The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2011, 18:41
Musicie pojąć jedną podstawową zasadę, w piłce nożnej nie zawsze 2+2 = 4.
Uwierzcie mi to, że gra się z teoretycznie słabszym przeciwnikiem to siedzi głęboko w podświadomości zawodnika i nie da się krzykami w szatni wyzwolić takiej samem motywacji jak z lepszym przeciwnikiem czy przeciwniku z ekstraklasy.

Również musicie zrozumieć, że ta drużna była sklejana do tej pory na taśmę klejącą bo materiał nie pozwolił trenerowi na scementowanie tej drużny. Na to wszystko potrzeba czasu, drużne i pracę trenera, dyrektora sportowego będzie można oceniać dopiero na koniec rozgrywek.

Nie rozumiem wjazdów na Kew Jaliensa, popełnił 2,3 błędy, które były spowodowane w większości problemami z utrzymaniem równowagi na nawierzchni, wielokrotnie był zostawiany bez asekuracji co równiez utrudniało mu interwencje, zagrał dodatkowo na nietypowej dla siebie pozycji prawego obrońcy.
Mecz w Gdyni pokazał mi że jest to świetny obrońca i nie widzę powodów aby stawał się on teraz kozłem ofiarnym bo kilka razy zaliczył glebę w tedy kiedy nie powinien.

Jak napisałem nie widzę powodów do narzekań, wywoływania dyskusji o motywacji polaków czy obcokrajowców jest bez sensu bo wszyscy zagrali słabo. Akurat jeśli kogoś miałby wyróżnić to Palicjia Chaveza oraz Meliksona który poruszał się w innym tempie niż wszyscy i momentami aż rozkładał ręce aby ktoś mu podał.

Osobiście nie jestem zadowolonym z tego co miała miejsce we Wtorkowy wieczór ale cieszę się że ta porażka miała miejsce właśnie teraz i właśnie w tych rozgrywkach.

Dodam że ta drużyna cały czas uczy się grać atak pozycyjny, długie piłki są grane sporadycznie co mnie bardzo cieszy. Takie mecze jeszcze mogą nam się zdarzać w tej rundzie, kwestia jest cierpliwości, działaczy i kibiców, bo to że tera nie potrafią zagrać pozycyjnym to nie tragedia, nie jest to również powodem aby zmieniać styl gry na długie piłki, ważne aby potrafili zagrać pozycyjnym w pucharach żeby nie było płaczu że Levadia zaparkowała autobus, a oni nie potrafią ich rozmontować. Widzieliście co się dzieje, Lech ledwo co przebrnął tych Azerów, my dostaliśmy w plecy a potem Lech na kontrę sobie ładnie w grupie pograł. Kwestia jest tego aby nauczyć się grać pozycyjnym i to chce wpoić Maaskant tej drużynie.

Chciałem jeszcze napisać słowo o Kirmie, on musi pojąć jedną rzecz jeśli on gra prosto, agresywnie, bez zbędnych kombinacji to gra dobrze. Jak zaczyna grać piętkami, próbuje jakiś zagrań zewnętrzną czescią stopy, chce zrobić coś ponad tego co można zrobić w danej sytuacji to wtedy zaczyna grać tragicznie. On musi zrozumieć że nie każe zagranie musi być magiczne i nie każde jego podanie musi być asystą. Czasami trzeba po prostu zagrać spokojnie. Jestem przekonany że problem tego zawodnika jest definitywnie w głowie, również jakby to powiedzieć za dużo myśli, czasami trzeba po prostu wybrać jeden wariant rozegrania akcji a mam wrażenie że czasmi przez głowę przechodzi mu kilka pomysłów czego wynikiem jest to, że traci piłkę czy zagrywa do nikogo.

PS.Ja już nie zamierzam przytaczać z jakimi drużnymi przegrywali potentaci europejscy. Każdy kto interesuję się piłką wie o czym mówię chociażby widziałem jaki wesoły futbol grał Real z jakimś 3 ligowcem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.03.2011 o godz. 19:23.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów