The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 19 kolejki
Zwycięstwo Polonii Bytom 11 5,67%
Remis 5 2,58%
Zwycięstwo Wisły Kraków 178 91,75%
Głosujących: 194. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2011, 20:31
to co koledzy z drużyny nie lubią Genkowa że mu nie podają ? hmmm....wątpie.Musi wyjśc na pozycje,pokazac sie,powalczyc samemu o piłke (przecież kawał chłopa z niego jest wiec power ma),wygrac pojedynek jeden na jeden w polu karnym żeby sobie stworzyc sytuacje bramkową do strzału, wygrac pojedynek główkowy jak jest centra w pole karne a nie stac na 5 metrze i czekac aż piłka mu sama pod nogi spadnie-tak jest najłatwiej.To takie abecadło napastnika jak mnie kiedyś w trampkarzach uczyli
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.03.2011 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.03.2011, 20:40
To paradoks,że jedyny reprezentant Polski jakiego Wisła ma w składzie (Wilk) nie zagrał ani minuty.Gdzie Maskaant ma oczyW czym Sobolewski,Sivakov czy Jirsak są od niego lepsi
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.03.2011, 20:42
Jaliens tragedia.

Jeszcze będziecie płakać po Gordanie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.03.2011, 20:48
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jaliens tragedia.

Ja juz placze za Bunoza...powaznie...
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.03.2011, 20:54
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ja juz placze za Bunoza...powaznie...

Jak już chcesz płakać... to może też popłacz sobie za Marcelo i nawet za Clebera

i oby ten płacz na dobre Ci wyszedł serio
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.03.2011, 22:03
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jaliens tragedia.

1906% poprarcia ! Gordan jest dobrym obrońcą z przyszłością, a przez Jaliensa mozemy tracić strasznie dużo bramek ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.03.2011, 20:46
Zobaczymy za dwa tygodnie i nie ma co siać paniki zdobycz punktowa jest solidna. Więcej optymizmu.
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Od: 10.2009

Stary 20.03.2011, 21:48
Mecz i trybuny w obiektywie

http://www.waszapilka.pl/galleries,684,0

http://www.waszapilka.pl/galleries,683,0
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Stary 20.03.2011, 22:34
zdjęcia z wyjazdu http://www.waszapilka.pl/galleries,686,0

Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 20.03.2011, 20:59
Niektórzy chyba zapomnieli jak wielu mamy nowych zawodników. Cieszcie się z tego co mamy. Jak do tej pory 10 pkt. w 4 meczach. Martwi trochę poziom gry, ale przecież tylko Kirm, Mały i Sobol są z tej starej Wisły. Nie ma się co dziwić, że tak to wygląda. Niestety rozbicie defensywy jeszcze długo będzie się nam odbijać czkawką. Trzeba liczyć na siłe w ofensywie, bo tam mamy ogromny potencjał.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.03.2011, 21:00
Moje oceny z tego... nooo meczu.

2 Periko - bardzo słabo! Najgorszy jego mecz w Wiśle. Udział przy pierwszej straconej bramce, a druga bramka to już idzie tylko na jego konto.
2 Jaliens - słabo ze hej!
4 Chavez - jeszcze to jako tako wyglądało.
4 Paljić - ujdzie.
2 - Cikos - słabo, albo wręcz bardzo słabo.
4 Sobolewski - słabo
5 Kirm - dobry strzał z wolnego, dobra w miarę 1 połowa, potem słabo. (punkt ekstra za bramkę)
2 - Jirsak - bardzo słabo, jeden strzał (owszem dobry) to za mało w całym meczu. Wielu się śmieje na naszym forum ze Stilića z Amici że Sobolewski go przykrywa i gościa nie ma. Jirsaka nikt nie musi przykrywać, on sam znika!
5 Melikson - niby coś grał, ale jakby nie grał. Najsłabszy jego mecz w Wiśle
6 Małecki - aktywny, ale dzisiaj nie miał tej kluczowej akcji...
5 Genkow - Bułgarski Zahorski wywalczył karnego. Walczył w powietrzu z obrońcami itd. Że nie strzela bramek? Oryginał z Zabrza też nie strzela.... Na poważnie, w takiej formie Genkov nie jest lepszy od Zahorskiego. Ten sam poziom. Musi nadrobić braki fizyczne bo inaczej będziemy grać z walczącym taranem z przodu który nie strzela bramek a nie z snajperem. To za mało, liczę że za 2 tygodnie będzie już lepiej.

3 - Burliga - gorszy od Cikosa nie jest.... i co o tym myśleć? Niech może Łukasz pogra teraz na prawej obronie zamiast Erika?
3 - Sivakow - 1 groźny strzał
2 - Żurawski - no cóż tu napisać....

Generalnie najgorsze jest to że znowu tracimy aż 2 gole! 1 bramka ewidentnie do uniknięcia - brak komunikacji!
Bez dobrej obrony nie mamy szans na cokolwiek. Mówię o MP...

Kto wie czy gra w środku 2 defensywnymi pomocnikami przy tak niestabilnej obronie to nie jest lepsza opcja? Sobolewski, Wilk, Sivakow...

No cóż, jeśli nie możesz wygrać, to chociaż zremisuj. Czekają nas teraz ciężkie mecze, oby Maaskant popracował też nad swoją koncepcją gry i zmianami. Bo zmiany mu dzisiaj kompletnie nie wyszły.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.03.2011 o godz. 21:04.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 20.03.2011, 21:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
5 Kirm - dobry strzał z wolnego, dobra w miarę 1 połowa, potem słabo. (punkt ekstra za bramkę)
2 - Jirsak - bardzo słabo, jeden strzał (owszem dobry) to za mało w całym meczu. Wielu się śmieje na naszym forum ze Stilića z Amici że Sobolewski go przykrywa i gościa nie ma. Jirsaka nikt nie musi przykrywać, on sam znika!
Jirsak trzyma stały poziom. Przecież on tak gra już od chyba trzech lat.

Prawdziwy playmaker
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.03.2011, 08:04
[QUOTE=Ogryzek;1068076]Moje oceny z tego... nooo meczu.

Żurawski grał 5 minut i już 2 dostał dajcie spokój... w całej 2 połowie nic się nie działo dobrego .. Polonia była lepsza !!!
Za ten mecz wszystkim obrońcom należą się 1 lub 2 !!!! kompletny brak zgrania i rażące błędy !!! to że Polonia nie wygrała tego meczu to tylko zasługa sędziego i kiepskich umiejętności technicznych piłkarz z bytomia gdzie brakowało im poprostu wykończenia !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.03.2011, 08:50
[QUOTE=Borinho;1068200]
Moje oceny z tego... nooo meczu.

Żurawski grał 5 minut i już 2 dostał dajcie spokój... w całej 2 połowie nic się nie działo dobrego .. Polonia była lepsza !!!
Za ten mecz wszystkim obrońcom należą się 1 lub 2 !!!! kompletny brak zgrania i rażące błędy !!! to że Polonia nie wygrała tego meczu to tylko zasługa sędziego i kiepskich umiejętności technicznych piłkarz z bytomia gdzie brakowało im poprostu wykończenia !!!
Obserwując wasze zachowania chcę powiedzieć rzecz następującą !!!
-Piłkarze są jacy są .... wygrali na 8 meczów ostatnich 7 1 zremisowali .. statystyki mówią za nimi !!! na Polską ligę dadzą radę
- Wielkiej pucharowej Wisły nie będzie !! ta drużyna może tylko wymęczać zwycięstwa w Polskiej lidze .. ale całość jest za słaba na cokolwiek w Europie nawet na ligę europejską ... musimy sobie to uświadomić jesteśmy outsiderem i możemy tylko dopingiem zmobilizować ich by walczyli z całych sił i ogólnie liczyć na cud
- Popełniono błąd podstawowy w ostatnich transferach pozbywając Pawła Brożka i Głowackiego z tymi 2 piłkarzami siła drużyny byłą by o 10% większa w swoich formacjach
- Genkov Genkov i wszystko jasne nam potrzeba szybkiego napastnika który dochodzi do sytuacji strzeleckich a nie czeka aż piłka mu zostanie podana na wykończenie z 5 metra.. to nie jest typ napastnika którego potrzebowała Wisła
- Trzeba zrozumieć że nikt nie ma monopolu na wygrywanie w tej lidze ... Poziom drużyn jest zbliżony w dół jednak mamy sporą przewagę i trzeba uznać to za sukces !!! ..
- Mówienie że 1 lepszy Kowalski wejdzie do tej drużyny i ogra Polonie Bytom to czysta głupota !!! Poprostu są takie drużyny które mimo przeciętnych umiejętności piłkarskich mają serce do gry !!!! ... Polonia jest taką właśnie drużyną są kłopoty finansowe , piłkarze najgorsi a oni wciąż walczą by przetrwać i dają z siebie wszystko !!!! .... przeciw takim drużyną trzeba nie stać tylko grać biegać by udowodnić swoją wyższość !!!!
- Oczywiście stylu nie ma pięknego akcje wciąż są szarpane i będą , obrona jest nie zgrana
- Po 6-7 kolejkach mówiłem że cudem będzie miejsce pucharowe teraz jestem pewny że to miejsce będzie a szansę na mistrzostwo są też ogromne w stosunku do innych !!!!! ...... więc co mam myśleć pozostaje kibicować i wierzyć że następny mecz Jagą u siebie da 3 pkt
Borinho
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.03.2011, 21:03
Kto tak ambitnie przykrył tego gościa z Poloni ktory dobił do pustej bramki na 2:1?
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.03.2011, 21:08
Burliga...
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.03.2011, 22:19
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Burliga...
To niech mi ktoś teraz powie, że On wykazał swoją postawą 100% zaangażowania. Nie trzeba za wiele jak się jest obrońcą, żeby podejść tych pare kroków za zawodnikiem na swojej stronie boiska...

To już lepiej grał Małecki w obronie, co prawda raz się tak zapedził, że spalony się nie udał, ale przynajmniej mu się chciało.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2011, 21:09
Tak po ochłonieciu można stwierdzic trudno, zdarza sie
Nie mamy takiej jakości żeby wygrywać wszystkie mecze,
1 remis i 7 zwyciestw to jest tak rewelacyjny wynik,
pod warunkiem ze gra sie nieco poprawi prazez te 2 tygodnie
Zastanawia mnie tylko w czym Chavez był dziś lepszy od Jaliensa
On miał takie problemu z utzrymanie równowagi, że nie był w stanie sie na grze skoncentrować,
dla mnie razem z Pareiko i Sobolem najgorszy na placu dzisiaj
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.03.2011, 21:14
Chavez ma jedną zaletę, ciężko go przepchnąć, jak Choto. Nie jest i pewnie nie będzie wybitnym obrońcą, ale mimo wszystko w obronie 1 na 1 zdecydowanie trudniej go ograć. Jak ma jako taką szybkość, i jako taką zwrotność to w naszej lidze ujdzie. Masa razy siła.... = Choto, Outarra, a jak dodasz szybkość (kiedyś) to masz Chinyame. Gorzej z grą do przodu u Chaveza....
Jaliens zbyt często przegrywa pojedynki... bo szybkość i start do piłki jak widać nie te, a i jakby brak siły fizycznej no i masy.. On gra jak Cleber, ale Cleber 35 letni po powrocie z Rosji.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.03.2011 o godz. 21:16.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2011, 21:22
Chavez ma jedną zaletę, ciężko go przepchnąć, jak Choto. Nie jest i pewnie nie będzie wybitnym obrońcą, ale mimo wszystko w obronie 1 na 1 zdecydowanie trudniej go ograć. Jak ma jako taką szybkość, i jako taką zwrotność to w naszej lidze ujdzie. Masa razy siła.... = Choto, Outarra, a jak dodasz szybkość (kiedyś) to masz Chinyame. Gorzej z grą do przodu u Chaveza....
Jaliens zbyt często przegrywa pojedynki... bo szybkość i start do piłki jak widać nie te, a i jakby brak siły fizycznej no i masy.. On gra jak Cleber, ale Cleber 35 letni po powrocie z Rosji.
Ja nie twierdze że Chavez to zły piłkarz, chodzi mi konkretnie o dzisiejszy mecz
moim zdaniem Jaliens był dzisaj lepszy, zaryzykuje stwierdzenie ze najlepszy z całej defensywy
Co nie zmienia faktu, iż i tak było słabo
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.03.2011, 21:58
Lysy; napisał(a):
Obronę tak.
Defensywnego pomocnika? Kpisz? Mamy najlepszego defensywnego pomocnika w lidze Wilka - który siedzi na ławce!
Napastnika - owszem, ale nawet Klose czy Podolski z tego 0.5 podania w meczu ze skrzydeł nie zrobią bramki.
Praktycznie każda pozycja w zespole wymaga wzmocnienia.
Też się dziwię, że nie gra...
Z tych 2-3 sytuacji, które Genkov ma w meczu powinien strzelić 1 bramkę, ale z tego co widzę to ma problemy z aklimatyzacją. I to może jeszcze potrwać kilka miesięcy...
---------------------------------
Natomiast, jak widze co robi Burliga przy drugiej bramce dla PB to dla mnie to jest kosmos.
Odpowiedz cytując
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.03.2011, 23:11
Chaveza trudniej ograć? Dzis dwa razy wywalil sie o wlasne nogi... i to tylko dzieki sedziemu ktory dopatrzyl sie faulu uszlo mu to na sucho...
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.03.2011, 21:17
Bramki z meczu
http://www.youtube.com/watch?v=1t6ln9WiwTA
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.03.2011, 21:51
Ja trzymam tylko Basałaja za słowo, że proces przebudowy drużny dobiegnie końca wtedy kiedy drużna uzyska odpowiedni poziom sprotowy i będzie pełny stadion. Bo ewidentnie brakuję nam jakości na kilku pozycjach co może skończyć się nie wesoło w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.03.2011, 18:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Ja trzymam tylko Basałaja za słowo, że proces przebudowy drużny dobiegnie końca wtedy kiedy drużna uzyska odpowiedni poziom sprotowy i będzie pełny stadion. Bo ewidentnie brakuję nam jakości na kilku pozycjach co może skończyć się nie wesoło w europejskich pucharach.
Nie wiem tylko jak przytoczone przez Ciebie slowa maja sie do tego, co Basalaj mowil niedawno o nadchodzacym okienku transferowym - a mianowicie, ze latem chca dokonac 2-3 transferow.
Bo na moje oko to niestety za malo zeby posprzatac bajzel w samej obronie, nie mowiac juz o pozostalych pozycjach.
No chyba, ze ta przebudowa to jakis dluzszy proces, np. kolejne 5 lat jego prezesury.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 21.03.2011 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.03.2011, 22:05
Dzimi - już pozyskaliśmy takiego bez kontraktu - "czarnego kowboja" z Kamerunu - niejakiego Branco. Zarabia podobno skromne 180 tysięcy euro.....

Lepiej niech Maaskant przeprosi się z Kowalskim, popatrzy na Czekaja. Tak wiem że Kowalski słaby, ale paradoksalnie nawet z nim w składzie nie musi być tak źle. Przynajmniej ja tak uważam. Prochu nie wymśsli ale wolniejszy od Jaliensa nie jest. Kontraktowanie takich kopaczy bez kontraktu to wywalanie pieniędzy w błoto. Do tego pewnie są bez formy... zanim nadrobią zaległości, to się sezon skończy.

Nadzieja w Kowalskim

BTW
Kowalski to taki poziom Dzrzymonta, Nawotczyńskiego.... jak zespół jako całość dobrze broni to i oni nie grają tak tragicznie. Ja tam nie miałbym żadnych oporów postawić na Kowalskiego... gorzej już nie będzie

Wolfy
Piszę tylko o lidze, bo puchary w takim składzie personalnym to byłaby kolejna kompromitacja. Kowalski oczywiście jest za słaby na grę w Europie, ale w naszej lidze może coś dać Wiśle, zwłaszcza w takiej awaryjnej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.03.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.03.2011, 22:07
BTW
Kowalski to taki poziom Dzrzymonta, Nawotczyńskiego.... jak zespół jako całość dobrze broni to i oni nie grają tak tragicznie. Ja tam nie miałbym żadnych oporów postawić na Kowalskiego... gorzej już nie będzie
Oczywiście - tylko w lidze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.03.2011, 22:23
Dzimi - już pozyskaliśmy takiego bez kontraktu - "czarnego kowboja" z Kamerunu - niejakiego Branco. Zarabia podobno skromne 180 tysięcy euro.....
W tych meczach których grał, na pewno nie wypadł słabiej niż Cikosz. W obliczu utraty MP nawet 100 tyś euro za 3 miesiące gry warto byłoby dać komuś bez kontraktu, jeżeli miałby przyczynić do zwiększenia szans na tytuł. Bo Kowalskiego zamiast np Chaveza sobie nie wyobrażam.

Ciekawe też co będzie, jakby przypadkiem z dzisiejszego składu linii obrony odpadło jeszcze 2 piłkarzy. Taka sytuacja wcale nie jest niemożliwa - wystarczy jeszcze jedna kontuzja + kartki, i kto wtedy zagra?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 20.03.2011, 22:30
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
W tych meczach których grał, na pewno nie wypadł słabiej niż Cikosz. W obliczu utraty MP nawet 100 tyś euro za 3 miesiące gry warto byłoby dać komuś bez kontraktu, jeżeli miałby przyczynić do zwiększenia szans na tytuł. Bo Kowalskiego zamiast np Chaveza sobie nie wyobrażam.

Ciekawe też co będzie, jakby przypadkiem z dzisiejszego składu linii obrony odpadło jeszcze 2 piłkarzy. Taka sytuacja wcale nie jest niemożliwa - wystarczy jeszcze jedna kontuzja + kartki, i kto wtedy zagra?
Cóż będziemy grać ME. Inni (Lech, Legia) mogą od czasu do czasu postawić na jakiegoś młodego to i my możemy. Owszem, wszystko się może zdarzyć, ale Kowalski wygląda niewiele gorzej od Jaliensa. Więc czego się bać? Jaliens to nie Głowacki czy Marcelo. (W takiej formie jakiej jest)

Jak to mówią, zawsze jakoś jest. I nie musi być najgorzej. Oczywiście nie mówię żeby nie grał Branco, zwłaszcza że przepracował okres przygotowawczy, ale zdaje się że też jest kontuzjowany, dlatego nie brałem go pod uwagę. Wyleczy się i też jakoś będzie gra z nim wyglądać.

Nie ma co panikować. A o zmiennikach trzeba było myśleć zimą. Również przydałby się zmiennik dla Genkova....
Odpowiedz cytując
timmdorf
Banita

Stary 20.03.2011, 22:18
Skrót meczu http://www.waszapilka.pl/youtube,9232,0
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania