka do niego leci on już głowę ma w górze i szuka wzrokiem pomocnika, kompletnie nie patrzy na piłkę. Chavez dotyka ją 4 razy zanim będzie szukał partnera do podania. Kew brakuję tylko trochę ogrania bo w Holandii ostatnią rundę spędził na ławie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.03.2011 o godz. 16:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Temat stoperów się kończy. Wypada tylko życzyć Gordanowi jak najszybszego powrotu do zdrowia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
przynajmniej nie musicie się już zastanawiać kto ma grać.. Gordan czy Q.. czyli znowu trzeba będzie odkurzyć przynajmniej na ławkę Kowalskiego.. bardzo zła informacja.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zostało 3 stoperów, chociaż Kowalski chyba mało kogo przekonuje swoją grą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Już chyba wolałbym na stoperze kogoś z trójki Wilk-Sobolewski-Sivakov niż Kowalskiego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
No to Bunoza ma po grze ;/
Jak myślę że ten paralityk Kowalski będzie grał to już się boję. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak kiedyś widziałem Bunozę z daleka, to zauważyłem, że ma strasznie krzywe nogi. Coś takiego:
() Może budowa kości miała spory wpływ na niefortunną kontuzję. Trudno wyrokować, co zrobi z tym fantem Maaskant. Na tę chwilę mamy Jaliensa i Chaveza oraz Kowalskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tylko proszę nie płaczcie po kontuzji Bunozy. Przecież to drewno, Mr. Bonarka. Najsłabszy w defensywie, cienias, ogórek.
Bez hipokryzji. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jezeli za Bunoze ma grac Kowalski albo Jaliens, to ja juz wole kogos z ME, ewentualnie lepiej bedzie kogos przekwalifikowac z pomocnikow (moze Sobol?)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Krytykując Kowalskiego zwróćcie uwagę na to, że jest to nasz wychowanek i o ile umiejętności nie ma wybitnych, to nigdy nie brakuje mu zaangażowania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Dlatego dajcie sobie na luz z obrazaniem Gościa, który zawsze gra na 100%. Można skrytykować, ale nie obrażać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Daleki jestem od obrażania Kowalskiego.
Każdy może prawda krytykować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zdobędziemy mistrzostwo z lewym pomocnikiem przekwalifikowanym na obrońcę i jednym stoperem w składzie
![]() ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|