The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki
Zwycięstwo Wisły 249 98,81%
Remis 3 1,19%
Zwycięstwo Ruchu 0 0%
Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2011, 21:46
Bylem pewien ze gadki o rehabilitacji skoncza sie z rozpoczeciem rundy wiosennej 2011 ehhh.....
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.03.2011, 22:55
Spokojnie - remis będzie conajmniej. Na zero z tyłu powinniśmy zagrać. Pytanie tylko czy zagramy na plus z przodu. Oby drużyna zaczęła rozkręcać się jak najszybciej. Osobiście wstawiłbym do pierwszego składu zamiast Kirma Łobodzińskiego. Myślę, że taka zmiana wyszłaby drużynie na dobre.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.03.2011, 22:58
Ciekawe jakby drużyna wyglądała w ustawieniu 442 z Małeckim i Genkovem z przodu, na skrzydłach Melikson i Kirm, a w środku Wilk i Sivakov.
..
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2011, 23:40
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie - remis będzie conajmniej. Na zero z tyłu powinniśmy zagrać. Pytanie tylko czy zagramy na plus z przodu. Oby drużyna zaczęła rozkręcać się jak najszybciej. Osobiście wstawiłbym do pierwszego składu zamiast Kirma Łobodzińskiego. Myślę, że taka zmiana wyszłaby drużynie na dobre.
Chyba Ci mózg rdzewieje - ŁoboDramat out!

To drewno zarabiające krocie ma ch...a warte jedno zagranie na 5 spotkań. Już lepiej jakiegoś juniorka wpuszczać.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.03.2011, 00:02
Ciekawe przed meczem jakie będzie ustawienie w środku.. Czy Maskant postawi jednak na Wilka? mam nadzieje że odważy się na taki ruch.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.03.2011, 00:44
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe przed meczem jakie będzie ustawienie w środku.. Czy Maskant postawi jednak na Wilka? mam nadzieje że odważy się na taki ruch.
Przed meczem z Arką w wywiadzie dla C+ Maskant powiedział, że Sobolewski miałby pewne miejsce w składzie gdyby nie kartki. Więc wydaje mi się, że nawet ten jeden słabysz mecz z Podbeskiedziem nie zmienił pozycji Sobolewskiego. Maskant pewnie liczy na Sobolewskiego jako kapitana w kontekscie mobilizacji innych itp., pewnie Wilk jako sotsunkowo młody zawodnik ma mało do powiedzenia w drużynie jeszcze.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 03.03.2011, 08:02
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
Kirm - na razie rozczarowuje i jak tak dalej będzie będzie musiał usiąść na ławie , ostatni mecz na kredyt , jeśli zagra tak jak ostatnio pierwszy do zmiany , tylko na kogo ? Wychodzi na Łobo dał dobrą zmianę w meczu PPi
A mnie się wydaje, że Łobodziński po stracie nie poszedł za piłką, tylko w niedopuszczalny sposób odpuścił i sobie truchtał, gdy szła bramkowa akcja. W moim przekonaniu za taki brak zaangażowania powinien ochłonąć poza meczową osiemnastką.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.03.2011, 08:33
Żarty już się skończyły... Wisła grać k....... mać... Tylko zwycięstwo z Ruchem 2:0....
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.03.2011, 09:02
zawsze jak przyjeżdżam na R22, to Wisełka wygrywa. Nawet z Barceloną Często też pada dużo bramek Jutro melduje się na stadionie - to tylko 580 km!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.03.2011, 09:06
To będzie taki test która Wisła jest bardziej prawdziwa ta z meczu z Bielskiem czy z Arką.

Jeszcze jedno- dość niepokojące jest to, że nasi zmiennicy grają kasznę a mówienie Łobo walczącego o pierwszy skład że zabrakło zaangażowania to skandal.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.03.2011, 09:14
jak by mi pracownik powiedział, że nie zrobił czegoś, bo zabrakło zaangażowania, to musiałby szukać nowej pracy raczej. Zabrakło zaangażowania to nic innego jak - "nie chciało mi się"
Nie wiem czy słusznie zauważyłem, ale o braku zaangażowania mówili tylko Polacy?
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Jonasz : 03.03.2011 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.03.2011, 09:20
"Walczymy o mistrzostwo" więc nie widzę innej możliwości jak 3 pkt dla nas. Gramy u siebie z drużyną rozpaczliwie walczącą o utrzymanie na dodatek bida w niej piszczy. Z całym szacunkiem dla Ruchu oczywiście...
@ Jonasz - bo nasi stranieri w ogóle nic nie powiedzieli. Swoją drogą to takie gadanie świadczy o wielkiej hmmm prostolinijności naszych graczy Opowiadać na prawo i lewo, że im się nie chciało (niedostatek zaangażowania)...
Ostatnio edytowane przez arti : 03.03.2011 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 03.03.2011, 11:05
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Żarty już się skończyły... Wisła grać k....... mać... Tylko zwycięstwo z Ruchem 2:0....
Kto miałby te dwie bramki strzelić. Myślę, że 1:0 jest bardziej prawdopodobne.
Zagramy na zero w tyłu to zawsze jest szansa, że coś z przodu wpadnie. Jak z Arką. I tak chyba będzie wyglądać gra w tej rundzie biorąc pod uwagę brak napastników.
Genkov ma na razie zaległości treningowe więc szaleć nie będzie jeszcze.
Żurawski i Boguski - nie ma nawet co marzyć, że w tej rundzie powrócą do formy z przed lat.
Rios - jeśli nawet by się przydał to nie będzie grał by zbijać w ten sposób cenę za ewentualny transfer.

Dziwne, że w takiej sytuacji klub sobie spokojnie stawia na jednego nowego napastnika, który jest lekką niewiadomą bo mało to klasowych napastników nie odnalazło się w nowym klubie. Dodatkowo ewentualna kontuzja i kończymy z Żurawskim w podstawowej jedenastce.

Także cała nadzieja w trenerze, że zgra drużynę, zaczniemy świetnie grać atakiem pozycyjnym i bramki będą padać po rozklepaniu obrony przez naszych pomocników. Byle by Maor jak najdłużej wytrzymał na wysokich obrotach półtorej rundy...

Jonasz napisał(a):Wyświetl post
jak by mi pracownik powiedział, że nie zrobił czegoś, bo zabrakło zaangażowania, to musiałby szukać nowej pracy raczej. Zabrakło zaangażowania to nic innego jak - "nie chciało mi się"
Nie wiem czy słusznie zauważyłem, ale o braku zaangażowania mówili tylko Polacy?
Garguła i Małecki. Ale to wina trenera który ich nie zmotywował bo sam myślał, że mecz z Podbeskidziem się spacerkiem wygra. Ale przyznam się że sam tak myślałem i też bym dał odpocząć kilku podstawowych zawodnikom...
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 03.03.2011 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.03.2011, 11:10
Czy tylko przypadkiem zobaczyliśmy optymalny skład Wisły w Gdyni? Wydaje mi się że tak.Sobola zabrakło za kartki,co dało też opaskę kapitana Wilkowi.Jak patrzę na Radka Sobolewskiego,to widzę że gość stara się dość ekonomicznie gospodarować swoimi siłami(ma swoje lata w końcu).Na Legię pełna pyta,a na inne"żuczki"taktyka pod nazwą Oby Polska nie zginęła.Ciekawi mnie,co Maaskant zrobi ze składem na Ruch,czyli z prądem,czy pod prąd?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 03.03.2011, 12:23
A gdybyśmy zagrali w środku Wilk - Melikson - Sobolewski, a na pozycji Kirma spróbować Siwakowa?
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.03.2011, 13:37
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jakby drużyna wyglądała w ustawieniu 442 z Małeckim i Genkovem z przodu, na skrzydłach Melikson i Kirm, a w środku Wilk i Sivakov.
Podbijam, właśnie wg mnie to byłoby optymalne. Widać po Małeckim, że niechętnie oddaje piłkę, ale za to w polu karnym to jest killer.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.03.2011, 13:42
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Rios - jeśli nawet by się przydał to nie będzie grał by zbijać w ten sposób cenę za ewentualny transfer.

Możesz wytłumaczyć swój tok rozumowania, bo większej bzdury dawno nie czytałem...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 03.03.2011, 13:48
martonas napisał(a):Wyświetl post

Możesz wytłumaczyć swój tok rozumowania, bo większej bzdury dawno nie czytałem...
Potwierdzam, po co w takim razie gra Sivakow, który jest u nas tylko pół roku i jak będzie grał i co gorsza (Twoim zadaniem) grał dobrze to nam go zabiorą...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.03.2011, 13:48
Chciałoby się powiedzieć, wszystkie ręce na pokład.

Bez eksperymentów, dawania szans, sprawdzania wariantów, ustalania składu od xxx. Muszą zagrać najlepsi, a którzy są najlepsi ostatnie mecze chyba wykazały dość jasno.

Mecz może być ciężki, bo Ruch będzie jeszcze bardziej zdeterminowany niż PodB. Dodatkowo są podbudowani tym, że ktoś coś u nas na R22 ugrał. Druga linia musi zagrać o klasę lepiej niż w pucharze. Przy naszej ogólnej niemocy z przodu nie liczę na duży łup bramkowy, skromna wygrana po przyzwoitej grze mnie zadowoli.

Na fajerwerki przyjdzie czas (mam nadzieję).
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.03.2011, 13:58
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
A gdybyśmy zagrali w środku Wilk - Melikson - Sobolewski, a na pozycji Kirma spróbować Siwakowa?
Zdecydowanie nie!
Już eksperyment w obronie z przesunięciem Jaliensa na prawą stronę był niewypałem, w ogóle nie pojmuje po co nam w takim razie drugi klasyczny prawy obrońca jakim jest Łukasz Burliga, jeżeli zamiast niego występuje na boku stoper (to tak na marginesie)

Wracając do zamiany Kirma na Sivakova na bok pomoc, jestem na nie, Białorusin jest defensywnym pomocnikiem i jak do tej pory w dwóch meczach wywiązywał się ze swoich zadań dobrze, więc po co zmieniać mu pozycję na inną, niech gra tam gdzie gra czyli na środku pomocy.
Wciąż się będę upierał przy tym aby linia pomocy w piątek z Ruchem wyglądała tak:
Wilk - Melikson- Sivakov, dobrze to funkcjonowało w Gdyni powinno się sprawdzić także na R22. Z całym szacunkiem dla Radka, ale liczy się dobro drużyny a Wilk w tym momencie, daje więcej Wiśle niż Sobol.

Oczywiście to tylko moja opinia i każdy ma prawo się z nią nie zgadzać.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 03.03.2011 o godz. 14:00.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.03.2011, 14:13
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie nie!
Już eksperyment w obronie z przesunięciem Jaliensa na prawą stronę był niewypałem, w ogóle nie pojmuje po co nam w takim razie drugi klasyczny prawy obrońca jakim jest Łukasz Burliga, jeżeli zamiast niego występuje na boku stoper (to tak na marginesie)

Wracając do zamiany Kirma na Sivakova na bok pomoc, jestem na nie, Białorusin jest defensywnym pomocnikiem i jak do tej pory w dwóch meczach wywiązywał się ze swoich zadań dobrze, więc po co zmieniać mu pozycję na inną, niech gra tam gdzie gra czyli na środku pomocy.
Wciąż się będę upierał przy tym aby linia pomocy w piątek z Ruchem wyglądała tak:
Wilk - Melikson- Sivakov, dobrze to funkcjonowało w Gdyni powinno się sprawdzić także na R22. Z całym szacunkiem dla Radka, ale liczy się dobro drużyny a Wilk w tym momencie, daje więcej Wiśle niż Sobol.

Oczywiście to tylko moja opinia i każdy ma prawo się z nią nie zgadzać.
Ja mam takie samo zdanie na ten temat. Co prawda Sivakov nadal nie przekonał mnie jeszcze swoją grą, optycznie wygląda mniej więcej na takim samym poziomie jak Garguła z tym, że ten drugi nie wnosi nic do defensywy. Nie mam pojęcia jak wygląda to za kulisami. Co do obsady defensywnego pomocnika to ZDECYDOWANIE Czarek Wilk. Mecz Wilka w Gdyni, a mecz Sobola w Krakowie to tak jakby z meczy ekstraklasy iść na boiska A klasy. Pozwolę sobie zacytować przedmówcę "Z całym szacunkiem dla Radka, ale liczy się dobro drużyny a Wilk w tym momencie, daje więcej Wiśle niż Sobol.". Liczę bardzo na Genkova, mam nadzieję że to właśnie w meczu z Ruchem ujawni swój instynkt snajperski, taki jaki miał Brożek, jak Żurawski za swoich najlepszych lat. Po meczu z Arką moje zdanie na temat Tsvetana jest takie - wie co zrobić z piłką, dobry w walce o górne piłki. Po tym pierwszym meczu stwierdzam, że bułgarski napastnik nie będzie typowym snajperem, tą "9". Takie odczucie mam, że ona bardziej nadaje się na cofniętego napastnika, który dogra dobrze piłkę a i od czasu do czasu sam coś ustrzeli. Obym się mylił.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.03.2011, 15:16
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie samo zdanie na ten temat. Co prawda Sivakov nadal nie przekonał mnie jeszcze swoją grą, optycznie wygląda mniej więcej na takim samym poziomie jak Garguła z tym, że ten drugi nie wnosi nic do defensywy.
Optycznie wygląda mniej więcej na takim samym poziomie jak Garguła?
Ja miałem wrażenie, że w meczu z Podbeskidzie Sivakov był o klasę lepszym zawodnikiem od Garguły
- nie zaliczał tak głupich strat w ofensywie jak Garguła.
- zdecydowanie lepiej rozgrywał piłkę.
- był zdecydowanie bardziej pożyteczny w defensywie od Garguły ( to o czym napisałeś).
- Biegał od dwóch do trzech razy więcej od Garguły...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2011, 15:54
Maaskant lubi zaskakiwac, coś czuje że da pograc Boukhariemu i Jirsakowi dłużej.Skład jednak pewnie będzie taki jak z Arką .Gienek mam nadzieje że pokaże że nieprzypadkowo nastrzelał 11 bramek jesienią w Bułgarii,licze na podobny wynik teraz wiosną w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.03.2011 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.03.2011, 15:54
Ja licze na skład identyczny jak z Arką i grą z Gdyni też bym nie pogardził.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.03.2011, 16:02
Titto napisał(a):Wyświetl post
Optycznie wygląda mniej więcej na takim samym poziomie jak Garguła?
Ja miałem wrażenie, że w meczu z Podbeskidzie Sivakov był o klasę lepszym zawodnikiem od Garguły
- nie zaliczał tak głupich strat w ofensywie jak Garguła.
- zdecydowanie lepiej rozgrywał piłkę.
- był zdecydowanie bardziej pożyteczny w defensywie od Garguły ( to o czym napisałeś).
- Biegał od dwóch do trzech razy więcej od Garguły...
To jest moja opinia. Zobaczymy jak będzie w trakcie sezonu. Może potwierdzą się moja słowa ba może Guła będzie lepiej radził sobie z piłką niż Michaił, a może sprawdzi się Twoja opinia na ten temat. Tak czy inaczej na dzień dzisiejszy pozostaję przy swoich obserwacjach.
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 03.03.2011 o godz. 16:05.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.03.2011, 16:11
Cytat:
W rundzie jesiennej Biała Gwiazda przegrała z Ruchem na wyjeździe. Teraz przyszedł czas na rewanż w Krakowie. „Zdajemy sobie sprawę, że strata punktów z Ruchem nie może nam się przytrafić” – przed rywalizacją z chorzowianami mówił Robert Maaskant.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...musi_byc_inny/
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.03.2011, 16:19
Jednego u Maaskanta nie rozumiem - dlaczego Sobolewski ma mieć miejsce w składzie niezależnie od okoliczności i formy sportowej, Na dzień dzisiejszy Czarek przewyższa Sobola, co doskonale widzieliśmy porównując mecze z PBB i Arką... Nie rozumiem tego. Co z tego, że kapitan? To znaczy, ze nie można go usadzić na ławce skoro jest w słabej formie ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.03.2011, 16:23
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jednego u Maaskanta nie rozumiem - dlaczego Sobolewski ma mieć miejsce w składzie niezależnie od okoliczności i formy sportowej, Na dzień dzisiejszy Czarek przewyższa Sobola, co doskonale widzieliśmy porównując mecze z PBB i Arką... Nie rozumiem tego. Co z tego, że kapitan? To znaczy, ze nie można go usadzić na ławce skoro jest w słabej formie ?
Trudno na tym etapie porównywać ich obecną formę na podstawie obu spotkań. Mecz z Podbeskidziem był dość specyficzny w wykonaniu większości piłkarzy. Musimy zobaczyć Sobola, jak gra z pełnym zaangażowaniem w meczu, w którym piłkarze wypruwają sobie żyły, aby mieć rzeczywiście jakąś skalę porównawczą.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.03.2011, 16:28
Cytat:

Pewny występu może być Radosław Sobolewski, którego w Gdyni godnie zastąpił Cezary Wilk. „’Sobol’ to kapitan drużyny, i mimo że Czarek zagrał dobrze, to jednak Sobolewski jest tym, który ma pewne miejsce w składzie” – podkreślał Maaskant.
Jednak liczyłem na to, że Maaskant zachowa się inaczej, no cóż pozostaje mieć nadzieję, że Sobolewski zagra jutro o niebo lepiej niż we wtorek.
Szkoda, bo myślałem, że bardziej u Roberta liczą się umiejętności czysto sportowe i to kto jest aktualnie w lepszej formie a te walory ewidentnie przemawiają na korzyść Czarka!

Trzeba zaufać trenerowi, mam nadzieję, że naprawdę wie co robi.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 03.03.2011, 16:31
Tenzen;1059058

[B
napisał(a):
Garguła i Małecki. Ale to wina trenera który ich nie zmotywował bo sam myślał, że mecz z Podbeskidziem się spacerkiem wygra[/B]. Ale przyznam się że sam tak myślałem i też bym dał odpocząć kilku podstawowych zawodnikom...

Ci pilkarze nie sa juniorami zeby ich jakos specjalnie motywowac. Graja dla WISLY KRAKOW i sa profesjonalistami wiec sami powinni wiedziec ze kazdy mecz trzeba grac na pelnej q..ie
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów