The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki
Zwycięstwo Wisły 249 98,81%
Remis 3 1,19%
Zwycięstwo Ruchu 0 0%
Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2011, 12:02
nie wsadzajcie na siłę do składu Wilka, nie możemy grać aż tak defensywnie
Siwakow niech gra
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.03.2011, 12:07
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Ja bym zamiast Kirma wsadzil tam Sivakowa
No ale to tak nie jest że każdego można gdziekolwiek 'wsadzić'.Sivakov wybitnie nie pasuje na skrzydłowego - przynajmniej to to wyglądało w tych 2 meczach - ok Kirm się też nie popisał ale stać go przynajmniej na jakąś w miarę solidną grę co pokazał w poprzedniej rundzie

Jeszcze zdanie co do Sobol vs Wilk - moim zdaniem dobrze Maaskant robi stawiając na Sobola -tak to się robi że jak ma się do kogoś zaufanie to stawia się na niego mimo słabszego meczu.
Na tyle na ile znamy już Maaskanta, to nie jest to gość który na siłę, wbrew wszystkiemu, 'promuje' tego czy tamtego - lubi dać szansę i to nie jedną co widać choćby było po Boukharim i Żurawiu ale jak zawodnicy tej szansy nie wykorzystują to nie ma problemu w odstawieniu.

Niech zagra dziś Sobol od pierwszej - będzie słabo, w przerwie będzie można go zmienić
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.03.2011, 12:40
Jedyna możliwa zmiana na tą chwile w składzie Wisły to Garguła na lewe skrzydło za Kirma.
Wtedy mogą wymieniąć się pozycjami Garguła z Meliksonem.
Garguła w Bełchatowie grał lewą pomoc.

Oczywiscie Sobolewski zagra zamiast Wilka.

Co do taktyki to to 433 Maaskanta czyli 451 to dobra taktyka jak sie ma 3 napastników, tj. Genkova i 2x Brożek na skrzydła, a nie takie kaleczenie.
Ostatnio edytowane przez prezes85 : 04.03.2011 o godz. 12:45.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.03.2011, 12:42
sportnh napisał(a):Wyświetl post

To jest nasz optymalny wg mnie sklad. Z defensywnych widzialbym wlasnie Sobola i Wilka, Sivakov jest wg mnie bardzo przecietny..

Jedynie co w tym ustawieniu mi nie pasuje to Kirm, gosc bez formy kompletnie, ale nie bardzo widze kto moglby zajac jego miejsce.

Chcialbym zebysmy dzis wyszli takim skladem.

Chciałbyś ale nie wyjdą z jednej prostej przyczyny: Wilk nie zagra razem z Sobolewskim w pierwszym składzie. Maaskant wyraźnie zaznaczył, że albo Sobol albo Wilk i do jednego z nich dobierany będzie Sivakov.
Wg mojej opinii Białorusin dobrze wykonuje swoją robotę na boisku, dobrze gra w defensywie i w ofensywie również nie chowa się za plecami innych zawodników nie unika gry, wręcz przeciwnie pokazuje się do niej, jest waleczny. Takie moje odczucia po pierwszych dwóch spotkaniach, większych zastrzeżeń do niego nie mam w tym momencie.
Kirm to zawodnik mający w tym momencie pewne miejsce w składzie z prostej przyczyny- brak konkurencji na jego lewej stronie, można by jedynie pogdybać tzn. Jak Branco wyzdrowieje to jego dać na lewą obronę a Palijć wskoczy na miejsce Kirma. Ale tak szczerze mówiąc nie za bardzo wierzę w taką opcję, bo nawet nie wiadomo kiedy Branco wróci i czy jak wróci wywalczy sobie miejsce w składzie.

prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Jedyna możliwa zmiana na tą chwile w składzie Wisły to Garguła na lewe skrzydło za Kirma.
Wtedy mogą wymieniąć się pozycjami Garguła z Meliksonem.
Garguła w Bełchatowie grał lewą pomoc.

Oczywiscie Sobolewski zagra zamiast Wilka.

Czy po ostatnim meczu, nadal chcesz dać szansę Łukaszowi?
Bo ja nie za bardzo widzę już dla niego miejsce w 11, nie przekonała mnie jego gra we wtorek jako OP, myślę że i nie przekona mnie jako LP.
Dla mnie Garguła będzie grał końcówki tak jak w Gdyni, póki nie wróci do optymalnej formy, ale z drugiej strony ile można do niej wracać kontuzja kontuzją ale przecież teraz przepracował cały okres przygotowawczy z drużyną, więc powinien być w formie - chyba, że aktualna dyspozycja to jego szczyt formy w takim razie zwracam honor.

Edit:
Nie wiem czy było wspominane w temacie dzisiejsze zawody poprowadzi Dawid Piasecki w poprzedniej rundzie sędziował nam dwa spotkania remisowe z Koroną Kielce (2-2) jak i zwycięstwo z Legią Warszawa (4-0) w sumie prowadził 7 spotkań z udziałem piłkarzy Białej Gwiazdy.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 04.03.2011 o godz. 13:19.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.03.2011, 13:56
sportnh napisał(a):Wyświetl post

To jest nasz optymalny wg mnie sklad. Z defensywnych widzialbym wlasnie Sobola i Wilka, Sivakov jest wg mnie bardzo przecietny..

Jedynie co w tym ustawieniu mi nie pasuje to Kirm, gosc bez formy kompletnie, ale nie bardzo widze kto moglby zajac jego miejsce.

Chcialbym zebysmy dzis wyszli takim skladem.

Sivakov jest wedlug mnie graczem ktory oprocz tego ze umie zaasekurowac obrone (Mielcarski w C+ ladnie to pokazal) to jeszcze tez wychodzi na pozycje i umie zmieniac sie pozycjami z Meliksonem (i tez Wilkiem lub Sobolem w zaleznosci kto z Nim gra w srodku z tej dwojki). Osobiscie uwazam ze sklad w srodku z Meliksonem i Sivakowem jest optymalny. Mam nadzieje ze dzisiaj Sobol potwierdzi ze powinien z Nimi grac.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.03.2011, 14:17
Jak Sobol dzisiaj nie pokaże dobrej formy, to na Widzew wstawić Wilka. W meczu z Arką pokazał, że jest w formie i szkoda byłoby to zmarnować.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.03.2011, 14:33
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Jak Sobol dzisiaj nie pokaże dobrej formy, to na Widzew wstawić Wilka. W meczu z Arką pokazał, że jest w formie i szkoda byłoby to zmarnować.
Jestem podobnego zdania. Wilk jeśli chce być jeszcze lepszy niż jest teraz powinien częściej występować w pierwszy składzie co z pewnością zaowocuje na przyszłość. Sobolewski powinien raczej pełnić rolę głównego zmiennika( jak nie teraz to z pewnością wkrótce).
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.03.2011, 14:45
Każdy chyba jest podobnego zdania, ja rozumiem Sobol - charyzma, kapitan, doświadczenie, większy szacunek wśród kolegów za pewne niż młodszy Wilk, ale jeżeli zwykli kibice na co dzień nie przebywający z drużyną tak jak robi to Maaskant, dostrzegamy, że aktualnie Radek nie jest w najwyższej dyspozycji to nie rozumiem jak Maaskant tego nie dostrzega.
Być może jesteśmy w błędzie - oceniając go po jednym meczu, ale jak mówią - '' jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz'' to Sobol z cały szacunkiem był słaby.

Należy mieć tylko nadzieję, że Maaskant wie co robi, wystawiając dziś od początku Sobolewskiego, a jego wtorkowy występ był tylko przysłowiowym wypadkiem przy pracy i dziś zagra o niebo lepiej czego wypada mu życzyć i mieć nadzieję, że tak będzie.

Po meczu okaże się jak było naprawdę.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.03.2011, 14:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No ale to tak nie jest że każdego można gdziekolwiek 'wsadzić'.Sivakov wybitnie nie pasuje na skrzydłowego - przynajmniej to to wyglądało w tych 2 meczach - ok Kirm się też nie popisał ale stać go przynajmniej na jakąś w miarę solidną grę co pokazał w poprzedniej rundzie

Jeszcze zdanie co do Sobol vs Wilk - moim zdaniem dobrze Maaskant robi stawiając na Sobola -tak to się robi że jak ma się do kogoś zaufanie to stawia się na niego mimo słabszego meczu.
Na tyle na ile znamy już Maaskanta, to nie jest to gość który na siłę, wbrew wszystkiemu, 'promuje' tego czy tamtego - lubi dać szansę i to nie jedną co widać choćby było po Boukharim i Żurawiu ale jak zawodnicy tej szansy nie wykorzystują to nie ma problemu w odstawieniu.

Niech zagra dziś Sobol od pierwszej - będzie słabo, w przerwie będzie można go zmienić
Żaden normalny trener nie posadzi na ławce kapitana po jednym słabszym meczu. Zwłaszcza, jeżeli cała drużyna zagrała żenująco słabo.
Wilk naprawdę ma czas i pewnie sporo jeszcze pogra, nawet w tym sezonie. Na obecnym etapie nie możemy jednak pozwolić sobie na nieustanne mieszanie składem, skoro pięciu graczy zagra ze sobą drugi raz, a z pozostałych tylko trójka jest u nas dłużej niż pół roku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.03.2011, 15:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Żaden normalny trener nie posadzi na ławce kapitana po jednym słabszym meczu. Zwłaszcza, jeżeli cała drużyna zagrała żenująco słabo.
Wilk naprawdę ma czas i pewnie sporo jeszcze pogra, nawet w tym sezonie. Na obecnym etapie nie możemy jednak pozwolić sobie na nieustanne mieszanie składem, skoro pięciu graczy zagra ze sobą drugi raz, a z pozostałych tylko trójka jest u nas dłużej niż pół roku.
Jasne ze tak,biorac pod uwage ze poczatek poprzedniej rundy Radek miał rowniez mega słabą...aczkolwiek trener moglby pojsc metodą "wygranego składu sie nie zmienia"i wystawic identyczną jedenastkę jak na Arkę.
Ale co do tego ze Wilk ma czas : On ma 25 lat nie 19, powinien grać grać i jeszcze raz grać jeśli ma być naszą przyszła ostoją. Mógłby grać z Radkiem i Sziwakowem w środku a Me(ss)likson zamiast Kirma np.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.03.2011, 15:04
Właśnie na tym polega problem wielu osób wypowiadających się tutaj, zmieniają zdanie przy byle okazji, przed sezonem i po sparingach, była gadka że Sobol to nasz pewniak, a teraz po jednym słabym spotkaniu wysyła się go na emeryturę, o innych graczach to już też szkoda gadać, ten uwielbiany obecnie Chavez to przez wielu na początku sezonu już zdążył być obwołany typowym szrotem przez niektórych, Małeckiego to się tu kocha albo nienawidzi w zależności od tego czy cos strzeli czy nie.
Maskaant wie co robi, jeśli się okaże że to nie był tylko wypadek przy pracy i forma Sobola rzeczywiscie będzie lecieć już tylko w dół, to za 2-3 kolejki zapewne już siądzie na ławie. Jak potrafił odsunąć Boukhariego czy Żurawia bo nie zdołali zapewnić odpowiedniego poziomu tak pewnie trzymać Radka na siłę też nie będzie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.03.2011, 15:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ale co do tego ze Wilk ma czas : On ma 25 lat nie 19, powinien grać grać i jeszcze raz grać jeśli ma być naszą przyszła ostoją. Mógłby grać z Radkiem i Sziwakowem w środku a Me(ss)likson zamiast Kirma np.
Mógłby....mógłby nawet zastąpić Pareike na bramce
Melikson musi grać na środku bo jak gra wygląda przy 3 pomocnikach nie potrafiących rozegrać piłki do przodu - pokazał mecz z Podbeskidziem

Sobol i Wilk to typowi 'przeszkadzacze' - oczywiście, od czasu do czasu coś w ofensywie zaprezentują ale wiadomo o co chodzi.Sivakow też nie wygląda na 'kreatora gry' - wystawić ich w 3, to moim zdaniem będzie powtórka z Podbeskidzia - gdzie mam nadzieje że Ruch takich wymagań nie postawi.

Zresztą wszystko jest do skorygowania w trakcie meczu.Skład na dziś wydaje się być oczywisty czyli taki jak z Arką, oprócz jednej zmiany Sobol za Wilka.

Zobaczymy też czy faktycznie 'zabrakło zaangażowania', czy mamy duży problem.Daje im max 10 minut na rozkręcenie i później już ma być takie ciśnienie jak na Podbeskidzie od początku 2 połowy, tyle że z lepszym skutkiem.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.03.2011, 16:26. ;]
MUSIMY WYJŚĆ W USTAWIENIU OFENSYWNYM I ROZJECHAĆ ICH W CIĄGU 30 min .. potem to oni zaczną murować bramke .. taka prawda :[ ja bym widzial to tak

Pareiko-Cikos-Jaliens-Chavez-Paljic-Sobol-Melikson-Guła-Mały-Genkov-Kirm

PS :

Powinnismy grać 2 napastnikami ;| 4-2-2 (Mały - Genkov)
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.03.2011, 17:26
KMZ napisał(a):Wyświetl post
Pareiko-Cikos-Jaliens-Chavez-Paljic-Sobol-Melikson-Guła-Mały-Genkov-Kirm
Ze niby ten zawodnik ktorego wytluscilem w Twoim wpisie i ktory po meczu w PP mowil ze mu serducha do gry zabraklo ma dzisiaj wyjsc w pierwszym skladzie? No nie. Przepraszam ale chyba sobie kpisz.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.03.2011, 17:34
wg mnie powinien wyjść skład taki sam jak na mecz z Arką. Sobol ława.
Fajnie oglądało sie tamten mecz, mimo że graliśmy na wyjeździe. Teraz u siebie trzeba podgonić, a Ruch też jest typowym przecinakiem, więc jak będzie jak z Arką to wygramy, jak z Podbeskidziem to zremisujemy. Nie wierze, że strzelą nam gola.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.03.2011, 17:39
Ruch jest slaby ,juz nawet na papierze co nie znaczy ze mozemy ich zlekcewazyc.

Ja bym wystawil ten sklad co na Arke ,a Gargule za kare wyslalbym na trybuny.
Mam nadzieje ze mecz z Podbeskidziem to byl wypadek,a dzis zobaczymy Wisle grajacą z polotem i sensem

WSZYTSCY NA STADION!!!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AmaDeo_Krk_
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 04.03.2011, 18:45
2-0 Małecki , Genkov
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.03.2011, 19:04
Pareiko
Cikos
Jaliens
Bunoza
Paljić
Sobolewski
Melikson
Siwakow
Małecki
Kirm
Genkow

No brakiem Chaveza Maaskant zaskoczył.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.03.2011, 19:07
Dlaczego zaskoczył, mówił przecież, że woli parę prawonożny - lewonożny. A że nikt nie słucha ...
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.03.2011, 19:07
na ławce tylko jeden nominalny obrońca - Chavez
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.03.2011, 19:16
Nie ogarniam trochę decyzji Maaskanta i posadzenia Chaveza na ławce kosztem Bunozy, który moim zdaniem był jednym z najgorszych piłkarzy w meczu z Podbeskidziem.
Za to Chavez z Podbeskidziem -jednym z najlepszych.
Naprawdę ciekawe jest czym pokierował się Boss dokonując tej zmiany.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.03.2011, 19:19
Szkoda, że Wilk nie gra!

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 04.03.2011, 19:41
Jak myślę że Bunoza będzie na Obronie to mi się ręce trzęsą oO

Trzeba być dobrej Myśli !

Wisła Kraków !!
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.03.2011, 19:48
Titto napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę ciekawe jest czym pokierował się Boss dokonując tej zmiany.
Oprócz tego, że woli lewo- i prawonożnych zawodników na środku obrony, trener wspominał o tym, że będzie rotował w zależności od tego jaki zawodnik mu będzie potrzebny. Obrońca, który jest silny, dobrze gra w obronie, czy obrońca, który lepiej operuje piłką, potrafi ją dokładniej rozegrać. Myślę, że grając u siebie z Ruchem założenie jest proste - długo utrzymywać się przy piłce i atakować. Do tej taktyki lepszy jest Bunoza.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.03.2011, 19:54
daj ktos link
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 04.03.2011, 19:56
brawo sobol gra a wilk najlepszy w popszednim meczu,ba najlepszy gracz kolejki wg c+ na ławce
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 04.03.2011, 20:00
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
daj ktos link

http://polwizja.eu/viewpage.php?page_id=2 Zajebista jakość
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Wiślak709